Kuduz ?

Kuduz olan hayvan yaşayamıyor ki zaten ayrıca ısırdığı yerler tamamen çürür gibi morariyor. Yengemi geçen ısırdı dirseğe kadar eli morardı gitmedi aşıya ölürsün deyip zor gönderdik oda üç kez gitti. Orda bir adam görmüş kedinin çizdiği bulaşma buraya bırakmıyorlar aşıya başlayınca deyip yollamış adamı şok olduk hepimiz. Bu anımı da anlatmış oldum burda kb

Ben olmadim cunku evden çıkmayan kedi kuduz olmaz ki disardan biz de getirmiş olamayız elim temiz değilken asla yavruma dokunmam:) ama sizinki dışardan gelmis ya bisey olmaz ama iciniz rahat etsin asinizi olun. Sakin olun korkmayın
Bence aşıyı yaptırın. Siz gerçi ellerinizi yıkıyormuşsunuz ama yine de yaptırsanız iyi olur. Bazı insanlar dışarıda köpek sevip eli salyalıyken gelip evindeki kediyi sevip risk alıyor ama farkında değil.

Çocuklarınızın gönlünü eğleyeceksiniz diye eve kedi/köpek alıp onları hapsetmekten vazgeçin artık. Balkon kapalı olsa bile kedi bu ev içerisinde özgürce geniş alanda gezmek ister! Sağolun hayvanı kurtarmışsınız ama bir o kadarda eziyet ediyorsunuz. İstanbulda yaşıyorsanız ben alayım kediyi

Arkadaşlar merhaba,
2 ay önce çöpte yaklaşık 2,5 aylık yavru kedi bulduk hasta ve zayıftı, açtı, pire doluydu veterinere götürdük iç-dış parazit aşısı yapıldı karnı doyuruldu kızım çok istediği için evde balkonda bakmaya başladık 2 ayı geçti bizimle

Asıl olan bu 2 ayda defalarca bizi ısırdı, tırmaladı, kanattı çok oyuncu hiç aklıma kuduz gelmedi 😔
Şimdi kuduz salgını vs diye haberlerde görünce beni bir korku sardı 😰
Bu kedi bir iki gün balkondan kaçıp geri gelmişti
Neyse ben 20 eylülde ilçe tarımda kuduz aşısını yaptırdım kediciğe
Ama acaba kuduz bulaşmış mıdır bize?
Kollarımda tırmık izleri var mesela
Zaten sağlık anksiyetem var şimdi gidip aşı olsam kaç gün oldu
Bu arada kedi sapasağlam gayet iyi
Sürekli kuduz muyuz diye düşünüyorum napim ben şimdi ?
🥺
Kuduz olsaydınız çoooktan belirti vermişti belki de uyutulmuştunuz korkmayın

1- Yavru kedilerde kuduz görülmüyor onu da nereden çıkarttınız?
2- Kuduz olan hayvan sağlıklı şekilde yaşamına devam etmez
3- Hasta halde bırakmamanız güzel evet ama kediyi hapsetmeniz de bir o kadar kötü. Sahiplendirin acilen, yazık o bebeğe.

Kuduz hakkında bilgim yok ama balkondada olsa bakın eskiden olsa tepki verirdim ama şuan sokaklarda köpek çok fazla başedemez sokakta zorlanır
Evet bizde sizin gibi düşünüp aldık ilk götürdük veteriner ayı ile uyumlu değil kilosu çok aç kalmış demişti ilk bulduğumuz da halsiz ve parazitliydi şuan 4 katına çıktı maşallah pırıl pırıl sağlıklı bir kız oldu herkes balkona kızdı ama yapacak bir şey yok elimden bu kadarı geldi kendini kurtardı artık çok şükür ben panik olduğum için kuduz olayı aklımı kurcaladı

Hanfendi evde bakın balkonda kedi bakılmaz derken insanlar yalnızca kedi için söylemiyor bunu. Sokakla teması olan hayvan kuduz olmasa da pek çok ciddi hastalık için taşıyıcı olabilir. Daha dün 2 farklı kişiden sokak hayvanlarının taşıdığı çeşitli hastalıkları kaptıklarını öğrendim. Birinin suratını mantar kaplamış mesela. Geçen hafta da doğum yapan bir kedi nedeniyle apartmanlarını pire basmış arkadaşım anlattı. Yani evcil hayvan yarı evde yarı sokakta olmaz. Size de yazık hayvana da.

Bulduğumuz hali balkonda ki halinden bin kat kötüydü pire doluydu açtı parazitten tüyleri kurumuş dedi veteriner gerekeni yaptık çöp konteynırından daha iyi olur diye düşündüm
Konumda başka bir şey soruyorum yine de teşekkürler
Ee tamam sağlığına kavuşunca salsaydınız sokağa şimdi balkonda daha mı iyi sizce?
İyi değil ki kaçıp gitmiş kedi yolunu bulunca.
Bir şey de olmaz aşılarını yaptırıyorsanız.
Benim arkadaşım hep giriş katlarda oturdu kedisi için kafasına göre gidip geliyordu.
Apartmanımızda yaşayan kedi vardı arada bizim eve gelirdi bizim kattaysa sonra öğrendim ki sahipli kediymiş apartmanda dışarıda geziyormuş gece evine gidiyormuş. Hep gittiğimiz bir marketin önünde cins büyük kediler var ya ondan görüyorduk yazık sokağa mı atıldı bu deyip besliyorduk en son sahiplendirmeye çalışalım dışarıda yapamaz dedik ve market çalışanına sorduk meğerse yan apartmanda yaşayan birinin kedisiymiş geziyormuş öyle.
İçiniz rahatlamalı bence bir sürü insan var kedisi dışarıda gezip kafasına göre gelen.
Ama balkonda kedi beslenmez ya dert etmeniz gereken o.
Şimdi çocuğunuz istedi diye aldınız o kediyi.
Ve balkona tıktınız.
Çocuğunuza nasıl bir örnek oldu?
Bir de kedinin işine yaradı biz onu daha kötü durumdan kurtardık diyorsunuz.
Resmen çocuğunuzun gönlünün yarısını yapayım diye kediyi hapsetmişsiniz balkona.
Arada gidip oynar çocuğunuz artık yeter ki gönlü olsun.

Evet bizde sizin gibi düşünüp aldık ilk götürdük veteriner ayı ile uyumlu değil kilosu çok aç kalmış demişti ilk bulduğumuz da halsiz ve parazitliydi şuan 4 katına çıktı maşallah pırıl pırıl sağlıklı bir kız oldu herkes balkona kızdı ama yapacak bir şey yok elimden bu kadarı geldi kendini kurtardı artık çok şükür ben panik olduğum için kuduz olayı aklımı kurcaladı
Eve alsanız ne oluyor kediyi elinizden eve almak neden gelmiyor?
Kediler için yapılmış ağ taktırırsınız açtığınız pencerelere tamam evde vakit geçirir.
Kediler evi de çok sever yeter ki canı isteyince gidip sevdireceği oyun oynayacağı kişiler elinin altında olsun.

İçiniz rahatlamalı bence bir sürü insan var kedisi dışarıda gezip kafasına göre gelen.
Teşekkür ederim bu kısım için anksiyetem olduğundan rahatlattı
Kötü bir durumda idi pisicik sağlık, beslenme barınma, aşılarını hallettik şuan toparladı baya büyüdü sahiplendirebilirim artık bir de kısırlaştırabilecek imkan bulsak onun için çok iyi olacak
Eve niye alamıyorum astımım var alerjik rinitle tüyler hapşırtıyor akciğerde ki branşlarımı tıkıyor maalesef

Benim son bulduğum yavrularda tüm vücudumu tırmaladı hiçbir şey olmadı tabi sizde de olmayacak diye bir kural yok ancak 2 ay şüpheyle bekleyip kedileri balkonda tutana kadar veterinere kedide kuduz olma durumu var mıdır sorsaydınız keşke. Bir doktor kulağına yakından bakıp olmadığını söylemişti mesela. 2 ay çok uzun bi süre kedi balkonda bu kadar tutulmaz. Ben bahçem olduğu için bakıyorum olmasa bir yere kapatamam o kedileri.

Ee tamam sağlığına kavuşunca salsaydınız sokağa şimdi balkonda daha mı iyi sizce?
İyi değil ki kaçıp gitmiş kedi yolunu bulunca.
Bir şey de olmaz aşılarını yaptırıyorsanız.
Benim arkadaşım hep giriş katlarda oturdu kedisi için kafasına göre gidip geliyordu.
Apartmanımızda yaşayan kedi vardı arada bizim eve gelirdi bizim kattaysa sonra öğrendim ki sahipli kediymiş apartmanda dışarıda geziyormuş gece evine gidiyormuş. Hep gittiğimiz bir marketin önünde cins büyük kediler var ya ondan görüyorduk yazık sokağa mı atıldı bu deyip besliyorduk en son sahiplendirmeye çalışalım dışarıda yapamaz dedik ve market çalışanına sorduk meğerse yan apartmanda yaşayan birinin kedisiymiş geziyormuş öyle.
Ama balkonda kedi beslenmez ya dert etmeniz gereken o.
Şimdi çocuğunuz istedi diye aldınız o kediyi.
Ve balkona tıktınız.
Çocuğunuza nasıl bir örnek oldu?
Bir de kedinin işine yaradı biz onu daha kötü durumdan kurtardık diyorsunuz.
Resmen çocuğunuzun gönlünün yarısını yapayım diye kediyi hapsetmişsiniz balkona.
Arada gidip oynar çocuğunuz artık yeter ki gönlü olsun.
Kaçıp gidip geri geldi gece miuav miuav bağırıyor camlar açık hemen kalkıp getirdim ve geldiğinde çok açtı kaçtığı süre boyunca aç susuz kalmış
Yazdım başka arkadaşa sizede yazayım
Kediyi çocuğa oyuncak diye almadık gezerken çöp konteynırının içinde ağladığını duyduk çıkardık pire parazit vs herşeyini yaptırıp baktık bulduğumuz da halsiz açtı kilosu ayı ile uyumlu değildi veteriner çok paraziti var ve aç getirmeseniz bir iki güne karnı şişer ölürdü dedi

Balkon ne Ya cani misiniz , hayvan bakımından ve sağlığından zerre anlamadığınız belli
Dışarı bırakın daha iyi hayret bşy ya!!!!

Kaçıp gidip geri geldi gece miuav miuav bağırıyor camlar açık hemen kalkıp getirdim ve geldiğinde çok açtı kaçtığı süre boyunca aç susuz kalmış
Yazdım başka arkadaşa sizede yazayım
Kediyi çocuğa oyuncak diye almadık gezerken çöp konteynırının içinde ağladığını duyduk çıkardık pire parazit vs herşeyini yaptırıp baktık bulduğumuz da halsiz açtı kilosu ayı ile uyumlu değildi veteriner çok paraziti var ve aç getirmeseniz bir iki güne karnı şişer ölürdü dedi
Biz de zor durumda olan hayvan kurtardık hamile olanı vardı evde baktık vs ama balkona hapsetmedik.
Sahiplendirme siteleri var oraya yazarsınız olmadı ama balkon ne.
İlaç alırsınız olmadı ilaçları var sizin sağlık durumunuz için.
Kedicik gitse de gelir evi bellemiş şu an balkonu.

X