• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenimin düğününde ne takmalıyım ?

Yok kinini gütmüyorum zaten.Öyle olsaydı bende gitmezdim.Ben müsaitliğim olduğu için gitmek istiyorum zaten.Sadece takı konusunda kafam karıştı.
Anladım. Bizde kuzen sayısı çok değil. Eşimde de bende de 2 tane var. Çok yakın değiliz. Biz çeyrek takıyoruz düğünlerinde.

Kuzeniniz siz evlenirken bekarmış ve aile adına size çeyrek takılmış anneniz de ona çeyrek takarak karşılığını yapacakmış zaten siz samimiyetinize göre katılıp katılmayacağınıza karar verirsiniz

Herkese merhaba
Yakın zamanda kuzenim evlenecek.Farklı bir şehirde olacak düğünü.Şehir dışından gelecek olan misafirlerin kalacak yerlerini düğün sahipleri ayarlamış.Bizlerinde yol masrafı,orada bulunduğumuz süre zarfında yeme içme vs gibi masrafları olacak.Kuzenimle çok yakın değiliz benim kınama,düğünümede gelmemişti kendisi.Farklı bir şehirde doktor olarak çalışıyor.İzin alamadım ayarlayamadım demişti.Annesiyle babası geldi çeyrek takmışlardı onlarda bana.Ben pek usulleri bilmediğim için sizlerden fikir almak istedim.Sizce ben kuzenime düğününde ne takmalıyım ? Babasının ve annesinin bana taktığı çeyreği iade olarak takmam mı gerekiyor acaba ? Benim annemde kuzenimin düğününe gelecek ve annem takısını takacak zaten yeğenine.
Bana dayılarımın,teyzelerimin vs taktığı takıları,annem onların çocuklarına takarak iade etti zaten.
Ben elimden geleni(para) takıyorum.

Benim de kuzenlerimden biri düğünume gelmedi.Ben de onunkine gitmedim.Bir araya gelince sohbet muhabbet.Bi sorun yok.Ben sadece düğünüme gelen veya çok yakın hissedersem düğüne gidiyorum.Dugun sevmiyorum.Sizin yerinizde olsam asla gitmem

Ben geçenlerde içimden geldi gram taktım ama anne baba takısını takıyorsa gerek bile yok bence. Şartları çok zorlamaya gerek yok.

Herkese merhaba
Yakın zamanda kuzenim evlenecek.Farklı bir şehirde olacak düğünü.Şehir dışından gelecek olan misafirlerin kalacak yerlerini düğün sahipleri ayarlamış.Bizlerinde yol masrafı,orada bulunduğumuz süre zarfında yeme içme vs gibi masrafları olacak.Kuzenimle çok yakın değiliz benim kınama,düğünümede gelmemişti kendisi.Farklı bir şehirde doktor olarak çalışıyor.İzin alamadım ayarlayamadım demişti.Annesiyle babası geldi çeyrek takmışlardı onlarda bana.Ben pek usulleri bilmediğim için sizlerden fikir almak istedim.Sizce ben kuzenime düğününde ne takmalıyım ? Babasının ve annesinin bana taktığı çeyreği iade olarak takmam mı gerekiyor acaba ? Benim annemde kuzenimin düğününe gelecek ve annem takısını takacak zaten yeğenine.
Kınanıza, düğününüze gelmemiş, siz neden gidiyorsunuz,hem de başka şehire... Ben olsam gitmezdim,anneniz babanız gidip aynı şekilde bütçelerine göre hediyesini versinler...

Aileniz çeyrek takacaksa sizinde çeyrek takmanıza gerek yok ben olsam yarım gram falan takardım elim boş gitmemek için. Kuzeniniz sizin düğününüzde bekarmış takı göndermemesi normal bence. Benim düğünüme bekar olarak gelen kuzenlerimde ailesinin taktığı dışında ekstra bişey takmamıştı ama ben onların düğününe gittiğim zaman takımı verdim.

Yorumlara şaştım kaldım, bu kadar hesaba kitaba gerek var mı düğün bu eğlenmek için gidilir🙄kuzen doktormuş, izni yokmuş olabilir ailesi gelmiş işte. Zaten ailecek gidiyorsunuz konu sahibesi, taktığı çeyrek kadarını takarsınız ailecek yeter. Ben olsam gider eğlenirim. Çok da samimi olmadığın, doktor olan nöbeti olan bir akrabaya da bak bak o sana gelmedi ver karşılığını demek nedir, toplum ne zaman bu şekilde fesat insanlara dönüştü🙄🙄

Herkese merhaba
Siz şu an evli olduğunuz için anneniz taksa bile bence sizinde katilacaksaniz para takmaniz doğru olur diye düşünüyorum çünkü artık kendinize ait bi eviniz var takınız da size aittir tabiki yine de eşinizle bunu konuşun ona göre davranın derim

Yorumlara şaştım kaldım, bu kadar hesaba kitaba gerek var mı düğün bu eğlenmek için gidilir🙄kuzen doktormuş, izni yokmuş olabilir ailesi gelmiş işte. Zaten ailecek gidiyorsunuz konu sahibesi, taktığı çeyrek kadarını takarsınız ailecek yeter. Ben olsam gider eğlenirim. Çok da samimi olmadığın, doktor olan nöbeti olan bir akrabaya da bak bak o sana gelmedi ver karşılığını demek nedir, toplum ne zaman bu şekilde fesat insanlara dönüştü🙄🙄
Fesatlikla alakası yokki.karsidaki seni onemsemiyorsa aynısını görmeli bence.

Fesatlikla alakası yokki.karsidaki seni onemsemiyorsa aynısını görmeli bence.

Öyle bir sonuca nerden vardık peki, kızın nöbeti varmış, çok da samimi değillermiş zaten, üstüne ailesi de gelmiş ve takı getirmiş. Bu ne kin tutmaktır yahhuu dünya sizin düğün üstüne mi dönüyor altı üstü eğlence bu kadar hesaba gerek var mı🙄

Açıkçası ben sizin yerinizde olsam bir bahane bulur düğüne gitmezdim. Sizin düğününüze gelmeyen birinin de gönül koyma hakkı yok diye düşünüyorum. Fakat gidiyorsam da katıldığım bir düğüne eli boş gitmek çok adetim değildir. Anneniz babanız zaten takısını takacak ben olsam bütçemi hiç sarsmayacak tl veya dolar takardım. Sallıyorum 500-1000 tl gibi, maksat destek olmuş olmak gibisinden. Ama dediğim gibi ben olsam zaten gitmezdim. Kuzeniniz siz evlenirken öğrenci olsaydı veya çalışmasaydı farklı değerlendirirdim ama durum öyle değilmiş

Herkese merhaba
Annenizde takacaksa sizin çeyrek takmaniz yeterli.

Ben kuzeniniz gelmesede size taki gonderdi diye dusundum birden o size gondermediyse, anneniz babaniz size geleni takacak zaten sizin ayrica takmaniza gerek yok bana kalirsa gitmenizede gerek yok.

Herkese merhaba
Açıkçası aynı durum olsa ben gitmezdim. O anne babasından ayrı bir takı takmış olsa sizde borçlu hissederdiniz kendinizi ama, zaten anne babası takmış ve sizin anneniz takacak. Yani brn yol masrafıda yapmazdım

Back
X