• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumar problemim ve intihar düşüncelerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elbise istedi kumar oynadım , şu oldu kumar oynadım.. Hep bir bahane sonucu olmuş aslında.
80 bin tl ödenmeyecek bir rakam değil. Satın aracınızı ödeyin borcunuzu. Ama bunun için mutlaka tedavi şart.
Herkesin hayatta hataları var.
Araba almışsa bıle su an satmıs olması lazım..Arabsanızı satınınız mı?Benim eşimde kumar bagımlı ıdı

Borcunuzu ödedikçe kumardan uzaklaşacağınızı düşünüyorum. Borcunuz çok büyük değil maaşınıza oranla. Arkadaşımın eşinin 300 bin tl kumar borcu var ve geliri yok diyebilirim. Düzgün bir bütçe düzenlemesi ve nişanlınıza itiraf etmekle işe başlayabilirsiniz. İntihar kelimesini de ağzınıza almayın, yakışmıyor..
Borcu odedıkce tekrar oynar..AYhan kalyoncu var..Patolıjık mkumar konusunda duayen..Onagıt..yoksa bu ısın sonu sefalet..İşten atılacaksınız tefecılerden borclar zımmete para...Satılabılecek herseyı satıp oynamak ısteyeceksınız..Demek ıstedıgımı anladınzmı??

Borcunuz bitince kendinize kredi çekip ev alsanız faydası olur mu ki
Onun borcunu öderken elinize az para kalmış olur onu da temel ihtiyaçlarınızı karşılarsınız boşa harcayacak paranız olmaz elinizde

Borcunuz bitince kendinize kredi çekip ev alsanız faydası olur mu ki
Onun borcunu öderken elinize az para kalmış olur onu da temel ihtiyaçlarınızı karşılarsınız boşa harcayacak paranız olmaz elinizde
patolojıkse asla ev almaz..ev alsada bırılerıne kumarı bıraktım demek ıcın alır ertesı gun satar

Ahh o aileler yok mu!?
Ben de artık kumar bağımlılığı sorunu olan birinin ailesine bakarım öncelikle.

Eşimin aynı sorunu vardı.
Babası varlık içinde yokluk çektiren, dini imanı para olan bir tip.
Bir dünya maaşı, 4 tane evi, bankada iki ev alacak parası daha var.
Ama tam bir dilenci.
Gözü karısına babasından kalan üç kuruştadır.
Evlatları al baba diye düzenli para verse yok demez.
Aç herif, Allah gözünü doyursun.
Paraya o kadar değer vermiş ki, evladı meslek sahibi bile olsa bir gecede
tüm maaşını kumara verecek kadar kendini kaybetmiş.

Ana baba olmak sanat işi, herkes hakkından gelemez işte.

Bir manyak adam ki düşünün karısının üç kuruşuna göz dikip o kadar bunaltmış ki,
sevgili eşim gırtlağına kadar borç içinde çıkarıp ona 12 bin vermiş.
Al da annemi bırak diye...

Konu sahibinin durumu bir parça iyi.
Maaşı çok daha yüksek, bekar olduğu için hesap verecek eşi yok.
İlk yapması gereken parazit aileye dur demek.
İnşallah başarabilir.
Her yokluk çeken kumara baslasaydı ulkenın yarısı bagımlı olurdu..Eşiniz bunu bahane etmıs sızde bayagı ınanmısısınz..Koylerde kuru ekmekle buyuyup adam olan ınsanlar var..INSALLAH SU an oynamıyordur..

Her yokluk çeken kumara baslasaydı ulkenın yarısı bagımlı olurdu..Eşiniz bunu bahane etmıs sızde bayagı ınanmısısınz..Koylerde kuru ekmekle buyuyup adam olan ınsanlar var..INSALLAH SU an oynamıyordur..

Bu onun bahanesi değil ki benim yorumum :)
Ben bu yüzden yaptım demedi yani..

Köyde, kuru ekmekle büyümek kötü bir şey değil ki..
Ben de milletin yamalı eskileri ile büyüdüm.
Ama aşağılanmadım.
Kazık kadar olduğumda işsizken
varlık içindeyken, babam tarafından bozuk paralar önüme atılmadı.
Hasta olduk, dra gittik maaştan kesinti oldu diye kavga çıkmadı evde..
Anlatabiliyor muyum? :)

Elbette herkes durumlardan farklı etkilenir.
Ben ailenin çocuk psikolojisine ciddi etkisine inanıyorum.

Düzgün yetiştirdim sanan ailelerde bile gözden kaçan hassas noktalar nelere sebep olur..

Bu onun bahanesi değil ki benim yorumum :)
Ben bu yüzden yaptım demedi yani..

Köyde, kuru ekmekle büyümek kötü bir şey değil ki..
Ben de milletin yamalı eskileri ile büyüdüm.
Ama aşağılanmadım.
Kazık kadar olduğumda işsizken
varlık içindeyken, babam tarafından bozuk paralar önüme atılmadı.
Hasta olduk, dra gittik maaştan kesinti oldu diye kavga çıkmadı evde..
Anlatabiliyor muyum? :)

Elbette herkes durumlardan farklı etkilenir.
Ben ailenin çocuk psikolojisine ciddi etkisine inanıyorum.

Düzgün yetiştirdim sanan ailelerde bile

Son düzenleme:
Kotu davranilmak tetikleyebilir..Ama Kumar oynamaya bahane değil,, Babam bana kötü davrandı aynı sefalete kendi çocuklarımı ailemi sürüklemeye hakkım var demek,,O zaman evlenip aile kurmayacak,,,Köyde kuru yemek kötü demedim ülkenin yarışı zorluk çekiyor herkes kumara başlasın mi yani,,,Ayrıca niye o kadar borcu var,,Kumar borcumu,,Şayet öyleyse kumar oynayanın borcunu ödemek bağımlı için yapılabilecek en kötü şey,,,,Umarım şu an iyidir sizin adınıza sevinirim

Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenir :KK43: Bana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum
Soz lutfen evlenmeyon cocuk da yapmayin hastaneye gidin tedavi olun.

9 bin maasla 80 bin borc ödenir.
Cok abarti bir borcunuz yok

Bu saplantidan ve ruh halinden kurtulmak icin destek alin.
Evin tum geliri 9 bin olan insanlar 200 300 bin krediye giriyor.

Ayda 9 binle 80 bin ödenir bence yine iyi tarafından bakmalısın nisanlina borcun olduğunu söyle ve ailene kesinlikle parA gönderme
Bu ülkede 3 bin alipta 100 bin borcu olan aptallari düşün aşılamayacak bir sorun değil kendini dizginlersen

borç alabileceğiniz bir yakınınız falan yok mu? ya da krediyi ailenizden birisi çekse siz ona ödeseniz?
maaşınız iyiymiş borcunuza oranla bir şekilde ödenir gider sırf bunun için intiharı düşünüyorsanız hiç mantıklı değil. inşallah en yakın zamanda düzlüğe çıkarsınız : (

Araba almışsa bıle su an satmıs olması lazım..Arabsanızı satınınız mı?Benim eşimde kumar bagımlı ıdı
borç alabileceğiniz bir yakınınız falan yok mu? ya da krediyi ailenizden birisi çekse siz ona ödeseniz?
maaşınız iyiymiş borcunuza oranla bir şekilde ödenir gider sırf bunun için intiharı düşünüyorsanız hiç mantıklı değil. inşallah en yakın zamanda düzlüğe çıkarsınız : (
Kızlar merhaba, bu süreç içinde arabamı satmadım. Büyük bir tövbe etmiştim onu bızdum sonrası malesef biraz daha oynadım kayıpları telafi çabasıyla ve bugün son kez tövbe ettim. Tövbemi bozmamın cezası bana 10.000 daha oldu. Konuyu aileme açtım. Annem ve halam bilezikleri yerine koydu anneme borclandım(kendi bilezklerini sattı). Kredi çektim 75.000₺ ve bunu 60ay vadeye böldürdüm aylık taksiti 2.300. Biraz daha toparladım namaz kılıp oruc tutuyorum Rabbim affetsin şaştık dogru yoldan cıktık.

Nikahım da oldu artık geri dönmek için çok geç bi yanım git anlat diyor bi yanım biraz erit öyle anlat diyor. Adamın tek suçu beni sevmiş olması hiçbirşeyden haberi yok kendimi dolandırıcı gibi hissediyorum belki daha masum bir kızla evlenmek isterdi :KK43:

Nikahım da oldu artık geri dönmek için çok geç bi yanım git anlat diyor bi yanım biraz erit öyle anlat diyor. Adamın tek suçu beni sevmiş olması hiçbirşeyden haberi yok kendimi dolandırıcı gibi hissediyorum belki daha masum bir kızla evlenmek isterdi :KK43:

Ablacım bakın siz okumuş etmiş bir insansınız. Yazdığınız son 2 mesajın saçmalığının farkında mısınız? Üstte 10.000 daha kaybettim yazmışsınız zaten borca batmışsınız daha ne kumarı??? Rica ediyorum bir psikiyatri doktoruna danışın yoksa ziyan olursunuz. Kumar kolay bir durum değil tek başınıza kurtulamazsınız.

Kızlar merhaba, bu süreç içinde arabamı satmadım. Büyük bir tövbe etmiştim onu bızdum sonrası malesef biraz daha oynadım kayıpları telafi çabasıyla ve bugün son kez tövbe ettim. Tövbemi bozmamın cezası bana 10.000 daha oldu. Konuyu aileme açtım. Annem ve halam bilezikleri yerine koydu anneme borclandım(kendi bilezklerini sattı). Kredi çektim 75.000₺ ve bunu 60ay vadeye böldürdüm aylık taksiti 2.300. Biraz daha toparladım namaz kılıp oruc tutuyorum Rabbim affetsin şaştık dogru yoldan cıktık.
Borcum 85-90 bin civarı bu ay maaşım 12 civarı olacak rabbim yardım etsin ne olur bana dua edin tek ricam kınamayın Allah düşmanımın başına vermesin öyle bir illet ki ne yaşama sevincin kalıyor ne yaşam gayen sadece borcları düşünüp kayayı sıyırmak üzere oluyorsun.. boşa giden havaya giden 80 bin lira.. yazık ettim gençliğime

Ablacım bakın siz okumuş etmiş bir insansınız. Yazdığınız son 2 mesajın saçmalığının farkında mısınız? Üstte 10.000 daha kaybettim yazmışsınız zaten borca batmışsınız daha ne kumarı??? Rica ediyorum bir psikiyatri doktoruna danışın yoksa ziyan olursunuz. Kumar kolay bir durum değil tek başınıza kurtulamazsınız.
İnsanın o an beynini başka birşey yönetiyor elime para geçti solugu orda aldım kendime kızıyorum hemde çok. Yaptıgım yanlıs biliyoruö bitti ama artık geriyr dönüp bakmayacagım üzüldükçe geriye gidiyorum

Borcum 85-90 bin civarı bu ay maaşım 12 civarı olacak rabbim yardım etsin ne olur bana dua edin tek ricam kınamayın Allah düşmanımın başına vermesin öyle bir illet ki ne yaşama sevincin kalıyor ne yaşam gayen sadece borcları düşünüp kayayı sıyırmak üzere oluyorsun.. boşa giden havaya giden 80 bin lira.. yazık ettim gençliğime
Arkadaşım kınancak bir şey yok bu bir çeşit hastalık. Lütfen tem teşekküllü bir hastaneye gidin, bir hekime gidin terapi görün. Kendiniz bu sorunu çözemezsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back