- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
Sevgili arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum..bizim de kuşumuz var ancak yavru değil ve eşimin tanıdığı memleketine gittiğinde biz almıştık bakmak için.Sonra ben kuşu çok sevdim derken sahibinin hanımı da zaten astım bronşit miymiş neymiş kuş bizim oldu.İlk başlarda ötmezdi hiç, şimdilerde şakır şakır ötüyo.Müzik sesi duyunca durduramıyoruz zaten, kendi dünyasında coşuyo falan..Kuşun cinsiyetini bilmiyoruz.Aksi gibi sahibi de unutmuş.Kız mıydı erkek miydi diye soruyo kendi kendine.
Kuşu da fazla uçurmazlarmış zaten, hayvan kafeste kalmasın diye bi kaç sefer uçurdum ama o kadar çok duvara çarptı ki, duramadı, çok heycanlandı, korktu, kalbi tık tık attı, baya bi kötü oldu kuş.
Kuşların yıkandığını ilk kez duydum, bizim kuşa da sprey sıkıyorum, vitaminini veriyorum ama hala kaşınıyo.Şimdi yıkayım desem, korkacak, zaten gelmiyo bize, kaçıyo nasıl yıkıcam?
Kendime alıştırıyım diye elimle bişeyler veriyorum ama çok zor geliyo yanıma.zaten sadece boynunu uzatıyo, kendisi geride kalıyo.Marul, elma, muz, çekirdek falan veriyorum.elmaya bayıldı bu arada :)
Sanırım 2 ya da 3 yaşında falan.Onu bile hatırlamıyolar ya.Ne diye aldılarsa kuşu anlamadım.
Bu arada kuş 3 aydır bizde.
Ne yapmalıyım? tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Kuşu da fazla uçurmazlarmış zaten, hayvan kafeste kalmasın diye bi kaç sefer uçurdum ama o kadar çok duvara çarptı ki, duramadı, çok heycanlandı, korktu, kalbi tık tık attı, baya bi kötü oldu kuş.
Kuşların yıkandığını ilk kez duydum, bizim kuşa da sprey sıkıyorum, vitaminini veriyorum ama hala kaşınıyo.Şimdi yıkayım desem, korkacak, zaten gelmiyo bize, kaçıyo nasıl yıkıcam?
Kendime alıştırıyım diye elimle bişeyler veriyorum ama çok zor geliyo yanıma.zaten sadece boynunu uzatıyo, kendisi geride kalıyo.Marul, elma, muz, çekirdek falan veriyorum.elmaya bayıldı bu arada :)
Sanırım 2 ya da 3 yaşında falan.Onu bile hatırlamıyolar ya.Ne diye aldılarsa kuşu anlamadım.
Bu arada kuş 3 aydır bizde.
Ne yapmalıyım? tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.