• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj oldum ve kendime gelemiyorum

Aysenimicim devam ettiremiycim hem misafirlerim gelecek, hem kadının konusu sabote oluyor hem de konu sıktı. Her çocuklu, doğumlu, kürtajlı vb. konuya gelip "Neden doğuruyorsunuz dünya boktan!" "Hayat zaten ceza, çirkin, kötü, üremeyin." filan yazma yeterli. Sen tercih etmeyebilir ve böyle de düşünebilirsin zaten özgürlük bunu gerektirir, ama dünyayı böyle görüyorsun diye bizden de bunu bekleyemezsin işte. O noktada psikolog tavsiyesi gelir sana.
Hayatta başarılar.
Sağol sana da.kolay gelsin.

O savaşların içinde doğup açlıkla, sefalete, soğukla, salgın hastalıklarla, bombalarla, silahlarla mücadele eden kişinin sen olduğunu düşün bir de.hani sıcacık evinde otururken konuşmak kolay derler 😄 bir kesim de diyor ki neslimiz tükenirse tükensin.tükenmemesi mi gerekiyor? Dünyaya ve doğaya zarar vermekten, kendi türümüze bile acı çektirmekten başka bir şey yapmıyoruz.
Evet evimde otururken konuşmak kolay güzel haber sende evinde rahatça oturuyorsun. Savaşın içerisinde değilsin . Belki de en kotu cehennem insanın içinde kendi kurduğudur. Sen bir başkasının başka birine acı çektirdiği için kendini kotu hissetmek yerine daha iyisi nasıl olabilir desen ? Kötülükle kötü olanla mücadele edecek bir yol bulsan. Belki de başka insanlara yardım ederek geçecek . Bu zamana kadar belki de iyiler kazanmış ki biz daha iyisindeyiz . Bizde çabalarsak bizden sonra gelen insanlara daha iyisini bırakabiliriz . Belki de insan bunun için çocuk sahibi olmak istiyordur

Evet evimde otururken konuşmak kolay güzel haber sende evinde rahatça oturuyorsun. Savaşın içerisinde değilsin . Belki de en kotu cehennem insanın içinde kendi kurduğudur. Sen bir başkasının başka birine acı çektirdiği için kendini kotu hissetmek yerine daha iyisi nasıl olabilir desen ? Kötülükle kötü olanla mücadele edecek bir yol bulsan. Belki de başka insanlara yardım ederek geçecek . Bu zamana kadar belki de iyiler kazanmış ki biz daha iyisindeyiz . Bizde çabalarsak bizden sonra gelen insanlara daha iyisini bırakabiliriz . Belki de insan bunun için çocuk sahibi olmak istiyordur
inşallah

Hadi bir ihtimal gerçekten depresyona giriyorsaniz bunun tedavisi var bu tamamen beyindeki kimyasallarla ilgili gidip tedavi olun o çocuğun bir suçu yok . Ya da bosanin çocuğun velayetini babasına verin

Aynı şeyleri düşünüyorum sadece dogurmakla bitmiyor , bu devirde çocuklar cabalasa da bir şey elde edemeyecek... Korkuttun beni zerooooo
Onlar tek çocuktan öteye gitmez bence. Çift maaş alanlar 2020 ye kadar mal mülk, yatırım yaptıysa yaptı. Şu an mesela bir şeyler almaya kalksak çok zor. 2020 öncesinin avantajını kullandığımız için bir seylere yetebildik. Yatırımların geliri, maaşların bir kısmı gelecek bütçelerine gidiyor. Y.dışında vs. Rahat okuyabilsinler diye.

Ama bunlar olmasaydı sadece şu an ki eğitimlerine yetebilirdik. Kenara şu an ki meblağı ayırsak eğitim ve boğazımızdan öteye geçemezdik. Onun için bu devirde 1 çocuk ideal, iki çocuk fazla gibi bir durum oldu.

Onlar tek çocuktan öteye gitmez bence. Çift maaş alanlar 2020 ye kadar mal mülk, yatırım yaptıysa yaptı. Şu an mesela bir şeyler almaya kalksak çok zor. 2020 öncesinin avantajını kullandığımız için bir seylere yetebildik. Yatırımların geliri, maaşların bir kısmı gelecek bütçelerine gidiyor. Y.dışında vs. Rahat okuyabilsinler diye.

Ama bunlar olmasaydı sadece şu an ki eğitimlerine yetebilirdik. Kenara şu an ki meblağı ayırsak eğitim ve boğazımızdan öteye geçemezdik. Onun için bu devirde 1 çocuk ideal, iki çocuk fazla gibi bir durum oldu.
++ Aynen öyle

Nerede kürtajı abartmışım? Nerede itiraz etmişim?
Öncelik benim için mevcut canın sağlığıdır, yani annenin akıl sağlığı ve hali hazırda büyümekte olan diğer çocuk.

Kürtaja karşı bir imaj mı çizdi söylediklerim? :))
Senin "Ceza, hayat boktan" lafına karşı yazdım. Bunu her çocuklu konuda yapıyorsun. Bu kadar bıktıysan sorarlar, sen niye yaşıyorsun? Yoksa ölümden korktuğun için ağır bir ceza(!) olan yaşama mı katlanıyorsun?
Kolay mı öyle intihar etmek ? Keşke cesaretim olsa.

Kolay mı öyle intihar etmek ? Keşke cesaretim olsa.
Zor ama gene de cok isteyen bir şekilde ölür. Ben ölmek istemiyorum hiç var olmamış olmayı diliyorum, demelisin buna cevaben :) existential crisis tanımını çarpıtıyorlar çünkü. Allah yoksa ispat et yokluğunu demek gibi.

geçmiş olsun. kürtaj olmasaydınız bebeğinizin yedi ay sonra sağlıklı ve canlı bir şekilde kucağınıza geleceği kesin değildi, hamilelik boyunca her türlü riskin içinde olacağınızı göz ardı etmeyin lütfen, akışa müdahale edip büyük bir şeyin gerçekleşmesine engel olduğunuzu düşünebilirsiniz normal ama başta eşinizin rızası dışında böyle büyük bir şeyin gerçekleşmesi kararını vermeniz yanlıştı, siz bu şeyi başlattınız (gökten inen bir bebeğe kapı/pencere/baca kapamadınız; bu tür bir vicdansızlık ile suçlamayın kendinizi, bir bebek henüz sağlıkla gelmiş değildi kucağınıza) eyleminizi kabul etmekle başlamanız iyi olabilir, bunu kendinize hatırlatın, bu şeyi siz başlattınız ve başlatmamalıydınız bu yüzden telafi edilmesi gerekiyordu.

şu an yas sürecinde olmalısınız kendinize zaman tanıyın, uygun olduğunda uzman yardımını almaktan geri durmayın, bu olayın pozitif yanlarına (aile planlaması/eş rızası/arkadan iş çevirmenin nelere yol açtığı vs.) bakmayı yavaş yavaş kabul edebildiğiniz ve büyüyerek iyileştiğiniz bir zaman diliyorum. tekrar geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim 🙏

Konu sahibesi zaten kötü durumda diye bir de üstüne ben vurmak istemiyorum ama adam 32747475 kez çocuk istemiyorum demiş daha ne yapsın ... burda da her konuda konu sahibesine olmaz yazıldı çizildi. KOnu sahibesi kendi kafasına göre iş yaptı , kendi etti kendi buldu yani ben adama suç bulmuyorum.
Haklısıniz 😔

Adam üstüne basa basa ısrarla başka çocuk istemiyorum dediği halde neden hamile kaldınız ? Hamile kalınca nasıl olsa ister diye mi düşündünüz?Bu çok büyük bir bencillik kusura bakmayın. Neticede adamın fikri hamile kaldığınız halde değişmemiş. Hayatta herşey her zaman sırf biz istiyoruz diye olmak zorunda değil öyle değil mi ? Aynı şeyi bir erkek eşine yapsa,çocuk yapmaya hamileliğe zorlasa ve katakulliye getirip bunu gerçekleştirse burada sayfalarca saydıracaktık. İlk hata sizde..Tedavi olun ve bir daha da sırf kendi istekleriniz uğruna bu tip işlere kalkışmayın çünkü sonuçları gördüğünüz gibi çok ağır olabiliyor.
Haklısıniz 😥

İyide sizin durumunuz depresyon ile gelişen bir şey değil ki, ilk çocukta yaşamışsınız eşiniz çok zorluk çekmiş hatta çocuğunuzu keyifle büyütemediğiniz için içinizde kalan ukteler sizi ikinci çocuk fikrine itmedi mi? İlk konunuzda anlatmıştınız, herkes size yazdı siz yine hevesler uğruna eşinizi kandırdınız. Bebekte nasip olmuş sonra hemen depresyon gelmiş ee zaten belliydi zaten eşin istemiyordu. Sen hamile kalınca eşin mecbur olur kabul eder sandın, mentalin kuvvetli olur bebeği büyütürüm dedin sonra hislerin aksi olunca depresyon kaçınılmaz oldu.
Bu yüzden en başta yardım almalıydın ikinci çocuk fikri daha fikir aşamasındayken. Şimdi çocuğunu düşün devleti bekleme özelde terapiye başla.
1-2 sene sonra ikinci çocuk fikri daha güçlü bi güdüyle gelecek sana çünkü isteğine birde pişmanlık eklendi bu yüzden yardım alman şart. Belkide altta yatan başka bir şey var
Çok haklısıniz

Selam Kizlar,

konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Türkcem pek iyi degil kusura bakmayin.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...

Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.

Tessekür ederim.
Zorla çocuk yapılmaz yapılmamalı, sizi anlıyorum lakin baştan sona yanlışlar var , keşke esinizi zorlamak yerine uygun zamanı bekleseydiniz, umarım rabbim gönlünüze ferahlık verir , bebeğiniz için sadaka verin ki manevi ağırlığı üzerinizden gitsin ( negatif enerji için) , psikolojik yardım alın mutlaka ...

Zorla çocuk yapılmaz yapılmamalı, sizi anlıyorum lakin baştan sona yanlışlar var , keşke esinizi zorlamak yerine uygun zamanı bekleseydiniz, umarım rabbim gönlünüze ferahlık verir , bebeğiniz için sadaka verin ki manevi ağırlığı üzerinizden gitsin ( negatif enerji için) , psikolojik yardım alın mutlaka ...
Haklısıniz zaten çok pişmanım . Zaten konuyu acdimda hamileymisim tam dedim ibsanlar haklı bekliyelim e#imde haklı hamile kalmışim bile, cok pişman cok gec ama😭

Deryacım burda bazı sert yorumlar olmuş ama bence onları dikkate almalısın. Zaten 1 kez doğum yapıp koskoca 4 yıl depresyon geçirmişsin. Kocan da çocuğun da tekrardan bir 4 yıla daha katlanamaz. Zaten bir çocuğun var, kocan var onlara sarıl. İkinci bir çocuğa ihtiyacın yok, hatta ruhsal sağlığın için olumsuz olacak gibi duruyor. Doğurma kürtaj vb işlerini toptan bırak evladınla kocanla mutlu ol gitsin. Depresyona meyillisin demek ki, eee seni buhrana sokacak hamilelik durumunu tekrar kovalamak neden?? Bundan sonra yeni bir yol çiz ve terapiye başla acilen.

Konunun ilk yorumlarını okuduğumda dedim ki bekleyeyim zaten kadınlar çok güzel yorum yapar vallahi çok yerinde yorumlar olmuş. Konu sahibi silkelen kendine gel . Öyle kedi beslemek gibi değil çocuk bakmak biliyorsun bunu yapma o yüzden

Deryacım burda bazı sert yorumlar olmuş ama bence onları dikkate almalısın. Zaten 1 kez doğum yapıp koskoca 4 yıl depresyon geçirmişsin. Kocan da çocuğun da tekrardan bir 4 yıla daha katlanamaz. Zaten bir çocuğun var, kocan var onlara sarıl. İkinci bir çocuğa ihtiyacın yok, hatta ruhsal sağlığın için olumsuz olacak gibi duruyor. Doğurma kürtaj vb işlerini toptan bırak evladınla kocanla mutlu ol gitsin. Depresyona meyillisin demek ki, eee seni buhrana sokacak hamilelik durumunu tekrar kovalamak neden?? Bundan sonra yeni bir yol çiz ve terapiye başla acilen.
galiba icimde kaldi herşey yaşiyamadim oğlumda hic birseyi. Haklısıniz inşallah bir gün bü özlem gider..tuaf olan şimdi bebek
istemeyen eşim kürtajdan sonra 2. ciye sıcak bakıyor ..anlamadım ..belmi pişmanlık benim yüzümden yaşamadı şey kalmadı keşke hayatında olmasam mutlu olurdu ama okadar cok seviyoruz ki birbirimizi onsuz yaşiyamam.. yorumunuz için teşekkür ederim.

Back