Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuzenin avukat 23 yaşinda?
Avukat olabilmek için en az 5,5 sene okumasi gerekir + staj .
Bu çocuk kac yaşinda okula başladi?
Gercek süper zeka
Ve benim isim de var ayda 5000 Euro altina inmem kimseye muhtac değilim üniversite okumak Türkiye’de çok önemli ama Avrupa böyle değil mesleğin olsun yeterli ve Türkiye’de üniversite okuyan on kişi varsa altı yedisi issiz biliyorum
Hoplaaa,kizim ben almanyada yaşiyorum ama güzelik salonunda calişan 22 yaşindaki eleman ayda 5000 € getirisi olmasi imkansiz

Hoplaaa,kizim ben almanyada yaşiyorum ama güzelik salonunda calişan 22 yaşindaki eleman ayda 5000 € getirisi olmasi imkansiz
Güzellik salonu sahibi anladığım kadarıyla, Ausbildung mu diye sordum sertifikam var dedi.

Eşim tarafı full akraba evliliği. Doktorlar mühendisler gırla ama hepsi amca çocuğu ile evli. Isın ilginci durum nerdeyse üç nesildir sürüyor. Büyük büyük dedelerde amca çocuğuymuş. Sadece biri degil hepsi amca cocuklari ile evlenmisler. Hicbir engelli yada hasta birey yok ama bnm farkettigim su. Ilk nesillerin 7-8er cocugu varken bizim nesilde 1 yada 2 de kalmis cocuklar. Tercih diye düşünürdüm ama bu sene öğrendim ki en az 3 kuzen üreme sıkıntısı yaşıyor. Ya bebek tutunamıyor yada aşırı zor doğumlar yaşıyorlar. Kimse dile getiremese de akraba evliliğinin problem olduğunu anlamak zor değil.

Demek istediğim istediğiniz gen tedavisi ile sağlıklı çocuk seçiyoruz diye kendinizi teselli edin akraba evliliği bir yerden problem çıkarır. Neden olası çocuk veya torununuzun geleceğiyle oynuyorsunuz?

ben bazı insanlarımızı anlayamıyorum, gözlerinin önünde tonla örnek var ama akıllanmıyorlar. Bizim ailede 2 amca kızı-amca oğlu evliliği var, ilk çiftin çocukları durgun zeka çocuklar daha birinci sınıfta sınıfta kalmışlardı, diğer çiftin çocuklarının doğuştan böbrekleri sorunlu böbrek nakli oldu 15 yaşında. Çocuk bu yaşında hastane hastane gezdi çocukluk falan yaşayamadı. Neyse teyzemin oğluna evlenecek kız! arıyorlardı, bir tane aile büyüğü diğer teyzemin kızını söylemiş. Haydi aklınız yok, gözünüz demi görmez, kız doğuştan böbrek yetersizliğiyle doğdu süründü... İnsanlarımız niye akıllanmıyor?? :KK57:

Güzellik salonu sahibi anladığım kadarıyla, Ausbildung mu diye sordum sertifikam var dedi.
1.sahibi bile olsa o kadar para girmez ,halasiyla ortak ya sen buna 10000€ de.
Ha olurda cok lüks çok merkezi yerde ,istanbulun zengin kisimlari gibi,belki.
2.yerim ben o sertifikayi .Parali okula gidiyorsun ve herkesde bir sertifika ile cikiyor.

Almanya’da herkes üniversite okur diye bir şey yok 15 seneye yakin okudum zaten buradaki gibi değil ayrica mesleğim de var , ve kuzenim üniversite okudu avukat ama o da kuzeni ile evlenmek istiyor okumakla olmuyor

Katılıyorum. Kafa boşsa, oğrenmeye gelişmeye açık değilse, Harvarda gitsen dedenin köyündeki geleneklerle yaşamaya devam ediyorsun.

Dışarda koskoca dünya var, sen Avrupada yaşıyorum diyorsun konu sahibesi hiç mi etrafına bakmıyorsun? Senin yaşındaki Almanlar geziyor, tozuyor, okuyor , farklı insanlarla flört ediyor sen diyorsun ki 22 yaşında kuzenle evlenicem. Hiç mi erkek görmedin, hiç mi hayat görmedin bu nedir :bicak:

Son düzenleme:
Kuzenle iliskinin sakıncalarını herkes yazmis, hepsini katiliyorum. Ek olarak:

Yasiniz cok kucuk, suzi uyarmak istiyorum. Kuzeninizi size kakalamaya calisiyorlar haberiniz olsun. Hayatinizda sizi gercekten seven, olgun kac erkek tanidiniz? Cevaplariniz bile sevgiden uzak, size bicilen rolleri oynadığınız cok belli. Havaalani mevzusundaki diyalog bile cocukca, komik.

Daha gecen hafta karadenizde kocamin köyündeydim tum akraba evliliklerinin sebebi "mal bölünmesin" diyeymis, kendileri itiraf etti. Aileler cok cocuklu, herkes baska biriyle evlense ne ev kaliyor ne tarla kaliyor ne para kaliyor. Akrabalar evlenirse evler apartmana dönüyor, tarlalar birlestiriliyor, herkes ayni evin icinde yiyip ictigi icin giderler düşüyor.

Gozunuzu açın, etrafa bakın. Sizi kandirmalarina izin vermeyin.

Yasiniz cok kucuk, suzi uyarmak istiyorum. Kuzeninizi size kakalamaya calisiyorlar haberiniz olsun. Hayatinizda sizi gercekten seven, olgun kac erkek tanidiniz? Cevaplariniz bile sevgiden uzak, size bicilen rolleri oynadığınız cok belli. Havaalani mevzusundaki diyalog bile cocukca, komik.

Daha gecen hafta karadenizde kocamin köyündeydim tum akraba evliliklerinin sebebi "mal bölünmesin" diyeymis, kendileri itiraf etti. Aileler cok cocuklu, herkes baska biriyle evlense ne ev kaliyor ne tarla kaliyor ne para kaliyor. Akrabalar evlenirse evler apartmana dönüyor, tarlalar birlestiriliyor, herkes ayni evin icinde yiyip ictigi icin giderler düşüyor.

Bu evliliğin sebebi de gayet açık, verelim bu çocuğu bu kız Almanyaya götürsün. BU kadar.

Almanya’da herkes üniversite okur diye bir şey yok 15 seneye yakin okudum zaten buradaki gibi değil ayrica mesleğim de var , ve kuzenim üniversite okudu avukat ama o da kuzeni ile evlenmek istiyor okumakla olmuyor
O da okumuş cahil demek ki.
Şu zamanda üçüncü dereceden kan bağı olan akrabasıyla evlenen insan Prof olsa gözümde cahildir.
Siz de medeni değil cahil bir ailesiniz. Kusura bakmayın

Ben de anlayamadım, konuyu açıp tekrar okudum çocuk da almanyadaymış hatta aynı apartmanda yaşıyorlarmış? Tüm işler ortak yazmış konu sahibesi, o zaman mallar bölünmesin diyedir.
Mallar ayri zaten iş yaparlar para eşit bölünür herkes istediğini alir

Ben de anlayamadım, konuyu açıp tekrar okudum çocuk da almanyadaymış hatta aynı apartmanda yaşıyorlarmış? Tüm işler ortak yazmış konu sahibesi, o zaman mallar bölünmesin diyedir.
Gittigimiz köyde şirketi olanlar, hatta almanyada olup yazlari memlekete gelenler bile akraba evliligi tercih etmisti. El kızı/oğlu olsa istedikleri gibi nakit akışı saglayamayacaklar, memlekete 5 katli aile apartmani yaptiramayacaklar, iç içe yasayamayacaklar

Ya ne mali ailenin haberi yoktu

Mallar ayri zaten iş yaparlar para eşit bölünür herkes istediğini alir

Yoo, gayet de boyle yazmissin:

Biz Almanya’da amcalarim ile ayni binada yasiyoruz büyük bir binamiz var ortak bahcemiz var. Babam ve amcalarim ortak is yapiyorlar. Yani amcalarim ile hayatimiz tamamen ortak.

Eşim tarafı full akraba evliliği. Doktorlar mühendisler gırla ama hepsi amca çocuğu ile evli. Isın ilginci durum nerdeyse üç nesildir sürüyor. Büyük büyük dedelerde amca çocuğuymuş. Sadece biri degil hepsi amca cocuklari ile evlenmisler. Hicbir engelli yada hasta birey yok ama bnm farkettigim su. Ilk nesillerin 7-8er cocugu varken bizim nesilde 1 yada 2 de kalmis cocuklar. Tercih diye düşünürdüm ama bu sene öğrendim ki en az 3 kuzen üreme sıkıntısı yaşıyor. Ya bebek tutunamıyor yada aşırı zor doğumlar yaşıyorlar. Kimse dile getiremese de akraba evliliğinin problem olduğunu anlamak zor değil.

Demek istediğim istediğiniz gen tedavisi ile sağlıklı çocuk seçiyoruz diye kendinizi teselli edin akraba evliliği bir yerden problem çıkarır. Neden olası çocuk veya torununuzun geleceğiyle oynuyorsunuz?
Teyze çocuğu 2 kişi evleniyor 2side ilkokul 5 mezunu ne desen anlamayan tipler. Neyse çocukları oluyor , çocuk 4 yaşındayken gelişim geriliği var,hormon veriyorlar... şimdi kız 10 kusur yaşında benden uzun ama vücudu nasıl orantısız. Govdesi kısa,kolları neredeyse dizlerine kadar,gulyabani gibi.. Onlara göre maşallah çok uzun boylu,kesinlikle akraba evliliğinden aynı zamanda bebeklikten beri gözlük takıyor 😟

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back