Kuzene takı ve ödünç elbise

Maddi durumunuzu bildiğine göre sizden böyle bir beklentiye girmeyecektir. Olmadı samimiyetinize göre bekletip bir müddet sonra bileklik taksanız?hem öyle alelade bir şey olmaz hem de siz sözünüzü tutmuş olursunuz. Olmadı başta da söylersiniz şaka yollu. Benim de çok çok yakın iş arkadaşım evlenmişti, maddi sorunlarım vardı şaka yollu söyledim takamadığımı. 3 ay sonra takmıştım çeyreği yani bazen olur böyle şeyler hayat sonuçta.

Ee simdi biz ne diyelim?
Paran yoksa biryersen borc bulup bilezik talacaksin bulamam dersen ceyrek takacaksin?

Elbiseyi hatirlatacaksin yok hatirlatamam dersen kendine baska elbise alacaksin?

Bu kadar basit cevaplar
Bu kadar dusunecek birsey yok ortada

Hatıra olarak kullanabileceği bir bileklik ya da kolye güzel olur ama eğer borçlanarak evleniyorlarsa çeyrek takmak daha mantıklı. Bilezik takacağınızı söylemişsiniz ama altın fiyatları çok arttı. Bunu göz önünde bulundurarak anlayışla karşılarlar bence.

Elbise konusunu da önerildiği gibi internetten halledebilirsiniz. Sadece abiye satan mağazalarda abartı olmayan elbise bulmak çok zor. Normal mağazalara bakın, hem daha uygun olur.
Ben de sevmiyorum taşlı pullu elbiseleri. Düğünlerde kalem elbise tarzı şeyler giyerim genelde. Öyle bir elbise alırsanız birçok yerde giyebilirsiniz, her zaman kurtarıcı olur.

Neden elbise icin bu kadar beklenti icine giriyorsunuz demekki kuzeniniz bulduguna gore siz de gayet bulabilirsiniz. Ayrica zamanında bilezik takacam gibi buyuk bi beklenti icine sokmaya ne gerek var. Siz burda çat çat diye cevap yagdiran bi uyesiniz durumunuzu da aynı burdaki tavrinizla anlatabilirsiniz.

kıyafetimi ödünç vereceğim kişi bana gönder terzi şlerini de halledirim derse göndermem
senden sonra ben nasıl giyeceğim
elbisenin o hali bana yakışıyor demek ki sen kafana göre terziye verirsen elbie derdi çıkarırsın karşıya

kendini takı konusunda zorlama
kıyafetini de kendin al

Ayarı yüksek bilezik çok pahalıya gelir. Zaten altın aldı başını gidiyor. Ayarı düşük alırsan da satarken çok ucuza gidiyor.(eninde sonunda bozduruluyor ev vs durumunda ) Yine en uygunu çeyrek

İki sorum var;

kuzenim en yakın arkadaşım olur, son zamanlarda bazı can sıkıcı olaylar sebebiyle (onların kavga dövüş ilişkileri ve nişanlısının aşırı uç davranışları) konuşmalarımız vs azaldı maalesef yine de hala öyledir.

1- zamanında ben bilezik takarım size demiştim ve bunun çok kere muhabbeti oldu aramızda. yani şaka olarak söylemedim, onlar da şaka olarak algılamadılar. ama o zaman sevgilim yoktu ve işlerin durumu iyiydi. şimdi hem evlenme niyetinde olduğum bi erkek arkadaşım var (aileler tanıştı vs) hem de iş yerinde sıkıntılarım var. maaşı geç alıyoruz, yarım alıyoruz vs. bu şartlar altında ne yapmalıyım? çeyrek takıp geçemem. yarım çok gelir. ne yapsam? yarım ve çeyrek arası bi fiyatta bilezik var mıdır? kendisi maaş durumlarını biliyor. (ailem ayrıca takacaktır)

2 -bir de kına için elbise ve ayakkabı aldım. normalde düğünlere giden biri olmadığım için düğünlük elbisem yok. kuzenin bi elbisesi vardı. bunu giy istersen dedi. ara ara konuştuk bunu. olur, yolla da terzi işlerini halledeyim dedim. (farklı şehirlerdeyiz) tamam dedi. en son net konuşma üzerinden 1,5 hafta geçti ama göndermedi. normalde asla birbirimize karşı mal, para konusunda bi sıkıntımız olmaz, elimiz açıktır. ama muhtemelen önemsemedi. düğün de 2 eylülde. şimdi tekrar konusunu açayım mı yoksa bekleyeyim mi?
hani aslında evet daha var düğüne ama elbisenin bana olmama ihtimali de var. bu duruma yeniden alışverişe çıkmam gerekir ki kolsuz, mini, taşlı tuşlu şeyler giymediğim için de düğünlük bi elbise bulmam çok zor oluyor. o yüzden erkenden halletmek istiyorum.
Hediyelik bilezik yarımdan fazla tutar.Hele ki şu son fiyatlara bakılırsa.Yarım almak daha mantıklı.Elbise konusunuda ya sen bi daha aç baktın yine göndermiyo git sade bi elbise al.Kuzeniniz diye taşlı pullu elbiseler giymek zorunda değilsiniz.

Eğer şu nişanlısı sizinle görüştürmek istemeyen kuzeninizse bilezik çok gelir bence. Ben olsam çeyrek takardım, o da kuzenimin hatrına. O adama çoktu bile.

Ee simdi biz ne diyelim?
Paran yoksa biryersen borc bulup bilezik talacaksin bulamam dersen ceyrek takacaksin?

Elbiseyi hatirlatacaksin yok hatirlatamam dersen kendine baska elbise alacaksin?

Bu kadar basit cevaplar
Bu kadar dusunecek birsey yok ortada

9 sayfa mesaj geldiğine göre o kadar basit değilmiş.
mesela kuzene çeyrek, damada 100-200 tl tak diyen bi üye oldu. bu benim aklıma gelmemişti. bu gibi farklı cevaplar da geliyor faydasızlar da...

kıyafetimi ödünç vereceğim kişi bana gönder terzi şlerini de halledirim derse göndermem
senden sonra ben nasıl giyeceğim
elbisenin o hali bana yakışıyor demek ki sen kafana göre terziye verirsen elbie derdi çıkarırsın karşıya

kendini takı konusunda zorlama
kıyafetini de kendin al
terzi işi olacağını biliyor zaten boy farkı var aramızda. habersiz kestirmeyecektim elbiseyi. ben kestiririrsem sana olmaz dedim. pay bırakırler boşver dedi.

Aklıma bizim düğünde eşimin teyzesinin taktığı bilezik geldi :) teyzesi eşimi çok seviyor konuşma olarak ve acayip zenginler (dip not olarak geçeyim). Düğünümüzde bana bilezik taktı. Düğün sonrasında ihtiyaç için bir kaç takı satmamız gerekti. Teyzenin bileziği bir sorduk 180tl dedi adam :KK70: o zamanlar çeyrek altın 250 civarıydı.
Yani çeyrekten ucuz bilezik bile var.
Bozdurmaz hediye olarak saklar dersen bilezik sözüde verdiysen bulabilirsin bu fiyatlara.

Ben olsam bütçeme uygun bir bileklik ya da künye tarzı birşey alırdım takarken de şakayla derdim ki hayal ettiğim bilezik farklıydı fakat durumum anca buna yetti inşallah daha fazla olursa sana daha güzelini de alırım kardeşim diye takardım.
Elbiseyi de sorardım yani iyi bir arkadaşsa yanlış anlamaz. Düğün telaşı unutmuş olabilir .

konuyu okudunuz mu bilmiyorum.
yarım çok gelir dedim. siz diyorsunuz ki 600 liraya saat bir de çeyrek. 1000 lira verecek durumum olsa zaten bilezik alır geçerdim, bu soruyu da buraya sormazdım.
Binlerce kişi o fiyat aralığında bir şey bulamazsınız dediği için tekrarlamaya gerek duymayarak başka bir şey önerdim hanfendi.

İki sorum var;

kuzenim en yakın arkadaşım olur, son zamanlarda bazı can sıkıcı olaylar sebebiyle (onların kavga dövüş ilişkileri ve nişanlısının aşırı uç davranışları) konuşmalarımız vs azaldı maalesef yine de hala öyledir.

1- zamanında ben bilezik takarım size demiştim ve bunun çok kere muhabbeti oldu aramızda. yani şaka olarak söylemedim, onlar da şaka olarak algılamadılar. ama o zaman sevgilim yoktu ve işlerin durumu iyiydi. şimdi hem evlenme niyetinde olduğum bi erkek arkadaşım var (aileler tanıştı vs) hem de iş yerinde sıkıntılarım var. maaşı geç alıyoruz, yarım alıyoruz vs. bu şartlar altında ne yapmalıyım? çeyrek takıp geçemem. yarım çok gelir. ne yapsam? yarım ve çeyrek arası bi fiyatta bilezik var mıdır? kendisi maaş durumlarını biliyor. (ailem ayrıca takacaktır)

2 -bir de kına için elbise ve ayakkabı aldım. normalde düğünlere giden biri olmadığım için düğünlük elbisem yok. kuzenin bi elbisesi vardı. bunu giy istersen dedi. ara ara konuştuk bunu. olur, yolla da terzi işlerini halledeyim dedim. (farklı şehirlerdeyiz) tamam dedi. en son net konuşma üzerinden 1,5 hafta geçti ama göndermedi. normalde asla birbirimize karşı mal, para konusunda bi sıkıntımız olmaz, elimiz açıktır. ama muhtemelen önemsemedi. düğün de 2 eylülde. şimdi tekrar konusunu açayım mı yoksa bekleyeyim mi?
hani aslında evet daha var düğüne ama elbisenin bana olmama ihtimali de var. bu duruma yeniden alışverişe çıkmam gerekir ki kolsuz, mini, taşlı tuşlu şeyler giymediğim için de düğünlük bi elbise bulmam çok zor oluyor. o yüzden erkenden halletmek istiyorum.
Durumun kötüye çeyrek tak şimdilik,duzelince alırsın bilezgi

X