- Konu Sahibi PastelBoya
-
yapılan yorumların tamamını okudum da sosyal hizmetleri arayıp çocuğun alınması gerektiği konusu yanlış yönlendirmek olmuyormu arkadaşlar? kızcağız kuzeninin kötü şeyler yapmasından çekindiği için neler yapabileceğini sormuş sonuçta 5-6kişi kızın ailesinden alınıp sosyal hizmetlerde kalmasında hemfikir olmuş. Allah aşkına hiç gidip gördünüzmü o yurtları? O yurtlardaki kızların çocukların psikolojisi çok daha mı iyi sanıyorsunuz? Gidip konuşsanız pek çoğu keşke annemin babamın yanında olsamda hergün dayak yemeye razıyım derler. Asıl orada kalmaya başlarsa neler yapabileceğinden korkmak lazım, yurttan mı kaçar kötü alışkanlıklarmı edinir diye. Evinde olan dayak yurtlarda yok sanıyorsunuz ha garip! Bence yapılması gereken kız hazır lise sondayken üniversite için başka şehire uzaklaştırmak. Ailesinden ayrı kalıp sadece bayramda seyranda yılda2defa görmesini sağlamak. Yada üniversite okuma imkanı yokmu e bu kızcağızın ailesinden uzakta işte kütahyada teyzesi varmış orada kalıp çalışma imkanı da mı yok??
Kuzenine acıdım açıkçası...
Yazık gerçekten daha gencecik oysa...
Bu psikolojiyle neler yapar neler...
Yakın olsaydın konuş kuzeninle derdim...
:1no2:
Normalde aynı sokakta oturuyoruz canım ama ben il dısında okuyorum en son sömestr'da 1 ay memleketimdeydim o zaman gördüm hatta annesiyle araları cok iyiydi ama benim teyzem kızının ona saka yapmasını sarılmasını yagcılık olarak gören bir insandır mesela ..:1no2:
Teyzenin ve eniştenin psikolojisi gözüme hiç iyi görünmedi...
bilmiyorumkismile
Döven ve sevgi göstermeyi yağcılık sayan bir aile...
Kaldı mı böyle şeyler hala?
yapılan yorumların tamamını okudum da sosyal hizmetleri arayıp çocuğun alınması gerektiği konusu yanlış yönlendirmek olmuyormu arkadaşlar? kızcağız kuzeninin kötü şeyler yapmasından çekindiği için neler yapabileceğini sormuş sonuçta 5-6kişi kızın ailesinden alınıp sosyal hizmetlerde kalmasında hemfikir olmuş. Allah aşkına hiç gidip gördünüzmü o yurtları? O yurtlardaki kızların çocukların psikolojisi çok daha mı iyi sanıyorsunuz? Gidip konuşsanız pek çoğu keşke annemin babamın yanında olsamda hergün dayak yemeye razıyım derler. Asıl orada kalmaya başlarsa neler yapabileceğinden korkmak lazım, yurttan mı kaçar kötü alışkanlıklarmı edinir diye. Evinde olan dayak yurtlarda yok sanıyorsunuz ha garip! Bence yapılması gereken kız hazır lise sondayken üniversite için başka şehire uzaklaştırmak. Ailesinden ayrı kalıp sadece bayramda seyranda yılda2defa görmesini sağlamak. Yada üniversite okuma imkanı yokmu e bu kızcağızın ailesinden uzakta işte kütahyada teyzesi varmış orada kalıp çalışma imkanı da mı yok??
canım kuzenine yapacağin en büyük iyilik onu derslerine sıkı bi şekilde çalışması yönünde tavsiyelerde bulunman olacaktır. yaşadıklarını anlıyorum ama eğer çok iyi çalişirsan güzel bi yerde üniversiteyi kazan sonra ayaklarının üzerinde durursun. ama okuman ekmeğini eline alman şart diye sürekli konuş.
Arkadaslar ben memlekete gidince öncelikle benim annem babam sonrada teyzemlerle su sekilde konusmayı düsünüyorum .. Psikiyatriste danıstıgımı söyleyecegim .. Kuzenimin yaptıgından bahsedecegim ama psikiyatris'te cocukken teyzemin dövdügünden bahsetmedim o cocuklugunun nasıl gectigini sordu zaten diyecegim .. ( cünkü sen neden öyle deyip teyzeni kücük düsürüyorsun diye üzerime yüklenirler )
Daha önce cok siddete maruz kaldıgından bu sekilde davrandıgını hic birseyden korkmadıgını en fazla döverler diye düsündügünü söyledigini söyleyecegim .. Belki yararlı olur ve ne bekliyorsunuz o zaman bana söyleyin ne oldu birden bire aysenura da bu kadar degisti diyecegim ..
Farkındaysanız hersey enisetemin cöpü cıkarmadıgı icin dövdügünden yüzünü gözünü morarttıgından oldu diyecegim .. Suan o yüzünün hali aklıma geldi kızlar nasıl icim burkuldu 17 yasında bir genc kız bu yaa allahım nasıl dayanabilir kii ..
Mutlulugu baska seylerde arıyor kuzenim resmen .. Cok üzülüyorum yaa ..:sinifsinif:
anladığım kadarıyla hem maddi hem manevi o aileye yapılacak hiiiiiiç bir şey yok. dışarda üniversiteye durumları yok diyorsun da bir sürü burslar var devlet ücretsiz yurt karşılıyor ayda 200tl burs sağlıyor bu imkanlardan yararlanılabilir. Hem sonra meslek liselerinde sınavsız üniversite geçişi var kendi alanında. illa dersaneye gitmesi gerekmiyor. 2yıllık da olsa diploma notuna göre sanırım, kendi alanında üniversiteye sınavsız geçiş yapabilir. her şeyin kolayına oluruna bakmak lazım. dersane olmadanda olur, para olmadan da burslar ile okunur. bu şekilde okuyan ayda 50tl ile üniversite bitiren ne insanlar var
Cidden çok üzücü...
:sinifsinif:
Gerçekten insanın düşünürken içi burkuluyor...
Nasıl bir düşünce ya?
Büyüyünce de bu çocuklar bize saygısız diyip millete kötülüyorlar, :umursamaz: bu şartlar altında nasıl saygı beklersin ki?
Konuşacak bir şeyi olmayan insanlar dayağa ve küfüre başvurur...
Cehalet...
kafamçokkarıştı
Unuttugum sey küfür hiiic agızlardan eksik olmaz .. Sakız gibi anlayacagınız yani benim bile agzım alısmıstı bir keresinde .. Onlara benzemek istemiyorum hatta ben cocuk sahibi olmak istemiyorum aynı seyleri yaparım diye ..
Haklısın ya... :umursamaz:
Küfreden dayak atan insanların çocukları olmasın mümkünse.
Annelik sadece doğurmak mıdır?
Saygı susmakla, terbiye dayakla mı olur?
Nedir bunun sonu ya?
Gerçekten üzülüyorum çevremde örnekler gördükçe....
:sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?