Kuzenimle celiskili durumumuzu cozemiyorum

sevde_

Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
10.393
25.120
598
Merhabalar,
Isin icinden cikamiyorum, konu acmayi cok dusundum, ama kendim cozemedim artik, belki sizlerin fikri yardimci olur bana.

Benden 11 yas buyuk bir kuzenim (kiz) var. Biz bununla cok samimiydik. Hani birlikte buyumek gibi birsey yok, zaten yas farkindan dolayi birbirimizin olgunluk olarak frekansini yakalamamiz ancak yillar sonra oldu. Ben buyudum, arkadas olduk diyeyim. :) Neyse, son 2 senedir cok samimiyiz iste. Bilen bilir, ben yurtdisinda yasiyorum, o Turkiye'de oldugu icin yuz yuze gorusme sansimiz yok, yani senede 1 ayligina filan, telefonla bile pek gorusmeyiz. Facebook'tan cok konusurduk, ara sira da telefonda. Ben yilda 1 ayligina tek basima Turkiye'ye gidiyorum ve gittigimde en cok onda kaliyorum, onunla vakit geciriyorum. Gercekten kafalarimiz cok uyuyor, birbirimize sirrimizi, derdimizi acabiliyoruz, iyi kotu her seyi konusabiliyoruz. Ben Turkiye'deyken telefonda da cok konusurz, beni nerdeyse her gun arar yoklar mesela. Cok da severim, ya da severdim, o da beni sever. Cok iyi birisi, evindeyken beni rahat ettirmek icin dort doner filan. Tam abla-kardes gibiydik.

Sorun 3 ay once oldu. Kuzenime birkac ay once bir kronik hastalik teshisi kondu, sinir sistemini etkileyen bir hastalik. Ben de hasta diye daha cok destek olmayi dusundum. Cok cevresi yok, ve bazi ailevi sorunlari var, cocuklarinin saglik sorunlari var mesela. Benim destegimi cok hisseder, dile de getirir, iyi ki varsin filan demistir. Sozun kisasi, ben ona iyi geliyordum. Neyse durumunu sordum, ettim ara sira. Sonra kendisi icin hep dua ettigimi, iyi dileklerimin hep onunla oldugunu iceren bir mesaj olusturup gonderdim. Mutlu olsun ve destek bulsun diye. Malesef mesafelerden dolayi boyle mesajalrla filan haberlesmek durumundayiz. Neyse, mesajima bir tur cevap verdi, hatta cevap bile diyemiyorum, hani facebook'ta "tamam, anlastik" gibi bir anlama gelen bir bas parmak kaldirma isareti var ya, ona basmis gondermis. Bu kadar. Ilk basta hosgorum hat safhadaydi, gulumsedim gectim. Birkac gun icinde "yahu bu bana ne demek istedi, o isaret neydi ki, hani ne alakasi var, ben ona bu kadar guzel yaklasirken bana 'tamam' anlamina gelen bir isaret atiyor" diye sorun etmeye basladim... Ben olsam bir tesekkur ederdim, ya da onu da gec, hic birsey gonderme daha iyi. Alayci geldi bana o tavri acikcasi. "Hee tamam tamam, anladim, sus" der gibi. Alay edilmis gibi hissettim. Bana o koydu zaten. Ve hic boyle birisi de degil, cok sasirdim. Su ana kadar cok mutevaziydi, bu tur seylere mutlu olurdu. O kadar kizdim ki, ben mi bu kizi havalara soktum, bu kadar degerden simardi mi diye dusunmeye basladim zamanla. Kendimi adam yerine konup da bir kelime cevap verilmeye bile tenezzul edilmemis hissettim, alindim. Cevap vermeseydi de, bari alay eder gibi birsey de yapmasaydi en azindan.

Velhasili zamanla kizginligim artti, kizdim, kustum, konusmamaya, gorusmemeye karar verdim. Kendisine hic bir sey soylemedim, sessiz kaldim, kizdigimdan haberi bile yoktur hala. Cunku ben kizinca konusunca ofkemden agir konusabiliyorum, suclu durumuna dusuyorum, bu sefer susayim dedim. Ilerde sorarsa anlatirim. Isin garibi ben 3 aydir konusmuyorum, o da konusmuyor. Normalde birimizden biri illa laf atardi. Bu kadar konusmadigimiz hic olmadi. Sanki bilerek yapmis da istedigine ulasmis gibi... Durum boyle.

Gecen hafta dogum gunum vardi. Gecen sene bilmiyordu, kutlamamisti, gec olsa bile kutlamamisti, halbuki kardesiminkini mesela, gecikmeli de olsa kutlayinca ben de beni umursamiyor mu diye yine alinip kendisine bahsetmistim. Bir ara buna da cok kizip yine gorusmemeye karar vermistim hatta gecen sene. Gonlumu almisti, bitmisti o konu. Benimle arasinin acilmasindan korkardi, yeterince hissettirmisti. Ufak tefek ne zaman tartissak gonul alir. Bu sefer yine kutlayamadi, yurtdisindaydi, telefonu cekmiyordu. Bunu normalde sorun etmezdim, artik daha anlayisliyim, imkani yoksa yoktur. Gecen gun gecikmeli kutlamis, durumu anlatmis. Gorusmemeye karar verdim ya, hic cevap yazmadim. Sessiz kalmak istiyorum ona birseyler dank edene kadar. Onceki kadar olmasa da icimde kizginlik, darginlik var hala. Sanirim bu sene sorun etmeyeyim diye kutladi. Ama artik farketmiyor, aramiz bundan daha kotu olamazdi zaten, en azindan benim gozumde. Bu dogum gunu ornegini vermemin sebebi aklimi cok karistirmis olmasi. Diyorum ki 3 ay once bana oyle alayci bir tepki veriyor, sonra benimle birlikte 3 ay sessiz kaliyor, ama simdi alinmayayim diye kendini zorlayip kutlama yapiyor. Hangisi gercek O?

Kizginligim onemli olcude gecti. Darginliga cevirdi simdi. Aramizin boyle olmasina uzuluyorum, ama bir yandan da kizmakta kendimi cok hakli buluyorum. Gecen gun beni o kadar sinir ettigi tavrina tam ters tavirla yaklasarak mesaj atmasi aklimi karistirdi.

Konu cok acik, cok sonucsuz kaldi. Uzaktan bakinca hicbir sebep yokken, aramiz iyiyken birden bicak gibi konusmayi kesmisiz gibi duruyor. Bir yakin arkadasima anlattim, o bile anlamadi neden aniden bu hale geldigimizi, benim kirilmama hak vermekle birlikte bu kadar sessizlige gerek yok, hani bir tesekkur edebilirdin filan dedi. ya da bu kadar beklemen yerine alindigini soyleseydin, gercek niyetini ogrenirdin en azindan dedi. Ben ise bana hissettirdigi seyi kendi de hissetsin istedigimi soyledim. O da kendisini umursanmamis hissetsin, nasil oluyor gorsun.

3 aydir dusunmekten beynimi yedim resmen. Ben fazla mi alindim, haksiz yere mi kizdim? O benim hakkimda artik ne dusunuyor, niye benimle birlikte sessiz kaliyor, konusmayacaksa neden birkac gun once konusuyor? Ne yapmam lazim, sessiz kalip birgun "ne oldu" diye sormasini mi bekleyeyim, yoksa 3 aydir icimde dag gibi kalmis olan bu uhdeyi mi anlatmaliyim? Aramiz bu kadar iyiyken, sorun da yokken birden bire susmamiz agirima gidiyor acikcasi. Belki yanlis anladim, belki oyle, belki boyle.... Dusun dusun icinden cikamiyorum. Yazik diyorum sadece Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
ya canım ben o smileyi neden bu kadar büyüttüğünü anlamayamadım, o an modunda değildi belki bende samimi arkadaşımla konuşurken o an canım sıkkın oluyo mesela :) diyorum yani konu kapansın dağılalım manasında o da aynı şeyi yapıyo bazen aynı şekilde
bilmiyorum belki hasta olunca o kadar iyi dilek yazınca ona acıdığını düşünmüşte olabilir, bazı insanlar hastayken içine kapanır belki öyle bişeydir
kimisi hiç sevmez hastalık muhabbetini iyi dilekleri geçmiş olsun dilekleri bazen insana kendini daha kötü hissettiriyor
bence hiçbişey yokken mevzuu büyümüş, muhtemelen arada bi sürü yanlış anlaşılmada oldu
bence sen artık bi kaç adım atmaya başla, illaki ondan bekleme derim, belki o da senden bekliyo çünkü

Son düzenleme:
Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış.
Kendi kendinize kurmuşsunuz da kurmuşsunuz.

Ve evet fazla alınganlık yapmışsınız, ortada bir şey yokken olmayan şeye alınıp küslük çıkarmışsınız.

Chess yerinde kullanilan hicbirseye alinmam. Ama sana birisi oyle birsey dese "tamam" gibi birsey mi derdin... Oyle dusunceler gecti ki icimden, tas olsa dile gelir bir tesekkur ederdi dedim, oyle dusundum. Bilmiyorum, ben bu konularda hassasim biraz. Benim hassasiyetlerimi de biliyor az cok...
Acindigini dusunecek kadar dramatize etmedim ki, o da benim sorunum oldugunda moral vermek icin yazar mesela birseyler, bence o civarda seylerdi yazdiklarim. Acidigimi dusunsun istemem, o kadar abartili yazmamisimdir. Bir de yakiniyim ben onun, sokaktan gecen insan degilim ki, acidigimi dusunmemesi lazim.

Adim atmayi kendime yediremiyorum ki... Dusunuyorum, gitsem mi diye. Yok, bana bu kadar kotu hissettirmis bir insana bir de hicbirsey olmamis gibi yine ben mi gidecegim diyorum. Arkadasim da adim atmami soyledi, ama sanki kendime saygisizlik yapacakmisim gibi geliyor. O hissettiklerimi yutamiyorum, hazmedemiyorum. Simdi ha ona adim atmisim, ha kendime kufretmisim, kendi kendime ayni saygisizlik geliyor bana. Sanki onun yaptigini onaylamis gibi olcam, o kadar alindigim halde.

O tavsan meselesini ben de dusunmedim degil.
Kurmadim, olani ve hissettigimi soyledim. Ve ihtimalleri dusundum.
Aman ne yapayim ya, konusursa konusuruz belki, olmadi boyle devam eder. Ister haberi olsun, ister olmasin. O kadarini cok da dusunmuyorum kendi dert ettigimin yaninda.

Hastalığı varmış ve kronik belki bundandır tavrı çok önemsemeyin böyle şeyleri hem üstelik başka sorunları da varmış.Bazı insanlar hayatını etkileyecek olayları kaldıramaz ve herkese karşı kendini soyutlayabilir.Sizin içinize dert olmuş bu tavrı.Ben sizin yerinizde olsam güzelce konuşurum.Kim bilir belki kuzeniniz sizin durduk yere iletişimi kopardığını düşünüyordur çünkü ikinizin de birbirinizden haberiniz yok...

Peki ben konusmadiysam o neden konusmadi ki hic...
Eskiden boyle degildik. Bu da cok garibime gidiyor.
Hic bir sey olmamis gibi bile davranmiyor. Gecen gunku mesaji disinda. Tam sessizlik hakim yani.
Ne o o gibi davraniyor, ne ben ben gibi. Kimse de "ne oluyoruz" demiyor. Aklim allak bullak oldu valla.

Bence gereksiz yere tavra girmissin bi hastaligi oldugunu biliyosun ne tur etkilerini var biliyor musun bilmiyorum ama o an belki sinirinin had safhasindaydi ve sen o ana denk geldigin icin oyle bi mesaj atti gercekten buyutmussunuz anlayisli oolmaniz gerekirdi o konusmadiginiz uc ay boyunca belki hastaligiyla ilgilenmesi gereken seyler oldu ve sizin ona darilmis olmaniz aklinda bile degildi ki zaten haberi yok anlasilan haberiniz var miydi konusmadiginiz zaman neler yasadigindan?

Ben de sizin abarttiginizi düşünüyorum. O an çıkması gerekmistir kötüdür belki hızlıca yaziverdi. Niye kızdigınizi anlamadigi için çekinmiştir hasta olduğu için sizden beklemistir belki o arada hastahanelerle uğrasmıştır kadının derdi belki boyunu geçti ne biliyorsunuz takmissiniz küçücük bi işarete. Anlam yüklemeyin bu kadar bu sacma şeylere ya.kadin hastaya sağlık nekadar önemli şu kaprislisin yapiyorsunuz

Yoktu, ama anlatabilirdi. Benim kizdigimi bilmiyor bile. Gorunurde birsey yok ortada. Hani gidip de cikismis olsam tamam da, ona sorsak hic bir sey yok.
Ne tur bir hastalik oldugunu yaladim yuttum diyebilirim. Internette hem Turkce, hem Ingilizce okumadigim kaynak kalmadi valla.

Butun cevaplari okuyorum, ama soru olursa alintiliyorum. Lutfen takmadigimi, okumadigimi dusunmeyin. Fikirlerinizi dikkate aliyorum. Benim abarttigimi dusunmeniz icimi bile rahatlatiyor diyebilirim. Cunku onun, benim anladigim seyi dusunmesi fikri daha kotu benim icin.

Tesekkur ediyorum yorumlara ve herkesin fikirlerini bekliyorum.

Bide soyle dusun ama bi rahatsizligin var ve cok samimi oldugun biri o sormadan anlatmayi mi isterdin o sordugunda anlatmayi mi ki bi regl oldugumuzda ne hassas duygular yasiyoruz hastaligi ne bilmiyorum ama siz yeteri kadar ilgilenmis olsaniz bile oyle mesaj atti diye boyle alinmamaliydiniz tamam hos degil tesekkur etse guzel olurdu ama o an noldu bilmiyosunuz o uc ay noldu bilmiyosunuz cok fazla sorun etmissiniz kendinize bence buyutmeyin

kuzeninin o işareti yolladığından haberi bile yoktur emin ol. facebooka mobilden girince o işaret yanda çıkıyor o kadar cok insana yanlıslıkla attım ki anlatamam. mesajı yazıyordum karsı tarafa alakasz bi sekilde like sembolü gidiyordu. belki mesajınızı bile okumamıstır, cocukları varmıs belki onlar karıstırdı. içinizde kurmak yerine bi soraydınız keşke madem abla kardes gibisiniz.

tavsan-dag benzetmesine sonuna kadar katılıyorum belki o da size kırıldı mesajı görmediyse, hastayım bi aramadı bile diyor belki. bi arayın sorun bence içinizdekileri, mesajı görüp görmediğini

Ay bende özel mesajlara bazen o işaretin gönderiyorum telefon falan calıyosa ya da o an açıl bışııı çıktıysa,hanı okuduğumuz belirtmek ıcın,yasımda 31,bazı arkadaslarımda yapar aynısını,okunduğunu belırtmek ıcın yapılır o,sevgılım senı sevıyorum deyınce bıle bazen onu gonderıyorum,hanı alalacele,bence çok abartmıssınız,tepkınızden dolayı kuzenınızın uzaklaşması normal,bem bıle ırrıte oldum ınanın

Ilimli aciklamaniz icin tesekkurler, ben de anlattiginiz gibi olduguna inanmak istiyorum, dusunecegim. Bakalim.

Daha once de gondermisti, nasilsin diye sordugumda. Bu sefer "o ne demek" diye sormustum. Begendim demek istedim, mesguldum mesaj yazamadim, simdilik ona bastim demisti. Sonra mesaj yazmisti. Ama bu sefer oyle bir durum yokmus ki mesgul de olsa mesguliyeti bitince geri donme gibi birsey olmadi.
Eskiden icimde kurmak yerine sorardim. Sorunca sorun cikiyor, bu sefer sessizligi tercih ediyorum. Bakalim bu sekilde daha mi yapici olunuyormus.

Ben herhangi bir tepki gostermedim yalniz. Gidip de olay cikaracak degilim. Bir sure yazmamak anormal birsey degil. Biri yazmasa digeri yazar neticede. Oyleydik oncesinde. O da ilgilenmedi sonucta. Karsilikli olarak sustuk sadece. Esas onun tepkisinden dolayi ben uzaklastim, ben ona herhangi birsey yapmis degilim. Yasadigimi icimde yasadim, disa vurmadim.

----
Rahatsizlik meselesi biraz abartildi. Pek oyle sizlanan eden, sitem eden birisi degil. Hastanelerde surundugu de yok, o kadarini biliyorum. Gayet iyi kendisi. Hergun ise geliyor. Birsey olsa gelemezdi. Bu kadarini biliyorum, cok ayrintisini bilmesem de. Oyle sevde beni aramadi sormadi diye dediginiz kadar uzuldugunu sanmiyorum. Ic dunyasini bilemem yine, ama sanmiyorum sadece. Zaten uzulen insan sorardi. Basbayagi takmiyor iste yahu, durum bu. :)
Gulen surat ifadesi koyduguma bakmayin, ama dramatize etmek de istemiyorum bu durumu. Kusmek, konusmamak bana kendimi biraz olsun iyi hissettiriyor, en azindan hissettiklerimi yutup eskisi gibi davranmiyorum, aktif olarak birsey yapmasam da. Ister bilsin, ister sonsuza kadar bilmesin, ister sorsun ister sormasin sebebini. Sorun degil, sonsuza kadar susariz biz de.

Ama yazilanlari dusunecegim mutlaka. Dedigim dedik, asla tavrimi degistirmem demiyorum. Sadece adim atmak bana agir geliyor, kendime haksizlik gibi geliyor, sorun bu.

Herkese tesekkurler, baska fikirler varsa bekliyorum.

Canım konusmadığınız için sizin böyle büyümüs te büyümüs. Sen o kişiyi de cok sevdiğin için bu kadar cok takmışsın. Biraz umursamaz tavrıyla koymus gibime geldi o smile ı. Ama kadının da sorunları var hastalığı varmıs o an belki cok uzgundu ve konusmak istemedi bilemiyorum ama bence içinde büyütme kendini üzüyosun.

Cok ama cok abartmissiniz. Fazlaca alingan ve inatci bir kisiliginiz var sanirim. Abartmak bile degil olmayan bir sorun yaratmak yaptiginiz. O kadar samimi imissiniz. Neden o mesaja "oh, ben o kadar sey yazayim sen ikon gonder. :)" yazmadiniz ki? Kuzeninizin yaptigi hicbir sey yok. Siz kendi kendinize kinlenmissiniz. Bir de demissiniz ya ben ona acir gibi yazmadim diye, belki o kendine acimistir. Hmm olamaz mi? Hasta psikolojisi baska bir sey cunku.

Ben sizin yerinizde olsam, hicbir sey olmamis gibi hal hatir sorar kaldigimiz yerden devam etmeye calisirdim. 3 ayin hesabini bile yapmaz, konu acilirsa yogunluk der gecistirirdim. Bu kadar kolay bir sekilde insan cikarmamaliyiz hayatimizdan. Hele ki akrabaysa.

Son düzenleme:
üffff içim şişti yaaa, ne kadar abartmışsınız :117:
resmen kurmuşsunuz aklınızda yaa
bir doğum gününün unutulması bu kadar mı dert???
ya da gönderilen bir simgeden bu kadar ima çıkarmaya ne gerek var???
iki ihtimal geliyor aklıma:
birincisi kuzeniniz rahatsızlığından dolayı yorgun ve kimseyle ilgilenecek hali yok, ki olabilir zaman zaman hepimize olur gözümüz kimseyi görmek istemez,
ikincisi de kuzeniniz sizi sandığınız kadar sevmiyor ve sürekli aramanız onu bunaltmış, sizi kırmamak için de belli etmiyor

Dogru, olabilir. Neyse, ben de kutlama mesajina ayni isareti gonderdim dun. Sorun degilse, degildir.

Tesekkur ediyorum, aciyacak birsey yok, o da acimamistir, acindigini da dusunmemistir. Onun karakterini bilen biri olarak boyle dusunuyorum.
Neyse, hicbirsey olmamis gibi gorusmeyi dusunmuyorum. Mesaj atmamaya, ve hic bir sekilde adim atmamaya karar verdim.

D. gunu meselesi kapandi.
Ben onu surekli aramadim, tam tersine o daha cok gelirdi. En son 5 ay once aramistim mesela.
Hatta ben ilgilenmemis, umursamamis mesaji bile vermis olabilirim, o da bu yuzden geri duruyor olabilir, ben de sizinkinin tam tersini dusundum yani.

Yorumlara tesekkurler. Genel olarak abarttigim dusunulmus. Bu konuyu 3 ay once acsaydim, ben de abarttigima kanaat getirebilirdim belki, sorardim en azindan o ne demek diye, su an bambaska olabilirdi durum. Ama 3 ay boyunca kinlendikten sonra abartmis bile oldugumu dusunsem, o kinimi ofkemi geri alamiyorum. Malesef, kordugum gibi birsey oldu durduk yere. Konusmuyoruz. Ben dusundum, yorumlari da kaale aldim ama konusmamaya karar verdim. 5 ay sonra Turkiye'ye gidecegim 3 ya da 4 haftaligina. Orda da gorusmeyi dusunmuyorum. Taa ki kendi adim atar da bu konuyu cozunceye kadar.

Bence teşekkür etmeyerek sadece ifade koyarak ayıp etmiş,acelesi vardır belki ondan öyle yapmıştır ama sonrada yazabilirdi..Ama burada önemli olan niyeti bence,hani bazı insanlar bu tarz konularda rahattır karşındaki alınır mı diye düşünmez,gıcıklığına yapmazlar,ona sadece ifade göndermek yeterli gelir..Hani o tarz bi insansa yapacak bişey yok,kötü niyetle yapmıyor sonuçta.. Ama sizi umursamadığından dolayı böyle bişey yapmışsa o zaman darılmakta haklısınız..Belki hastalığından dolayı kötü anına denk gelmiştir yada acele anına sonrada 3 aylık süreçte oda bana yazmıyo,hasta olan benim onun yazması gerekiyodu diyerek oda size yazmamakta inat etmiş olabilir.. Doğum gününüzü de kendini zorunlu hissettiği için kutlamıştır.. Onun kafasındaki düşünceler önemli,niyeti bence.. O yüzden açıkca sorun,bize noldu,niye bana yazmadın diye..Verdiği cevaba göre de ya ilişkiniz soğur yada eski haline döner..En azından bu belirsizlik kalkar,içiniz rahatlar.. Belirsizlik en kötüsü,bu şekilde devam etmez bence,karşındakinin seni umursayıp umursamadığını bilmemek kötü..

Son düzenleme:
O niye msj atacak ki. Ben hastayim bi arayip sormadi, demek beni umursamiyor diye dusunur. Haksiz da degil.
Burnunuz dusse yere almayacaksiniz sanirim. Ama hatalisiniz. Size degetli oldugunuzu hissettirdi, pispisladi diye surekli ilgi bekliyorsunuz. Bence biraz da siz ogrenin ilgi gostermeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…