• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuyumcu dükkanı açmak

3 ay yarım gün çaliştim biyerde o bile beni çok yoruyordu ondan istemiyor hemem şuan için demiyor kuyumculuk işini zaten burdaki yorumlari okuyup vazgeçirmeye çalışıyorum tüp bebek içinde yazdim bir kısmi hazır normal tüp bebek ucreti değil 25 bini buluyor daha önce çok denediğim içim bu sefer daha kapsamli bir tedavi olur gidiceğim yerde inş

Çok geçerli bir sebepmiş gerçekten. Yorulup yorulmadığınızı siz anlayıp karar veremiyor musunuz? 3 ay yarım gün çalışınca yorgunluktan helak oluyorsanız Allah size yokluk göstermesin ne diyim. Eşinize mani olun dükkan falan açmaya kalkmasın
Ben sizi anlıyorum da siz beni neden anlamıyorsunuz kuyumcu açmaya kenarda paranız yok mu hiç? 25 bininiz yok kenarda tüp bebek parası için çıkartıp tak diye veresiniz. Kuyumcuyu neyle, nasıl açıyorsunuz?

Ben istemiyorum aslında da eşim ısrar ediyor bir ev yemekleri restorant açalım bir onu yapalim bunu yapalim diyerek benimde kafamı karıştırıyor ya :KK43:(
Valla dümene siz gecin geç olmadan,yoksa paralari ruzgara savuracaksiniz,gerci sizin de kafa karışmış,bilemedimo_O

Iyi akşamlar kuyumcu dükkanı açmak için gerekli belge vs ne gerekir ufak bir dükkan için maliyeti hakkında bilgisi olan varmı hanımlar
Teheyyy bilmeden girmek istedigi ise bak adamin😬😬gecen gun ozbe oz amcam 7 yasindan beri kuyumcular carsisinda buyumus 48 yasindaki amcam.kac yillik esnaf olan amcama tam altin vermisler o bile anlamamis cikarmis vermis parasini. Diger yan kuyumcu arkadasida gecen yil bir bilezigi almis sahte. O kadar ustaca cakisyolarmiski asla anlayamassin kirmadigin surece. Ben bu isin cekirdekten yapilacagina inaniyorum. Amcamin basina 40 gilda bir geldi. Ama esiniz isi bilmiuor hic girmesin

Zor iş büyük sermaye gerek, tecrübe ve ekonomi bilgisi gerek. Bu şekilde tanıdığım var ama yaptıkları tek iş kuyumculuk olsaydı muhtemelen batarlardı. Sürekli sıcak paraya ihtiyaç var mesela. Tarla, ev kirası vs bir sürü gelirleri var bir yerden zarar etseler bir yerden telafi ederler. Ama elindeki avucundaki parayı hiç bilmediğin üstelik bu kadar değişken kurlar varken altına yatırmak..

Kuyumcu dükkanı bu yahu öyle ek iş olsun , gündüz hanım dursun akşamda ben bakayım denecek bir iş değil ki. İşin maddi boyutu da ortada zaten.

Bana ortada doğru düzgün sermaye yokken ve hiç fikrimizin olmadığı bir sektörde dükkan açma teklifiyle gelse eşim sadece gülerim, sizde gülüp geçin bence.

Sakın bana kuyumcu hayalını kredı cekerek gerceklestırecektı deme valla altıma yaparım zaten kaytanlar gevşek bu aralar :KK53: :KK70:
Size samimi birşey söyleyeyim mi, kenarda 270bin lira param var oglum ıcın bırıktırıyorum halı hazırda bır evımden 3bin kira alıyorum ve kendı evım kırada degılım arabamızda var hadi o da 150bin desek +eve 10.000e yakın para gırıyor ben degıl kuyumcu acmaya gözlemeci açmaya cesaret etmem bu devırde. Esınızı bı sılkeleyın. Daha tüp bebek parası ıcın kenarında 25bin yokken neye dayanarak acacaksım be adam deyıp sılkeleyın onu.

Herhangi bir dükkan açmak yerine internet üzerinden satış yapsanız daha kazançlı olur bence. Kira derdi, müşteri sorunları daha az olur.

Hiç bir bilgimiz yok altınla ilgili sahte falan olsa anlamayız yani kendi işi varda ek iş olarak gündüz sen ilgilenirsin işim bitince bende gelirim diyo ne yapsak diye benimde kafamı bulandırıyor
Bacım iyi misin sen.

Hiç kadın sarraf gördün mü? Hatta tek başına bir dukkan isleten erkek gördün mü.. en az 2 erkek bulunur dukkanda...

Girdi içeri bir adam . Tek hamlede seni etkisiz hale getirip bir avuc altın alip gitse ne olacak?

Bu nasıl bir cahilliktir ya rabbim 😱

Ne kolay öyle sarraf olmak... dur ben de olayım...

Bu arada sarraflik tehlikeli meslek grubunda olduğu icin ruhsatlı silah taşıyabiliyorlar... yani isin tehlikeli olduğu hukuken de kesinlesmiş.

Eşin hayatımda gördüğüm en cahil insan. Ve cahil cesareti ile saçma sapan şeyler düşünüyor.

Kuyumcu dükkanı bu yahu öyle ek iş olsun , gündüz hanım dursun akşamda ben bakayım denecek bir iş değil ki. İşin maddi boyutu da ortada zaten.

Bana ortada doğru düzgün sermaye yokken ve hiç fikrimizin olmadığı bir sektörde dükkan açma teklifiyle gelse eşim sadece gülerim, sizde gülüp geçin bence.
Yani.
Hani kuyumculuktan üstün ne iş yapiyor ki eş kişisi,kuyumculuk yan gelir olsuno_OBen biseycik anlamadim ama dagilalim bence,züğürtler olarak baya yorduk cenemizi:KK45:

Bacım iyi misin sen.

Hiç kadın sarraf gördün mü? Hatta tek başına bir dukkan isleten erkek gördün mü.. en az 2 erkek bulunur dukkanda...

Girdi içeri bir adam . Tek hamlede seni etkisiz hale getirip bir avuc altın alip gitse ne olacak?

Bu nasıl bir cahilliktir ya rabbim 😱

Ne kolay öyle sarraf olmak... dur ben de olayım...

Bu arada sarraflik tehlikeli meslek grubunda olduğu icin ruhsatlı silah taşıyabiliyorlar... yani isin tehlikeli olduğu hukuken de kesinlesmiş.

Eşin hayatımda gördüğüm en cahil insan. Ve cahil cesareti ile saçma sapan şeyler düşünüyor.
Artı kapi arkasina wc yaptiracak herhalde eşi calissa bile.Malum dükkan boş birakilmaz:)
Bir de es aksamdan gelecekmis,e tabi heryer acik,12ye kadar sat sat dur oohh:))

Back
X