• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuyumu kazanlar, kendini o kuyuda buldular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ladylena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
1.486
1.491
133
Merhaba arkadaşlar. Önceki konumdan bilenler vardır, kuzenlerimden ve ne yaptıklarından bahsetmiştim. kendi maddi çıkarlarından ötürü babamı bana karşı kurmaya, doldurmaya çalışıp, üstüme saldırtmak için verdikleri büyük gayreti anlatmıştım. Babamın gerçekleşmesinden en çok korktuğu, en üzüleceği şeyle sınadılar sırf aramızı bozmak için. O günden beri bilenmiştim ve bende artık bu sefer karşılığını vermek istedim. Küs olan amcamla görüştüm başıma gelenleri anlattım. Küsme nedenleride, zamanında bu küs olan amcamın eşinin, kız kardeşinin çocuğunuda spor salouna ortak olsun diye kandırmışlar ufak miktarda olan birikimini almışlar ve kapı dışarı etmişler, ortada yazılı bir şey olmadığından ve inkar ettikleri için diğer amcam inanmamış ve küsmüşler. Ben akrabalarla bayadır görüşmediğimden küsme nedenlerini tam bilmiyordum. Neler duydum inanamadım. Kuzenimin kocasının eski sevgilisinin spor salonunda bir dönem çalıştığını, kocasının onu başkalarıylada aldattığını vs... bir sürü şey öğrendim. Dahası kuzenim evlenirken onlara amcam tarafından alınan evi gizlice satmışlar kocasının abisinin borcunu ödemek için. Amcamlarada zamanında orayı kiraya verdik, başka ev aldık demişler taşınma öncesi ve şimdi bile kirada oturuyorlarmış. Tahmin ettiğimdende büyük pislikler çıktığı için duruldum, kendimi durdurdum kuzenimin bebekleri var çünkü bu olayı ele alamazdım, bu gerçekler çıkıyorsa, kendiliğinden çıksın ortaya diye düşündüm. Hemen ardından babaneme uğradım buraya kadar gelmişken bir göreyim diye.

Babanem demans hastası arada aklı gidip geliyor. Geçen konuda bahsettiğim o amcam ise, yakın oturuyor diye maaş kartlarını almıştı, kendi idaresini yapamıyor ben onunla ihtyaçlarıyla ilgilenirim bahanesi ile. Babaannem laf arasında bana amcamı şikayet etti. Bana hiç para vermiyorlar artık gibisinden. Güzellikle ve masum bir şekilde sordum doğruyu söylesin diye, “babaanne ihtiyaçlarını karşılamak için maaşını amcam çekiyor ya, sen yorulma bu şeylerle diye mi vermiyorlar” diye. İyi zamanına denk geldim ve bir bir anlattı kadıncağız. “yok kızım ondan değil, yazlıklarını tadilat ettiler ya bu sene, borç yapmışlar benim maaşımdan kesiliyormuş, o ödeniyormuş. bana haftada elli tl bırakıyor amcan komşuya rica ediyorum eksiğim olursa” dedi. Şaşkınlığımı belli etmeden teyit etmek istedim. Buzdolabına baktım nerdeyse bomboş. Sonra “Babaanneceğim olur mu öyle şey, kim söyledi sana bunu, yalan söylemiş sana” dedim. “Kızım kim söyleyecek, beni alıp götürmedimi bunlar yazlığa bu yaz ben kendi gözümle gördüm sordum birikmişimiz vardı dediler. bir ay sonra, amcan para getirmeyince ben sıkıştım bankaya kendim gittim bana orada anlattılar hep borç var diye” Çok şaşırdım, biliyorumki babaannem bazen yanlış hatırlıyor olayları fakat çok düzgün anlatmıştı bu sefer hiç karışıklık olmadan. Tuşlu bi cep telefonu var o eski taş gibi olanlardan. Mesajlara baktım, gerçektende bankadan borç hakkında mesaj gelmiş bir sürü. babaannemde sadece arama yapmayı, açıp kapamayı bildiğinden görmemiş o mesajları, amcamda silmeyi unutmuş belliki. Bütün mesajları tek tek okudum. Birde ne göreyim, bunlar babaannemin hattı üzerinden taksitle telefon almışlar. Muhtemelen en pahalısından şu yeni çıkan 12 bin tl olan. Aylık taksit ödemesi gecikmiş, 2 bin küsür, onun mesajını gördüm oradan anladım pahalı oldugunu. Öbür kuzene aldılar onu muhtemelen. Bu kadın demans hastası ve tek yaşıyor ya o ödenemezse ve bu kadının hattı kapanırsa, ne olacak başına bir iş gelse birini aramak istese? Her şeyin fotosunu tek tek çektim. Babamı aradım tam bahsedicem derken amcanlar yemeğe çağırdı babaanene oraya gidiyorum dedi. tabi arayı düzeltmeleri lazım babama ihtiyaçları var sonuçta. Bugün sokağa çıkma yasağı var mı yok mu demeden, gündüzden haber etmişler annede toplanıyoruz illaki gel diye çağırmışlar. yasak var gelemem desede aralardan gizlice gelirsin ne olacak saat 5 e kadar marketler açık markete çıktım dersin çeviren olursa demişler. Bende babama gaz verdim, git baba hatta bende gelicem katılıcam yemeğe gelirsen dedim. Babam tabi sevindi benden böyle bir şey duyunca, aile içine gireceğim diye. Hayırdır hiç istemiyordun böyle şeyleri sevmiyordun dedi, bende anlatacağım şeyler var ama önce ikimiz buluşalım dedim. Yüz yüze gelince ben açtım direkt konuyu bahsettim birazda abartılar kattım, mesajlarıda gösterdim. Babam küplere bindi ben sakinleştirdim, baba onlar sana sofralarında haksızlık etmedi mi, seni yerin dibine sokmaya kalkmadılar mı yalan yanlış şeylerle, sen niye kuru kuru bir telefonda konuşacaksın, daha kolay yalan söylesinler diye mi dedim. Hak verdi, babaaneme geçtik. Herkes bizden önce teşrif etmiş, yapılan yemekler evlerden getirilmiş. Babam sofraya oturana kadarda bir şey çaktırmadı. Sofradan tam kalkacakken bana, kızım şarjım bitmek üzere babaannenin telefonunu getirsene bana oradan mesaj atayım benim ortağa dedi. Getirdim. O anda mesaj kutun dolmuş hayranın çok galiba anne diye bir espri yaptı. Herkes gülüyor falan, sonra şöyle bir göz gezdirdi derken masaya yumruğunu vurmasıyla herkesin ödü patladı, ben dahil :)) Ve film orada koptu... O esnada kuzenlerimle göz göze geldik ve bakışlarım boş değildi. Onlar içten içe anladılar benim bu işte bir parmağımın olduğunu ama emin olamadılar bence çünkü aile içine giren biri değilim, babaannemede sık gitmiyorum nerden bileceğimde babama yetiştireceğim. Babam en son buzdolabına yanaştı, bak görüyor musun burada ne var diye sordu amcama, amcam ses çıkaramadı. Söyleyemezsin bir şey yok çünkü, ver cüzdanını ikiletme lafımı dedi, babaannemin maaş kartlarını amcamdan geri aldı. Ne yapıp ne edip ödüyeceksiniz kapatıcaksınız borcu ve ben önümüzdeki ay bu maaşı eksiksiz yatmış olarak göreceğim sıkıyorsa yapmayın, defolun gidin buradan diyerek kovdu amcamları. Babanem tüm bu olanlar karşısında sessiz ve sakindi, olayları çok iyi anlayamadı o an ama üzülmemiştide çünkü gerçekten kadın onlar yüzünden geçim sıkıntısına düşmüştü geliri olan bi kadın olmasına rağmen. Evet belki ben yanlış bir şey yaptım, kötülüğe kötülükle karşılık verdim. Onlara göre kötü. Fakat ben kötü hissetmiyorum çünkü babaanneme yapılan bu haksızlığın ortadan kalkmasına vesile oldu bu olay. Kadının aklı ermiyor diye, meydanıda boş bulunca at koşturmuşlar istedikleri gibi. Keşke daha önce babaanemle içli dışlı olabilseydim, belki böyle yapamazlardı artık daha sık yanına gideceğim ve yanında olacağım hastalığı epey ilerlemiş görmediğimden beri üzüldüm onun için neticede yaşlı ve hasta bir kadın. Babamda iyice gördü gerçek yüzlerini bu saatten sonra onlarla tekrar iyi olmaları çok zor, beni kalkıp babama karşı doldurmaya çalışmaları ise tamamen imkansız hale geldi ve artık rahat hissediyorum kendimi.

Mutlu sonla bitmesine sevindim 😊 ve kötü bir şey yaptığınızı düşünmüyorum tam tersi hak yerini bulmuş , buna vesile olmuşsunuz 🌸

benle daha öncede uğraştıkları olmuştu aldırış etmemiştim, onlara onların yaptıgını yapsam ne farkım kalırdı diyerekten sustum sineye çektim ama artık dayanamadım bir şeyler yapmak istedim ve bu istekle bilenmeyle çıktıgım yolda bu olayla karşılaştım babaannem adına çokta iyi oldu en azından, o yaşta kadının komşusundan para dilenmesi ne demek ya aklıma geldikçe sinir oluyorum

Bu kadar hak hukukun yerine gelmesinden bahsedip yasak zamanı yemege gitmek mi?
Bir size isliyor herhalde devran. Bu kadar eve tikilan insanin kuyularindan biride sizde o ne olacak?

babaannem tek yaşıyor, yakın oturuyor diğer aile fertlerine, yasak var diye kimse gitmesin mi yanına yalnız mı kalsın bu kadın? kimse aile fertleri ile görüşmüyor mu sanıyorsunuz yasak var diye? yaşadığınız yeri bilmiyorum ama burada herkes fıldır fıldır geziyor sokakta hemde eminim bizimkinden daha geçersiz sebeplerden ötürü.

babaannem tek yaşıyor, yakın oturuyor diğer aile fertlerine, yasak var diye kimse gitmesin mi yanına?
Yemeğe mi ?
E zaten ne zamandir gitmemssiniz siz yasakta gidesiniz gelmiş. Yetmemis ailecek toplanmissiniz.
Ben bir sey demiyorum. Hak adalet varsa herkes herkese hak gecirmekten korksun diyorum. Gerisi size kalmış.

benle daha öncede uğraştıkları olmuştu aldırış etmemiştim, onlara onların yaptıgını yapsam ne farkım kalırdı diyerekten sustum sineye çektim ama artık dayanamadım bir şeyler yapmak istedim ve bu istekle bilenmeyle çıktıgım yolda bu olayla karşılaştım babaannem adına çokta iyi oldu en azından, o yaşta kadının komşusundan para dilenmesi ne demek ya aklıma geldikçe sinir oluyorum

Sinirlenmenizi anliyorum çünkü sırf hastalığından , yaşlı olmasından faydalanıp bir insani kandırmak hatta kullanmak ne demek ya 😔 Vicdanları hiç sızlamamış mı? Neyse ki siz olaya el atmışsınız da çözülmüş 🌸

Yemeğe mi ?
E zaten ne zamandir gitmemssiniz siz yasakta gidesiniz gelmiş. Yetmemis ailecek toplanmissiniz.
Ben bir sey demiyorum. Hak adalet varsa herkes herkese hak gecirmekten korksun diyorum. Gerisi size kalmış.

Bunda hak geçirelecek bir şey yok zaten bahsi geçen aile fertleri sadece birbiriyle görüşüyor orada toplanılmasa mecburlar gidip kadına yemek götürmeye kendi yemeğini yapamıyor. Ha yapılan yemek götürülmüş, ha orada birlikte yenmiş. Götürülen yemekte geldikleri haneden çıkıyor sonuçta. Yaşadığınız yer nasıldır bilmiyorım ama burada herkes fıldır fıldır geziyor eminim bundan çok daaha geçersiz sebeplere rağmen.

Bunda hak geçirelecek bir şey yok zaten bahsi geçen aile fertleri sadece birbiriyle görüşüyor orada toplanılmasa mecburlar gidip kadına yemek götürmeye kendi yemeğini yapamıyor. Ha yapılan yemek götürülmüş, ha orada birlikte yenmiş. Götürülen yemekte geldikleri haneden çıkıyor sonuçta. Yaşadığınız yer nasıldır bilmiyorım ama burada herkes fıldır fıldır geziyor eminim bundan çok daaha geçersiz sebeplere rağmen.
Iki günlük yemek birakilabilirdi hadi götürülmek zorunda diyelim. Bir kişi götürmeyle toplanmak arasinda daglar kadar fark var.
Ama bu hareketi yapan biri nadiren yanlış olduğunu kabul eder zaten. Kabul etmenizi beklemiyorum.
Bizimde fildir fildir gezen var. Ben ve ailem gezmiyoruz. Bu sebeple o insanlarin hepsinde bu gezmeyip kurallara uyanlarin hakki var.
Yani dediğiniz gbi oyle gun gelip devran dönünce elde edilebiliyorsa ohoo neler göreceğiz kim bilir. Ya da sizinki tamamen tesaduf. Bakalım bekleyip gorecegiz.

Iki günlük yemek birakilabilirdi hadi götürülmek zorunda diyelim. Bir kişi götürmeyle toplanmak arasinda daglar kadar fark var.
Ama bu hareketi yapan biri nadiren yanlış olduğunu kabul eder zaten. Kabul etmenizi beklemiyorum.
Bizimde fildir fildir gezen var. Ben ve ailem gezmiyoruz. Bu sebeple o insanlarin hepsinde bu gezmeyip kurallara uyanlarin hakki var.
Yani dediğiniz gbi oyle gun gelip devran dönünce elde edilebiliyorsa ohoo neler göreceğiz kim bilir. Ya da sizinki tamamen tesaduf. Bakalım bekleyip gorecegiz.

Ben yanlış değil demiyorum size lakin herkesin hakkına bir ben girmişim gibi yazıyorsunuz. İlla bu illet bitsin isteniyorsa 14 gün boyunca full yasak olsun çalışan çalışmayan kimse çıkmasın isteniyorsa versinler herkesin parasını, üstlensinler herkesin bakımını ihtiyaçlarını ayağına getirsinler insanların. Kimsede çıkmak zorunda kalmasım. Fakat belli saatler yasak, belli günlerde yasak olması mantıklı bir tedbir değilki herkes uyabilsin. Doğal olarak bu konudada eleştirmeniz gereken kişi ben değilim.

Ayrıca 2 günlük yemeği o kadın ya ısıtmayı beceremez, ocakta falan unutur ya da dışarıda unutur bozulur ve fark etmeden yer. demans hastası bir kadından bahsediyoruz.

Dediğim gibi yaşadığım yerde buna uyulmuyor herkesin bir sebebi ve zorunluluğu var çıkmak için sonuçta 14 gün boyunca full yasak olsun çalışan çalışmayan kimse çıkamasın versinler herkesin parasını bu illet bitsin isteniyorsa. eleştirmeniz gereken kişi ben değilim

Ben yanlış değil demiyorum size lakin herkesin hakkına bir ben girmişim gibi yazıyorsunuz. İlla bu illet bitsin isteniyorsa 14 gün boyunca full yasak olsun çalışan çalışmayan kimse çıkmasın isteniyorsa versinler herkesin parasını, üstlensinler herkesin bakımını ihtiyaçlarını ayağına getirsinler insanların. Kimsede çıkmak zorunda kalmasım. Fakat belli saatler yasak, belli günlerde yasak olması mantıklı bir tedbir değilki herkes uyabilsin. Doğal olarak bu konudada eleştirmeniz gereken kişi ben değilim.
Herkesin bir sebebi zorunlulugu var bizim gibi eve tikilanlarin hic isi yok. Biz öyle takiliyoruz hayat evreninde. 14gun full , para bilmem ne suan bu mevzuyla ilgili degil. Bir kurala uymayan digerine de uymaz.
Bunlarin yapilmamasi yasak gunu yemek vermeyi gerektrmez. Dışarı çıkmak zorunda kalmasin kimse demissiniz. Yemegi bugün vermek gercekten zorunluluk mi yani🤦🏻‍♀️
Ben kisisellestirmedim kurallara uymayanlar diye belirttim. Uymayan biri olarak dogal olarak sizi elestiriyorum. Gorseydim yemek anini poliside arardim hatta. 2 gune dayanamayan 14gune hic dayanmaz.

Herkesin bir sebebi zorunlulugu var bizim gibi eve tikilanlarin hic isi yok. Biz öyle takiliyoruz hayat evreninde. 14gun full , para bilmem ne suan bu mevzuyla ilgili degil. Bir kurala uymayan digerine de uymaz.
Bunlarin yapilmamasi yasak gunu yemek vermeyi gerektrmez. Dışarı çıkmak zorunda kalmasin kimse demissiniz. Yemegi bugün vermek gercekten zorunluluk mi yani🤦🏻‍♀️
Ben kisisellestirmedim kurallara uymayanlar diye belirttim. Uymayan biri olarak dogal olarak sizi elestiriyorum. Gorseydim yemek anini poliside arardim hatta. 2 gune dayanamayan 14gune hic dayanmaz.

Siz her gün gezip tozuyormuşum gibi algı yaratmaya çalışıyorsunuz burada şu an farkında mısınız? Siz söyleyin amcamlara o zaman, tek yaşayan yemek yapamayan bi kadına yemeği yasak bitince, 3 gün sonra versinler 3 gün aç kalsın beklesin? Hayır yasağa uyanlar varken, uymayanlar hakkında düşündüklerinizde haklısınız da diğer dedikleriniz gerçekten çok saçma. Yasağa kendiniz için uyuyorsunuz biliyorsunuz değil mi? Zor geliyorsa size bu kadar sizde uymayın o zaman ne dememi bekliyorsunuz yani?

Siz her gün gezip tozuyormuşum gibi algı yaratmaya çalışıyorsunuz burada şu an farkında mısınız? Siz söyleyin amcamlara o zaman, tek yaşayan yemek yapamayan bi kadına yemeği yasak bitince, 3 gün sonra versinler 3 gün aç kalsın beklesin? Hayır yasağa uyanlar varken, uymayanlar hakkında düşündüklerinizde haklısınız da diğer dedikleriniz gerçekten çok saçma. Yasağa kendiniz için uyuyorsunuz biliyorsunuz değil mi? Zor geliyorsa size bu kadar sizde uymayın o zaman ne dememi bekliyorsunuz yani?
Ozelden mesaj attınız cevap verdim. Neden ayrı kanallardan yazıyorsunuz?
Ben alkış almaya çalışan biri hic olmadım hayatımda ki böyle bi yerde bunun icin caba göstereyim bu bir.
Yasaga kendim için ve toplum icin uyuyorum. Bu bir salgin. Salgin toplumsal bir olaydir siz bilmiyorsunuz sanirim. Bireysel sandığınıza gore.
Her gun gezip tozan algi neden yaratayim?yaratmaya kalksam ne zamandir babaannene gitmemissin yasak varken de gitme demem. Her gun geziyorsun derim.
Gereksiz demogojiler kadin 3 gun ac kalsinlar falan. Orada yazmisim zaten vermek zorundaysa bile verip gelsin topluca yemege gitmekle bir degil diye.
Neden hep yasaklara uymayan insanlarla konusurken ayni yerde takılı kaliyoruz aciklar misiniz ? Hepsine cevap verdgim halde vermemisim gbi oluyor, ayni seyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kaliyorum falan?

Tamam kuyuyu kazmislar sizde onlari o kuyuya geri gondermissiniz 👏 tebrik ederim.
Not daha fazla muhatap olmamiza gerek yok
Özelden yazip durmazsaniz sevinirim.
Tahrik edici bir durum bu. Gulmeler iki yerden yazmalar. Devam ederseniz engellemek durumundayim.

Ben alkış almaya çalışan biri hic olmadım hayatımda ki böyle bi yerde bunun icin caba göstereyim bu bir.
Yasaga kendim için ve toplum icin uyuyorum. Bu bir salgin. Salgin toplumsal bir olaydir siz bilmiyorsunuz sanirim. Bireysel sandığınıza gore.
Her gun gezip tozan algi neden yaratayim?yaratmaya kalksam ne zamandir babaannene gitmemissin yasak varken de gitme demem. Her gun geziyorsun derim.
Gereksiz demogojiler kadin 3 gun ac kalsinlar falan. Orada yazmisim zaten vermek zorundaysa bile verip gelsin topluca yemege gitmekle bir degil diye.
Neden hep yasaklara uymayan insanlarla konusurken ayni yerde takılı kaliyoruz aciklar misiniz ? Hepsine cevap verdgim halde vermemisim gbi oluyor, ayni seyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kaliyorum falan?

Tamam kuyuyu kazmislar sizde onlari o kuyuya geri gondermissiniz 👏 tebrik ederim.
Not:KK70:aha fazla muhatap olmamiza gerek yok
Tahrik edici bir durum bu. Gulmeler iki yerden yazmalar. Devam ederseniz engellemek durumundayim.

Özelden yazma sebebim sizin demek istediğinizi, tepkinizin neye olduğunu ilk başta anlamadığımdan ötürüydü. Burası bir forum ve üyelere mesaj atabilirim, mesajda siz emoji kullanabiliyorsanız bende kullanabilirim. Size her mesaj atan taciz etmiyor boşuna drama yaratmayın. Zaten mesajda sizi anlayınca oradan daha fazla konuşmak istemediğim için buradan cevap vermek istedim. Bana salgın hakkında değil, salgın sebebi ile getirilen kısıtlamalara uymadığım için tepki gösterdiniz, ben zaten sizin uymayanlar hakkındaki tepkinizi haklı bulduğumu söyledim, hatta sonra daha ne dememi bekliyorsunuz diyede sordum olayı uzattığınız için. şimdide salgın var ve bu toplumsal bir olay diyerek salgına çektiniz konuyu tepki görebilirsiniz diye mi bu? Çünkü derdiniz sadece yasak varken dışarı çıkmakla, uymamakla ilgiliydi bu yazınıza kadar. Ben elimden geldikçe uyuyorum, zaten kronik rahatsızlığım var uymak zorundayım. Topluca yemeğe ben götürmedim sonuçta kimseyi, zaten ben olmasamda tertip edilecek bu yemeğe gitmişim. Zaten sık giden biri değilim öne sürüp durduğunuz gibi ama demekki kendimi gerçekten zorunlu hissetmişim ve gitmişim. Başka kimseylede görüşmemişsem, geri evime dönmüşsem salgında pik noktayı benim yüzümden görmez bu memleket endişeniz olmasın.

Not: 😂 Benimle muhattap olmamayı gerçekten istiyorsanız yorumuma yanıt vermeseydiniz o zaman, banada cevap hakkı doğmamış olurdu. Bu sefer öyle yapın. hatta mümkünse dediğiniz gibi engelleyin, belliki orta bir noktada buluşamayacağız, anlaşamayacağız sizinle.

Not daha fazla muhatap olmamiza gerek yok
Uğraşma arkadaşım, anlamazlar.

Uğraşma arkadaşım, anlamazlar.

Yoo arkadaşınızı anladım gayet. yasaklara uyanlar boşuna mı uyuyor demek istedi, uymayanlara tepki gösterdi. Haklı buldum kendisini ve bende neden uymadığımı açıklamak durumunda kaldım. Ne vardı bu kadar büyütülecek?

İse gidenlerin de onun hakkina girdiklerini yazmıştı benim mantikla bakinca attgi mesajda.
o zaman pes ettim. 😅 umudum vardi basta yalan degil😀
Kimsenin umrunda değil, herkes kendisini bi şekilde aklıyor. Konu sahibi bile diyorki “yasağa uyuyorsanız kendiniz için uyuyorsunuz”. Yahu bu yasaklar hepimiz için ve toplu olarak hareket etmezsek amacımıza ulaşamayız. Yasağa toplumun yarısı uyup yarısı uymayınca bi arpa boyu yol alınma. Sizler de madem kendinizi düşünmüyorsunuz, hakkına girdiğiniz insanları düşünün madem.
en kolay şey zaten sistemi eleştirmektir. Sen üzerine düşen en küçük sorumluluğu yerine getirme, en ufak fedakarlığa katlanma, sadece eleştir yok 14 gün olsaydı bilmem ne. Önce üzerine düşeni yapacaksın.

Yoo arkadaşınızı anladım gayet. yasaklara uyanlar boşuna mı uyuyor demek istedi, uymayanlara tepki gösterdi. Haklı buldum kendisini ve bende neden uymadığımı açıklamak durumunda kaldım. Ne vardı bu kadar büyütülecek?
Şu vardı büyütülecek; sunduğunuz sebep yasağı delmeye uygun değil! Toplu halde yemeğe gitmek nedir, delirdiniz mi? Bari normalleştirmeyin artık. Bu vaka sayılarının pik yapmasının sebebi sen değilsin, senin gibi düşünen kişilerin çokuğu sebep. Ben de kızıyorum artık, sinirlerim kaldırmıyor. Kimse yaptığına kılıf uydurmasın.

İse gidenlerin de onun hakkina girdiklerini yazmıştı benim mantikla bakinca attgi mesajda.
o zaman pes ettim. 😅 umudum vardi basta yalan degil😀

Çarpıtma dediklerimi istersen eksik yazıp? Ben işe gidenlere astım hastasıyım çalışamıyorum, hakkıma giriyorsunuz desem, bu saçmalık derecesindeki abartılı tepki seninkiyle aynı. O yüzden banada git çalış o zaman napalım derler. Sende senin tepkine haklısın dediğim halde
abartıp başka yerlere çektiğin için, zorsa bu kadar uymak, uyma o zaman diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back