- Konu Sahibi sevdimsevildim
-
Derinss ne demişti canım canım...
Bir haftalık üye için banlanamiiciimm...yoksa yazacak çoookkk şey var...
Siz devam ediniz konu sahibesi...
Sizin için de hızlı yaşadı genç öldü diyecekler kanımca bu forumda...
Soru:::
Nasıl sorun olurlar? Bunlar sizin eşinizin ailesi.
Çok mu rahatsız ederler. bir konunuzdan hatırlıyorum gelip gidiyorlar diye şikayet ediyordunuz.
Eğer birgün işten ayrılırsanız bütün gün sizde mi otururlar. Herşeyinize mi karışırlar? Ne yaparlar
Kusura bakmayın ben size ne gibi zararları olduğunu kavrayamıyorum
Cevap:::
Kendine hakim ol ve bana yazmamayı dene bu sefer olur mu fikrini aldım bana aynı sözlerle gelme daha
Sanırım burada konu sahibinin tavrı karakter konusunda ipucu veriyor.Kötü bişey de söylenmemiş kendisine ama hoşuna gitmeyen bişey duyunca dayanamıyor.
Ağraaasifff
farkındaysanız ben ne zenginsin sosyetesin gibi bişeyler yazmadım başka insanların sorunlarıyla dalga geçebilen bi insan
Doğulu insanların örfleri adetleri herseyleri farklıdır.
Zordur alışmak,ayak uydurmak,benimsemek.
Evlenmeden önce eşiniz demedi mi size,
bak bizim adetlerimiz,kültürümüz farklıdır yapabilecek misin vs. diye?
Mesela Akdenizle-Karadenizin kültürel yapıları,yaşayışları,yemekleri bile farklıyken
siz Doğuyla-Batının ayrımını nasıl yapamadınız onu anlamadım.
Sevmek,aşık olmak,gözü kör etmek tamam amenna,
Anneniz uyarıyor dinlemiyorsunuz,herkesin bildiği farklılıkları görmezden geliyorsunuz vs...
Şimdi neden peki bu kültürel farkın farkındasınız ve rahatsız oluyorsunuz?
Aşık değil misiniz ki gözleriniz açıldı merak ettim?
Yani o olmasını hiç istemediğim şey
Ayrılacaksınız.
Anlatmak istediğim boşanın ayrılın demek değil yanlışlığa neden olmasın
Yani herşeyi biliyordunuz. Ama aşıktınız ve gözünüz birşeyi görmüyordu
O zaman bu insanların ne suçu var. Öyle görmüşler öyle yapmışlar
Sizin için değişecek değiller ya
sizin için de yapılacak şey onlarla mutlu olmayı becerebilmek. Az görüşmeye çalışın. Ama onlar sizin için değerli oludğunuzu bilsinler.
Çünkü anladığım kadarıyla size zararları yok
Sadece sizin gibi yetişmemiş yetiştirilmemişler
Onlar ısrar ediyorlar mı bizim gibi olacaksın diye.
Eşinizi seviyorsanız ve huzur arıyorsanız evliliğinizde biraz da siz uyumlu olacaksınız.
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama kusura bakmayında
''işin içine girince'' herşeyin değişeceğini hepimiz biliyoruz.
seviyorsanız böylede kabul etmelisiniz...
Ailesini,memleketini değiştiremezsiniz.
Eşiniz kendini yetiştirmiş olsada sonuçta o DOĞULU ailenin çocuğu,
Özünde kimse değişmez yani
mesafeli olmaktan başka çaren yok canım yani olan olmuş artık taşınabiliyosan eşini ikna edebilirsen uzak bi yere taşın ailesi olduğu için söküp atma şansınız yok
Evet çok zordur kültür farkı. Her bölgenin adet-gelenek-görenekleri farklı. Onlara doğru gelen size yanlış, size yanlış gelen onlara doğrudur. Ben batılıyım eşim doğulu mesela. Kendi aralarında (özellikle k.validem ve anneanne) azerice konuşurlar. Ben de öğrendim mesela artık. Çok hızlı konuşmadıkları sürece anlayabiliyorum. Onlara göre k.pederin yanında gelinin çocuğunu alması ayıp, eşine ismiyle seslenmesi ayıp, gelinin aynı masada yemek yemesi ayıp, cenazeye kadınların gitmesi ayıp, gelinlerin k.biraderlerin yanında denize girmesi ayıp vs vs diye uzar gider bu liste. Zamanla orta yolu bulucaksınız canım. Ordaki çizgiyi eşin koyacak (benimki tüm bu kuralları yıktı mesela). Sen sakın tepki koyma. O zaman işte adın çıkar 9'a, inmez 8'e. Kendi evinde kendi bildiğin gibi davran, onların yanında da onlara ayak uydurmaya çalış. Kaybetmezsin inan. Benim annem de beni çok uyarmıştı "davul dengi dengine" diye ama dinleyen nerde! Şimdi ise çok geç. Dedikleri gibi " ya bu deveyi güdecen, ya bu diyardan gidicen". ben çok isterdim annem ve k.validem beraber gülsün söylesinler diye ama olmadı, olamadı. Şimdi sadece bayram, cenaze, düğün ve çok özel günlerde görüşüyorlar. Yapacak bir şey yok...
konu sahıbı arkadasım
zeten herseyı bılıyormussun kı
sımdı ne dıye ne yapabılırım dıye soruyorsun onu anlamadım
sankı ılk geldıklerınde sana farklılarmıs gıbı konusmussun
arkadasım ınsanlar en dogal hallerıyle gelmısler senı ıstemısler yuzuk takılmıs evlenmıssın
vallahı bu 3.konum erkek tarafındayımm
hadı hayırlısı dıyelım
ne olursa olsun sen saygını yap yemeklerını ye gıt gel ne kadar ıstersen tabı..
esınle ıyı gecın
bu kadar baska yolu olamaz ınsanları degıstıremezsın kı bu saaten sonra
sımdı bırı gelıp desekı yokkk sen boyle olma bızım ıcın degıs dese degısebılırmısın?
zor degılmı?
bırazcık empatı kur canım.. bırazcık...
vallahi ben de kendime şaşmaktayım. aynen ben de 3 konudur erkek tarafını savunuyorum. ki aslında biliyormusun bu çok güzel bir şey nora? demek ki önyargılı bakmıyoruz olaylara. erkek tarafıdır ne yapsa haksızdır, tu kakadır diye olayın üstüne yalan yanlış gitmiyoruz demek ki. gerçekten çok güzel ya...
konu sahibi haydi sesli düşünelim:
senelerdir alıştıkları yemek tarzını, giyimlerini, konuşmalarını değiştirebilirmi ki insanlar?
aynısı size yapılsa? sizin giyiminize, şivenize, yemek tarzınıza eleştri yağmuru gelse ve DEĞİŞTİR bunu dense hoşunuza gider mi?
insanları olduğu gibi kabul etmek zorundayız.
"Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok.Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok." demiş Hz.Mevlana.
İnsaları gelenek-görenek-ananeleriyle yargılamayalım. Size yanlış gelebilir ama o da onların özü. Öyle doğup büyümüşler. Zamanla herşeye alışıyorsun inan. Daha önce de dediğim gibi kendi evinde kendi kurallarında yaparsın yemeğini, hazırlarsın sofranı ama onların yanında da onlara ayak uydurmalısın ki onları küçümsediğini düşünmesinler.
Yok yapamam bana ters dersen o halde yapacak bişey yok.
Yol yakınken, çocuk da yokken ayrıl...
Canım senin için demedim,genel mesajlardan bahsettim..Değilse konu sahibinin de seni üzmek isteyeceğini sanmam,seni tanımıyor bile çünkü..belki de gayet iyi anlaşabilecek kişilersiniz..O da şimdi sinirden kim olduğuna bakmaksızın canının acıtıldığını,üzerine gelindiğini düşündüğü için o da etkiye tepki can acıtıcak şeyleri söylemek istiyor..diye düşünüyorum...
Canım senin için demedim,genel mesajlardan bahsettim..Değilse konu sahibinin de seni üzmek isteyeceğini sanmam,seni tanımıyor bile çünkü..belki de gayet iyi anlaşabilecek kişilersiniz..O da şimdi sinirden kim olduğuna bakmaksızın canının acıtıldığını,üzerine gelindiğini düşündüğü için o da etkiye tepki can acıtıcak şeyleri söylemek istiyor..diye düşünüyorum...
konuyu baştan sona okudum bence konu sahibi konuyu açarken eşinin ailesini küçümsemek amaçlı açmamış konuyu çözüm arayışı içinde açmış...
ama sonradan gelen eleştirilere çok sert cevaplar vermiş ve konu birden başka bir hale gelmiş daha sakin daha ılımlı bir şekilde cevap vermek yerine alaylı bir şekilde cevaplar yazmış buda haklı olarak ortamı germiş...
ama yine de başta art niyetli olduğunu düşünmüyorum çünkü bende yeri geldiğinde yerde yemek yemeyi severim falan demiş küçümsememiş yani ama sonraki tutumları yanlış geldi banada...
ben de art niyet olduğunu düşünmüyorum..ancak ok yaydan çıkmış.sinirler iyice gerilmiş...en iyisi konunun kapanması..konuyu baştan sona okudum bence konu sahibi konuyu açarken eşinin ailesini küçümsemek amaçlı açmamış konuyu çözüm arayışı içinde açmış...
ama sonradan gelen eleştirilere çok sert cevaplar vermiş ve konu birden başka bir hale gelmiş daha sakin daha ılımlı bir şekilde cevap vermek yerine alaylı bir şekilde cevaplar yazmış buda haklı olarak ortamı germiş...
ama yine de başta art niyetli olduğunu düşünmüyorum çünkü bende yeri geldiğinde yerde yemek yemeyi severim falan demiş küçümsememiş yani ama sonraki tutumları yanlış geldi banada...
Diğer konuma gelmişti sana yazmak ıstemıyorum ama o kadar sacmakı yazdıkalrın kendımı tutamıyorum demıstı bende bu sefer kendını tut dedım cunku tatsızlık ıstemedim öncesini bilmiyorsan sonrasını eleştirme bence
Madem o kadar zenginsnz kendinize bir imla kılavuzu alın. Ya da Türkçe öğretmeni tutabilirsiniz. Ne imla var ne noktalama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?