• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küf problemi

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Arkadaşlar bazamın içindeki pike takımlarım küf olmuş. Baya olmuş hemde. Ne yapsam çıkar bu lekeler. Makinaya attım arielin leke çıkarıcısındanda koydum ama yok çıkarmadı.
Lütfen bilgisi olan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşın benimle...

Rengi çok koyu değilse bir kere yüksek ısıda yıka bakalım belki çıkar.

Emin değilim, ama yüksek ısıda bana büsbütün yapışır gibi geliyor.

Benim de bir pikemde küflenme olmuştu, soğuk su ile (makinede) normal detarjanla 2 kere yıkadım çıktı. Ama bendeki çok fazla değildi.

Çamaşır kuru iken bir kısmını fırçalayarak azaltmaya çalışın isterseniz. Açık renkli ise sulandırılmış çamaşır suyu, leke çıkarıcı ile , koyu ise limon suyu ve tuz ile çitilenip, sonra da makinede yıkamayı deneyin. Belki bu işlemi bir kaç kez denemek gerekebilir, ya da direkt götürün kuru temizlemeye.

Emin değilim, ama yüksek ısıda bana büsbütün yapışır gibi geliyor.

Benim de bir pikemde küflenme olmuştu, soğuk su ile (makinede) normal detarjanla 2 kere yıkadım çıktı. Ama bendeki çok fazla değildi.

Çamaşır kuru iken bir kısmını fırçalayarak azaltmaya çalışın isterseniz. Açık renkli ise sulandırılmış çamaşır suyu, leke çıkarıcı ile , koyu ise limon suyu ve tuz ile çitilenip, sonra da makinede yıkamayı deneyin. Belki bu işlemi bir kaç kez denemek gerekebilir, ya da direkt götürün kuru temizlemeye.

Ben yıkadım malesef ya. Kuru temizlemeciler ne kadara isterki acaba???

Döküldü biraz tabi ilk oldugu hali kadar değil ama tamamı çıkmadı :((

bende bu sene bazamda sakladığım eşyalarımda küf sorunuyla karşılaştım. bütün çamaşırları 70-80 derecede deterjan+hani şu pembe renkli ambalajı olan leke çıkarıcı varya (isim verebilirmiyim bilmiyorum ama anlaşıldı sanırım) onunla birlikte ön yıkamalı yıkadım şükür bişey kalmadı.

Back
X