Dakika başı Güncelleme yapmaz mısınız? Sizin mesajınızı alıntıladım lakin direkt üstünüze alınmayın, genel için yazıyorum, valla ben bir günde en az 10 güncelleme yazanları biliyorum.
Güncelleme yasağı aynen devam etmeli.
Kazen,
sürekli Güncelleme yapanlara önerim var, 5 güncelleme uyarısı alan üyenin satış konularını 15 gün süreyle kapatalım ve satış yapılan bölümlerde 15 gün süreyle konu açmasına izin vermeyelim.
15 gün sonra konuları aktif olur, bir daha aynını yaparsa süre 1 aya çıksın çünkü gerçekten kurallara uyup güncelleme yapmayan insanlara haksızlık yapıyorlar.
Güncelleme gibi kuralları da biz kendi kafamıza göre koymadık, çoğunluk bu durumdan rahatsızdı, onların taleplerine göre şekillendi herşey, ayrıca Sıfır ürün satanlarda burda satamazlar, farkında değiliz sanmasınlar bazıları etiket söküyor veya etiketi ürün arkasına gizleyip öyle fotoğraflıyor, burası ticarethane değil, vergi kanunlarına göre yaptıkları da illegal, vergi veriyorlar mı? Yok.
Ben evde satış yapıyorum diye bulundukları ilçenin vergi dairesine gidip bildiriyorlar mı? Yok.
Satış maksatlı sitelere üye olsalar yakalanacaklar biliyorlar, burda 2. el gibi gösterip üyelere whatsupp, fb gibi ağlardan ürün aslında sıfır dediklerini bilmiyoruz sanmasınlar, herşeyden haberdarız.
Ki 2. el ürünlerde bile satış süreklilik arz ediyorsa vergiye tabii, biz bunları söylüyoruz, kurallarda bölümde yazıyor buna rağmen kuralları hiçe saymalarını garipsiyorum, burayı kendi haline bıraksak 3 gün sonra herşey birbirine girer.