Kumar problemim ve intihar düşüncelerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Şimdi ablacım içki bağımlıları tüm parayı içkiye yatırıyor, uyuşturucu bağımlıları keza sizin de bir farkınız yok. Üzülmeyin, bilinçli olun, tedavi alın olsun bitsin. Herkesine başına gelebiliyor yani bağımlılık yaygın bir rahatsızlık türü. Tedavi oluyorsunuz geçiyor.

Doktora gidildi hıhı hıhı diyip dinliyor. Meslektaş da olsak onların yapabilecegi birşey yok biz aklımızdan kazımadıgımız sürece. Keşke ilaçla terapiyle geçen birşey olsaydı. Kliniğe yatsam ancak o zaman tamamen toparlarım bunu da şuan yapamam ne yazık ki

bu konu öncedende acilmisti galiba 9 milyar maasla bence ödersiniz

Mesleğini sevmeyen doktorlara denk gelmişsiniz. En azından düzenli psikoloğa gidin. O sizi iyileştirmese de düzenli olarak psikologla bunu görüşmek sizi disipline sokar. Belki motive olursunuz.

sigarayı bırakmaya benzemiş bu iş. kumar bi bağımlılık psikiyatriye gidin neden bu kadar kendinizi zorluyorsunuz kolay yolu varken. sizi kumara iten sebepleri bulun.

yabancı bi dizi kumarkolikler için toplantılar gördüm ama türkiyede var mı bilmiyorum araştırın.

nası yok ya ben de doktorum terapi aldım sabah akşam kedi köpek gibi kavga ettiğim ailemle şu an şeker gibiyiz. nası yok kendinizi kandırmayın iyi bir terapist bulun.

Siz de özel bir terapi merkezine gidin. Ankarada Madalyon diye özel bir psikiyatri merkezi biliyorum mesela sadece bu işe adanmış bir klinik doktorları da gayet uzman. 10.000TLyi kumara vereceğinize sağlığınıza yatırın.

9 bin aylık ile ile 80 bin borcu intihar edecek kadar dertlenmeniz çok yanlış. İnsan böyle bir canlı kumar, içki, seks, alıveriş en basitinden şeker e bile bağımlılık geliştirebilir. Kumarın haram olduğunü kendinize hatırlatma, yemin etme, tövbe vs ile kendinizi bu illetten kurtarabileceginizi sanmıyorum. Bağımlı iseniz tedavi olacaksınız. Yine müşkül olduğunuz bir anda tekrar başlama riskiniz de olacak. Bunun için de bilinçli olmanız neyi neden yaptığınızı anlamanız gerekiyor. 80 bin lira sizin gelirinize göre para değil. Ama bu 1 yıl sonra 800 bin lira olabilir. Bu sebeple önce tedaviye başlayın. Ayrıca ailenizde bilmeli bu durumunuzu ve kendi başına yaşayan birinden de sürekli maddi beklentiye girip sizde stress oluşturmamali.

Evet kimse farketmeden ödeyebilirim aslında 6 bin lira yeter ama 36 ay.. 36 ay boyunca bu borcu ödeyebilirim ama ne kadar saklayabilirim eşimden birgün hesabıma bakmak istemez mi
Saklama zaten. Mutlaka bu sıkıntını paylaşman lazım. İnsanları kandırmayın kendinizi de kandırmayın.

Güvendiğin birine anlat ve senin adına karar alma yetkisini ver psikolojik destek al borçlarını kapat ve ev gibi toprak gibi yatırımlar yap yani kendine borç aç ev araba toprak gibi geri dönüşümü olan şeylere onları ödemekten kıpırdayama taki oynamayı unutana kadar

Bunlar ne yaman çelişkiler böyle. Bu denli inançlı ve pişmansınız ama bir abiye için onca tövbeyi bozup bir de üstüne intiharı düşünüyorsunuz. Tövbenizin arkasında durun bence. Haramı da haramla kapamaya çalışmayın

Bak bir adım atmışsın hayatını kurtarmaya yönelik
Ne olursa olsun arkasında dur bunun
Çok üzücü bir olayı hatırlattın bana
Sonun benzemesin inşallah

Bu bir hastalık, kendi kendine kurtulman çok zor. Tedavi olman lazım. Etrafındakilere anlatıp onlardan da manevi destek isteyebilirsin. Tedavi sürecinde sana çok faydası olur. Kendini durduramadığın için suçlu hissetme. Nasıl ki bacağın kırılınca doktora gidiyorsan bunu da öyle gibi düşün. geçmiş olsun şimdiden.

Arkadaşlar daraldım bunaldım ölüm kendine çekiyor nefes alamıyorum bıgün ayın 15i ödemeleri yapamadım kendimden tiksiniyorum orucum ama hayata inancım kalmadı ölmek istiyorum bana yardım edin

Arkadaşlar daraldım bunaldım ölüm kendine çekiyor nefes alamıyorum bıgün ayın 15i ödemeleri yapamadım kendimden tiksiniyorum orucum ama hayata inancım kalmadı ölmek istiyorum bana yardım edin
ölünce ne çözülecek sence bir kurtuluş mu önce bunu düşün. vaktin varken henüz ölmemişken hatalarını telafi et bence. uzman desteği şart başka yolu yok bağımlılık değil hastalık bence bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…