Kuzenimi aşırı kıskanıyorum

miaaa1996

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2018
13
3
28
Merhaba arkadaşlar yeni üye değilim ama yeni hesap açtım. Bu mesajı okuduktan sonra kesin bana çok iğrenç bir insanmışım gibi davranacaksınız biliyorum ama elimden gelen birşey değil...
Benim bir kuzenim var küçüklüğümüz hep birlikte geçti herşeyi birlikte yapardık neyse büyüdük aramız açıldı ama yine görüşüyoruz mesajlaşıyoruz neredeyse her hafta. O kusursuz bir güzeliğe sahip. Nereye onla gitsem illa bir "maşAllah kuzenin nasıl güzel " alırım. Gerçekten dünya güzeli. Gizlice sevdiğim erkek bile bana kuzenimin çok güzel olduğunu söyledi... ve ben yıkıldım.
Kendisi evlendi, haliyle kocası da çok yakışıklı. Ikisininde işi var, çalışıyorlar. Yurtdışında oturuyorum, burada ehliyet almak çoook zor kuzenimin ehliyeti var.
Benim tüm hayal ettiğim ve yapamadığım alamadağım herşeye sahip... şimdi hamile olduğunu öğrendim benim se daha hiç sevgilim olmadı (23 yaşındayım). O bana geldiğinde mutluluk gözlerinden okunuyor. O hep mutlu ben ise onun mutluluğuna şahit oluyorum.
23 yaşındayım ve hâla üniversite 2 ye gidiyorum çok sınıfta kaldım beğinim yok kapasite yok... kuldan saklasam bile Allahtan saklayamam. O karnında duran bebekle ilgili hiç güzel şeyler düşünmüyorum. Allahım affet beni. Diyorum ki keşke düşse bi şey olsa sonra da diyorum ne zaman ben böyle kötü bir insan oldum kendine gel diyorum. Ama insan kendine yalan söyleyemiyor işte içimden gelen bu. Yemin ederim ben kötü bir insan değilim ama iş bu kıza gelince kıskançlıktan aklıma gelen kötü şeylerden tiksiniyorum..
Ve kuzenim bu akşam bize gelecek kocası ve annesiyle birlikte...

Içimi açtım size bundan başka kimseye bahsedem.

Siz kendinizi nasıl görürseniz insanlarda öyle görür siz önce kendinize saygılı olun gerisi inanın gelir herşeyin vakti zamanı var yaşınız da daha küçük bence herkesin imtihanı yaşantısı farklıdır kuzeninizi düşünmeyin bu kadar çok kafanıza takmayın onun yerine Allaha sığının nasip kısmet

Hamile kadına, yavrusuna keşke düşse diye beklemeniz hiç sağlıklı değil. Kendinize gelin. Dış güzellik yerine içine odaklanın. Acaba siz aynı durumda olsanız o bunu düşünür müydü? Okuyormuşsunuz madem çaba gösterin bir şeyleri başarmak için. Emek olmadan yemek olmaz. Sevgili konusu da pskilojik sorunlarımızdan olabilir. Herkes güzel diye sevgilisi olmuyor. Vakti vardır belki.

Bu kadınla da sık sık görüşmeyin. En azından kendinizi toparlayana kadar uzak durun.

23 yaşındayım ve hâla üniversite 2 ye gidiyorum çok sınıfta kaldım beğinim yok kapasite yok... kuldan saklasam bile Allahtan saklayamam.

kendını ezmekten vazgec. kuzenınle arana mesafe koy kendı özellıklerınınde farkına var. Ona bakmaktan kendınden vazgecmıssın.

O karnında duran bebekle ilgili hiç güzel şeyler düşünmüyorum. Allahım affet beni. Diyorum ki keşke düşse bi şey olsa sonra da diyorum ne zaman ben böyle kötü bir insan oldum kendine gel diyorum. Ama insan kendine yalan söyleyemiyor işte içimden gelen bu. Yemin ederim ben kötü bir insan değilim ama iş bu kıza gelince kıskançlıktan aklıma gelen kötü şeylerden tiksiniyorum..
Ve kuzenim bu akşam bize gelecek kocası ve annesiyle birlikte...

kıskanclık değil senınkı düşmanlığa dönüşüyor. sakın kıza zarar vereyim deme.kendıne hakım ol. Düşüncelerin benİ korkuttu.. hersey zamanla olacak senınde olacak. eğer iyi düşünür iyi davranırsan Allah sana kat kat daha iyilerini nasip edecek. ama sen kotu düşünüp kötu davranırsan herzaman kötüyü yaşarsın.
Mutluluğuyla mutlu olmayı dene.

Son düzenleme:
Öncelikle bunu ifade etmek büyük cesaret ister.Inan bir cok insanin böyle duygulari olabniliyor.Ama siz karnindaki bebege kötü seyler olmasini diliyorsunuz bu durum sikintili iste.Böyle düsündügünüz icin yardim almalisiniz.Demek ki kuzeninize asiri odaklanmissiniz, takinti haline getirmissiniz.Bir süre uzaklasin ve tedavi olun.Kendi iyiliginiz icin .Negatif duygular insani zehirler, cok yipratir.

İnsan fırsatında kıskançlık huyu vardır bu duyguyu beslememeye bak. Dünyada insanın birçok imtihanı var onunda yolunda gitmeyen işleri muhakkak vardır. Sen kendine değer ver çalış geliştir unutma hayatının başrolü sadece sensin..

Kuzeniniz şimdi sahip olduğu şeylerin tam tersine sahip olsaydı mesele kendi çirkin koca çirkin koca alkolik bebek özürlü vs gibi sizin kaderiniz degisecekmiydi. Tabi ki hayır. Demek ki herkes kendi kaderini yaşar. Onun sahip olduğu hayata sende sahip olabilirsin. Ama kendin cabalayarak. Kendine güvenerek. Mesela o coooook zor dediğiniz ehliyeti o almış ama siz alamamissiniz. Ehliyet sadece 1 kişiye verilecekti de seni eleyip onu secmediler herhalde. Demekki senin de çok calisman lazım. Eminim senin de çok güzel tarafların vardır bunlara odaklanman lazım ve gerekirse psikolojik destek alman lazım.

kadından uzak durun öncelikle.
Doğmamış bir bebeğin üstüne böyle hayaller kurmak doğru değil.
Kötü değilim demişsiniz ya katılmıyorum.
Düşmanımız dahi olsa karnındaki bebeğe bu düşünceleri beslemeyiz.
Bence siz kötüsünüz. Ama bu hep kötü olacağınız anlamına gelmiyor. Sizin elinizde.
Kıskançlık çok kötü bir duygu.
Kendi olumlu özelliklerinize odaklanmayı deneyin. Dünyada milyonlarca güzel insan güzel hayatlar yaşıyor neden kuzeninize bu kadar takıldınız. Size bir kötülüğü yada hava atması mı oldu?

bence de bahsetmeyin insanların mutlu olmasından ne istiyorsunuz? bebek için söylediğiniz şey çok acı. bari dillendirmeyin dua niyetine geçmesin. kız durduk yere size bi kötülük etmiyosa ki kendi halinde anladığım kadarıyla nispet filan yok. kendi hayatınıza bakın başka birinin hayatını yaşayamamak veya kıskanmak sadece sıkıntı verir sizin hayatınızı düzeltmez.

bi de içinin güzelliği dışına yansımış derler ya insan iyi huyluysa yüzüne yansır bu. böyle düşünün

Bebeğiyle ilgili iyi şeyler düşünmemek nedir ya....
Hem bu fikirde olup hem kötü bir insan değilim demeyin.
Onun mutluluğuyla mutlu olmanız gerekir normalde fakat bunu sağlayamayıp içten içe bir kıskançlık besliyor olabilirsiniz buna okeyim ama bebeği ile ilgili bile kötü şeyler varsa zihninizde doktora koşarak gidin.

Aklıma nedense kusursuz kurban filmi geldi tüylerim diken diken oldu Allah aşkına gidin tedavi olun kız güzelmiş ehliyeti varmış evlenmiş ee kıskandıgın bu mu? Sanki dünyaca ünlü tanınan güzel ya da büyük başarılar elde etmiş yılın icatlarını çıkarmış gibi abartma ya kendi hayatını güzelleştirmeye bak.

Şimdi ilk olarak senin bu yaşadığın şeyi varya çoğu kadın kendine itiraf edemiyor aman çok kötüsün de cart curt mevzularını bi geçelim. Sen o bebecikle ilgili düşüncelerinin ne kadar kötü olduğunun farkındasın zaten.

Ki zaman zaman hayatımız yolunda gitmediğinde yolunda gidenleri kıskanabilir onlara özenebiliriz. Fakat şunu bilki herkes kendi kısmetini yaşar. Bu yüzden kendine odaklan kendini geliştir güzelleştir. Olumsuz düşüncelerden kurtar kendini pozitif ol. Bir uzmandan yardım almakla işe başlayabilirsin hayatını güzelleştirmek senin elinde.

Bir de bu biraz da hayattan beklentilerinle alakalı bi şey. Kuzenin evli çocuk doğuracak güzelmiş falan. Ama belki sen fakir muhtaç insanlara çocuklara hayvanlara yardım eden bir sürü çocuk okutan bu yardımlarınla parmakla gösterilen bir insan olacaksın. Dünyanın bir çok ülkesini dolaşacaksın. Bla bla bla.

Benden sana tavsiye bir uzmandan yardım almaya başla ve kendini tanımaya çalış. Ben kimim bu hayattan ne istiyorum ne bekliyorum diye. Uzman sana gerekli yönlendirmeleri de yapacaktır zaten. İstersen bir süre kuzeninle iletişimi de en aza indirgeyebilirsin. Ben bunu aşacağını düşünüyorum. Güzel günler :)

Seni şimdi burda yerden yere vurmanın anlamı yok. Burda gelip bunları yazman aslında yalnis yolda olduğunun bildiğinin kanıtı. Bebek kısmına girmiyorum bile. Ne kadar yalnis olduğunu sende biliyorsun. Senin en büyük sorunun kendini onunla kiyaslayip durman. Hem kendi enerjini düşürüyorsun, hemde hiç bir yerde ilerlemiyorsun. Onun kurduğu hayatı sende kurabilirsin, ama onu kıskanıp durmak yerine kalk kendine gel ve gerekeni yap. Kendine bir çeki düzen ver. O kuzeninin eline de hersey kendinden düşmemiştir. Sende kalk kendinle ilgilen ve hayatina odaklan. Kuzenin hayatinin sorumluluğunun almamanin bahanesi olamaz. Ona odaklaniyorsun çünkü kendi hayatini ele almaktan korkuyorsun. "biz aynıyız, neden onun hayati ve benimki değil" diyorsun ya aslında. Cevabi sandığın gibi dış görünüşü de saklı değil sadece.

X