Kumar, içki, küfür ..Boşandım. Ya sonrası kalp ağrısı mı hep ?

deefskyu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2025
18
3
1
33
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için inanın o kadar ihtiyacım vardı ki tarafsız yorumlara.

Olay: kaçıncı olduğunu sayamadığım son sinir krizinin sabahına boşandım. Her şey 2 saat içinde oldu bitti. 1.5 yıllık evliyim çocuk yok. Toplamda 4 senedir birlikteyiz. Eşim kumar ve içki bağımlısı. Küfürbaz ve hakaret etmeden duramıyor. İlk tanıştığımız da kumar oynuyordu, içki içiyordu hatta beraber müzikle, film izlerken içiyorduk ama normal keyif için. Ben obez bir insanım hep obezdım ama evlendikten sonra daha da fazla oldum. Tanıştığımız ilk gündem beri çok şişman olduğumu söylerdi bir kaç kez bundan kavga ettik ayrılık aşamasına geldik her seferinde ben seni çok sevıyorum diye diye bırakmadı. Evlendikten sonra her allahım günü yine kocaman oldun. Yüzün kurbağa gibi oldu. Ayı gibisin daha hatırlayamadığım bir sürü şey defalarca söyledi. Kumarda aşırı paralar kaybetmeye. Dsabaha kadar içip orda burda sızmaya başladı. Tüm maaşı borçlara gittiği için evin tüm giderleri bendeydi evlendiğimiz günden beri. Kira fatura alışveriş ona harçlık vermek benzin akşa gelen her şey. Bunun yanında sürekli hareket küfür olınca bende ona saldırdım. Sen adamsın, ezik, pislik, küfürler ben de bana ne yapıyorsa unu sekılde davrandım. Her kavgada seni boşayacağım diyordum ama bunu tehdit olarak değil gerçekten o anlar bunu istediğim için . Sayısız sinir krizi geçirdim. Her ayrılmaya çalıştığımda ağladı, yalvardı. Sensiz yaşayamam sen benim arkadaşım, karım, çocuğum he rşeyimsin kimsem yok diye hep vazgeçirdi. Ama artık dayanamadım ç ve boşandım. Şu an canım çok yanıyor. Hata mı yapıyorum diyorum kendime. Acaba son bir şans versemiydim diyorum sürekli telefondan ağlıyor ğişman oldum diyor. Ama biliyorum dönersem 3 ay sonra yine aynı şeyler olacak. Ama şu an sanki beynim bloke olmuş gibi kötü şeyleri hatırlayamıyorum ç. İçimde büyük bir acı var. Onun eve gelince çekeceği acıyı düşünüp daha çok üzülüyorum.

Son düzenleme:
Hata mı?
Son şans mı?
Lütfen kendinize sorun "bukadar değersiz olabilir miyim?" diye.
Onun çekeceği acı yok, manipüle ediliyorsunuz. Sizi istiyor çünkü ancak siz ona bu denli tahammül edebilirsiniz, bunu biliyor.

Bence psikolojik yardım alarak içinizdeki acıyı dindirin yoksa çok daha derin yaralarla dersinizi alacaksınız.

Telefonlarını açmayın manipüle ediyor sizi ağlayarak, bıçak gibi kesip atın neden boşanma kararı verdiğiniz kendinize sürekli hatırlatın, eski eşim sevgiliyle ayrıldığı da ağladığı için geri dönüp dayanamamıştım değişir sandım ama evlendim canımdan oluyordum psikopat çıktı keşke diyorum o şansı vermeseymişim, çünkü değişmiyorlar şimdi yakın arkadaşımla birlikte eminim bebek gibi bakıyordum o kıza lanet olsun hepsine , ara ara kendinizi sorgulayacaksınız ama emin olun kendiniz için en doğru kararı verdiniz yolunuuza bakın hayatınızı güzelleştirmeye çalışın

Size de çok geçmiş olsun

Ben de aynı durumları yaşadım evli değilim sevgiliydik içkisi kumarı böyle bir bağımlılığı yok ama küfür ve manipülatif davranışları var, benimki narsist bir partnerdi, aynı şekilde küfür ederdi ertesi gün ya da bir hafta sonra özür diler ağlar beni bir şekilde tekrardan ilişkiye bağlarlardı bu böyle devam etti daha sonrasında oturup mantıklı düşündüm bu böyle ömür boyu devam edemez bu sebeple önünü gördüm ve tahmin ettiğim için ayrıldım ben de aynı şekilde çok üzülüyorum bir ay oldu ayrılalı özlüyorum ancak zaten bu hareketleri yapmayacak insan sizin ilk uyardığınızda yapmazdı bir daha bir daha yapıyorsa demek ki kaybetmekten korkmuyor ya da düzelmek istemiyor tekrar barışsanız da yaşayacağınız senaryolar aynı düzelecek adam ilkinde düzelirdi herkes özüne döner

Evet. Bu dört yılda kaç kez affettim bilmiyorum unuttum sayısını. Benim gitmeyeceğimi düşünüyordu muhtemelen hep. Sizi de tebrik ederim daha ileri gitmeden mantıklı davranmışsınız.

Hemen doktora gideceğim zaten taşınmayı bekliyorum gitmek için

Evet. Bu dört yılda kaç kez affettim bilmiyorum unuttum sayısını. Benim gitmeyeceğimi düşünüyordu muhtemelen hep. Sizi de tebrik ederim daha ileri gitmeden mantıklı davranmışsınız.
hayat bir keredir ve şansa yaşayacak kadar önemsiz kıymetsiz değildir insanlar ailelerini kaybedip ayakta duruyor elbette ki ayrılık acısı da ölümle eşdeğer sayılabilir ancak en kötü ne olabilir ki? Ölüm gibi ciddi bir şey var dünyada daha ötesi ne olabilir en kötü ölürüz ayrılık açısından da kimsenin ölmediği gibi biz de ÖLMEYİZ geçmeyen hiçbir acı yok Allah bizlere bir gün uyandığımızda hatırlamayacağımız ya da hatırladığımızda bir şey hissetmeyeceğimiz günler nasip etsin

Aminnn

Ama sizde gördüğüm kadarıyla dönmek için bir kıvılcım bekliyorsunuz yani bu birey dönse çiçeği ile çikolatasıyla bir daha yapmayacağım dese sanki Affedecek gibisiniz ,

Birisi bana bir kere hakaret etse buz gibi soğurum ondan. Dünyaları önüme serse yine de dönüp bakmam. Üzerine kumar, içki, şiddet, kadın parası yemek! Boşanmak için daha ne olması gerekiyor ki?
Ben senin yerinde olsam ona verdiğim tüm paralar için olan yapardım. Önce terapi alırdım. Sonra obezlik için tedaviye başlardım. Mazoşist misin? Kendine eziyeti mi layık görüyorsun? Çok şükür zor olanı başarmışsın. Artık kendini iyileştirme zamanı

Sizinki sadece alışkanlık, zaman geçtikçe kuş gibi hafifleyecek ve ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız. Sakın aklınızı çelmesine izin vermeyin, ne hali varsa görsün.

Ama sizde gördüğüm kadarıyla dönmek için bir kıvılcım bekliyorsunuz yani bu birey dönse çiçeği ile çikolatasıyla bir daha yapmayacağım dese sanki Affedecek gibisiniz ,
Lanet olsun ki kalbim bunu istiyor hala gerizekalı gibi. Ama beynim yapmamam gerektiğini hatırlatıyor. Artık dönemeyecek noktadayım. Tayinimi bambaşka bir şehre aldım eşyaların gitti. Ev tuttum tüm herkes her şeyi öğrendi. Bu saatten sonra dönersem asla ma asla mutlu olamam kendimi de affetmem biliyorum. Çünkü aynı şeyler yaşandığında artık tutsak hissedeceğimi ve kötü şeyler yapmaktan korkacağımı biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…