Kuzenimi aşırı kıskanıyorum

Evet küçüklümden beri beni onunla kıyaslarlıyorlar. Sen bunu yapamadın o yaptı sen beceriksizsin o becerikli sen salaksın o akılı sen beğinsizsin o zeki...
Herzaman onunla kıyasladılar beni herzaman. O sevdiğim erkek bana kuzenin ne kadar güzelmiş değince dünyam yıkıldı.

bende de var senden bi tane.. hayatımın 10 yılını çaldı.. ailem rica etti affettim ama yok yine durmadı bastım tekmeyi... nefret kelimesi az kalıyo hislerimin bi tarifi yok... insanların hayatlarından burnunuzu çekin ya kendi hayatınıza bakın. çok kötü bişey bu kötü enerji yollaman bile bebeğine kendisine hayatına etki edebilir. biraz kendinle ilgilensen bunların hiçbirini hissetmez ve yaşamazdın..

Peki başarılı olup güzel olup mutlu olunca kendinizden çirkin beceriksiz insanları neden hor gürüyorsunuz?
Tamam biz iğrenç insanlarız peki siz ? Neden hep bizi eziyorsunuz ?

Kıskançlığı bi dereceye kadar anlarım. Özellikle biz kadınlar kendimizden daha güzel daha başarılı kadınlara karşı o kadar da pozitif hisler beslemiyoruz genel olarak ama sizinki ayrı bi boyut. Bunun farkında olmanız güzel ama bi doktora görünüm derim ben. Doğmamış bi bebeğe bunları hissetmek hiç normal değil çünkü

Güzellik gelip geçici canım.
Kimsenin garantisi yok. Allah korusun kaza bela dünyanın binbir türlü hali var. Sağlık herşeyin başı.

Peki başarılı olup güzel olup mutlu olunca kendinizden çirkin beceriksiz insanları neden hor gürüyorsunuz?
Tamam biz iğrenç insanlarız peki siz ? Neden hep bizi eziyorsunuz ?

güzelim gerçekten onu ezmişliğim yok benim, senin kuzeninle nasıl bi ilişkiniz var bilemem ama ben ona hiç bişey yapmadım şimdiye kadar hep o arkamdan iş çevirdi.. ben 1 gece boyunca titredim onun yaptıkları yüzünden ogünden beri nezaman üzülsem kocaman uçuklar çıkarırım... benim tüm sistemimi çökertti yani başardı bunu... insan bile değil gözümde...

sen lütfennnnn lütfenn bu hislerinden arın. kocaman kızsın. kendi işine bak gerekirse mesafe koy görüşme. ona beslediğin tüm kötü duygular dönüp dolaşıp seni bulur yapma...

hem sen neden kendini iğrenç diye nitelendiriyosun, kimse sana bunu söyleyememeliyken sen kendine söylüyosun.. o senden üstün değil sadece sen ona takılmış kendi hayatını unutmuşsun

Tedavi olmalısınız. İş küçücük bir bebeği kıskanacak boyuta gelmiş yazık. Allah bizi sizin gibi insanlardan korusun. Kuzeninize de çok üzülüyorum sizin nasıl düşüncelere sahip olduğunuzu bilmiyor. Bilse yüzünüzü görmek istemez.

çokça estağfirullah çekin lütfen.. kuzeninize beddu ederken Allah size daha büyüğünü verir inanın kuzeniniz aklınıza bile gelmez..kendi derdinize düşürür.
insansınız kıskanmak normal ama kötü düşünceler geçirmek hiç iyi değil.. tövbe estağfirullah çekin daha iyisini daha güzelini kendiniz için dileyin..
ben ne güzel olmayan kadınlar taıyorum ama evinde eşi ile çocukları ile mesut yaşayan..
sadece temiz yürekli olup temiz düşünceler içinde olun en başta kendiniz için sonrası etrafınızda kim varsa iyi dualar edin.. bunu kuzeniniz için de yapın lütfen.. bakın ne güzel hayatınıza dair dönüşler olacak.

Lisede sen gibş bi arkadaşım vardı sevgilisi terketti hala peşimizden geziyo meğer bana bakıyomuş neyse ben ıçolmaz falan dedim tersledim çocuğu ama arkadaş diyodu bigün yüzüne bişey dökcem kızım yada beraber gezmeyelim kısmetimi kapatıyon diye ne bileyim bende kendimi güzel bulmam aksine

Allah çirkin şansı versin diyelim canım belkide sen kendini beğenmiyosun ben gibi kısmetin ne zaman nerden geleceği belli olmaz dua et bu fesatlık da iyi değil yarın bigün o çocuğabişey olsa vicdan azabından ölürsün

bence ailevi sorunlarin var senin, kucuklukten itibaren deger gormemissin ve baskalariyla kiyaslanmissin, ya da asiri prenses modunda yetistirilmissin, ortasi olamaz. sana ne milletin colugundan cocugundan kendi hayatina bak, fesatlik sana hicbir sey kazandirmaz, anca milletin hayatina bakip mutsuz olursun.

Başkasının çocuğunu kıskanana kadar dersine çalış da okulunu bitir. Bu şekilde başkalarıın kötülüğünü istemekle hayatta hiçbir zaman mutlu olamazsın. Kuzenin olmaz başkası olur..

Okurken bir kıskançlık okuyacğaım snamıştım ama o son satırlar beni benden aldı. Çocuğu düşsün diyorsanız kusura bakmayın ama siz kötü bir insansınız. Bir isana kötü demek için daha ne yapması lazım bilmiyorum.

Geçtiğimiz hafta bir okulda ebeveyn tutumları üzerine bir seminer verdim.
Anne-babalara; çoçuğunuzun ilerde sevmemesini hatta düşman olmasını istediğiniz bir çocuk varsa,sürekli onunla kıyaslayın.
Diğer çocuğu övüp kendi çocuğunuxu yerin.
Hep diğer çoçuğu örnek gösterin.
Sonuç garanti,dedim.

Konu sahibi siz de muhtemelen küçükken maruz kaldığınız kıyaslamanın olumsuz sonuçlarını yaşıyorsunuz.
Ama artık çocuk değilsiniz.
Sizin düşmanlığınız başka bir boyuta geçmiş.
Psikolojik destek alıp iç dünyanızdaki bu kötü hislerden arınabilirsiniz.
Terapi bu gibi durumlarda işe yarıyor.

Yapmayin Allah askina size saka gibi gelebilir ama benim hep guzel arkadaslarim oldu ve onlar begenildi bakildi.Ama ben de begeniyordum .Yani guzel diye beni niye etkilesin herkes farkli benim de ona guzel gelmem gibi mesela bu kadar basit herkesin farklj farkli guzelligi var aslinda siz de kendinize donun.Disinizla degil icinizle de bir adami etkilersiniz merak etmeyin.Iyilik insana cok yakisir ve yuzune vurur.Boyle insanlar zor kesfedilir maalesef once ambalaj.Ama inanin taniyan mevzuyu anlayan sever de asik da olur.Kimsenin esi adriana degil ya da brad pitt.Ve cocugu icin cok cok yanlis dusunce sakın dozunu kacirmayin.Yolunuza onunuze bakin.

kuzenım var benden cok daha guzel cok daha alımlı
benden cok daha sanslı anne babası yanında
benım kı ayrı.. o unıversıteye gıttı masraflarını dedem karsıladı . benım karsılamadı yanında yasadıgım halde kızım sende gıt kazandın demedı. o dershaneye gıttı ben gıdemedm . ve bunlar hep ayrımcılıkdan oldu.her neyse. sımdı soruyorum sıze tum bunlara sahıp dıye onu kıskanmalımıyım ? hıc bı zamna ne guzellıgı benım fesatlıgım oldu ne sansı yaver gıtmesın aman ısı bozulsun aman olmasın demedım. ck guzel yerlere geldı sımdı azmı ıle basarısı ıle.. cok sukur ne muylu bana kı benım oule bır kuzenım var. Iyıkı var herseyden once onu kardes gıbı gormenız gerekır amca dayı yada hala kızı.. ne olursa olsun kan bagının oldugu bırı ıcın bebegı dussun dıye dua etmek nedır .. yapmayın allah askına ..

Merhaba arkadaşlar yeni üye değilim ama yeni hesap açtım. Bu mesajı okuduktan sonra kesin bana çok iğrenç bir insanmışım gibi davranacaksınız biliyorum ama elimden gelen birşey değil...
Benim bir kuzenim var küçüklüğümüz hep birlikte geçti herşeyi birlikte yapardık neyse büyüdük aramız açıldı ama yine görüşüyoruz mesajlaşıyoruz neredeyse her hafta. O kusursuz bir güzeliğe sahip. Nereye onla gitsem illa bir "maşAllah kuzenin nasıl güzel " alırım. Gerçekten dünya güzeli. Gizlice sevdiğim erkek bile bana kuzenimin çok güzel olduğunu söyledi... ve ben yıkıldım.
Kendisi evlendi, haliyle kocası da çok yakışıklı. Ikisininde işi var, çalışıyorlar. Yurtdışında oturuyorum, burada ehliyet almak çoook zor kuzenimin ehliyeti var.
Benim tüm hayal ettiğim ve yapamadığım alamadağım herşeye sahip... şimdi hamile olduğunu öğrendim benim se daha hiç sevgilim olmadı (23 yaşındayım). O bana geldiğinde mutluluk gözlerinden okunuyor. O hep mutlu ben ise onun mutluluğuna şahit oluyorum.
23 yaşındayım ve hâla üniversite 2 ye gidiyorum çok sınıfta kaldım beğinim yok kapasite yok... kuldan saklasam bile Allahtan saklayamam. O karnında duran bebekle ilgili hiç güzel şeyler düşünmüyorum. Allahım affet beni. Diyorum ki keşke düşse bi şey olsa sonra da diyorum ne zaman ben böyle kötü bir insan oldum kendine gel diyorum. Ama insan kendine yalan söyleyemiyor işte içimden gelen bu. Yemin ederim ben kötü bir insan değilim ama iş bu kıza gelince kıskançlıktan aklıma gelen kötü şeylerden tiksiniyorum..
Ve kuzenim bu akşam bize gelecek kocası ve annesiyle birlikte...

Içimi açtım size bundan başka kimseye bahsedem.
senin kuzenin iyiymis yine.. Ya benimki gibi fesat kıskanç kotu kalpli olsaydi?? Benim de kuzenim her seye sahipti daha iyi maddi gelir daha iyi seyler.. işi var benim yok... Halime bin sukur elhamdülillah ben memnunum Ama hep beni kiskandi sevmedi hep kotuluk fesatlik düşündü o oyle olunca ben de onu sevmedim tabi... Ama sizin kuzeniniz iyiymis onunla guzel vakit gecirin yasiniz genc univ bitir senin de sevgilin olur evlenirsin cocuk olur... O erken evlenmis sen 25 inde evlensen ne yazar? Onemli olan saglikli olmak.
Boyle dusunceyle bir yere varamaZsın ve senin demenle de bebek düşmez cunku ALLAH cc. Niyetini icini biliyor.. Birak bunlari.

Sen bence bir doktora git ne istiyorsun günahsız sabiden sen evlenince senin bebeğininde başına aynı şey gelse hoş olur mu git bir an önce tedavi ol

Kuzenini hayatının merkezinden çıkarmakla başla işe.

X