Kültür farkı...

Diğer konuma gelmişti sana yazmak ıstemıyorum ama o kadar sacmakı yazdıkalrın kendımı tutamıyorum demıstı bende bu sefer kendını tut dedım cunku tatsızlık ıstemedim öncesini bilmiyorsan sonrasını eleştirme bence

farkındaysanız ben ne zenginsin sosyetesin gibi bişeyler yazmadım başka insanların sorunlarıyla dalga geçebilen bi insan

Canım senin için demedim,genel mesajlardan bahsettim.. Değilse konu sahibinin de seni üzmek isteyeceğini sanmam,seni tanımıyor bile çünkü..belki de gayet iyi anlaşabilecek kişilersiniz..O da şimdi sinirden kim olduğuna bakmaksızın canının acıtıldığını,üzerine gelindiğini düşündüğü için o da etkiye tepki can acıtıcak şeyleri söylemek istiyor..diye düşünüyorum...

konuyu baştan sona okudum bence konu sahibi konuyu açarken eşinin ailesini küçümsemek amaçlı açmamış konuyu çözüm arayışı içinde açmış...

ama sonradan gelen eleştirilere çok sert cevaplar vermiş ve konu birden başka bir hale gelmiş daha sakin daha ılımlı bir şekilde cevap vermek yerine alaylı bir şekilde cevaplar yazmış buda haklı olarak ortamı germiş...

ama yine de başta art niyetli olduğunu düşünmüyorum çünkü bende yeri geldiğinde yerde yemek yemeyi severim falan demiş küçümsememiş yani ama yine de konu sahibinin sonraki tutumları yanlış geldi banada...

Son düzenleme:

mesafeli olmaktan başka çaren yok canım yani olan olmuş artık taşınabiliyosan eşini ikna edebilirsen uzak bi yere taşın ailesi olduğu için söküp atma şansınız yok

İlk 4 sayfadaki yorumlar bunlar.
Şimdi 4.sayfadan itibaren bir kez daha oku lütfen.
Kim kime hakaret etti?
Kim neleri yanlış anladı?
Ne oldu, kim fitili ateşledi de bu konu buralara geldi???

Önce biraz sakin olmayı,fevri çıkışlar yapmamayı öğrenmeliyiz arkadaşım.
Bu hem evlilik, hem genel hayat, hem de iş hayatı için olmazsa olmaz kural.
Boğaz 9 boğum, 8 yut 1 söyle demiş büyüklerimiz.
Lafımızı tartıcaz ona göre söylicez.

İlk yorumumu bir kez daha yineliyorum, başka da diyebilecek bir şeyim yok
YA BU DEVEYİ GÜDECEN, YA BU DİYARDAN GİDİCEN.
Hakkında Hayırlısı....

Son düzenleme:

ben olumsuz bi yorum yapmadım taki bana sataşana kadar ama benim derdimle dalga geçen bi insanı sadece Allah a havale ederim..noldu şimdi hee boşanıyorum ne demişim zaten keşke benim sorunlarım bunlar olsaydı demişim..neyse ya gerçekten konuşmaya değmez.. Allah akıl fikir versin...

Gerçekten acıdım

Eşine ve ailesine

Acaba nasıl bi günah işlediler ki seninle cezalandırıldılar

Benim burda kimseyi kırmak gibi bir amacım yok ama bazı uyelerin sozlerı cok kırıcı ben ayrılcam demedim ki biri gelmiş diyo neden katlanıyosun cokmu zengındı dıye ben parayla satıldım yanı oylemı biri gelmiş imla kurallarımla dalga gecer bazen dıkkat etmıyorum bunu soyledım zaten biri gelmiş psikolaga gorun der 16 yasında daha cahil der ama benim siz kimsinizki lafım hakaret olsun pes diyorum ve herkesı Allaha havale edıyorum

ben de art niyet olduğunu düşünmüyorum..ancak ok yaydan çıkmış.sinirler iyice gerilmiş...en iyisi konunun kapanması..

Canım ben herşeyin öncesini sonrasını nerden bileyim.İşte bakıyorum sen burda bunu yazmışsın.
Ben de buna göre cevap yazıyorum.Rahatsız oluyorsan o kişiye ters çıkmanın bir anlamı yok.
Yazdıkların belki de çok saçmaydı belki de haklıdır.Onu da bilemiyorum.Belki de sen haklısın haksız duruma düşüyorsun bilemem o kadarını.
Ama boşanmak üzere olan bi kadına da yazdıklarını gördüm.
Yani ne olursa olsun insanı bu tür silahlarla vurman senin yanlış yolda olduğunu gösterir.
O yüzden eleştirmekte kendimi haklı görüyorum

benim de eşim doğulu, arap değiller ama iki kültür birbirine çok benzemiş zamanla,kendim çanakkaleliyim urfada yaşıyorum o yüzden yazdıklarının hepsini görüyorum kendi gözümle eşimin ailesi de sizinkiler gibi,
acıya zamanla alışırsın ben ilk zamanlar ağlayarak yemek yiyordum şimdi daha rahatım
ilk defa işkembe dolması yaptıklarında yiyemez tiksinir kendimi rezil ederim diye korkmuştum ama şimdi sorun etmiyorum rahatça da yiyorum (buralardaki en zahmetli yemektir herkese yapılmaz)
onlardan bizdeki gibi saatlerce uğraşıp tencerelerce yemek yapmalarını asla bekleme yaşam koşulları ve kalabalık aileler, pratik tepsi yemekleri oların kendi kültürü başkasını bilmezler zaten dolayısıyla da yapamazlar
evine çağırırken kola yetiştirme işini hesaplaman gerekirdi acemilik yapmışsın sözü bile var "elden gelenle öğün olmaz"diye. bir dahaki sefere çocuklar için toz içecek al ve çocuklara evin en az dağılacak yerine kocaman bir sofra kur. onları yanlarında getirmemelerini bekleme bu onlar için normal değil.
sarayda da otursalar asla masada yemek yiyemezler çünkü hiç görmemişler o kalabalık masaya sığmaz zaten onlarlayken yerde rahat oturacağın şeyler giy
çalıştığın için zaten sana fazla gelip gitmezler o yüzden sokakta oturmalarını falan kafana takıp yadırgama onlar hep böyleydi, yarın evladını olara emanet edip evinde rahatla işini yapacaksın
bu işi şöyle düşün senin evinde senin kuralların onların evinde onların kuralları, iki ay kısa bir zaman zamanla yadırgaman geçer alışırsın evindeki huzuruna bak.
ben alıştım sen de alışırsın, yadırgadığını çok belli edersen eşini yaralarsın ve sevdiğin insanı üzmek isteyeceğini hiç sanmıyorum
sadece ılımlı olmaya çalış

Sayın konu sahibi,

Yapılacak yorumları kaldıramayacaksanız konu açmayın. Kendi konunuzu kendiniz başka yönlere taşımışsınız.

son zamanlarda nedense bu moda oldu. Konu açayım, yorumları beğenmezsem saldırayım.. diğerleri de bunu dile dolasınlar..

Havalar iyice ısındı ya ondan herhalde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…