Arkadaşlar merhaba kumar bağımlılığı yüzünden konu açan çok olmuş bende kendi durumumda bahsetmek istiyorum , öncelikle çocuk yok mesleğim var ve 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle aynı yerde çalışıyoruz ve tanıdığım kadarıyla çok beyfendi düzgün sakin anlayışlı bir insandı çevremizde de ailemde hep böyle tanıdı bildi onu. Evliliğimin birinci ayında sanal kumar oynadığını öğrendim, ben bu tarz şeylerden çok anlamadığım için kumar olarak değilde yatırım yapacakken parayı batırmak diye anlattı. Bu arada hesaplarına baktım ve sürekli büyük paralar yatırdığını kaybettiğini gördüm para gereken bir dönem olduğu için yaptığını işinin rast gitmediğini söyledi ve inandım fakat düğün yaparken 1 liranın bile kıymetinin bilinmesi gerekirken bukadar gözü kara olması beni korkuttu tabi ama dediğim gibi bu kadar ciddiye alamadım çünkü bitcoini bana çok farklı anlattı fakat kaldıran denilen bir sistem varmış bu resmen kumarmış bunu tabiki yeniyeni anlıyorum. Daha sonrasında 8 ay ses çıkmadı ama kredileri var ödüyor, para sıkıntısı biraz yaşıyoruz ama Buda benim evliliğimin sıkıntısıydı geçip gider yapacak bişey yok dedim , halbuki ben onu bir kerelik sanarken 9. Ayımda öğrendimki hiç bırakmamış devam etmiş, üzerine bir daha oldu birdaha oldu . Eşim iyi insan bu olmasa sorunum yok , bu evlilikte çıkınca pişman olmak istemiyorum dedim tedavi önerdim başladı, 7 aydır tedavi görüyordu herşey iyi gidiyor diye bahsediyordu, fakat doktoruna da yalan söylemiş aslında hiç bırakmamış yine devam etmiş ve ilk tedaviye gittiğinde doktoru durumu çok iyi sıkmayın kendinizi derken 7 ayın sonunda artık etraftan borç aldığını , başka birine kredi çektirdiğini, aylık gelirinin iki katı kadar aylık ödeme yapması gerektiğini öğrendim. Bu arada ben takılarım bileziklerim herşeyimi satmıştım, böyle şeyler yaptığını duyunca kendimi korumaya almaya çalıştım kendimce birikim yapmaya çalışıyordum ve kendi maaşıma dokundurmadım, benimde ödemem var borcum var diyerek evin giderlerini gerektiğince hallediyorum kiraya falan karışmadım çünkü zaten böyle birşey yaparken onun üzerinden kirayı bile almaya gerek yok diye düşündüm kumara parası varsa evimin kirasını ödeyecek parası da olsun dedim, zaten yapacağımı yapmıştım çünkü elimde avucumda ne varsa satıp vermiştim evlenirken bile çoğu şeyi ben almıştım. Velhasıl şuan içinden çıkılamayacak bir borçla karşımda 3-4 milyona yakın borç , 5 yıl ödeme yapması gerekiyor. Onu hep iyi bir insan diye düşündüm ama tedavi de çare olmadı , artık gözümde iyi insan olarak da kalmıyor çünkü yalan söyleyen gizli saklı iş yapan benden habersiz evdeki altınımı çalan , kumar oynayan bir insan iyi falan olamaz. Bıraktım desede inancım yok artık , asla düzeleceğini düşünmüyorum. Parası borçu bir yana 2-3 ayda bir hayal kırıklığı, depresyonu bunalımı bitmedi , sürekli bunalımda , karşısında konuşsanız bile tek düşündüğü borcu nasıl halledeceği. Kafası bende evlilikte falan değil tam bir bağımlı. Ben artık bunu kabullendim.Benim bu adamdan boşanmam gerekiyor. Sadece cesaret istiyorum, boşandıktan sonra neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Ailemin olduğu ilde çalışma şansım yok, şu süreçte sanırım istemem de yaşamayı, farklı bir ilde çalışıyorum evlilik öncesi de yalnız yaşıyordum işim gereği, tecrübeliyim aslında yalnız yaşamaya da fakat artık güçlü değilim tek başıma kalmak gözümü korkutuyor sağlıklı değilim sürekli sinir krizleri ve baygınlık geçiriyorum , birde boşanma aşamasına girersem nasıl ayakta duracağım bilmiyorum, belki bu adım atmadan önceki bahanemidir onu da bilmiyorum , onu hala çok sevdiğimi söyleyemem çok büyük öfkem var ve gözümde çok düşük bir yerde sadece insan tamamen söküp atamaz duygusunu ya öyle bişey hissediyorum, bir de hala pişmanlık görememenin verdiği boşluktayım hala tek sorunu borç ödenmesi ve evliliğin bozulması çok önemli değil gibi susup duruyor, belki yalvarıp yakarsa çok daha kolay bırakabileceğim onu, pişkinlik gördükçe kudurur ya insan, tam olarak öyleyim. Bir çabası da yok durumum belli battım sende kendini kurtar diyor. Bende yapacağım bunu dedim ama birgün dava açarak değil sindirerek, bu arada evde çok muhatap olmamaya çalışıyorum.psikoloğa da gidiyordum evliliği kurtarmak adına ama kurtarılmayacağını anladım o yüzden ara verdim şuan tekrar başlayacağım bu kez bana cesaret vermesi için gideceğim , o cesaretimi kırabilirsem bunu yapacağım inşalah , boşanan ve bu durumu yaşayanlar tecrübelerinizi paylaşırsanız dinlemek isterim