ya arkadaşlar bugün benm kuşumda bir tuhaflık var..yada banamı öyle geliyor bilmiyorum..canı sıkkın sanki..saldım temin hiç oynamadı hatta hiç uçmadı..kafesten çıkar çıkmaz durdu bi köşede..bayağı öylece uzunca bir vakit durdu yerde.sonra kafese geri koydum..bir süre sonra kafesin altına serdiğim kağıdın altına bir girdi nerdese yarım saat çıkmadı..ne yaptımsa hiç etkisi olmadı..konuşmuyor ötmüyor..biz düne kadar kuşumla oyun oynardık onun topları var onla hergün oynardık konuşurduda pek bi iyiydik ama bugün böyle
(( birde bana erkek denilmişti önceden söylemiştim herşeyini zaten neyse,gagasında az mavilik olmuştu gibi ama şimdi kahverengiye döndü..kuşumm 3 aylık şuanda..yani erkekmi dişimi anlamadım..üstüme konuyor çağırdığımda korkmadan geliyor tabağıma bile giriyor bişe atıştırırken alıştı ama elimden hala korkuyor elimi saklıyorumm ceketin içine nasıl alışacak bu gidişle
birde hergünn salsam ve uzunca vakit dışarıda kalsa kuş,bişey olurmu? ben hergün 1-5 arası salıyrum sonra o kenarda pısıyo yoruluyor kafese koyuyorum akşam yine çıkarıyorum 7-10 arası..alıştı zaten kendi o saatte bağırır hep çıkmadımı..ama sorun olurmu böyle?birde kafesi açınca kendi etrafa iyice bakıp hemen çıkıyor ama bir türlü kendi giremiyor..ne yaptımsa öğretemedim..elime almamak içinde kafesin altlığını söküyorum yavaşça kuşun üstüne kapatıyorum kafesi..o salıncağını ve yemini görünce yakalandığını umursamıyor zaten..ama alışmalı die düşünüyorum..
bir sitede okudumda ;bir bayan kuş almış..hatta kafasında kellik olmuş..herhalde diğer kuşlardan dolayı oldu..erkek dendi ama değilse yarın hemen geri vercem yazmış..yani erkek olsa ne olacak dişi olsa ne olacak..almışsın sonuçta onu sevip üstelik yaralı.yani üzüldüm o kuşada..
(açıkcası ben veremezdim..ben kendi kuşumu alınca yarım saat sonra kaçırsam deliye dönerdim değilki bigün sonra sırf diişidir diye geri vermek..
((