Kuzene gelme demek

Hpv'nin bir türü. Genital siğilleri çıkıyor sürekli , yaktırıyor çıktıkça. Kendisi söylemişti yüzeyde yaşıyor , prezervatif bile etkili olmuyor çünkü temasla bulaşıyor, değdiğin an o bölgeye geçmiş olsun diye. Çok bakındım internetten hem Türk hem yabancı sitelere ,bulaşmaz diyen de var ama 3 yaşında çocuk tuvalette her yere değiyor riske atamıyorum. Günde 1 milyon kez el yıkıyoruz lavaboda.

Malasef evde bir banyo var 😔

bir banyo var derken tuvalet de bir tane mi

alaturka tuvalet yahut işte küçük ayrı tuvalet yok mu

yani kuzen klozet kullanmayacak ya da ayrı bir klozet kullanacak vs

lakin kendi ailesi ile nasıl yaşıyor, bu kadar yüksek bulaşıcılığı varsa

uçuk tarzı bir şey mi yani atak dönemi olan geri kalanında da hazırda bekleyen

sonuçta eğer çamaşırlar yıkanınca vs bulaşıyorsa kendi annesine vs de bulaşmaz mıydı

siz tabii ki uyarın, bu nedenle gelme deyin de bu kadar bulaşıcı ise başka çözümler de aramalı diye düşündüm

bir banyo var derken tuvalet de bir tane mi

alaturka tuvalet yahut işte küçük ayrı tuvalet yok mu

yani kuzen klozet kullanmayacak ya da ayrı bir klozet kullanacak vs

lakin kendi ailesi ile nasıl yaşıyor, bu kadar yüksek bulaşıcılığı varsa

uçuk tarzı bir şey mi yani atak dönemi olan geri kalanında da hazırda bekleyen

sonuçta eğer çamaşırlar yıkanınca vs bulaşıyorsa kendi annesine vs de bulaşmaz mıydı

siz tabii ki uyarın, bu nedenle gelme deyin de bu kadar bulaşıcı ise başka çözümler de aramalı diye düşündüm

Yalnız yaşıyor o yüzden kimse bilmiyor hastalığını. Dönem dönem siğiller çıkıyor, gidip yaktırıyor sonra yine çıkıyor falan. Gerçekten başka yol yok herhalde açık açık konuşacağım

Sevgili kk hatunları merhabalar. Hadi hep beraber bana bir çözüm bulalım.

Çok sevdiğim bir teyze kızı var. Son dönemde çok kötü zamanlar geçirdi ben de hep destek olmaya çalıştım kendisine. Geçen gün onunla konuşurken annemden yazlığa gideceğimizi duyduğunu söyledi. Gideceğimiz zamanı söyledim ,annem ben kızım gideceğiz. İşte kalacağız bütün yaz ,beyler haftasonu gelecek falan filan konuştuk baya. Ben de gelmek istiyorum,uzun uzun kalayım dedi ,ben de gel tabi neden olmasın ,çok güzel olur falan dedim. Hemen bilet bakmaya başladı, anneme yazmış teyzoş ben de geliyorum diye. Annemde sevindi ona iyi gelecek diye.

Ertesi gün düştü jetonum. Kuzenimin cinsel yolla bulaşan bir hastalığı var. İnternette baya okudum , klozet ,lavabo ve havludan bulaş ihtimali var diyor. Şimdi evde biz 3 kadınız zaten. Anneme söyleyemem böyle bir hastalığı olduğunu haliyle gider teyzeme falan söyler ,belli olmaz. Kızım var 3 yaşında , tuvaletin her yerini eller, lavaboya elini sokar falan , kontrol edemem. Kendimi geçtim bile. Desem ki her tuvalete girdiğinde çamaşır suyuyla ov , lavaboyu temizle,hayatta yapmaz biliyorum. He he temizledim der geçer. Umrunda değil çünkü aşırı umursamaz bir tip.

Şimdi benim ona gelme demem lazım. Senin böyle bir hastalığın var gelme desem ömür boyu konuşmaz benimle üstüne birde acıtasyon yapar tüm sülaleye. Zaten nasıl söyleyebilirim ki öyle bir şey cüzzamlı gibi. Hem anneme ne diyeceğim? Neden gelme dedin dese nasıl açıklayabilirim ki? Hastalığı var desem, bunlar kesin 100 kez telefonla konuşacaklar teyzelerden birine kesin söyler ,sonra kızı aforoz edecekler sülaleden. Kavga çıkarayım küssün gelmesin diye düşündüm, kavga çıkaracak durum da yok, gayet iyi anlaşıyoruz. Yer de var ,öf 🤦

Denize girilip çıkılacak sürekli, duş, mayolar, iç çamaşırlar ,sürekli bir birlikte olma yıkanma hali. Çıldıracağım şu an. Asla umrumda da değil. Düşünmez o benden bulaşır mı falan diye , küçücük çocukken bile aynı derece de umursamazdı , karakter bu. Birimize bulaşsa aa öyle mi geçmiş olsun der tavsiye vermeye başlar. Benden oldu diye üzülmez bile eminim. Kızım da 3 yaşında daha. Nasıl olacak bu iş bana bir akıl verin nolur. Ben kesinlikle çıkamıyorum işin içinden. Düşündüm düşündüm olmadı 😔
Gelme demelisiniz ama güzellikle ama kırarak , ciddi bir durum var ortada zaten corona gibi bir hastalık varken günümüzde birde bununla uğraşmayın çocugunuz herkesten önemli

Bu kadar umursamaz bir tip ne yaparsanız yapın kırılacaktır. O yüzden çekinmeyin. Kızınız mı yoksa kuzeniniz mi?
Doğru söylüyorsun,bana trip atmayacağı büyütmeyeceği bir senaryo düşünemiyorum. Kızım tabi ki çok daha önemli ,kuzende teyze de istediği kadar trip atabilir.

şimdi küsmemesi imkansız ama sizinle gelmesi de imkansız. kimsenin sağlığını göz göre göre riske atamazsınız. ne onun ne de sizin buna hakkınız yok.
açıkça konuşun.
bulaşıcı hastalığı olan herkes başkalarına da sorumludur benim gözümde. insan istemez kendinden böyle bir hastalık geçsin başkasının sağlığı kötü olsun. bulaşıcı hastalıklar sorumsuzluk kaldırmaz. nasıl ki söz konusu covid olunca hepimiz sorumluyuz dikkat ediyoruz o da dikkat edecek.
insanın kendisinin düşünmesi lazım ya geleyim isterdim ama her şey ortak kullanım, benim de durum belli sizi riske atmaya gerek yok diye.
sorumsuzluk yani koskoca insan.
konuşun.
küserse küssün siz keyfinize bakın.

Çok sevdiğim bir teyze kızı var. Son dönemde çok kötü zamanlar geçirdi ben de hep destek olmaya çalıştım kendisine. Geçen gün onunla konuşurken annemden yazlığa gideceğimizi duyduğunu söyledi. Gideceğimiz zamanı söyledim ,annem ben kızım gideceğiz. İşte kalacağız bütün yaz ,beyler haftasonu gelecek falan filan konuştuk baya. Ben de gelmek istiyorum,uzun uzun kalayım dedi ,ben de gel tabi neden olmasın ,çok güzel olur falan dedim. Hemen bilet bakmaya başladı, anneme yazmış teyzoş ben de geliyorum diye. Annemde sevindi ona iyi gelecek diye.

Ertesi gün düştü jetonum. Kuzenimin cinsel yolla bulaşan bir hastalığı var. İnternette baya okudum , klozet ,lavabo ve havludan bulaş ihtimali var diyor. Şimdi evde biz 3 kadınız zaten. Anneme söyleyemem böyle bir hastalığı olduğunu haliyle gider teyzeme falan söyler ,belli olmaz. Kızım var 3 yaşında , tuvaletin her yerini eller, lavaboya elini sokar falan , kontrol edemem. Kendimi geçtim bile. Desem ki her tuvalete girdiğinde çamaşır suyuyla ov , lavaboyu temizle,hayatta yapmaz biliyorum. He he temizledim der geçer. Umrunda değil çünkü aşırı umursamaz bir tip.

Şimdi benim ona gelme demem lazım. Senin böyle bir hastalığın var gelme desem ömür boyu konuşmaz benimle üstüne birde acıtasyon yapar tüm sülaleye. Zaten nasıl söyleyebilirim ki öyle bir şey cüzzamlı gibi. Hem anneme ne diyeceğim? Neden gelme dedin dese nasıl açıklayabilirim ki? Hastalığı var desem, bunlar kesin 100 kez telefonla konuşacaklar teyzelerden birine kesin söyler ,sonra kızı aforoz edecekler sülaleden. Kavga çıkarayım küssün gelmesin diye düşündüm, kavga çıkaracak durum da yok, gayet iyi anlaşıyoruz. Yer de var ,öf 🤦

Denize girilip çıkılacak sürekli, duş, mayolar, iç çamaşırlar ,sürekli bir birlikte olma yıkanma hali. Çıldıracağım şu an. Asla umrumda da değil. Düşünmez o benden bulaşır mı falan diye , küçücük çocukken bile aynı derece de umursamazdı , karakter bu. Birimize bulaşsa aa öyle mi geçmiş olsun der tavsiye vermeye başlar. Benden oldu diye üzülmez bile eminim. Kızım da 3 yaşında daha. Nasıl olacak bu iş bana bir akıl verin nolur. Ben kesinlikle çıkamıyorum işin içinden. Düşündüm düşündüm olmadı 😔
Ben bu konuda ne sizin gibi ne de şu ana kadar yorumlayan diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum; Şöyle ki; bu hastalık emin olun hepimizin ara sıra da olsa kullanmak zorunda kaldığı umumi tuvaletleri kullanan insanların da bir kısmında var. Sevdiğimiz birini hastalığı var diye bu kadar kırıp hayatımızdan afaroz etmek doğru olmaz. Bir de bir parantez açayım sakınılan göze çöp batar. Şimdi kuzeniniz ne kadar umursamaz olursa olsun bunu konuşunca anlayacaktır. Çok dikkat etmeniz gerektiğini belirtin ama zaten kızınız klozetin lavabonun heryerini elliyorsa, kuzeniniz gelmese de sizin de hijyen konusunda dikkat etmeniz lazım çünkü o yolla bulaşabilecek başka hastalıklar da olabilir. Lavaboyu anneniz ve siz de kullandığınızda zaten dezenfekte edin (bunun için sprey tarzı bişey kullanırsanız çok pratik olur kimse sıkmaya üşenmez)ve bunu kuzene de söyleye söyleye aşılayın hastalıktan değil mikroptan olduğunu belirterek.Siz yine de kendiniz ve kızınız kullanmadan önce de lavabo ve klozeti şöyle bir spreyleyin. Banyonun kapısını kapalı tutun. Kuzeninizin çamaşırları aynı kirli sepetine ve aynı makineye atmayın.Banyoyu kullanırken de aynı şekilde şöyle bir spreyleyip öyle girin. Onun dışında bu insan tuvaleti kullandıktan sonra ellerini yıkamayan biri değilse bir sorun olmayacaktır, vebalı gibi davranmanın da bir anlamı yok.

Ay cocuktan önemli mi,?konusmazsa konusmasın.
Herkesin saglıgı söz konusu orda.
Kendinin geleyim demesi sacma.
Allah korusun bulastı vicdanını gectim,babaya nasıl acıklayacaksınız bunu?
Adam demicek mi madem biliyordun cocugu ne götürdün:S

Yani hastalık onun elinde olan bir durum değil ancak bulaşıcı hastalığın varsa başkalarının kendini senden korumaya çalışması yerine hastalığa sahip insanın dikkatli ve diğer insanları da düşünecek şekilde davranması gerekiyor.
Kuzeniniz umursamaz bir tipmiş direkt söyleyin o gün aklıma gelmedi ama evde tek banyo, lavabo var. Bizim çocuk heryere elliyor senin hastalığın bulaşıcılık durumu nedir falan diye çözüm odaklı sorun.
Hastalığa sahip kişi olarak internette dolaşan tonla bilgiden daha fazla bilgiye sahiptir belki de sandığınız gibi bulaşıcı değildir.
Ha zaten 3 yaşında ki yeğenini düşünmeyen bir tipse küsüyorsa da küssün.

Ben bu konuda ne sizin gibi ne de şu ana kadar yorumlayan diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum; Şöyle ki; bu hastalık emin olun hepimizin ara sıra da olsa kullanmak zorunda kaldığı umumi tuvaletleri kullanan insanların da bir kısmında var. Sevdiğimiz birini hastalığı var diye bu kadar kırıp hayatımızdan afaroz etmek doğru olmaz. Bir de bir parantez açayım sakınılan göze çöp batar. Şimdi kuzeniniz ne kadar umursamaz olursa olsun bunu konuşunca anlayacaktır. Çok dikkat etmeniz gerektiğini belirtin ama zaten kızınız klozetin lavabonun heryerini elliyorsa, kuzeniniz gelmese de sizin de hijyen konusunda dikkat etmeniz lazım çünkü o yolla bulaşabilecek başka hastalıklar da olabilir. Lavaboyu anneniz ve siz de kullandığınızda zaten dezenfekte edin (bunun için sprey tarzı bişey kullanırsanız çok pratik olur kimse sıkmaya üşenmez)ve bunu kuzene de söyleye söyleye aşılayın hastalıktan değil mikroptan olduğunu belirterek.Siz yine de kendiniz ve kızınız kullanmadan önce de lavabo ve klozeti şöyle bir spreyleyin. Banyonun kapısını kapalı tutun. Kuzeninizin çamaşırları aynı kirli sepetine ve aynı makineye atmayın.Banyoyu kullanırken de aynı şekilde şöyle bir spreyleyip öyle girin. Onun dışında bu insan tuvaleti kullandıktan sonra ellerini yıkamayan biri değilse bir sorun olmayacaktır, vebalı gibi davranmanın da bir anlamı yok.
Umumi wc diyince avm ici flan oluyor genelde.
Oralarda üstten de olsa temizleniyor.
Umumi wc den hastalık bulasma ihtimaliyle aynı evde bulasma ihtimali bir değil.
Elini bile yıkamıyor olabilrmis,asırı umursamaz demis cünkü konu sahibi.
Yani ne gerek var bence bu riski almaya?

Teyzenize filan bulaşmadı mı? Ailesini nasıl koruyabildi bende oraya takıldım.

Neredeyse 2 yıldır hepimiz evdeyiz, rahatlamak güzelce hiçbirşey düşünmeden vakit geçirmek konu sahibinin hakkı.
Birgün değil 3 gün değil bu kadın 3 ay boyunca bunları yaparak yaşayamaz

Hpv'nin bir türü. Genital siğilleri çıkıyor sürekli , yaktırıyor çıktıkça. Kendisi söylemişti yüzeyde yaşıyor , prezervatif bile etkili olmuyor çünkü temasla bulaşıyor, değdiğin an o bölgeye geçmiş olsun diye. Çok bakındım internetten hem Türk hem yabancı sitelere ,bulaşmaz diyen de var ama 3 yaşında çocuk tuvalette her yere değiyor riske atamıyorum. Günde 1 milyon kez el yıkıyoruz lavaboda.

Malasef evde bir banyo var 😔
Hpv cinsel yolla bulaşan bir hastalık onun dışında tuvaletten, havludan vs. bulaşmaz doktorum öyle söylemişti. Öyle bir durum olsaydı şuan genç, yaşlı o hastalıktan kırılıyor olurduk

Son düzenleme:
Hpv’nin cinsel yol dışında bulaştığı miti, partnerlerine başkaları ile birlikte olduklarını söyleyemeyen insanların uydurması sadece. Tuvaletten filan bulaşması mümkün değil. Aids bile tuvaletten, havludan bulaşmıyor. Ne diyorsunuz siz kuzum.
İnşallah dediğiniz gibidir. Bu konuda bende çok takıntılıyım çünkü.

• Beğen
Reactions: The
Konu sahibi içine kurt düştü bir kere
O umursamaz ama tatil size zehir olur
Her çıktığında onun tuvaletini mi temizleyeceksiniz?
Gerçi burada bazı üyeler bulaşmaz demiş ama bilemedim
Yüzde yüz emin olmak lazım
İşiniz zor cidden allah kolaylık versin

Yalnız yaşıyor o yüzden kimse bilmiyor hastalığını. Dönem dönem siğiller çıkıyor, gidip yaktırıyor sonra yine çıkıyor falan. Gerçekten başka yol yok herhalde açık açık konuşacağım
ne yapıp edin yanyana gelmeyin
bize de yazın sonra
çok geçmiş olsun kuzeninize

Tatile gelmese yarın evine gelir risk yine aynı. Baska caresi yok net olarak söyle derim. Evet küsecek fakat cocugun için kimse umrunda olmasın. Gidipte derse ona buna x bana gelme dedi diye kendi kaybeder.

X