Kuduz ?

1- Yavru kedilerde kuduz görülmüyor onu da nereden çıkarttınız?
Yavru kedi köpeklerde de kuduz görülebilir maalesef, eşimin anneannesi yavru kedi tarafından ısırılmış ve anneanne kuduzdan vefat etmiş.
Bu nedenle yavru dahi olsa aşısı henüz yapılmamış veya aşı yapıldığından emin olmadığımız kedi ve köpeklerin ısırmasına, vücudumuzdaki açık yaraları yalamasına müsade etmemeliyiz.

MaysaveBulut MaysaveBulut sizin yavru kuduz değildir, olsaydı 2 aylık süreçte zaten hayvanda belirtileri olurdu ama siz kendinizi rahat hissedecekseniz önlem olarak kendinize aşı yaptırın.

Bence aşıyı yaptırın. Siz gerçi ellerinizi yıkıyormuşsunuz ama yine de yaptırsanız iyi olur. Bazı insanlar dışarıda köpek sevip eli salyalıyken gelip evindeki kediyi sevip risk alıyor ama farkında değil.
Tabii ki öyle benim cocuk deli olduğu için mecburen 2 kat dikkat etmiştim. Ama aşı kesinlikle şart

Yavru kedi köpeklerde de kuduz görülebilir maalesef, eşimin anneannesi yavru kedi tarafından ısırılmış ve anneanne kuduzdan vefat etmiş.
Bu nedenle yavru dahi olsa aşısı henüz yapılmamış veya aşı yapıldığından emin olmadığımız kedi ve köpeklerin ısırmasına, vücudumuzdaki açık yaraları yalamasına müsade etmemeliyiz.

MaysaveBulut MaysaveBulut sizin yavru kuduz değildir, olsaydı 2 aylık süreçte zaten hayvanda belirtileri olurdu ama siz kendinizi rahat hissedecekseniz önlem olarak kendinize aşı yaptırın.
Merhaba anneanne daha kırsal denecek bir
bölgede mi yaşıyordu? ender ama olabilecek bir şey işte! ki ben de
sağlık anksiyetesi var şimdi daha çok korktum :KK43:
Allah rahmet eylesin.

Son düzenleme:

Müdirem haklısın ama muhtemelen dediğiniz olay köy yerinde olmuştur yani şehirlerde yavru kedilerde daha doğrusu kedilerde kuduz olayına rastlamadım ben. Beni geçtiğimiz aylarda beslediğim bir sokak köpeği ısırdı mamasını alacağımı düşündü ama aşı olmadım çünkü hayvan aşılıydı. Büyük şehirlerde kuduz vakası yok ama tabii olmayacak diye bir şey de yok dediğiniz gibi.

Son düzenleme:
Beni de sokak kedisi tırmalamıştı ve kuduz aşılarımı olmuştum, o dönem çok araştırdım, kedilerden kuduz bulaşabilir, sürekli patilerini yaladıkları için salyası patiye bulaşıyormuş(ve tırnak içlerine de elbette). Ama kediden kuduz bulaşma vakası da çok az çünkü kediler kuduz mikrobunu aldıktan sonra diğer hayvanlar kadar bile dayanamadan ölüyorlarmış. Yani bulaştırmaya pek imkanları kalmıyor. Hastalık onlarda daha hızlı ilerliyormuş. Yani son zamanlarda evden kaçıp gitmediyse, en azından 1 hafta-10 gündür gözünüzün önündeyse ve davranışları falan değişmediyse çok korkmayın.

Allah rahmet eylesin.

Şunu okuyun ve sakinleşin lütfen. Abartmayın.

Bir sorun olmaz zaten hayvan tarafından ısırıldığınızda hastanede kuduz aşısının ilk dozundan sonra eğer hayvan ölmezse ikinci dozu olmuyorsunuz çünkü 1 hafta içinde ölüyorlar. Eğer ölmediyse devam aşılarını olmazsınız ve ölmediyse hayvan kuduz değildir

Allah rahmet eylesin.

Müdirem haklısın ama muhtemelen dediğiniz olay köy yerinde olmuştur yani şehirlerde yavru kedilerde daha doğrusu kedilerde kuduz olayına rastlamadım ben. Beni geçtiğimiz aylarda beslediğim bir sokak köpeği ısırdı mamasını alacağımı düşündü ama aşı olmadım çünkü hayvan aşılıydı. Büyük şehirlerde kuduz vakası yok ama tabii olmayacak diye bir şey de yok dediğiniz gibi.
MaysaveBulut MaysaveBulut korkmayın sizi korkutmak için yazmadım ama maalesef yavrularda da kuduz görülebiliyor, aşılanmamış veya aşılı olduğu şüpheli durumlarda çok şirin olsalar da yavru kedi köpeklere dikkatli yaklaşmakta yarar var.

feliscatus feliscatus anneanne 1960 yılında İzmit’te vefat etmiş, bildiğim kadarıyla köyde değil merkezde yaşıyorlarmış tabii o dönemin şartlarını bilemiyorum 🤷‍♀️ama İstanbul’da da eskiden yaşadığımız ilçede bir balıkçı beslediği yavru kediden kuduz virüsü alıp ölmüştü 80’li yıllarda, bu 2 olay yüzünden hayvanları çok severim sokak hayvanlarından da kendimi sakınmam fakat aşılı olduğuna emin olmadığım durumlarda açık yaram varsa veya hayvan oyun amacıyla ısırmaya kalktığında, ki bizim buradakiler güreşmeyi oyun oynarken sağını solunu ısırmayı sever:)) daha dikkatli davranıyorum, buradakilerin de geneli aşılı sokak kedilerine düzenli aşılama yapılmıyor sanırım ama köpekler hem kısırlaştırılıyor hem aşılanıyor, kedileri de bizler gördükçe götürüyoruz kısırlaştırmaları ve aşıları yapılıyor tekrar geri salınıyor.

Lafı uzattım ama aşısı olmayan hayvanlarda insanların tedirginliklerine hak veriyorum, şüpheye düşüyor endişe ediyorlarsa hem mümkünse hayvanı gözlemlesinler hem de kendilerine aşı yaptırsınlar.

Şunu okuyun ve sakinleşin lütfen. Abartmayın.

Teşekkür ederim 🙏

X