Kürtaj oldum ve kendime gelemiyorum

Ahaha geri çekilmeyle biz 4 yıl korunduk olmadı 🫣 içine sperm gitmedikçe no problem 🤣🤣
Ben ilk evlendiğimde burda gördüm geri cekilmeyle hamile kalanları korktum dedim olursa ne olacak sonra öğrendim ki pcos musum. doktor aşılama önerdi.🤣 ama daha çocuk istemediğim için yine de öyle korunmaya çalışıyoruz diyim 🤣

Ben ilk evlendiğimde burda gördüm geri cekilmeyle hamile kalanları korktum dedim olursa ne olacak sonra öğrendim ki pcos musum. doktor aşılama önerdi.🤣 ama daha çocuk istemediğim için yine de öyle korunmaya çalışıyoruz diyim 🤣
Pcosla doğal gebelik ihtimali yok değil istemiyorsanız tabi korunun olmaz diyip korunmayıp çocuğu olanı çok gördüm pcosta 🫣

Konu sahibi depresyon diye diye ilk çocuğu büyüttürmüş.
Canı gebelik çekmiş, adam istemediği halde kandırıp yapmış.
Adama bi dört sene daha baktıramayacağını anlayınca da aldırmış.
Valla güzel tezgah.
Helal olsun.
Kocana üzülmem erkeklere acımıyorum yapı olarak da çocuğuna yazık.
Otur doğurduğuna bak artık.

Aman aman fikir vermeyin. Tam depresyondan çıktıktan sonra aklına bu gelir bir daha depresyona girer
Konu sahibi depresyona girmeye sebep arıyor gibi zaten. Bu konu unutulunca 3-5 ay sonra tekrar adamı punduna getirmeye kalkar. İnşallah adam kendi önlemini alır da Derya Hanım da artık yapamadığını anneliğini oğluna yapmaya başlar.

2 çocuktan fazlasını asla, katiyen yapmam diyen ben gittim garanti olsun diye tüp ligasyonu yaptırdım. 3. Çocuğa hamile kaldım :halay:

Çocuk doğunca komple üreme takımını söksek olur mu? Demiştim 🤣 Şu an tekrar bağlı ve döllenme günlerinde kondom kullanıyoruz. 😅

Hatta beni 3 çocukla gören akrabalar inanmak istemiyor çünkü çok büyük konuşuyordum. Annem de " Tavşan cinsiymiş bilemedik" diyor 🤣🤣

Konu sahibin yerinde olsam asla 2. Olmazdı. Çocuk tek taraflı bakılmaz bunu geçtim +1 bir de adam kendisiyle uğraşmış elbet istemez.
😳😳Tüpleri baglatinca da ihtimal vardı değil mi , Allah bağışlasın acısını gostermesin.

Ben de 2. Çocuğa bir türlü ikna olamıyorum benim kocam ailesi benim ailem herkes ikinci çocuk yap yaşın genç falan diyorlar yok yani ara sıra bebek görünce bir gaza geliyorum 5 dk sonra sönüyor 🤣 Gerçekten hazır olmak lazım. Ben spiralle korunuyorum çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım ama senin yorumu okuyunca da bir tirsmadim değil😂

Ben şu kısmı anlamadım. İlk çocuğuna kocası neden hep bakmış. Belki de adam sorumluluk hep onda olduğu için zinhar ikinci istemedi.
Konu sahibi çok ağır bir depresyona girmiş ve bu depresyon yaklaşık 4 yıl sürmüş. Çocuğun ve konu sahibinin bütün sorumluluğunu baba tek başına üstlenmiş.

Kendim yapdım kendim buldum ,eşimin sucu yok. İnsanlar bazen hormonlarin etkilerini yaşamadan bilemez. Umarım depresyon sizin kaçıs yolunuz diyen arkadaşlar bunla sinamazlar. Ve beyin kimyasina karşı hormonlara karşı düşünce gücüyle karşı gelinemez...

Kendi düşen aglamaz misali kendim etdim kendim buldum yapdıgmi yanlışin ömrümün sonuna kadar cezasıni cekicem...
Evet çok zor bir durum evet insanın bazen elinde değil ama evdeki çocuğundan kocandan giden 4 yıl var,toparlanmissin kendine gelmişsin hopp hile hurda tekrar hamilelik ve hemen depresyon... Şimdi aldirdigin bebeğin için depresyona girip evdeki çocuğun kaç yılını daha almayı planliyorsun ? Sağlam bir tedavi gerekirse ilaç desteği alıp evdeki çocuğunuzun geri kalan hayatinda aktif olmak zorundasınız. En güzel yillarini hatirladiginda size dair hep depresif bir fotoğraf mi kalsın istiyorsunuz ?

Kocanız ve oğlunuza çok uzuldum. Bir 4 sene daha bunu bahane edip kitlersiniz kocanıza. Tedavi olun yada çıkın adamın hayatından.
Yazıktır ya

Ariyorum ama 6 ay bekleme süresi var kac doktor aradim. Yada özel var oda cok pahli...inanin ki aynaya bile bakamiyorum yasamayi hak etmiyorum
Tatlım depresyon için doktora verecek paranız bile yoksa siz ikinci çocugu nasıl büyütecektiniz zaten? Üstelik durumunuz gerçekten bu kadar kötüyse ilk çocuğa da yazık olacaktı. İlk cocugun hayatını kurtarmişsin öyle düşün, içini ferah tut.

Selam Kizlar,

konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Türkcem pek iyi degil kusura bakmayin.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...

Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.

Tessekür ederim.
Cocuk 2 kisinin karari ile olur. Neden kocanizi kandirdiniz pardon da cok buyuk bir yalan yani adam size düpedüz cocuk istemedigini soylemis. Arkasindan is cevirmek ve sahtekarlik olmus esiniz sizinle simdi nasil birlikte olacak ben olsam asla guvenip de birlikte olmazdim ya da onlemimi alirdim. Zorla hamile kalip bir de aldirmak neden yani madem coook istediniz gizlice hamile kaldiniz "ESINIZE RAGMEN" neden aldirdiniz? Sacmaliklar silsilesi.

Takvime göre korunuyorlarmış baya uzun süredir. Doğurganlık döneminde eşine düşük risk hamilelik olmaz demiş ama aslında doğurgan dönemindeymiş.
Aslında takvim takibinde çok fazla yanılma payı var ablam spiral olmasına rağmen düşük gebelik dönemi olmasına rağmen hamile kalmıştı ikinci bebeğine.

6 haftadan önce kese gören milyonlar var bu 1
7 haftalık bi fetüsün el ayakları bellidir hareketlenme bile başlamıştır bu 2
Yasal sınır 10 hafta ki 10 haftada cinsiyet tahmini dahi yapılabilir bu sınır bebek canlı yada oluşmamış diye değil tamamen tıbbi risk açısından belirlenmiş sınırdır. Buda 3
Yasal sınır 12 hafta olsa zaten 12ydi diyecek kafada insanlar var, canlı kanlı kalbi atan hareketlenen bir varlıktan bahsediyoruz.
Sacma sapansin. Hangi bi tarafını duzeltecegimi sasirdim yazdiklarinin.

Aslında takvim takibinde çok fazla yanılma payı var ablam spiral olmasına rağmen düşük gebelik dönemi olmasına rağmen hamile kalmıştı ikinci bebeğine.
Olasi bisey spiralle ben de dış gebelik yasadim. Hele ki takvim korunma yöntemi zaten degil. Kürtajdan sonra o takvim tutmayacak mesela, insallah hala daha guvenmezler takvime. Yaş aldikca siklusun gün sayısı da değişiyor zaten. Strese üzüntüye mevsime aşıya hastaliga vs bagli da ovulasyon geriye ileriye kayabiliyor. Bu bir korunma yöntemi olamaz ilave tedbir olur ancak.

Back