• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumar problemim ve intihar düşüncelerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aile içi meseleye yorum yapmak zor
bence şu an aileni de karşına alıp enerjini onlara tüketme
ben olsam önce elimdeki aracı likide çevirip yakın vadeli borcumu öder sonra ikinci aşama olarak da aileyi gönderdiğim parayı kısardım
bir anda bıçak gibi kesmek de sorun yaratır

Arkadaşlar sizden ricam kınamadan okuyum.. bir sıkıntım var.. yıllar önce dolandırıldım (kumarbaz bir adam tarafından ) öteledim düşünmek istemedim erteledim meslegimi elime almayı bekledim.. meslegimi aldıktan sonra ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri( her ay 6bin₺ onlara para gönderdim) 1 senede araba aldım üzerine nişanlandım. Ailemin tüm düğün masraflarını benden beklemesi üzerine kayıplarımı telafi edebilecegimi sandım. İnternet üzerinden oynanan bir oyuna kapıldım(iddia) başlarda bin ₺ ile başladım tam 140bin lira kazandım.. parayla ne yapacagımı bilemedim borçlarımı kapattım ama haram para ya, verdigi huzursuzluk sonucu geldigi yere geri gitti tekrar yatırdım ve tekrar kaybettim. Tövbe edip herşeyi sıfırladım Kuran üzerine yemin ettim.. Annemin benden abiye elbise istemesi üzerine kumar tekrar tetikledi tekrar kazanmak için tekrar oynadım kaybettim tekrar tekrar.. kredi çekip borç batagına sürüklendim. Şuan o kadar çok borcum var ki.. 2 ay içinde ödemem gereken 5 adet bilezik.. her ay 3bin₺ kredi borcum var. Maaşım 9bin ama borcum 80bin.. intihar etmeyi düşünüyorum ölçtüm biçtim olmuyor ben evlenecegim bu yuvaya haram katmak istemiyorum bir adamın hayatını karartmak istemiyorum. Ailem ve nişanlımın haberi yok.. ne yana dönsem zarar borclarımı ödeyemez hale geldim evlenince eşimden saklayamam ama söyleyemem de kim kumarcı bir kadınla evlenir :KK43: Bana akıl verin ne olur hergün tövbe etmekten parasızlıktan bıktım. Yolumun sonunu göremiyorum anne olacagım bu yalanlarla bu dertle yaşayamıyorum
Arabanı sat, ailene “borcum var yardım edemeyeceğim” de para göndermeyi bırak. Bunun için intihar edilir mi? Herkesin yükünü yüklenmekten bu hale gelmişsin, bir sal kendini.

İki ay vermesem o bilezikleri yerine koyabilirim ama ne zaman param yok desem bana küsüyor kızıyorlae. İnanın doktorum ama çeyizinde adam gibi birşey yok hiçbirşey alamadım :KK43:

İki ay vermesem o bilezikleri yerine koyabilirim ama ne zaman param yok desem bana küsüyor kızıyorlae. İnanın doktorum ama çeyizinde adam gibi birşey yok hiçbirşey alamadım :KK43:
yemedik yedirdik şimdi doktor oldu bize bakmalı olayı mı
elbette destek çıkın ama kendinizi heder ederek değil
bir anda kesmeyin azaltın önce
bir küser 2.gün kabullenir o yüzden aldırmayın
önce kendi kumar sorununuza odaklanın

evlatlar başarılı olunca ailelerin beklentileri yüksek olabiliyor oysa sizin şu an desteğe ihtiyacınız var
açıkça ben zor dönemlerimde ben de bencilleştim çünkü kendimizi toparlayamazsak Allah esirgesin kimse toparlayamaz bizi

Gece gündüz çalısıp mesai yapıyorum artık hayır demeyi de ögrendim babam iki ay maaşımı almasa acil olan borcumu ödeyebilirim arabamı satılıga çıkardım kimse aramıyor

Eee verme ablacım
Zaten yıllardır veriyormuşsun 2 ay da vermeyiver
Acil ihtiyacım çıktı kusura bakmayın önümüzdeki 3 ay para veremicem diceksiniz
Şu işten bir sıyrıl sonra yine istersen para verirsin

Keşke meslek filan olmasaydı kariyer olmasaydı da bu işe hiç bulaşmamış olsaydım. Öyle bi bataktayım ki hiçbirşey kurtaramıyor beni Allahım nasıl bir hastalık. Anneler siz kızlarınızı hiçbir zaman parayla terbiye etmeyin benim ailem hep bunu yaptı paraya aşırı değer verdi. Kızlarınızı parasız bırakmayın onlara deger verin arkadaş gibi herşeylerini anlatsınlar ailem arkadaş olsaydı az bir zararla dönebilirdim anlatmayı da denedim :olamaz: geçecek değil mi ben depresif düşünceden kurtulamıyorum batakta gibiyim çektikçe çekiyor içine kuyu. Burdakivcebaplarınız olmasa coktan denemiştim

Keşke meslek filan olmasaydı kariyer olmasaydı da bu işe hiç bulaşmamış olsaydım. Öyle bi bataktayım ki hiçbirşey kurtaramıyor beni Allahım nasıl bir hastalık. Anneler siz kızlarınızı hiçbir zaman parayla terbiye etmeyin benim ailem hep bunu yaptı paraya aşırı değer verdi. Kızlarınızı parasız bırakmayın onlara deger verin arkadaş gibi herşeylerini anlatsınlar ailem arkadaş olsaydı az bir zararla dönebilirdim anlatmayı da denedim :olamaz: geçecek değil mi ben depresif düşünceden kurtulamıyorum batakta gibiyim çektikçe çekiyor içine kuyu. Burdakivcebaplarınız olmasa coktan denemiştim

Geçer geçer bunalmayın
Şu önümüzdeki 2 ay biraz dişinizi sıkın, peşinatı ödeyin gerisi kolay
Temmuzda tatile bile çıkarsınız ;)
Gayet ödenecek bir miktar için ne ölümü Allah aşkına... ödeyemeyen insanlar bile ölümü düşünmüyor haciz konkordato bir şekilde yaşıyor işte
Siz bence hayatınızdan usanmışsınız sanki...terapist ne diyor bu işe?

sssı grubu antidepresan kullanman bu dönemde önemli bence ilgili uzmanla görüşüp ilaç başla
çünkü biraz da beyinde bitiyor herşey

eminim ki annen tırnağına taş değsin istemez sadece hekim olduğun için gözünde çok büyütüp sana fazla yüklenmiş oysa sen de bir insansın aileler bunu anlayamıyor iş hayatında başarılı olmamız duygusal çöküşler yaşamamıza ya da zaaflarımıza yenik düşmemize engel değil

Kumar çok berbat bi illet kardeşimden biliyorum sürekli yalanlar söylüyor evli değil kira falan da ödemiyor sürekli borçlu bize ne kadar olduğunu söylemiyor hoş kumar da oynuyorum demiyor .zararın neresinden dönerseniz kardır.önce kararlı olup tedavi olun yeminle bırakılacak bişey değil.borcunuz da çok değil maaşınız iyi ödersiniz bi şekilde eşinize de söyleyin nette böyle bi hata yaptım die sizi seviyorsa bırakmaz destek olur zaten ama ne olur kaybettiğimi kazanayım derdine düşmeyin kardeşim hep o şekilde düşünüp battı bi gecede 50 bin kaybettiğini bile duyduk arabasını yine bi gecede kaybetti kaybettiğinin peşine düşersen daha da kötü olur .umarım herşey yoluna girer

Aileler üzerimizde ne kadar etki bırakıyor ve hayatlarımızda etkili oluyor. Bir anne gözüyle size baktığım zaman ; ne kadar güzel, çok iyi bir meslek edinmiş, belirli bir yaşa gelmiş genç bir evlatsınız. Ailenizin göğsünü kabartmışsınız.
Fakat demek ki, bu mevkideki bir insan bile olsan , maaşının üçte ikisini aileye vermek zorunda bırakılabiliyorsun, çok üzücü.
ben de bir kız evladıyım ve bir kız çocuğu yetiştiriyorum
Benim annem de beni maddi manevi anlamda çok kullandı zamanında, hep çevresindeki, kendi ailesine maddi olarak yağdıran komşu kızlarını örnek verdi, aklı sıra ben de öyle yapayım diye doldurdu alttan alta.
kendi gelemezmiş diye aynı şehrin içinde ayni yakada daha uzak bir semte taşınacak olsam dahi, oturdu ağladı ben gelemeyecek miyim diye, kendi kendine toplu taşımaya binemezmiş(!) henüz yaşı elli.
İnsallah bizler, evlatlarımıza aynı şekilde hatalı davranıp, onları boyunduruk altında bırakmayacağız.
Aile tabii ki , yanlış veya doğru gördüğü durumlarda çocuğunu uyaracak , evladın yaşı kaç olursa olsun , onu kendince koruyup kollayacak,
fakat bunun, bu denli bir evladın özgürlüğünü kısıtlama noktasına gelmesi hastalıklı bir durum.
Borcunuz olduğunu, ailenize hiç detay vermeden anlatın ve onlara vereğiniz paranızı biriktirin, bu çıkmazdan kendiniz kurtarın

Kimse size , sizden daha fazla yardım edemez..
Şimdi siz gidip annenize, 90 bin lira borcum var , verir misin deseniz, elinde olsa bile kolay kolay vereceğini sanmam.
Siz de kendinizi ve akıbetinizi, istikbalinizi düşünmelisiniz
Kaldı ki , bu borç olayı olmasa bile , ayda altı bin lira aileye göndermek çok büyük yanlış. Hadi aile muhtaçsa, ancak bin lira gönderirdim yerinizde olsam ama siz ailenizi aşırıya alıştırmışsınız..

İnsallah bu zor günlerden kolaylıkla çıkarsınız...
Gencecik, bu mesleği edinebilmek, okumak için senelerinizi heba etmiş, insallah daha çok günler topluma çok faydası olacak bir insansınız ,
lütfen o yanlış düşünceleri kafanızdan bir an evvel atın.
Tövbe edin. Pişman olun.
Borcunuzu bir an evvel ödeyip düzlüğe çıkın insallah

Son düzenleme:
İyi küssünler. Bir insan bu hale getirilir mi canım? Siz para kazanana kadar nasıl geçiniyorlarsa şimdi de öyle geçinsinler. Kimseye düzenli yardım yapmayın, o yardımlar göreviniz haline gelir, yardım olmaktan çıkar. Sonuçta siz kötü olursunuz. Ayrıca şimdi yardımı kesmeseniz evlenince ne olacak? Eşiniz maaşınızın yarısından çoğunu vermenize olur mu diyecek?

9 bin maaş alan birinin kafası çalışıyordur diye düşünüyorum.
Ama kumar bağımlılarının kolay kolay kurtulabileceğini düşünmüyorum.
Babam battı çünkü hala oynuyor.donunu satcak yakında.

Kızlar iyi ki varsınız.. şöyle birşey olmuştu geçmişte çok küçük bir borc için iddia oynadıgımı söylemiştim (500₺ ) gibi.. hala en ufak bir tartışmada bana kumarcı der. Ayrılmadı affetti ama haklı dahi olsam hiçbir kavgada haklı çıkamıyorum hep yüzüme vuruyor :KK43: korkum bundan ömür boyu bunu yüzüme vurmasından korkuyorum. Ama dediginiz gibi ölmektense ayrılmak 1-2 sene fosil gibi yaşayıp borcları temizlemek daha mantıklı. Lütfen yazın siz yazdıkça içim rahatlıyor tek tek cevap veremesem de hepinizi okuyorum iyice özümsüyorum
Nişanlın tam bir dangalak
Üzgünüm ama öyle
O kim de seni affediyor. Evet kumar oynamak bir hata ama şu anda seni affedecek bir konumda değil.
Sürekli yüzüne vurması da ayrı facia.
Ömür boyu bu malı mı çekeceksin?
Git tus çalış doğru düzgün, o arada zaten bırak kumarı yemek yemeye vaktin olmaz. Çömezlikte de yoğun olursun zaten, para harcamaya fırsat olmaz, ödersin borcunu.

Nişanlın tam bir dangalak
Üzgünüm ama öyle
O kim de seni affediyor. Evet kumar oynamak bir hata ama şu anda seni affedecek bir konumda değil.
Sürekli yüzüne vurması da ayrı facia.
Ömür boyu bu malı mı çekeceksin?
Git tus çalış doğru düzgün, o arada zaten bırak kumarı yemek yemeye vaktin olmaz. Çömezlikte de yoğun olursun zaten, para harcamaya fırsat olmaz, ödersin borcunu.
+1000000

Aileler üzerimizde ne kadar etki bırakıyor ve hayatlarımızda etkili oluyor. Bir anne gözüyle size baktığım zaman ; ne kadar güzel, çok iyi bir meslek edinmiş, belirli bir yaşa gelmiş genç bir evlatsınız. Ailenizin göğsünü kabartmışsınız.
Fakat demek ki, bu mevkideki bir insan bile olsan , maaşının üçte ikisini aileye vermek zorunda bırakılabiliyorsun, çok üzücü.
ben de bir kız evladıyım ve bir kız çocuğu yetiştiriyorum
Benim annem de beni maddi manevi anlamda çok kullandı zamanında, hep çevresindeki, kendi ailesine maddi olarak yağdıran komşu kızlarını örnek verdi, aklı sıra ben de öyle yapayım diye doldurdu alttan alta.
kendi gelemezmiş diye aynı şehrin içinde ayni yakada daha uzak bir semte taşınacak olsam dahi, oturdu ağladı ben gelemeyecek miyim diye, kendi kendine toplu taşımaya binemezmiş(!) henüz yaşı elli.
İnsallah bizler, evlatlarımıza aynı şekilde hatalı davranıp, onları boyunduruk altında bırakmayacağız.
Aile tabii ki , yanlış veya doğru gördüğü durumlarda çocuğunu uyaracak , evladın yaşı kaç olursa olsun , onu kendince koruyup kollayacak,
fakat bunun, bu denli bir evladın özgürlüğünü kısıtlama noktasına gelmesi hastalıklı bir durum.
Borcunuz olduğunu, ailenize hiç detay vermeden anlatın ve onlara vereğiniz paranızı biriktirin, bu çıkmazdan kendiniz kurtarın

Kimse size , sizden daha fazla yardım edemez..
Şimdi siz gidip annenize, 90 bin lira borcum var , verir misin deseniz, elinde olsa bile kolay kolay vereceğini sanmam.
Siz de kendinizi ve akıbetinizi, istikbalinizi düşünmelisiniz
Kaldı ki , bu borç olayı olmasa bile , ayda altı bin lira aileye göndermek çok büyük yanlış. Hadi aile muhtaçsa, ancak bin lira gönderirdim yerinizde olsam ama siz ailenizi aşırıya alıştırmışsınız..

İnsallah bu zor günlerden kolaylıkla çıkarsınız...
Gencecik, bu mesleği edinebilmek, okumak için senelerinizi heba etmiş, insallah daha çok günler topluma çok faydası olacak bir insansınız ,
lütfen o yanlış düşünceleri kafanızdan bir an evvel atın.
Tövbe edin. Pişman olun.
Borcunuzu bir an evvel ödeyip düzlüğe çıkın insallah

Ahh o aileler yok mu!?
Ben de artık kumar bağımlılığı sorunu olan birinin ailesine bakarım öncelikle.

Eşimin aynı sorunu vardı.
Babası varlık içinde yokluk çektiren, dini imanı para olan bir tip.
Bir dünya maaşı, 4 tane evi, bankada iki ev alacak parası daha var.
Ama tam bir dilenci.
Gözü karısına babasından kalan üç kuruştadır.
Evlatları al baba diye düzenli para verse yok demez.
Aç herif, Allah gözünü doyursun.
Paraya o kadar değer vermiş ki, evladı meslek sahibi bile olsa bir gecede
tüm maaşını kumara verecek kadar kendini kaybetmiş.

Ana baba olmak sanat işi, herkes hakkından gelemez işte.

Bir manyak adam ki düşünün karısının üç kuruşuna göz dikip o kadar bunaltmış ki,
sevgili eşim gırtlağına kadar borç içinde çıkarıp ona 12 bin vermiş.
Al da annemi bırak diye...

Konu sahibinin durumu bir parça iyi.
Maaşı çok daha yüksek, bekar olduğu için hesap verecek eşi yok.
İlk yapması gereken parazit aileye dur demek.
İnşallah başarabilir.

arabayı satın
ailenize artık bir kuruş bile yollamayın..
kumar kesinlikle tekrar oynamayın..
evde kullanmadığınız kişisel eşyalarınız varsa ikinci el satış sitelerinden satışa çıkartın..
günlük harcamalarınızda tasarrufa gidin..
zaten maaşınız güzel, kısa zamanda ödersiniz Allahın izniyle..
nişanlınıza bence bu dar zamanda söylemeyin, biraz borçlar ödenip feraha kavuşunca alıp karşınıza konuşursunuz, terkederse de eder yani nedir başka adam mı kalmadı..
sizi gerçekten sevip önemsiyorsa zaten destek olacaktır..

Borcunuzu ödedikçe kumardan uzaklaşacağınızı düşünüyorum. Borcunuz çok büyük değil maaşınıza oranla. Arkadaşımın eşinin 300 bin tl kumar borcu var ve geliri yok diyebilirim. Düzgün bir bütçe düzenlemesi ve nişanlınıza itiraf etmekle işe başlayabilirsiniz. İntihar kelimesini de ağzınıza almayın, yakışmıyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back