Kuduz aşısı acil

Freshmommy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
10.215
9.779
Arkadaşlar merhaba 3 gün önce pantolonmdan kedi tırmaladı. O başka şehirde ben başka sehirde kaldım. Gezideydik. Minik bir kanama oldu ıgne ucu kdr delindi. Yanımızda Dr kuzenımız vardı snaa bırakıyorum bu kararı dedi o an gebelik düşüncem için umursamadım fakat aşı inaktifmiş. Yaptırma kararı aldım şimdi hastanede yaptıracağım. Gebelik de planlıyorum sıkıntı olmazmıs sukur adetime 4 gün var. Asıl sıkıntım su kı anksiyetem tuttu. Sokak kendilerinden kapma ıhtımalı milyonda 1 biliyorum ama 1 lik ihtimal beni bulursa yuzde 100luk olurum onu da bildiğim için aşı olacağım smdı. Bu aşının yan etkisi cok mu daha önce olan var mı. 2 gecedir uyuyamıyorum bazen kuduz mikrobu 1 yıl sonra bile belli oluyormuş. 1 yılım zehir olacagına aşı yapmaya karar verdm bhcg baktırmadm her türlü yapacaklar dıye istemedim. Güncellemee: Kızlar aşımı oldum sol kol tetanoz sağ kol kuduz , 20,24 Kasım ve 01 Aralık ta kalan dozları olacagım . Dr geç kalmadığımı söyledi şükürler olsun normalde 10 gun gözlemmiş zaten kediyi kedi kaldı çok uzakta gözlem şansım 0. Rahatladım çok şükür sağolun )

Son düzenleme:
Aşıyı yaptırın derim. Çünkü tek bir belirti görülürse dönüşü olmayan feci bi yola girmiş oluyorsunuz.

Bi de sakin olun resmen panik atak geçiriyorsunuz. Hemen bi hastanenin acilinden yaptırın aşıyı. Korkulacak bi şey yok

Evet giriş yaptırdım öğle molası Dr bekliyorum kesinlikle geçiriyorum çünkü biraz burnum tıkalı bırkac gun gezdik cok yoruldum ustune halsızlıgım var. Ateşim gece aniden çıktı indi. Şok oldum duramıyorum korkudan 3 gün umarım geç degıldır üst solunum yolu ndan ates halszlk oldum buna emnm 2 gunde olmazmıs fakat pskolji işte çok zor

Bir sakin olun. Beni sokakta kim bilir kaç defa kedi tirmalamistir, hic aklıma böyle şeyler gelmedi. Ben hamileyken bile bacağımı kedi tirmalamisti. Veteriner hayvanın durumunu sordu, sonra benim durumu sordu. O tarz minik çiziklerden kolay kolay bir şey olmayacağını söylemişti. Asinizı yaptirin bir şey olmaz

Neler araştırdık eşimle ama mevzu benim psikolojimi baglandı. Kızıma bakıp bakıp panik atak gecırıyorum o düşük ihtimal beni bulursa benssız ne yapar diye. Bu yüzden akıl sağlığım için aşı olucam aslında

Ben olsam hemen gider yaptırırdım. Kuduzun çaresi yok, geri dönüşü yok. Şu an aşının yan etkisini düşünmezdim ben olsam, bu şu an için lüks sayılır.
15dk sonra olmus olacagım haklısınız 4 doz dediler. 3 gün gec degıldır dmı ya normalde 10 gün hayvan gozetlıyor kacarsa veya ölurse aşı yapılıyormus

Ben şansa yasiyorum büyük ihtimalle :) sokak kedileri ile benim kadar haşır neşir olan nadir insan vardır. Siz asinizi olun, geçmiş olsun.

15dk sonra olmus olacagım haklısınız 4 doz dediler. 3 gün gec degıldır dmı ya normalde 10 gün hayvan gozetlıyor kacarsa veya ölurse aşı yapılıyormus
Hiçbir bilgim yok, sağlık personeline sorun bence aşı olmadan önce geç mi değil mi en net cevabı onlar verir.

Doktora aşıya ek olarak kuduz serumu da sorun.

Bence aşı bitine kadar hamileliği bekletin. Ve kedilerdern bulaşan bazı virüsler bebeğin gelişimine zarar verebiliyor, toxoplasma gibi. Gebelikte rutin bakılan testler zaten. Böyle bir virüs kaptınız mı diye gebelikten önce doktora görünmenizi öneririm. Şayet böyle bir durum varsa tedavi olup gebe kalırsınız.

Bu aşı ilk bulunan aşılardan 300 yıllık falan. Her yıl 400 500 bin kişi bu aşıdan oluyor ülkemizde, hiçbir sorun yasamiyorlar. Ama olacaksanız bir an önce olun, 2 gün geçmiş.

Sokak hayvanları ile sürekli ilişkim olduğu için kuduz aşısı defalarca oldum, bir yan etki yaşamadım ilk olduğumda biraz ateşin çıkabilir ya da vücut ağrıların olabilir demişti doktor ama o da olmadı, ne yan etkisi olabilir ki kuduz aşısının. Gittiğim her yerde hayvanlarla irtibat halindeyim yıllardır bir kuduz vakasına rastlamadım ama kedi, köpek hatta fare tarafından ısırılmışlığım var , sokak hayvanını takip zor olduğu için her defasında aşı oldum bir sorun olmaz korkmayın. Asıl korku sebebi aşı olmamaktır, tedirgin olacağınıza güvenli olursunuz gönül rahatlığıyla aşınızı olun

Evet hislerime tercüman oldunuz aslında mantık çerçevesinde Ben de bunların farkındayım hatta kedi yüzünden kuduz olup yaşamını yitireni hiç duymadım muhtemelen belki de olacaksa da aşılama sayesinde olmadı peki sizce 3 gün geçmiş olması benim açımdan geç mi. Resmen bu korku yüzünden panik atak hastası olduğuma karar verdim neredeyse. Teşekkür ederim

Evet ihtimal çok düşük ama varsa geri dönüşü yok hemen yaptırın niye gec kalıyorsunuz
oglum 3 ay önce bi mekanda kediyle oynarken hafif tırmalandı 3 doz vuruldu son dozuna gitmeden kedinin aşılı ve sahipli olduğu öğrendiğimiz için vurdurmadık
bu hafta kursta ablasını beklerken orda gördüğü sokak kedisıni gıdıklamak istemiş kedi de elini bayagı derin tırmalamıs yine aşıya kostuk
4 yasında dun aşı vurulurken artik dısarda kediyle oynamıcam diye ağlıyordu
Böyle durumlarda acele edin beklemeyin bişey olmayacagını düşünsemde o minik ihtimalın geri dönülemez bi durumu var

İlk doz temasın olduğu gün olmalı aslında prosedür böyledir. Aşıyı yapan yetkiliden bu konudan bilgi alabilirsiniz geç değildir umarım ama öyle bile olsa dört doz aşılanacaksınız bir sıkıntı çıkacağını sanmam

Sol kolumdan tetanoz sağ kolumdan kuduz aşısı vuruldum son tetenozum 2018de idi doğumdan sonraki dozu yaptırmayı unutmuştum 10 yıl koruyacaktı o yüzden tekrar yaptılar evet 10 gün içinde yapılabiliyormuş içimi rahatlattı doktor bey sağ olsun hiç sıkıntı değil rahatlayın artık dedi panik olduğumu zaten gördüğü için. 10 gün boyunca kedi burada olsa onu takip edin diyecekmiş bana ona göre ası yapacakmış gec kalmadım şükür

Son düzenleme:
Geç kalmamışım 10 gün boyunca ilk doz vurulabiliyormuşDr beni epey rahatlattı yapman gerekeni yapıp gelmen iyi olmus dedi gebelkk durumu vs o an cok ciddi boyutlara ulasacagnı dusunmedmzararlı diye yaptırmak ıstemedım fakat degılmıs. Aslında yanımdaki hemşire arkadaş ben olsam hiçbir şekilde kafama takmam dediği için de biraz rahattım dün akşam çıkan kısa süreli Ateş beni korkuttu üstüne araştırınca kafayı yedim ama aşıyı yapan doktor bey merak etme akşamki Ateş kuduzdan olsa asla düşmezdi dedi onu da rahatladım ilaçsz dustu çünkü

Gelmiş geçmiş olsun sağlıkla şimdi aşılarınız bitince tüm sokak hayvanlarıyla koyun kucak olabilirsiniz üç yıl koruyacak aşılar sizi. Sağlık anksiyetesi bende de var o yüzden anlıyorum içinizdeki paniği çok zor bir durum umarım bir gün bunu da iyileştirebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…