Kültür farkı...

Fikir almaya saygım tabikide var bastan berı olmusuz bırı birşey soyledıgınde bile cevap verdim ama kalkıp bana zengınmıydede evlendın derse fıkrımı değil bene eleştirdiğini anlarım kimsede boyle bir hak yok ben kayanamı kotulemedım yasadıgım kultur farkını dıle getirdim bu konu yuzunden benı kımsenın acıması gerekmez oyle bir hakkıda yok diye dusunuyorum

Konu sahibinin çok üzerine gidildiğini ve söylediklerinin sürekli kötüye yorumlandığını düşünüyorum..Tabi çok üstüne gelindiği için o da etkiye tepki ters cevaplar veriyor..Azcık sakinlik...Tüm mesajları da okumadım bu arada..

Konuya gelince..Keşkelerle olmaz ama keşke daha önceden bazı şeylerin farkına varsaydınız...Eşiniz de ailesi de değişemez..Siz de aynı şekilde..Çözüm ya mesafe koyup sık gidip gelmeyeceksiniz..Ya da taşınacaksınız...Aynı ortamdaydanız da görmezden geleceksiniz...Eğer hiç biri mümkün olmazsa ve siz hala eşinizin ailesinin size karşı tutumundan olan rahatsızlığınız devam ederse ki 2 aylık evlisiniz ,ilerde gözünüz daha da açılınca eşinizin de bazı huyları batmaya başlayacaktır....Sonuçta eşim farklı deseniz de onların evladı,o ailenin kültürü ile büyümüş biri....

Aaaa oyle deme onlar cok sey bılıyor bırak atsınlar streslerını bırı zaten bosanma esıgınde

sizin nasıl bir terbiyeniz nasıl bir hayata bakış açınız var böle bir insanın boşanmasına bile nasıl yazar nasıl dalga geçersiniz cidden sizin için üzüldüm bence sizin bir psiyatriye görünmeniz gerekiyor. yazık cidden üzüldüm bu şekilde konuşmanızaa çok ahlaksızca olmuş

Senı konuyu bastan sona okumaya davet edıyorum bak o konuları kım acsın madem ole ne takılıyosun kı burda dıyene bak yarım saatır okuyosun konuyu

Yazdıklarınız anlaşılmıyor, algıda error veriyor; düzgün türkçe kullanın lütfen. Alıntı yaptığınız yorumları dikkatle okuyun. Cevap yazmayın dedim, okumayın demedim.

Baştan sonra yazdıklarını okuduğum için konundayım. Kendinle çelişiyosun.

Bazı insanlar "dam demeden güm" derler. Haklıyken haksız konuma düşerler. Sen ne güzel konu açmışsın. Derdini paylaşıyosun ama seninle aynı fikirde olmayan insanlara hakaret ediyorsun.

"Aynı fikirde değilsen saygı duyarım arkadaşım" deme cesaretini kendinizde bulmanız lazım. Yoksa çok üzülürsünüz. Gerçi siz üzülmezsiniz. Sosyete üzülmez.

Ben zenginm untumayın niye boşanıyım ki ooo sosyeteye gelin paranın gücü varr hem isterse avukatta ayarlarımm bu kadar sevınme yani

Sen avukat ayarlayacağına,kendine psikolog ayarla bence.

Paranın gücü,sana yetmemiş bak car car konuşup eşinin ailesini küçümsüyorsun.

Konu sahibine selamet diliyorum.
Benim için bitmiştir bu konu,öylesine açmış zaten konuyu kaçırdığım bir mesajı okudum da öyle yazmış.
bu demek oluyor ki pohpoh için açtım,,,
bir haftalık üye için banlanamam..
İnşallah erkek tarafı ilelebet kültürlerini korurlar asla taviz vermezler de ülkemizde bir renk olarak kalırlar..
Lazlar gibi,araplar gibi,egeliler gibi,dadaşlar gibi çerkezler gibi..

Onlar bana bosan derken ıyı ama benle bırlıkte sende gel o zaman yardım edersın bilgin insan

herkesin alışkanlığı burda ne var kayınvalidenler diebilirler hani istiyosan yiyemiyosan kızım masada yiyelim ama demiyolarsa onların ayıbı.. benim anlatmak istediğim en önemli şey eşlerin anlaşması sen eşinle anlaşıyosan napcaksan katlanıcaksın onun için haftada birgün yerde yiyeceksin bukadar fedakarlık fazlamı.. ben eşimden ayrılıyorum şuanda hani bakıyorum keşke sorunum bunlar olsaydı ..siz eşlerinizi seviyosanız bunlara gözlerinizi kapatın kendi huzurunuz iiçin bu saatten sonra kabullenmekten başka bişey varmı canım? hani nişanlı olsaydın olmaz bak ilerde sorun yaşardın derdik ama iş evlilikteyse artık yapcak bişey yok

ben böyle bi yorum yapmışım
Aaaa oyle deme onlar cok sey bılıyor bırak atsınlar streslerını bırı zaten bosanma esıgınde

konu sahibinin verdiği cevap..kendisi tahrik etti bukadar insanı

Sizin gibileri bu forum çok gördü hanımefendi...Siz 7 günde öğrenememiş olabilirsiniz de biz biliriz...
Tarihin tozlu yapraklarında kalır siz gibiler...
Buyrun devam edin bence...

Sizin öğrendiklerimi öğrenceğime kalsın çamur yutarım daha iyi baştan beri ön yargılı siz davrandınız madem o kadar toz yuttun bunuda kavrarsın inşallah

Allah gönlüne göre versin kardeşim saol vakit ayırdın

Soru:::
Nasıl sorun olurlar? Bunlar sizin eşinizin ailesi.
Çok mu rahatsız ederler. bir konunuzdan hatırlıyorum gelip gidiyorlar diye şikayet ediyordunuz.
Eğer birgün işten ayrılırsanız bütün gün sizde mi otururlar. Herşeyinize mi karışırlar? Ne yaparlar
Kusura bakmayın ben size ne gibi zararları olduğunu kavrayamıyorum

Cevap:::
Kendine hakim ol ve bana yazmamayı dene bu sefer olur mu fikrini aldım bana aynı sözlerle gelme daha

Sanırım burada konu sahibinin tavrı karakter konusunda ipucu veriyor.Kötü bişey de söylenmemiş kendisine ama hoşuna gitmeyen bişey duyunca dayanamıyor.
Ağraaasifff

Konu sahibi size ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin demeye çalışmışlar, başka çareniz de yok, eşinizi ailesi sizin için değişemez sabretmelisiniz, daha 2 aylık evlisiniz 1-2 yıl geçsin bakalım. Kültür farkı da olsa hepimiz insanız, aynı gökkubbenin altında yaşıyoruz, illa ki ortak yanlarımız var, zamanla onlar sizden bir şeyler öğrenir siz onlardan bir şeyler öğrenirsiniz... Şu an o kadar tepeden bakıyorsunuz ki onlara, ne yapsalar size batacak.

Madem aşkınız için kültür farkını es geçtiniz, annenizin sözünü dinlemediniz, hatta aynı apt. da yaşamayı tercih ettiniz, yapacağınız tek şey sabretmek ve zamana bırakmak... Aynı kültürde olsanız bile evliliğin ilk aylarında muhakkak uyum sorunları yaşanır. 1-2 yıl denersiniz sonra olmadı anlaşmazlık yaşadınız başka yere taşınırsınız.

Konunuzu baştan sona okudum, kimsenin size kötü bir şey dediği yok, ama siz hemen celallenmişsiniz, ayrıl dediler diye gocunmuşsunuz ama başka çare var mı? ya katlanacaksınız ya yol yakınken ayrılacaksınız. Unutmayın sizin kültürünüz de onlara çok yabancı onlarda size aynı pencereden bakıp yok mu saysınlar sırf bu yüzden mesafe koymalarını istermiydiniz.

Konu sahibinin de sinirleri bozulmuş...zenginim,sosyeteyim diye ironi yapıyor belki de..ama bu dedikleri ironi değil de gerçek gibi algılanıyor sanırsam..

konu sahibi arkadaş bence de konunu kapattırsan en iyisi..değilse kalpler kırılmaya devam edicek...

Burda sadece benim uslubuma değil başkalarınada bakın

Valla en çok dikkatimi çeken en saygısızca bulduğum sizin cvplarınız.her eleştiriye maşallh çok güzel üslupta cvp vermişsiniz bu kadar konu okudum şu kadınlar kulubünde ama sizin gibi cvp verenini görmedim.konu sizin sorununuzadn çıkmış heryere gelöiş.size burda kim gıcık olsun ki durup dururken hakaret etsin.yapılan cvplara sinirlenen va alaycı bir tavırla cvp veren sizsiniz ve bu kadar insana sygısızca cvp verende sizsiniz.ilk önce bana bu kadar eleştriri yapıldı ben nerdeyim.doğru muyum yanlışmıyım diye bir düşünün kendinize bakın.rahatsız oluyorsanızda konunuzu kapatın vcp yazmayın bu kadar basitt.

farkındaysanız ben ne zenginsin sosyetesin gibi bişeyler yazmadım başka insanların sorunlarıyla dalga geçebilen bi insan

Derinss ne demişti canım canım...
Bir haftalık üye için banlanamiiciimm...yoksa yazacak çoookkk şey var...
Siz devam ediniz konu sahibesi...
Sizin için de hızlı yaşadı genç öldü diyecekler kanımca bu forumda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…