- 18 Kasım 2019
- 5.204
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.922
- 173
- Konu Sahibi sivaslii_58
-
Konu sahibinin diğer yazdıklarını görünce çocukta bir tuhaflık olduğu belli oldu. Annesinin ağlıyor yemek yemiyor diye kızı çağırması, çocuğun emrivakileri filan olacak iş değil. Ben akraba evliliğine karşı değilim ama aynı binada aynı evde çok çok zor. Benim ablamda kuzenimle evli, aynı mahalledeler eskiden 2 gün gitmeseler gelmiyorsun etmiyorsun oluyordu, birde evin kızısın diye ssna daha çok karışmaya müdahale etmeye çalışıyorlar. Dışarıdan gelen her zaman daha kıymetli değerli oluyor.Abla ne diyorsun, kan çıkar kan davası güdülür. Konu sahibi evlenecekse anlaşamazsam boşanırım fikrini atsın kafasından, olmayacak öyle şey. Zaten uyanık adam bu yüzden halleniyor.
Ya zaten bu ülkede bunun neyine özensiz insanlar öldürülüyorlar insanca muamele görmüyorlar hala özentilik diye boş boş konuşuyorlar. Kardeşin gibi olan kuzeninle sevişmek sapıklik değil eşcinsellik sapıklıkNolur “sizi 10.000 lezbiyenle bir odaya da tıksalar özenerek yöneliminizi değiştiremezsiniz” örneğini de verin olur muiyi geceler
İşlerine gelince de hemen “kanunda var” diye savunurlar, eşcinsellik kanunda yok ya tutunacak dalları o.Ya zaten bu ülkede bunun neyine özensiz insanlar öldürülüyorlar insanca muamele görmüyorlar hala özentilik diye boş boş konuşuyorlar. Kardeşin gibi olan kuzeninle sevişmek sapıklik değil eşcinsellik sapıklık
Tabi ki hepsi aynı değildir ama işte çoğu öyle solaryum ciltler uzun soyah saçlar bol fondoten koca kirpikleryav tr de hangi Türk böyle neden böyle herşeyin abartısı bunlarda
Kardeş gibi büyüyen herif bir günde Mecnun oldu ya bak sen şu işe. Hayırdır ne bu acele, adam daha dün kardeşti, kavuşamazsam ölecem hastalığına tutuldu 2 günde vay anasını.Konu sahibinin diğer yazdıklarını görünce çocukta bir tuhaflık olduğu belli oldu. Annesinin ağlıyor yemek yemiyor diye kızı çağırması, çocuğun emrivakileri filan olacak iş değil. Ben akraba evliliğine karşı değilim ama aynı binada aynı evde çok çok zor. Benim ablamda kuzenimle evli, aynı mahalledeler eskiden 2 gün gitmeseler gelmiyorsun etmiyorsun oluyordu, birde evin kızısın diye ssna daha çok karışmaya müdahale etmeye çalışıyorlar. Dışarıdan gelen her zaman daha kıymetli değerli oluyor.
Boşanma konusuna gelirsek, boşanır, ama o çocuk boşanma konusunda çok sıkıntı çıkarır başına bela olur. Bazıları rahat boşanır, öyle kuzeniyle evli olup rahat boşananlar var ama çoluk çocuk olfultan sonra boşanmak çocuğa eziyet oluyor.
Benim ablamla kuzenim de çocukluktan beri birbirlerine aşıkmış. Tabi bizim haberimiz yok, eniştemler yurtdışında yaşıyor sadece yazları ve msnden birbirlerini görüyorlardı. Köyde dedemizin bir binası var, herkesin 2 veya verdiği paraya göre 3 dairesi olduğu halde, dedem daireleri paylaştordığı halde boş kalan bir dairenin derdine düştüler. Dedem o daire için amcamlara şaka yapıyor "Bortenın ablasını alırsanız X e ben o daireyi size vereceğim." diyor. Bu olaydan senelr sonra ablamla eniştem evleniypr ama söylenen bu sözden haberleri yok. Dedem o boş daireyi halama veriyor olay patlıyor ama halam o daire için para vermedi veya o zamanlar daha çocuktu onun hakkı yok vs diye problem çıkardılar. Üstüne amcamlarla birlikte gittiğimiz tatil yerinde amcamla yengem annemlere dedesi bortenin ablası ilə oğlumuz evlenirse size o daireyi vereceğim demişti sözünü tutmadı vs deyince bizimkiler de bizim kızımızı daire için istiyorlarmış demekki diye üzülmüşlerdi. Ama eniştem daire için evlenmedi çünkü dedem o daire lafını söylemeden seneler öncesinde ablamla eniştem konuşuyordu.Mal ailede kalsın düşüncesi olabilir, kadınları öyle böyle idare ederiz, malları erkekler kendi aramızda bölüşürüz mü diyorlar ne diyorlar, sivaslı_58’in çok sevdiği amcasıyla yengesi, yani aşık kuzenin anne babası bile oğlanın aklına girmiş olabilir, ben akraba dedim mi 40 gün düşünürüm, atalar boşuna dememiş akrabanın akrabaya yaptığını akrep yapmaz, mal mülk insana hesap kitap yaptırır mı yaptırır.
Bu adamda ciddi bir falso var, konu sahibine kakalayacaklarKardeş gibi büyüyen herif bir günde Mecnun oldu ya bak sen şu işe. Hayırdır ne bu acele, adam daha dün kardeşti, kavuşamazsam ölecem hastalığına tutuldu 2 günde vay anasını.
Ben rahat boşanan hiç görmedim, en iyi ihtimalle akrabalar arası ikiye bölünme yaşanıyor, boşanmaya normal bakan insanlar zaten akraba evliliğine girişmeyecek kadar bilinç düzeyine erişmiş oluyor. Sorunsuz boşanacak bir adam olmadığına ben de katılıyorum, sırf kendi değil ailesi de epey mevzu çıkarır.
Valla benim iki kuzenimde birbiriyle evlendi beraber büyümediler çok şükür bebekleri de sağlıklıydı ama ben doğru bulmuyorum açıkçası. Beraber büyüyeyim ya da büyümeyeyim kan bağım varsa akrabamsa o gözle bakamam zaten.Merhabalar, ben normalde Almanya’da yasiyorum su an Türkiye’deyim izinde.
Bu konuda o kadar kafam karisti ki buradan bir tanidigim kadinlar kulübü diye bir site var oraya yaz derdini oraya dök kimse seni tanimaz dedi.
Ben de buraya geldim icimi dökmeye.
Biz Almanya’da amcalarim ile ayni binada yasiyoruz büyük bir binamiz var ortak bahcemiz var. Babam ve amcalarim ortak is yapiyorlar. Yani amcalarim ile hayatimiz tamamen ortak. Hepsi ile aramiz cok cok iyi. Basliga bakarak lütfen farkli düsünmeyin modern bir ailemiz var üc kusaktir Almanya’dayiz. Akraba evliligi mezhebimizde cok annem babam da teyze cocugu. Mezhebimi yazmak istemiyorum herhangi bir tartisma cikmasin gereksiz yere.
Üc amcam var. Bir amcamin bir tane oglu var bu sene okulu bitti. Ben ise pek okumadim acikcasi halam ile güzellik salonu actik. Oraya gidiyorum calismaya. Ben de tek cocuk oldugum için ailem pek istemedi calismami neyse konuya geciyorum.
Amcamin oglu benden bir yas büyük. Ayni evde olmamiza ragmen diger kuzenlerimizle kardes gibi plmamiza ragmen onunla hep mesafeli olduk.
Kuzenim ve amcam yengem dünyanin en tatli iyi insanlari beni el üstünde tutarlar her zaman
Neyse buraya gelmeden yani Türkiye’ye gelmeden kuzenim beni cafeye davet etti ben de sasirdim ama sevindim cünkü cok sevmeme ragmen hep uzak dururdu gidince utana sikila ben uzun zamandir sana asigim falan dedi geciyorum burayi
Aileme söyledim ailem inanmadi saka sandilar ama sonra inandilar basta onay vermeseler de israr edince onayladilar iliskimizi. dedigim gibi beni ondan daha mutlu edecek bir insan yok, öyle mükemmel bir insan yasina ragmen efendi olgun biri meslegi de var.
Yalniz sorun su ki tutturdu hemen bu yaz bitmeden nisan yapalim
Ben ve bütün ailemi karsisina aldi
annem babam asla istemiyor bu kadar hizli. İkiniz de iyi insansiniz ama evlilik baska diyorlar.
Kuzenim de illa bu yaz nisan olacak ne kötülügümü gördün isteyelim seni diyor. Amcamlar da öyle.
Ben kabul etsem ailem de edecek bana birakirlar eninde sonunda.
Evet ben de asik oldum asik olunmayacak biri degil beni yargilamayin lütfen.
Sonradan ayrilsak ailemizin birligi bozulmaz mi diyorum o da bana yillarca tanisan yine ayrilabilirsin diyor.
Bana bir akil verin. İcim kalbim kabul et diyor ama aklim bekle diyor… nisani kabul etmesek evde sogukluk da olacak..
Ben minnoş bir problemi olduğunu düşündüm. Aile seferber olmuş birden baksen şu işe.Bu adamda ciddi bir falso var, konu sahibine kakalayacaklar
Evet, sorun çıkarmayan aileler nadir oluyor. Bizim bir kaç akrabamız(köyümüzün %85 i akraba evliliği) kuzenşylr evlenip Almanya'ya gitmişti o kişilerin ikisinde de aileler görüşmeye devam etti, küsmediler ama her aile böyle değil tabi.Kardeş gibi büyüyen herif bir günde Mecnun oldu ya bak sen şu işe. Hayırdır ne bu acele, adam daha dün kardeşti, kavuşamazsam ölecem hastalığına tutuldu 2 günde vay anasını.
Ben rahat boşanan hiç görmedim, en iyi ihtimalle akrabalar arası ikiye bölünme yaşanıyor, boşanmaya normal bakan insanlar zaten akraba evliliğine girişmeyecek kadar bilinç düzeyine erişmiş oluyor. Sorunsuz boşanacak bir adam olmadığına ben de katılıyorum, sırf kendi değil ailesi de epey mevzu çıkarır.
Akraba evliliğine çok karşıyım başta bunu diyim linclenmeden, ama amca oğlu , hala oğlu, teyze oğlu, dayı oğlu evlilik için dinimizde yasak konulmamışHangi ırk, din, dil, mezhep olsun hala-dayı-amca çocuğu ile evlenmek aynı yatağa girmek ne demek bana ürkütücü geliyor. Kardeş ya o allah aşkına.
Konu sahibesi yengesi ve kuzeni tarafından manipüle edildiğinin bilincinde değil, şu an aşk sandığı şeyden dolayı ayakları yerden kesilmiş vaziyette, aynı binada yaşadıkları için şuraya yazıyorum ne yapıp edip evlenmeye ikna edecekler, yenge melek olacak meleeek.Kardeş gibi büyüyen herif bir günde Mecnun oldu ya bak sen şu işe. Hayırdır ne bu acele, adam daha dün kardeşti, kavuşamazsam ölecem hastalığına tutuldu 2 günde vay anasını.
Ensest ilişki özgürlüğünü savunan bir grubun argümanını kullanıyorsunuz şu anda. Ama muhtemelen haberiniz yok. Onlarında söyledikleri aynen bu, neden anne, baba, kardeş, amca vs ile birlikte olamayayım? Ben istedikten sonra olurum, tek sorun çocuksa, genetik testleri yaptırır ya da anne baba olmamayı seçerim, bu kişisel özgürlükler kategorisine giriyor diyorlar.Her akraba evliliğinde engelli çocuklar olacak diye bir kaide yok peki neden bunu anlamıyorsunuz bende diyorum ki tıp gelişmiş ya hani evlilik öncesi gerekli evraklar hastane kontrolleri var insanlar bunu yapabiliyor direk cahillikle alaka kurulmasını anlamıyorum
Ne aşkı zaten, daha dün abi kardeştiniz, bu da nerden çıktı diye sorarlar. Adamın belli bir sıkıntısı var da konu sahibi ne iş ben anlamadım. Aşığız diyor yav, çok ilginç. Adam evlenme teklifi etmiş ve büyük aşk başlamış. Hımm.Konu sahibesi yengesi ve kuzeni tarafından manipüle edildiğinin bilincinde değil, şu an aşk sandığı şeyden dolayı ayakları yerden kesilmiş vaziyette, aynı binada yaşadıkları için şuraya yazıyorum ne yapıp edip evlenmeye ikna edecekler, yenge melek olacak meleeek.
Ben normalde bekar insanlar kim kimle evleniyorsa evlensin beni ilgilendirmiyor düşüncesinde biriyim, ne yaşayacaklarsa kendileri yaşayacak.
Rahmetli Sakıp Sabancı’nın teyzesinin kızı Türkan hanımla evliliğini anlattığı röportajları var açsın okusunlar, adam eşiyle mutlu olmasına rağmen aman akraba evliliğinden uzak durun gençler diyordu, çünkü hepimiz biliyoruz 3 çocuğundan 2’si engelli, Dilek Sabancı nispeten hayatını tek başına idame ettirebiliyor ama Metin Sabancı konuşamıyor bile.
Bir konuşmasını hiç unutmam, “Araba üretiyorum ama oğlum binemiyor“ demişti, rahmetli Sakıp beyi de teyzesinin kızıyla evlenmeye babası ikna etmiş, mal dışarı gitmesin diye çocukları birbiriyle evlendiriyorlarmış.
Konu sahibesi diyor ya hani bizde herkes eşit para alır, para kadında durur, kuzenin ihtiyacı yok diye, şimdi kardeşler anlaşıyor da bir şey yaşanmıyor, hele bir paradan maldan yana bir sürtüşme çıksın aralarında o zaman eşit parayı görür.
Ya bizim bir komşunun 3 çocuğu ortak iş yapıyordu, dışarıdan görseniz gıpta edersiniz aralarından su sızmıyor, eltiler elti değil sanki kardeş, o kadar meleklerdi birbirlerine karşı, bir tanesi diğerlerinden gizli iş çeviriyor borcu hepsinin üstüne kaldı, kıyamet koptu kıyamet, kardeşler birbirine girdi küstüler, ki aralarında evlilik bağıyla bağlı çoluk çocukları da yoktu yalnızca iş ortaklığı vardı, yüz yüze gelmemek için anne babalarına bile aynı anda gelmiyorlardı, parmakla gösterilen aile bir anda darmadağın oldu çünkü araya mal mülk para ortaklığı girdi mi kardeş kardeşin gözünün yaşına bakmaz.
Katibin Ruhu, akrabasıyla evlenenler yanlış anlamasın üstlerine de alınmasınlar, maksat onlara laf etmek değil.Ne aşkı zaten, daha dün abi kardeştiniz, bu da nerden çıktı diye sorarlar. Adamın belli bir sıkıntısı var da konu sahibi ne iş ben anlamadım. Aşığız diyor yav, çok ilginç. Adam evlenme teklifi etmiş ve büyük aşk başlamış. Hımm.
Konu sahibi pek toy, aile ortamını da çiçek böcek güneş bulut sanıyor. Ben de bazı şeylerin farkında idim ama babamın cenazesinde gün yüzü görmemiş meselelerden haberim oldu şu yaştan sonra. Ağır geldi, halen boşlukta bir yerlerdeyim.
İnsan ailesine konduramıyor, ama para kadında bile ise belki o ailenin erkeklerinde iş yok, ardını kadınlar topluyor, olabilir pekala. Valla görmek ayrı zor kondurmak ayrı zor sindirmek ayrı zor, anlarım. Adamlar tutup iş yapacaz dese , falan akrabaya borç vercez dese, o kadınların vermeme şansı var mı? Bu sorunun cevabına göre de değişir durum.
Neyse göreceği var, gitsin görsün de gelsin, Allah ömür verdikçe biz burdayız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?