Kuzenin gelin hamamı

Ben yapamam o ayrı ama amaç bir arada olmak ve eğlenmekse bana çokta abes gelmiyor bu tarz şeyler. Artık durum yavaş yavaş buna evrilmeye başlıyor sanıyorum. Geçenlerde biri de nikah yemeği icin gelenlerden para istiyordu.

Aslında işin özüne baktığında olması gerekende buymuş gibi geliyor bana. Ama bizim adetlerimize göre yeni evlenen çiftlere ve onların anne ve babalarına ekonomik olarak çok yükleniliyor. Uzaktan gelenlere kalacak yer ayarla, yedir içir, otobüs ayarla, pastacısına, yol kesenine, davulcusuna harçlık dağıt...Düğün yapsan bi türlü yapmasan bi türlü. Dugun, nisan, kina vb seyler icin para giden o kadar çok kalem var ki! Olayi sadece 4000 liraya indirgememek gerekir. Belli ki kuzeniniz bunun için hem ekstra bütçe ayırmayı hem de yapmayıp da içinde kalsın istememiş.

Bende bayılmıştım🥹
Bir de yaşlı teyzelerin diz kapaklarına kadar sünmüş memelerini görmüştüm😭 Allah'ım kabus gibi bir gündü.
Biz Bursa’da hamam/kaplıca bölgesinde oturuyoruz. Evin altı bile sıcak suydu, öyle bir mahalle. Arada otellerin aile hamamı bölümüne giderdik, temiz ve sadece bize özeldi. Ben de bayılırdım ama ısrarla götürürdü beni vicdansız ebeveynim ajsksjks

Gelin hamamının heves değil geleneksel olarak yapıldığı bir şehirde yaşıyorum. Defalarca kez de katıldım. Ama erkek tarafının ödediğini hiç duymadım. Çünkü gelin hamamı kına gibi kız tarafını ilgilendiren bir etkinlik. Karşı taraftan beklenmesi absürt, ama kuzeninizin ayranı yokken bundan da geri kalmıyor diye bu şekilde bir etkinlik düzenlemesi daha da absürt.

Biz Bursa’da hamam/kaplıca bölgesinde oturuyoruz. Evin altı bile sıcak suydu, öyle bir mahalle. Arada otellerin aile hamamı bölümüne giderdik, temiz ve sadece bize özeldi. Ben de bayılırdım ama ısrarla götürürdü beni vicdansız ebeveynim ajsksjks
Ben 3-4 sene önce Kahramanmaraş'ta amcamın eşi tarafından sürüklenerek götürülmüştüm🥹 ay o saçıma kil sürüp de tarayan teyzeye aklıma geldikçe sövüyorum. Yahu benim saçlarım kıvırcık KIVIRCIK! Fırça tarak haricinde tarak kullanamayan bir insanım ben kil ne demek. Saçlarımı kökünden sökecek de kel kalacağım diye çok korkmuştum. Ortam zaten rezalet kimseye de demiyorum tabii bayıldım diye aman EĞELNCELERİNE limon sıkmayayım diye. Bunun bir de yemek yeme kısmı var ki öğğkk yani. Bir dilim elma yemiştim.ajsjshsb

nasıl yaniii? o yiyecekler orta yerde o şekilde mi yeniyor ? ben herkes yıkanıp aklanıp paklandıktan sonra üst katlarda oturma yerlerinde yiyolar sanıyordum
Hiç seferogullariyla telliogullarinin hamam sahnesini izlemedin mi

Ortada göbek taşı olur cibildak terli ıslak ne varsa götürüyorlar sarma dolma kısır

Manzara süper kimi sabunlaniır kimi keselenir silgi gibi çıkar kimi vücud temizliği yapar kimi sümkürür kimi gargara tükürür

Teyzelerin memeleri yerlerde kimi ortaokul cağında oğlunu getirir

Kimi meme dötun dedikodusunu yapar

Bi yandan da çay çeşme pasta börek yenir

Bir de benim bildiğim bu gelin hamamı, kavram olarak kayınvalide kadının organize edeceği şeydir ve kızın fiziksel bir "kusuru" var mı diye bakmak için düzenlenir. Bakalım altın spremli oğluşunu hak ediyor mu diye düzenlenir.
Ne kadar utanç verici bir durum evlenecek kadın adına.
Bunun için, kendi rızasıyla bu kadar işe kalkışmak akıl kârı gelmedi bana.
İnsanlardan tek tek para iste, bu saçmalığı yaşatmak için uğraş dur.
Gidip herkes evinde yıkansın ayol.

tam uygun du tellioğulları seferoğulları leyla hanimi hamama götürüp kapışıyorlardı
Ya 🤣🤣🤣
Videosunu yükleyemedim buraya 😔

Teyzelerin memeleri yerlerde kimi ortaokul cağında oğlunu getirir

Kimi meme dötun dedikodusunu yapar

Bi yandan da çay çeşme pasta börek yenir
Ay hiç unutmam, babaannem anlatırdı. Bunun ahretliği vardı bir tane, hamamlara ilkokula giden oğlunu da getirirmiş.
Bir gün bunlara kadının birini demiş ki, hanım babasını da getirseydin. :KK70:

Bursalılarda hamam kültürü var, ılıcaları da meşhurdur kış mevsiminde gelmişsek babamla mutlaka ılıcalara giderdik, sizde de var mıydı bilmiyorum ama bizim köy evlerimizin alt katı hamamdı, ninelerimiz evleri yaptırırken mutfağını ve banyosunu çok büyük yaptırıyordu, mutfakta illa ki kuzine soba ve somya olacak mutfak oturma odası gibi görünecek gündüz gelen hatunlar orada ağırlanacak, banyosu da buhardan göz gözü görmeyen küçük çaplı bir hamam olacak, o yüzden Bursalılar ekstra sever hamamı😂

Bir de benim bildiğim bu gelin hamamı, kavram olarak kayınvalide kadının organize edeceği şeydir ve kızın fiziksel bir "kusuru" var mı diye bakmak için düzenlenir.
Gelin hamamı tam da bu yüzden yapılır ama yeni nesil ya hamam geleneğinin kökenini bilmiyor veya nasıl aşağılandıklarını önemsemiyor, bu kültürü devam ettirmek bence rencide edici.

Gelin hamamı tam da bu yüzden yapılır ama yeni nesil ya hamam geleneğinin kökenini bilmiyor veya nasıl aşağılandıklarını önemsemiyor, bu kültürü devam ettirmek bence rencide edici.
Benim katıldığım gelin hamamında sadece kız tarafı vardı. Erkek tarafı bizim hamam kültürümüz yok deyip gelmemişlerdi. Keşke ben de bir yolunu bulup gitmeseymişim ama kader,nasip,kısmet🥹

Bir de benim bildiğim bu gelin hamamı, kavram olarak kayınvalide kadının organize edeceği şeydir ve kızın fiziksel bir "kusuru" var mı diye bakmak için düzenlenir. Bakalım altın spremli oğluşunu hak ediyor mu diye düzenlenir.
Ne kadar utanç verici bir durum evlenecek kadın adına.
Bunun için, kendi rızasıyla bu kadar işe kalkışmak akıl kârı gelmedi bana.
İnsanlardan tek tek para iste, bu saçmalığı yaşatmak için uğraş dur.
Gidip herkes evinde yıkansın ayol.
Altin spremli erkekte belki 10 cm bile yok ya da iktidarsiz bunu anlayacağımiz bir gelenek çıkartmadiysak bize de yaziklar olsun 😌

Bursalılarda hamam kültürü var, ılıcaları da meşhurdur kış mevsiminde gelmişsek babamla mutlaka ılıcalara giderdik, sizde de var mıydı bilmiyorum ama bizim köy evlerimizin alt katı hamamdı, ninelerimiz evleri yaptırırken mutfağını ve banyosunu çok büyük yaptırıyordu, mutfakta illa ki kuzine soba ve somya olacak mutfak oturma odası gibi görünecek gündüz gelen hatunlar orada ağırlanacak, banyosu da buhardan göz gözü görmeyen küçük çaplı bir hamam olacak, o yüzden Bursalılar ekstra sever hamamı😂
O zaman Çekirge’ye de gelmişsinizdir. Eşimin ailesi, akrabaları isteme için Antep’ten geldiğinde termal otellerden birini ayarladık eve de yakın diye. Otele sinen Hacı Şakir kokusuna başta anlam veremediler. Gitsenize hamamına, kalan misafirler ücretsiz faydalanabiliyor diyorum. Aman ne işimiz olur dediler. Bizimkiler olsa kaçırmazdı. 🥹

Yeni köy evlerinde artık o kültür kalmadı ama şehirlerde bile mutfağın oturma odası kıvamında olması durumu devam ediyor. Mesela bizim ev. 😂

X