- 19 Eylül 2018
- 14.183
- 37.998
Allahım sana geliyorum. IQm düşecek diye tedirginlikle okudum ahsjsjjsjArka kapağına baksana sanki konu sahibinin hayatını özeti
“Ben Diyarbakırlıyım Gülşah” dedi sanki işlediği bir kabahati dile getirir gibi. “Sense Balıkesirli!” diyerek şaşkınlığımı ikiye katladı. Adımla hitap edişi, memleketimi bilişi? Bu nasıl işti?
“Adımı biliyorsun, memleketimi de? Ama ben henüz söylememiştim.”
“O gece bir tek sen âşık olmadın Gülşah.”
“Peki, madem sadece ben âşık olmadıysam, neden olmaz diyorsun?”
“Çünkü biz seninle ülkenin batısıyla doğusuyuz, çünkü biz farklı kültürlerin çocuklarıyız. Çünkü biz bitmeyen bir kavganın bitmeye mahkûm aşkıyız. Olmaz Gülşah, olmaz.”
Bu kitapta Diyarbakırlı yakışıklı Şahin ile Balıkesirli güzeller güzeli Gülşah’ın İzmir Ege Üniversitesi’nde tanışmalarıyla başlayıp yıllarca süren gerçek bir aşk hikâyesini okuyacaksınız.
Gülşah ve Şahin ülkemizde yaşanmış binlercesinden sadece biri.
Gülşah’ın sevgiyle harmanlanmış anılarında yolculuk ederken bu aşka imreneceksiniz. Onlarla beraber ağlayacak ve belki de sinirlenip isyan edeceksiniz.
Bu aşkın içinde kendinizden, çevrenizden mutlaka bir şeyler bulacaksınız.
Çünkü bu kitap biraz sen, biraz ben, biraz da öteki. Bir Türkiye mozaiği…
Neden babanızı suçluyorsunuz ? 5 Kasım 2022'de Kaynana ve görünmceyle yaşanır mi diye sormuştunuz.
6 Kasım 2022'de de Sevgilim istemezsen ailemle yaşamayız diyor inanmalı mıyım? diye sormuştunuz.
Babanızın ve ailenizin, ilişkinize karşı çıkma sebebi; aynı evde yaşamanızı onaylamamaları ve sizin üzülmenizi istememelerinden olamaz mı ?
26 Aralık 2022'de de Kaçmalı mıyım artık! demiştiniz.
26 yaşındaymışsınız. Bu adamla 4 yıl boyunca görüşmüşsünüz. Aileniz karşı da olsa; adam, ailenizle tanışmak için hiçbir adım atmamış. Bu mu sahip çıkan adam ? Adamla Aralık ayında ayrıldığınızı varsayıyorum. Adam, 5 ayda birini bulup; nişanlanmış bile. Bu mu sahiplenici adam ?
Allahım sana geliyorum. IQm düşecek diye tedirginlikle okudum ahsjsjjsj
Kazıklı Maria'dan dinlemiştim, sıpoylır vereyim mi?Allahım sana geliyorum. IQm düşecek diye tedirginlikle okudum ahsjsjjsj
Adam Allah için anasını bacısını sahiplenmiş bak, bakıcı lazımmış hemen bulmuş.Sahiplenici diye illa bir kişiyi mi sahiplenmesi gerekiyor. Ortalama 70-75 yıllık ömründe mümkün olduğu kadar sahiplenici olmuş işte adam. Nişanlısıyla birlikteyken de başkalarını sahiplenir, evlenir hoop başkasını sahiplenir.
Adam Allah için anasını bacısını sahiplenmiş bak, bakıcı lazımmış hemen bulmuş.
Gerek yok, benim hayatım olmuş spoylır. Ben Antepliyim Margırıt, sense Bursalı ahasjssjjsdhKazıklı Maria'dan dinlemiştim, sıpoylır vereyim mi?
İyice abarttın ya onlar okumayan tiplerYalnız bu saydığınız özelliklerin Kürt olmakla ne alakası var onu anlayamadımben doğuda görev yapıyorum bu kültürde biriyle anlasamayacağımı biliyorum. Bulunduğum ildeki kurt erkeklerin çoğu 20-21 yaşında evlenip 6 çocuk yapıyor karısını eve kapatıp kendisi metreslerle geziyor yani doğu kültüründen diye iyi olacak bir şey yok batı kültüründen diyede kötü olacak bir şey yok.
Ay Allah korusun büyük konuşmuyorumİyice abarttın ya onlar okumayan tiplerbatıda da okumayan tipler hep kumar uyusturucu alkol batağının içine dalıp tonla borç yapıp ailesinin evine haciz getirten tipler
Orda görev yapıp hiç mi okumuş elinde mesleği olan erkek tanımadınbak büyük konuşma
Ya bi tahminde bulunacağım Şanlıurfa dasiniz dimiAy Allah korusun büyük konuşmuyorumAbartmıyorum valla bu dediklerinin hepsi okumuş tipler çoğu öğretmen hatta okumamış olanla zaten sosyal ortamda karşılaşmam çok düşük bir ihtimal, iyilerini de tanıdım ama daha az diğerlerine oranla onda bir falan tabiki her yerin iyisi de kötüsü de vardır ben konu sahibi doğulu birini istiyor diye örnek verdim
Eşim de güneydoğulu ama overdose Türk. Maalesef o da öyle asgafsfsDoğu Anadolu'lu Türk mensubu aileye sahibim saydıgınız özellikler bizde de mevcut.
aJJAAJJAFFA
Yahu bu hep dizi kültürü,neyse bir şey demiyorum.
Asmalı Konuklar şunlar bunlar derken.