Aileler üzerimizde ne kadar etki bırakıyor ve hayatlarımızda etkili oluyor. Bir anne gözüyle size baktığım zaman ; ne kadar güzel, çok iyi bir meslek edinmiş, belirli bir yaşa gelmiş genç bir evlatsınız. Ailenizin göğsünü kabartmışsınız.
Fakat demek ki, bu mevkideki bir insan bile olsan , maaşının üçte ikisini aileye vermek zorunda bırakılabiliyorsun, çok üzücü.
ben de bir kız evladıyım ve bir kız çocuğu yetiştiriyorum
Benim annem de beni maddi manevi anlamda çok kullandı zamanında, hep çevresindeki, kendi ailesine maddi olarak yağdıran komşu kızlarını örnek verdi, aklı sıra ben de öyle yapayım diye doldurdu alttan alta.
kendi gelemezmiş diye aynı şehrin içinde ayni yakada daha uzak bir semte taşınacak olsam dahi, oturdu ağladı ben gelemeyecek miyim diye, kendi kendine toplu taşımaya binemezmiş(!) henüz yaşı elli.
İnsallah bizler, evlatlarımıza aynı şekilde hatalı davranıp, onları boyunduruk altında bırakmayacağız.
Aile tabii ki , yanlış veya doğru gördüğü durumlarda çocuğunu uyaracak , evladın yaşı kaç olursa olsun , onu kendince koruyup kollayacak,
fakat bunun, bu denli bir evladın özgürlüğünü kısıtlama noktasına gelmesi hastalıklı bir durum.
Borcunuz olduğunu, ailenize hiç detay vermeden anlatın ve onlara vereğiniz paranızı biriktirin, bu çıkmazdan kendiniz kurtarın
Kimse size , sizden daha fazla yardım edemez..
Şimdi siz gidip annenize, 90 bin lira borcum var , verir misin deseniz, elinde olsa bile kolay kolay vereceğini sanmam.
Siz de kendinizi ve akıbetinizi, istikbalinizi düşünmelisiniz
Kaldı ki , bu borç olayı olmasa bile , ayda altı bin lira aileye göndermek çok büyük yanlış. Hadi aile muhtaçsa, ancak bin lira gönderirdim yerinizde olsam ama siz ailenizi aşırıya alıştırmışsınız..
İnsallah bu zor günlerden kolaylıkla çıkarsınız...
Gencecik, bu mesleği edinebilmek, okumak için senelerinizi heba etmiş, insallah daha çok günler topluma çok faydası olacak bir insansınız ,
lütfen o yanlış düşünceleri kafanızdan bir an evvel atın.
Tövbe edin. Pişman olun.
Borcunuzu bir an evvel ödeyip düzlüğe çıkın insallah