- 8 Mart 2019
- 6.856
- 32.213
- 39
- Konu Sahibi Ojeli-Ejderya
Ahh ahh 350 gr altın kalbimde yaradır, hiç hatirlatmaBirisi de 350 gr altın ister
Bu zamanda hamam mi kaldı gram mi
Bi salaklık var ama nasıl bilemiyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ahh ahh 350 gr altın kalbimde yaradır, hiç hatirlatmaBirisi de 350 gr altın ister
Bu zamanda hamam mi kaldı gram mi
Bi salaklık var ama nasıl bilemiyorum
Biz Bursa’da hamam/kaplıca bölgesinde oturuyoruz. Evin altı bile sıcak suydu, öyle bir mahalle. Arada otellerin aile hamamı bölümüne giderdik, temiz ve sadece bize özeldi. Ben de bayılırdım ama ısrarla götürürdü beni vicdansız ebeveynim ajsksjksBende bayılmıştım
Bir de yaşlı teyzelerin diz kapaklarına kadar sünmüş memelerini görmüştüm Allah'ım kabus gibi bir gündü.
nasıl yaniii? o yiyecekler orta yerde o şekilde mi yeniyor ? ben herkes yıkanıp aklanıp paklandıktan sonra üst katlarda oturma yerlerinde yiyolar sanıyordumBide sarmalar dolmalar yiyorlar ya
O pisliğin içinde
Ben 3-4 sene önce Kahramanmaraş'ta amcamın eşi tarafından sürüklenerek götürülmüştüm ay o saçıma kil sürüp de tarayan teyzeye aklıma geldikçe sövüyorum. Yahu benim saçlarım kıvırcık KIVIRCIK! Fırça tarak haricinde tarak kullanamayan bir insanım ben kil ne demek. Saçlarımı kökünden sökecek de kel kalacağım diye çok korkmuştum. Ortam zaten rezalet kimseye de demiyorum tabii bayıldım diye aman EĞELNCELERİNE limon sıkmayayım diye. Bunun bir de yemek yeme kısmı var ki öğğkk yani. Bir dilim elma yemiştim.ajsjshsbBiz Bursa’da hamam/kaplıca bölgesinde oturuyoruz. Evin altı bile sıcak suydu, öyle bir mahalle. Arada otellerin aile hamamı bölümüne giderdik, temiz ve sadece bize özeldi. Ben de bayılırdım ama ısrarla götürürdü beni vicdansız ebeveynim ajsksjks
Oturmadım bile. Zaten dayanamayıp bayılmıştım.ahababsbsKonuya 5 dk bakınca enfeksiyon kapıyorsunuz.
Hiç seferogullariyla telliogullarinin hamam sahnesini izlemedin minasıl yaniii? o yiyecekler orta yerde o şekilde mi yeniyor ? ben herkes yıkanıp aklanıp paklandıktan sonra üst katlarda oturma yerlerinde yiyolar sanıyordum
Ay hiç unutmam, babaannem anlatırdı. Bunun ahretliği vardı bir tane, hamamlara ilkokula giden oğlunu da getirirmiş.Teyzelerin memeleri yerlerde kimi ortaokul cağında oğlunu getirir
Kimi meme dötun dedikodusunu yapar
Bi yandan da çay çeşme pasta börek yenir
Bursalılarda hamam kültürü var, ılıcaları da meşhurdur kış mevsiminde gelmişsek babamla mutlaka ılıcalara giderdik, sizde de var mıydı bilmiyorum ama bizim köy evlerimizin alt katı hamamdı, ninelerimiz evleri yaptırırken mutfağını ve banyosunu çok büyük yaptırıyordu, mutfakta illa ki kuzine soba ve somya olacak mutfak oturma odası gibi görünecek gündüz gelen hatunlar orada ağırlanacak, banyosu da buhardan göz gözü görmeyen küçük çaplı bir hamam olacak, o yüzden Bursalılar ekstra sever hamamıBiz Bursa’da hamam/kaplıca bölgesinde oturuyoruz. Evin altı bile sıcak suydu, öyle bir mahalle. Arada otellerin aile hamamı bölümüne giderdik, temiz ve sadece bize özeldi. Ben de bayılırdım ama ısrarla götürürdü beni vicdansız ebeveynim ajsksjks
Bunu ben de yıllardır istiyorumForuma kusma emojisi gelmeli abla.
Gelin hamamı tam da bu yüzden yapılır ama yeni nesil ya hamam geleneğinin kökenini bilmiyor veya nasıl aşağılandıklarını önemsemiyor, bu kültürü devam ettirmek bence rencide edici.Bir de benim bildiğim bu gelin hamamı, kavram olarak kayınvalide kadının organize edeceği şeydir ve kızın fiziksel bir "kusuru" var mı diye bakmak için düzenlenir.
Benim katıldığım gelin hamamında sadece kız tarafı vardı. Erkek tarafı bizim hamam kültürümüz yok deyip gelmemişlerdi. Keşke ben de bir yolunu bulup gitmeseymişim ama kader,nasip,kısmetGelin hamamı tam da bu yüzden yapılır ama yeni nesil ya hamam geleneğinin kökenini bilmiyor veya nasıl aşağılandıklarını önemsemiyor, bu kültürü devam ettirmek bence rencide edici.
Altin spremli erkekte belki 10 cm bile yok ya da iktidarsiz bunu anlayacağımiz bir gelenek çıkartmadiysak bize de yaziklar olsunBir de benim bildiğim bu gelin hamamı, kavram olarak kayınvalide kadının organize edeceği şeydir ve kızın fiziksel bir "kusuru" var mı diye bakmak için düzenlenir. Bakalım altın spremli oğluşunu hak ediyor mu diye düzenlenir.
Ne kadar utanç verici bir durum evlenecek kadın adına.
Bunun için, kendi rızasıyla bu kadar işe kalkışmak akıl kârı gelmedi bana.
İnsanlardan tek tek para iste, bu saçmalığı yaşatmak için uğraş dur.
Gidip herkes evinde yıkansın ayol.
O zaman Çekirge’ye de gelmişsinizdir. Eşimin ailesi, akrabaları isteme için Antep’ten geldiğinde termal otellerden birini ayarladık eve de yakın diye. Otele sinen Hacı Şakir kokusuna başta anlam veremediler. Gitsenize hamamına, kalan misafirler ücretsiz faydalanabiliyor diyorum. Aman ne işimiz olur dediler. Bizimkiler olsa kaçırmazdı.Bursalılarda hamam kültürü var, ılıcaları da meşhurdur kış mevsiminde gelmişsek babamla mutlaka ılıcalara giderdik, sizde de var mıydı bilmiyorum ama bizim köy evlerimizin alt katı hamamdı, ninelerimiz evleri yaptırırken mutfağını ve banyosunu çok büyük yaptırıyordu, mutfakta illa ki kuzine soba ve somya olacak mutfak oturma odası gibi görünecek gündüz gelen hatunlar orada ağırlanacak, banyosu da buhardan göz gözü görmeyen küçük çaplı bir hamam olacak, o yüzden Bursalılar ekstra sever hamamı