- 25 Aralık 2014
- 8.152
- 27.720
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Kuduz hayvanı da öldürür 10-15 gün icinde.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence aşıyı yaptırın. Siz gerçi ellerinizi yıkıyormuşsunuz ama yine de yaptırsanız iyi olur. Bazı insanlar dışarıda köpek sevip eli salyalıyken gelip evindeki kediyi sevip risk alıyor ama farkında değil.Ben olmadim cunku evden çıkmayan kedi kuduz olmaz ki disardan biz de getirmiş olamayız elim temiz değilken asla yavruma dokunmam:) ama sizinki dışardan gelmis ya bisey olmaz ama iciniz rahat etsin asinizi olun. Sakin olun korkmayın
Kuduz olsaydınız çoooktan belirti vermişti belki de uyutulmuştunuz korkmayınArkadaşlar merhaba,
2 ay önce çöpte yaklaşık 2,5 aylık yavru kedi bulduk hasta ve zayıftı, açtı, pire doluydu veterinere götürdük iç-dış parazit aşısı yapıldı karnı doyuruldu kızım çok istediği için evde balkonda bakmaya başladık 2 ayı geçti bizimle
Asıl olan bu 2 ayda defalarca bizi ısırdı, tırmaladı, kanattı çok oyuncu hiç aklıma kuduz gelmedi
Şimdi kuduz salgını vs diye haberlerde görünce beni bir korku sardı
Bu kedi bir iki gün balkondan kaçıp geri gelmişti
Neyse ben 20 eylülde ilçe tarımda kuduz aşısını yaptırdım kediciğe
Ama acaba kuduz bulaşmış mıdır bize?
Kollarımda tırmık izleri var mesela
Zaten sağlık anksiyetem var şimdi gidip aşı olsam kaç gün oldu
Bu arada kedi sapasağlam gayet iyi
Sürekli kuduz muyuz diye düşünüyorum napim ben şimdi ?
Evet bizde sizin gibi düşünüp aldık ilk götürdük veteriner ayı ile uyumlu değil kilosu çok aç kalmış demişti ilk bulduğumuz da halsiz ve parazitliydi şuan 4 katına çıktı maşallah pırıl pırıl sağlıklı bir kız oldu herkes balkona kızdı ama yapacak bir şey yok elimden bu kadarı geldi kendini kurtardı artık çok şükür ben panik olduğum için kuduz olayı aklımı kurcaladıKuduz hakkında bilgim yok ama balkondada olsa bakın eskiden olsa tepki verirdim ama şuan sokaklarda köpek çok fazla başedemez sokakta zorlanır
Ee tamam sağlığına kavuşunca salsaydınız sokağa şimdi balkonda daha mı iyi sizce?Bulduğumuz hali balkonda ki halinden bin kat kötüydü pire doluydu açtı parazitten tüyleri kurumuş dedi veteriner gerekeni yaptık çöp konteynırından daha iyi olur diye düşündüm
Konumda başka bir şey soruyorum yine de teşekkürler
Eve alsanız ne oluyor kediyi elinizden eve almak neden gelmiyor?Evet bizde sizin gibi düşünüp aldık ilk götürdük veteriner ayı ile uyumlu değil kilosu çok aç kalmış demişti ilk bulduğumuz da halsiz ve parazitliydi şuan 4 katına çıktı maşallah pırıl pırıl sağlıklı bir kız oldu herkes balkona kızdı ama yapacak bir şey yok elimden bu kadarı geldi kendini kurtardı artık çok şükür ben panik olduğum için kuduz olayı aklımı kurcaladı
Teşekkür ederim bu kısım için anksiyetem olduğundan rahatlattıİçiniz rahatlamalı bence bir sürü insan var kedisi dışarıda gezip kafasına göre gelen.
Kaçıp gidip geri geldi gece miuav miuav bağırıyor camlar açık hemen kalkıp getirdim ve geldiğinde çok açtı kaçtığı süre boyunca aç susuz kalmışEe tamam sağlığına kavuşunca salsaydınız sokağa şimdi balkonda daha mı iyi sizce?
İyi değil ki kaçıp gitmiş kedi yolunu bulunca.
Bir şey de olmaz aşılarını yaptırıyorsanız.
Benim arkadaşım hep giriş katlarda oturdu kedisi için kafasına göre gidip geliyordu.
Apartmanımızda yaşayan kedi vardı arada bizim eve gelirdi bizim kattaysa sonra öğrendim ki sahipli kediymiş apartmanda dışarıda geziyormuş gece evine gidiyormuş. Hep gittiğimiz bir marketin önünde cins büyük kediler var ya ondan görüyorduk yazık sokağa mı atıldı bu deyip besliyorduk en son sahiplendirmeye çalışalım dışarıda yapamaz dedik ve market çalışanına sorduk meğerse yan apartmanda yaşayan birinin kedisiymiş geziyormuş öyle.
İçiniz rahatlamalı bence bir sürü insan var kedisi dışarıda gezip kafasına göre gelen.
Ama balkonda kedi beslenmez ya dert etmeniz gereken o.
Şimdi çocuğunuz istedi diye aldınız o kediyi.
Ve balkona tıktınız.
Çocuğunuza nasıl bir örnek oldu?
Bir de kedinin işine yaradı biz onu daha kötü durumdan kurtardık diyorsunuz.
Resmen çocuğunuzun gönlünün yarısını yapayım diye kediyi hapsetmişsiniz balkona.
Arada gidip oynar çocuğunuz artık yeter ki gönlü olsun.
Biz de zor durumda olan hayvan kurtardık hamile olanı vardı evde baktık vs ama balkona hapsetmedik.Kaçıp gidip geri geldi gece miuav miuav bağırıyor camlar açık hemen kalkıp getirdim ve geldiğinde çok açtı kaçtığı süre boyunca aç susuz kalmış
Yazdım başka arkadaşa sizede yazayım
Kediyi çocuğa oyuncak diye almadık gezerken çöp konteynırının içinde ağladığını duyduk çıkardık pire parazit vs herşeyini yaptırıp baktık bulduğumuz da halsiz açtı kilosu ayı ile uyumlu değildi veteriner çok paraziti var ve aç getirmeseniz bir iki güne karnı şişer ölürdü dedi
Kuduz olsaydi simdiye kadar çoktan ölürdü rahat olunKuduzu yeni oldu ilk bulduğumuz da veteriner küçük diye yapmamıştı daha 1 hafta oldu kuduz aşısı olalı ama öncesinde 2 ay bizi tırmaladı kanattı