Bi yorumunuzu konu olan şahıs bir erkek kişisi olsaydı . Her maaşını kumar yatırdıgini dile getirilseydi aynı yorumu yapma cesaretiniz olur muydu. Kumarı asla ama asla bir hastalık olduğunu düşünmüyorum. Keyfi bir durum 1 yatirip 10 kazanayim fikrinin ve hazirciligin karsiligi. Yatirdigini da kaybettiginde kendini kaybettigin bilinçli durum . Bu benim fikrim kabul edip benimseme zorunlulugu kimsenin yok ama saygı duyulmasi zorunlu alanim. Benim verdiğim örneklerde paranın zor kazandığı ve zor kazanılan bu paranın kıymetini ancak emek verenin bilmesi yonuydendi. Artı psikoloğa gidip iyilesemeyen bir durum olan bu davranış karşısında ilaçla tedavi kurtuluş yoludur. Empati yapmayı cokiyi biliyorum siz merak etmeyin evet aklı başında ne kadına ne erkeğe ben KUMARI yakistirmiyorum. Empati yaparak yazdım zaten her bir kelimeyi hepsinin de arkasındayım. Empati yaptım çünkü eğer ki bir aç kalan insanın halini bilmiş olunaydi o parayi bu kadar gereksiz yere yatırıp üstüne es ve dosttan borç edip yine aynı durum yaşanmazdi, kumarda yatirdigi paranin verilecegi bilinse bu borcun bir fakire yardima gidecegi soylense yapilir.miydi sizce ? kendinizi kandirmayin aynı durumu bir kadın bile getirseydi erkek kişisi nin ne adam.olmadigi ne koca olamayacağı ne de baba olamayacağı kalırdı . Lütfen biraz samimiyet takınin. Obezite anne karnında oluşan bir hastalık değil insanların bilinçli olarak ağına düştüğü bir hastalık. Siz Feast foodla , sağlıklı besinlerle , yada aşırıya kaçan menulerle ne beslenin ne de cevrenizdekileri besleyin bakalım bu hastalık da sizde olusuyor mu ? Dünyada obezite değil ama şişmanlikla ilgili hastalıklar var ve doğuştan olan hastalıklar. Siz doğuştan kilo alımı ile obeziteyi karistiyorsunuz. Her eline geçeni ha bire gırtlak in adıdır obezite tabiri caiz ise . Siz hiç düzenli , sağlıklı ve bünyesine göre beslenen birini OBEZ Olduğunu gördünüz mü ?
Siz kendinize bir bakın bakalım ne kadar sagliklisiniz. Kumarı normal olağan şey olarak görüp de intiharı da bu duruma yakistiran normal midir ? Konu sahibesine pohpohlasaniz ne olur , konu sahibesinin yapmasi gereken tek sey kumar oynama , kisadan borç ödeme hayalindeki kurtulması ve kolaycıLiga kaçma huyundan vazgecmesi. Kimse kimsenin kumar borcuyla evlenmek, onun kumar borcunun içinde cebellestigini görmek ve bu sıkıntılara girmek zorunda degil. Seviyor diye kimse kullanilmak zorunda degil. Kocaniz kumar oynasa ve maaşını oldugu gibi kumara yatirsa size de.kumar oynadigini söylese dusunceniz ne olur. Bilmem ne kadar maasin var be adam bu maasala kUmar mi oynadin yemedin icmedin de ustune kredi.mi cektin hadi onu da yapin kurtulmak icin cabalamain da ustune bOrc alıp borç mu kabarttin diye yadirgar mısınız eline sağlık bitanem.bitanem.senden kıymetli mi sen devam et ben senin yanında yim yapmaçık dusuncelere mi girersiniz.
Kumar oynayan üstüne her ay borç biriktir en kocanizin elinden sıkı sıkı tutup da.yanında olduğunu gösterme düşüncesinde iseniz size.helal olsun. Sizden bu dünyada bir tane daha yok emin olun. Ben şahsen ezer büzer bu durumu kabul etmem mümkün olmazdı .kendini düşünmeyen kimseyi düşünmediğini düşünürdüm. Bu gereksiz davranışlarından vazgecmesi için bir süre beklerdim cozum.önerileri sunardim yapmasini beklerdim. Yaparsa amenna ,Geçmedi mi geçene kadar ne yanında olurdum.ne yöresinde.