- 16 Haziran 2011
- 15.124
- 64.272
- 798
- Konu Sahibi sivaslii_58
-
Üvey de olsa kızı ama biz kardeş değiliz
Sizin annenizle babanizdami akraba acaba. Sizde akraba evliliginden olmussunuz sanirim çunku sizde anlama kitligi var. Hicbir doktor akraba evliligini tasvip etmez genetiginiz yuzde 50 den fazla ayni sakat dogum orani yuksek. Neyi savunuyorsun hala allah korusun bu kadar savunuyorsun başina gelicek allah dicek al gör. Kendin evlendin diye akraba evliligini savunma lutfen sen ve senin gibiler yapti diye iyi birsey degil hem etik hem ahlaki hem.tibbi açidan. Dini kurallar burda yasak cunku herkes ayni dine inanmiyor olabilir o yuzden dini açidan bu olayi degerlendiremezsin. Eger degerlendiriyorsanda peygamber efendimiz o donemde kac kadin ile evliydi eşinde bir eş daha alsa savunucakmisin dinde helal. Peygamberin yasadigi donemle bu donem birmi kosullar aynimi. Isinize geleni savunursunuz gelmeyeni savunmazsiniz.Bende diyorum ki sen tek veri ile geliyorsun bunun aksini iddia edenlerde var bunları neden göz ardı ediyorsun
Doğru ile yanlişi ayirt edebiliyor. Kaç tane insan burda sana yaziyor 1 tane bile hak veren çiktimi. Akraba evliliğinde sakat doğum orani yuksek nokta. Bunu savunamazsin saçma sapan sana gore bana gore yazamazsin. Kendini küçük düşürüyorsun ve insanlar seninle dalga geçiyor. Konu sahibinin yaşi kucuk vebal alma seni dinler bu evlenmis bende evleniyim der yarin birgun cocugu sakat olur basina bir is gelir beddua alma. Evet ben evlendim ama bilimsel olarak sakat dogum orani yuksek kardesim riskli bir olay ben risk aldim cok seviyorsan risk alirim diyorsan sen bilirsin. Testlerinizi yaptirin ihmal.etmeyin.demek zor değil. Yanlişi savunmayin lutfen konu dalga gecilicek sidik yaristirilicak konu değil. Bu insanlar cocuk yapicak vebal almayinAkraba çocuğu isem sanane değil isem sanane. Ben senin soyunu merak ediyor muyum ki. Sen akraba evliliği değilsin ne farkın var bu kadar insandan
Beni deli eden de "beraber büyümedik" dedikleri oluyor. Beraber büyümedigin genetigini degistirmiyor ki. Amerikan bir programda göstermislerdi. Kiz seneler sonra onu bebekken terk eden babasini buluyor. Birbirlerine "asık" oluyorlar ve iliskiye de giriyorlar. Kiz da o zamanlar "yaninda büyümedim sonucta" diyordu. Ya kizim bu baban oldugu gercegi degistiryor mu
Bakın aslında kendiniz söylüyorsunuz ama farkında değilsiniz. Gebe kalamadığınızı, hem eşiniz hem de siz kaynaklı sebeplerin olduğunu söylüyorsunuz. Hiç mi aklınıza gelmiyor, neden insanlar akraba evliliği risklidir diyor diye?Ben risk yok diye bir şey belirtmedim tekrar bakın yazdıklarıma ben iki ihtimali de değerlendirdim. Yaptırdım ve sorun yok çünkü gebe kalamıyorum zaten bunu duymak istiyor iseniz hem eşimde hem bende sorun var engel mi şimdi akraba evliliği yapmam
Ailede akraba olmayan tek kisi yenge. Adeta bir inci adeta bir cicek yengeye sahip cikalim.
Bizde para kadinda durur
Halam da kuzeni ile evli idi bosandi ama evi ayriydi
Ben akraba konusuna girmeyeceğim .
Beni öfkenlendiren daha doğrusu :
niye bir doğru düzgün meslek sahibi olmadin ?
Yani uniye gidip genclerle campus yaşantisini görseydin .
Değişik insanlarla sohbet edip ufuğun acilirdi bakiş acin değişirdi .
En birincisi öğrenmeye acik olmalisin ,kendini geliştirmelisin .
Sen belki babana güvendin bakar diye .
Olabilir ama asla kendi ayaklarinin üstünde durmayi öğrenemezsin.
Kendini borclu hisederek hep başkalarin istediklerine yönelirsin .
Ben gercekten anlamiyorum ,yazina bakilirsa baya güzel türkcede kullaniyorsun(zeki olduğunu düşünüyorum)
Türkiyede gencler affedersin g..ünü yirtiyorlar okuya bilmek için .
Borc aliyorlar,çalişiyorlar ac susuz ve hatta ailelerinden bazen red bile ediliyorlar ama o gencler yinede okuyorlar.
Yakin tanik teyze çocuklari evli.
O tatliş teyze evlendikten sonra birden kaynana oluyor .
Kizla hiç anlaşamiyorlar .
Bu tabii kardeşlerin arasi soğumaya neden oluyor ve ayni binada artik birbirlerine selam bile vermiyorlar.
Akraba evliliğinin yükü daha zor ,bazen canin istemez gitmeyi yapmayi amaaan dersin ama kv kp akrabaysa kendini mecbur hisedersin,çünkü yoksa babana karşi mahcup olursun ,utanirsin .
Hangi okulu bitirdin bilmiyorum ama yaşin daha çookk genc evlenmek için .
En iyisi sen okumayi araştir ,biraz uzaklara git .
Konusunu ac bakalim müstakbel nişanlin okuma isteğine ne diyecek.
O kadar kolay değil o işlerEvlenmeden bütün genetik testleri yaptiracagiz
Tamam biliyorum ama isterse seviyesini yükseltebilir .Olay Almanya'da geçiyor. Eğitim sisteminin işleyişi çok daha farklı. Herkes Üniversiteye gidemiyor , eğitim seviyesine göre öğrenciler okullara yerleştiriliyor.
Aynı olaysa ; adam ve kadın hiç evlenmiyorlar. Kadın baba adını da sertifika vb ye yazdırmamış.
Kadının , dünyaya gelen kızdan adamı haberdar edip etmediğini hatırlamıyorum. Farklı ülke veya eyaletlerdeydiler.
Adam 20+ yaş büyük olmasına rağmen kız ilk görüşte , adamı kendine çok yakın bulduğunu söylüyordu. Maalesef baba kız olduklarını bilmeden birliktelik yaşıyor ve durumu üzerinden zaman geçtikten sonra öğreniyorlardı.
Hatta öz kardeş olduklarını bilmeden beraber olan ve 2 çocuk sahibi olan bir çiftte vardı. Anne baba ayrılırken çocukları da paylaşıp ayrıldıkları için birbirlerini hiç hatırlamayan 2 insanın dramı. Kadınla adamın gerçeği öğrendikten sonraki halleri perişandı.
Bu yaşanmış gerçek olaylar , donasyon ve sperm bankası seçeneklerinin tehlikelerini ve soy-nesep bağının önemini fazlasıyla gösteriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?