• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür Farkı Yüzünden İlişkimi Sabote Ettim

Zamanında doğulu biriyle görüştüm aile büyüğü kavramı vardı onlardada benimle sevgili oluyodu ama hali hazırda aşiretciklerinde seçilmiş bir gelin adayı zaten varmış. Ayrıca cinselliğe bakış açılarıda aynı. Kıyamazlar ama fırsat ver neler yaparlar. Tutarlı olur insan ya birlikte olur ya olmaz. Sevişirsek bırakmam ne asla benim kulvarımda olamaz zaten çok dayanamadım şutladım. Sende dayanamayacaksın. Dışarıda kavgacı olması ağızlarıın bozuk olması kısmına hiç değinmicem.

O da aynı şeyi söylüyor kadın bizde çok kıymetlidir diye.. el üstünde tutuyor hatta yengesi şiddet gördü diye abisinin karşısına dikildi.. fakat geçenlerde buluştuk.. yanımızda kuzenim vardı, kız o da yaşı daha 20.. sohbet ederken bana argo bişey dedi kuzenim.. ben takılmadım bile aramızda böyle konuşuruz.. bu delirdi sen missimurg’la nasıl böyle konuşursun diye özür diletti çocuğa.. ben de sen karışma dedim.. beni korumak uğruna ailemi terslemek de nedir? Seni kimse üzemez diyor.. E ilerde napcak dövcek mi yani akrabalarımı..
Ama siz onun ailesini karşısına almasını bekliyorsunuz. Bu durum biraz çelişkili.
Bence daha tanışmadan etmeden ki direkt kültür kaynaklı olarak böyle elemeleri çok doğru bulmuyorum. Elle tutulur bir sebep olmadıkça kimse kimseyi ailesinden ayıramaz bence. Zaten bu isteğiniz de ilerde başınıza çok iş açar benden söylemesi.

Diğer konulara gelince siz zaten bence az çok farkındasız her şeyin. Az önce bir mesajınızda şey okudum "seninle birlikte olursak seni bırakamam" demiş. Aman diyim bence birlikte olmayın kafasına takabilir ve aşırı büyütebilir gibi geldi konuyu. Şu kıyamam falan olayını da anlamıyorum. Herkes herkese kıyıyo valla :halay:

Şuan ayrılmak istemiyorsanız bile zaten evlenmeyi daha çok erken. Zaten ekstra olarak size çok ters yanları varsa bir süre sonra ister istemez açığa çıkar

Öncelikle kendim batılıyım ama olayları doğulu batılı olarak ele alana acaip uyuz oluyorum. Her ne kadar ırkçılık değil denilsede bana göre bu ayırım başlı başına ırkçılıktır. Banlanmak istemediğim için lütfen bu konulara daha özenli dikkat edelim deyip kısa kesiyorum.

Kültür farkı denilen şey eğer geleceğe bakış açınız aynı veya çok yakın ise tolere edilebilir. Atıyorum siz açık giyiniyorsunuzdur, adam karşı değildir ama memleketine gittiğinizde veya büyüklerin yanında dikkat etmenizi ister, edersiniz. Bu tarz konularda eğer gerçekten seviyorsanız orta yol bulunur.

Lakin!!! Sizin olayınızda kişiliğinize direkt olarak bir saldırı söz konusu. Bir adam! sizi ailenizden dahi kıskanıyorsa bariz hastadır.

Yaşadığınız bu durum sadece doğuda değil iç anadoludada, karadenizde de birçok ailede var. Malum bütün kadın cinayetleri, cinsel olaylarda adam öldürme türkiye genelinde her şehirde var. Sadece doğu/güneydoğulu diye vurgulayıp bununla sınırlandırılmasını at gözlüğü ile bakmak olarak gördüğüm için buna da bir açıklama getirmek istedim.

Sevgiler

Evlilik dışı ilişkiye karşıyım. Bunun modern olmakla medeniyetle falan zerre alakasıda yok. Evet evlilik dışı ilişkiye karşıyım ve son derecede modernim, ve modern bir ailede yetiştim çok şükür.
Geriye kalan herşey kişinin kendisini bağlar, isteyen istediğini yapar.
Meseleye gelirsek sizin için bir gelecek olur olmaz şeklinde bir yorum yapamıyorum. Hakkınızda hayırlısını dilerim. İnşaallah mutlu olursunuz.

Bunun ırkla da alakası yok. Anlıyorum sizi. Böyle baskıcı bağnaz batılı erkekler de var. Ben böyle bir erkekle asla ilişki kurmam. Siz de kurmayın bence.

Siz nasil cinselligi tabu olarak gormuyor ve aciksaniz baska biri oyle gorebilir ve saygi suyulmasi gerekir kendi gorusunuz disindakileri benimsemiyorsaniz gorusmezsiniz.

Anlayamadigim istemedigi ozellikteki kisilerle iliski yasayip sonra rahatsiz oluyorlar o zaman baslamayin ve iliskiyi sonlandirin amac ne gozuken koy kilavuz istemez.

Erkeklerin bir kismi cinselligi sadece ihtiyac gibi gordugunden veya kizlari kandirip biraktigindan zarar verme olarak gorebilir ki oyle erkekler de var onu anlatmak istemis olabilir.

Kisinin kendisi cinsellikle karsiya zarar veriyordur ve bundan dolayi zarar vermek istemem demis de olabilir bilinc altindaki gercek ortaya cikmistir..
Niyete gore anlam kazanir yaptigi yorumlar..

Taviz isteyerek verilir ya bunu kabul edip devam edilir veya artik taviz verilmez.

İstesem benimle ailesinden uzakta yaşamaya hazır.. ben de zamanla fikirlerini değiştiririm belki diye düşüyordum ama hayal sanırım.. o kadar hasta ruhlu ve takıntılı olsa benimle ilişkiye de başlamazdı diyorum kendi kendime..
Yok yok evlenince saglam kafalar sarhos oluyo.. vazgecemem dersen dene o zaman

Ama siz onun ailesini karşısına almasını bekliyorsunuz. Bu durum biraz çelişkili.
Bence daha tanışmadan etmeden ki direkt kültür kaynaklı olarak böyle elemeleri çok doğru bulmuyorum. Elle tutulur bir sebep olmadıkça kimse kimseyi ailesinden ayıramaz bence. Zaten bu isteğiniz de ilerde başınıza çok iş açar benden söylemesi.

Diğer konulara gelince siz zaten bence az çok farkındasız her şeyin. Az önce bir mesajınızda şey okudum "seninle birlikte olursak seni bırakamam" demiş. Aman diyim bence birlikte olmayın kafasına takabilir ve aşırı büyütebilir gibi geldi konuyu. Şu kıyamam falan olayını da anlamıyorum. Herkes herkese kıyıyo valla :halay:

Şuan ayrılmak istemiyorsanız bile zaten evlenmeyi daha çok erken. Zaten ekstra olarak size çok ters yanları varsa bir süre sonra ister istemez açığa çıkar

Evet ailesini arkada bırakmasını istiyorum ve bencillik olduğunun da farkındayım ama başka bi çözüm bulamadım kendimce.. bu arada bilmiyorum belki de günahlarını alıyorumdur çok iyilerdir belki.. ama akraba evliliği ve sadece filmlerde gördüğüm beşikkertmesi gibi şeyler var.. ay cinselliğe çok anlam yüklüyor anlayamadım yani sanki noluyosa artık onu yapınca :-)

İntihara meyilli olmak gibi bu durum. Erkek mi yok? Hiç bir erkek ve ailesi hayatından, geleceğinden vazgeçmek için yeterli değil. Evlilik sıkıntılı böyle ailelerde daha sıkıntılı.

İstesem benimle ailesinden uzakta yaşamaya hazır.. ben de zamanla fikirlerini değiştiririm belki diye düşüyordum ama hayal sanırım.. o kadar hasta ruhlu ve takıntılı olsa benimle ilişkiye de başlamazdı diyorum kendi kendime..

Fark etmez uzakta olmak. Gelip evinde kalacaklar. Sadece ana baba kardeş değil. Sülale boyu.
Fikirleri değişmez. Hele evlenince hiç değişmez.

Öncelikle kendim batılıyım ama olayları doğulu batılı olarak ele alana acaip uyuz oluyorum. Her ne kadar ırkçılık değil denilsede bana göre bu ayırım başlı başına ırkçılıktır. Banlanmak istemediğim için lütfen bu konulara daha özenli dikkat edelim deyip kısa kesiyorum.

Kültür farkı denilen şey eğer geleceğe bakış açınız aynı veya çok yakın ise tolere edilebilir. Atıyorum siz açık giyiniyorsunuzdur, adam karşı değildir ama memleketine gittiğinizde veya büyüklerin yanında dikkat etmenizi ister, edersiniz. Bu tarz konularda eğer gerçekten seviyorsanız orta yol bulunur.

Lakin!!! Sizin olayınızda kişiliğinize direkt olarak bir saldırı söz konusu. Bir adam! sizi ailenizden dahi kıskanıyorsa bariz hastadır.

Yaşadığınız bu durum sadece doğuda değil iç anadoludada, karadenizde de birçok ailede var. Malum bütün kadın cinayetleri, cinsel olaylarda adam öldürme türkiye genelinde her şehirde var. Sadece doğu/güneydoğulu diye vurgulayıp bununla sınırlandırılmasını at gözlüğü ile bakmak olarak gördüğüm için buna da bir açıklama getirmek istedim.

Sevgiler

Merhaba ben ayrım yapmak adına yazmamıştım aslında zira bunu yapacak en son insanımdır fakat yetişme tarzını kısa yoldan nasıl açıklayacağımı bilemedim sadece.. yoksa dediğiniz gibi Türkiye’nin her yerinde var maalesef ırkla değil direk o insanın kendisiyle alakalı şeyler..
Kıskanmak mı bilmiyorum aslında.. diyorum ki teyzemle oturayım kahve içeyim sana yazarım.. hemen bozuluyor benle ilgilenemiceksin yani öyle mi vs diye..
Bu da beni biraz bunalttı ama ben sevgisinden böyle yapıyor diye düşündüm.. bilmiyorum ki aslında gerçekten beni kıracak bir hareketi olmadı.. yalnızca erkek arkadaşın olmasın dedi bu kadar.. iyi yönleri bu yönlerinden daha ağır bastığı için kabul ettim çünkü sahiplenilmek hoşuma gitti.. ilersi için korkuyorum sadece..

Anlattığınız kişi tipi tam olarak kadınlara rahatsızlık verip ( en hafif şeklini söylüyorum) daha sonra ama kıyafeti beni tahrik etti diyen bir zihniyet.

Kendinizi kandırmayın yok şu iyi özelliği var. Ailesinde yokmuş namus cinayetleri vs. Kadına değer verirlermiş. Beni hiç bırakmazmış diye... Balık baştan kokar.

Matematikte bir şeyin doğruluğunu ispatlarken 100 tane de sağlayan örnek verseniz o ispat olmaz ama bir aksi örnek verirseniz aksini ispat edebilirsiniz. Bu da bunun gibi bir durum. Kendinizi yakmayın erkek mi yok yahu dışarıda.

Evlilik dışı ilişkiye karşıyım. Bunun modern olmakla medeniyetle falan zerre alakasıda yok. Evet evlilik dışı ilişkiye karşıyım ve son derecede modernim, ve modern bir ailede yetiştim çok şükür.
Geriye kalan herşey kişinin kendisini bağlar, isteyen istediğini yapar.
Meseleye gelirsek sizin için bir gelecek olur olmaz şeklinde bir yorum yapamıyorum. Hakkınızda hayırlısını dilerim. İnşaallah mutlu olursunuz.

Anladık efendim evlilik dışı ilişkiye karşısınız :KK55:
Amin inşallah siz de çok mutlu olursunuz.. hayırlısı..

Evet, fakat acaba kafamda mı kuruyorum diyorum.. çünkü bu korkularımı ona anlattığımda saçmalama diyor kahkaha atıyor.. ailenle hiçbi şekilde yakın olmak istemiyorum dedim tamam başka şehirde yaşarız diyor.. haksızlık mı ediyorum acaba diye ikilemdeyim..

Ne demesini bekliyordunuz ki?
"Hayır kafana göre boşanamazsın. Ailemle görüşmemek de ne demek? 10 kişi gelip 3 ay kalırlar sen de hizmet etmek zorundasın. Bayramlarda tek amacın 50 kişiye baklava dağıtmak ve bulaşık yıkamak olacak. Erkek adam istediğini yapar, ama sen benim onaylamadığım kimseyle görüşemezsin, yoksa sonuçlarına katlanırsın " demesini mi beklediniz?

Adam size uygun değil belli ki. Bu ısrar neden? Burada kültür farkı yüzünden açılan çok konu var.
"Adam ailesi gibi değil, tam benim kafadan" deseniz bir nebze anlarız da adam da saklamıyor ki ne olduğunu. Hem kıskanç hem kavgacı hem kafa yapınız uygun değil.
Yol yakınken vazgeçin bence.

Son düzenleme:
Olay kültür farkı değil aslında yetiştirilme zihniyeti.Büyük ihtimalle o çocuk öyle görmüş öyle büyümüş ondan dolayı bu tavırları ama eğer tanımadan ciddi bir adım atarsanız hata edersiniz.Okuduğum ünv de çok arkadaşım oldu bu şekilde yetişmiş büyümüş, çoğu kadını evde oturan ,çocuk doğuran bir obje olarak görüyor.Bence çok iyi tanıyın derim en az 1 yıl.

Siz nasil cinselligi tabu olarak gormuyor ve aciksaniz baska biri oyle gorebilir ve saygi suyulmasi gerekir kendi gorusunuz disindakileri benimsemiyorsaniz gorusmezsiniz.

Anlayamadigim istemedigi ozellikteki kisilerle iliski yasayip sonra rahatsiz oluyorlar o zaman baslamayin ve iliskiyi sonlandirin amac ne gozuken koy kilavuz istemez.

Erkeklerin bir kismi cinselligi sadece ihtiyac gibi gordugunden veya kizlari kandirip biraktigindan zarar verme olarak gorebilir ki oyle erkekler de var onu anlatmak istemis olabilir.

Kisinin kendisi cinsellikle karsiya zarar veriyordur ve bundan dolayi zarar vermek istemem demis de olabilir bilinc altindaki gercek ortaya cikmistir..
Niyete gore anlam kazanir yaptigi yorumlar..

Taviz isteyerek verilir ya bunu kabul edip devam edilir veya artik taviz verilmez.

Ben onun için tabu olmasına bişey demiyorum zaten aramızdaki farklı düşüncelerin farkındayım sadece şuan hoşlandığım için göremiyorum ilerde sorun olur mu acaba bu farklı bakış açıları diye görüş soruyorum..

Siz insanlar hakkında daha tanımadan nokta atışı yapıp mükemmel ilişkiler kurabiliyorsanız tebrik ederim.. ben insanları zamanla tanıyabiliyorun.. aile yapısını konuşmalarından anlayabiliyorum.. tanışır tanışmaz masaya oturtup ‘söyle bakalım ailen nasıl, karakterin ne, ona göre seni seçeceğim’ demiyorum..

Evet 10 yıl sonra sizinre dediğiniz gibi içinden bir canavar cıkar. Net

Merhaba hanımlar..
Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ama üye olmak bu güne kısmetmiş..

Ben 27 yaşında büyük bir şehirde yaşayan, modern sayılabilecek bir aileye sahip ve oldukça özgür yetişmiş bir kadınım. (Bunu belirtiyorum çünkü konuyla direkt olarak ilgisi var)
Bugüne kadar erkek arkadaşlarım oldu ve cinsellik tabum yok.. Yani iki insan birbirini sevdiğinde cinsellik yaşamak bana göre çok normal.

Konuma gelecek olursam;
3 ay önce biriyle tanıştım.. başta arkadaşlık olarak başladı ve zamanla hoşlantıya dönüştü.. öyle ki; daha önce bu kadar gözümün içine bakan, bu kadar sevgi dolu bir adam çıkmamıştı karşıma.. tabi 3 aylık süreçte ne kadar tanınabilirse o kadar tanıyabildim maalesef..
Zurnanın benim için zırt dediği yer ise şurası; bu adam 9 kardeşli bir aileye sahip ve doğulu.. o kültürle yetişmiş biri.. yanlış anlaşılmasın kesinlikle ırkçı biri değilim sadece yetişme tarzı farklılığına dem vurmak için yazdım..
Başlarda çok anlayışlı olan beyimiz zamanla erkek arkadaşın olmasın, bir erkekle aynı masada oturmanı dahi istemiyorum demeye başladı.. onu kaybetmek istemediğimden alttan aldım.. Sonra beni kendi ailemden dahi kıskanmaya başladı.. yani kıskançlık sayılır mı bilmiyorum ama sürekli onunla ilgilenmemi istedi.. gün 24 saatse 23 saati onu aramamı, aramıyorsam mesaj atmamı istiyor.. kalbinin güzelliğine o kadar inandım ki tolare ettim..
Bu arada kendisini karşıma alıp daha önce ilişkim olduğunu, böyle tabularım olmadığını, bunu kaldırabilecekse benimle bir ilişkiye başlamasını belirttim.. sorun etmedi.. beni çok sevdiğini umrunda olmadığını söyledi..
Fakat maalesef cinselliği karşısındakine zarar vermek olarak algılıyor?? Konuşma aralarında yakalıyorum yok ben kıyamam yok seni o gözle görmek istemiyorum vs..
Açıkçası bana çok garip ve saçma geliyor bu düşünce tarzı..

Sorun şu ki;
Bu adam benimle evlenmek istiyor.. 3 ay daha çok erken elbette birbirimizi tanıcaz ama yinede niyeti ciddi işte bunu sürekli belirtiyor.. fakat ben kültür farkından dolayı başıma bela alır mıyım diye korkuyorum.. aileme çıtlattım başta tepki gösterdiler fakat ben diretirsem kabul ederler.. fakat ben ilerde olur da evlenirsem cicim ayları geçince adamın içinden canavar çıkar mı diye korkuyorum.. o_O
Ailelerinde ‘aile büyüğü’ kavramı var.. hani şu dizilerdeki gibi.. belki çok absürd bi düşünce ama yarın birgün kavga edersek, aramız bozulursa benim geçmişimle ilgili birşey anlatır mı aile büyüklerine? Bu tereddütle nasıl yaşarım.. namus cinayeti falan allah korusun yahu ben çalışan, kimseye de hesap vermeyen, içimden geldiği gibi yaşayan biriyim :işsiz:
Adamı seviyorum ama bir anlık hoşlantı uğruna hayatımı mahvetmek istemiyorum açıkçası.. şuan aramıza mesafe koydum..

Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada bana karşı çok kibar.. her dediğimi yapar.. kırdığını hissetsin sabaha kadar gönlümü almaya çalışır.. Fakat dışarda öyle değil.. çok kavgacı bir yönü var.. birileriyle kavga etmeden geçen günü yok.. kolay sinirleniyor.. şimdi ben sevmiyorum diye azalttı bunu ama bunlar canım cicim ayları.. 10 yıl sonrasını düşünüyorum..

Okuyan ve cevap veren herkese teşekkürler..
Okuduğum kadarıyla o kişinin seninle evleneceğini sanmıyorum. Onlarda çok daha katıdır bu tür şeyler. Seni seviyor beğeniyor olabilir.. Olur da evlenseniz bile kıskançlıkları sürer, artar hatta senin önceki yaşantını yediremeyip başına da kakabilir..

Back