kucuk ev..

nesssl

...
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
369
30
73
İyi akşamlar herkese,yine ben ve yine fikirlerinize ihtiyacım var.
Bir oğlum var üçbuçuk yaşında,evimiz üç oda,odalar küçük,hergun oturduğumuz oda,misafir odası!yatak odası ve evim sobali.Oğlum bir yasindayken sobanin yan tarafına düştü ve yüzü yandı,bende hala panik telaş yani adı her neyse kışın oturduğumuz odada yalnız yatmasindan korktum ,gece kalkıp sobaya yaklaşır da duymam diye,besiginde yatak odamızda yattı.(soba koridorda olduğu için üç odada sıcak)Artık ayırmak istiyoruz yatağını ama düşünüyoruz tasiniyoruz hesap olcuyoruz biciyoruz yok yok yok olmuyor ,çocuğa oda gerek ama nasıl?
Eşim misafir odasının koltuklarını oturma odasına koyalım,zaten oturma odasındaki koltuklar eskidi diyor(daha once konu acmistim o.odası koltukları için örtü diye)misafir odasını çocuğa oda yapalım diyor ama misafir gelince de odalar küçük olduğu için mecburiyetten kadınlar bir odaya erkekler bir odaya oturuyor,kadinlardada aynen büyükler bir odaya ,gençler bir odaya oturuyor diye eşime hatirlatiyorum susuyor geri çare yok.
Bende diyorum ki, karyolamizin yanında besik,o besigi kaldirsak yerine tek kişilik bir yatak koysak ,yatağın üstünden duvara dolap yaptirsak ,içine yatak vs koysak,sonra karyolayla ,tek kişilik yatağın ortasından tavanda ayırıp, görünmeyen tül perde benzeri bişey taksak ,sizce cok mu saçma olur?Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var biakil verin.

Arkadaslar ,ee yeter biz napalim demeyin fikir verin lütfen,beynim resmen dondu düşünemiyorum.
Karar vermiştim ,m.odası koltuklarını ,günlük oturduğumuz odaya koyup ,o.odadaki koltukları elden çıkarıp,m.odası dedigim odayı çocuk odası yapicaktim:-( :-(azonce ölctum,m.odasının koltukları daha geniş kolları ,iskeleti vs.sığmıyor yani odaya,lütfen fikir verin(((((( ne yapabilirim ?

Son düzenleme:
ev kendinizin sanirim.daha once birinde gormustum odanin ortasini surgulu kapi gibi bsyle ayirmislar yatmadan yatmaya oyle kapatiyrlardi

Eninde sonunda o çocuğa oda yapacaksınız mecbur ,siz yapmasanızda o isteyecek büyüyecek çünkü ,arkadaşlarında görecek olmayacak ,yatak odasını tülle ayırmak filan olmaz o iş öyle ,evin en küçük odasını oğlunuza vereceksiniz,bir yatak bir dolap koyacaksınız sığarsa birde kanepe koyun belki yatılı misafir filan gelir,sizde bir odada oturacaksınız ,çocuğun odası bile yokken gelecek misafire oda yapılması gereksiz ,unutmayın o ev artık oğlunuza da ait misafire değil.onun yaşam alanını kısıtlama hakkınız yok.

ev kendinizin sanirim.daha once birinde gormustum odanin ortasini surgulu kapi gibi bsyle ayirmislar yatmadan yatmaya oyle kapatiyrlardi

:))oda küçük oda olmuyor,bahsettiigim yatağın üstüne tül yazmistim oraya mi dedin,sürgülü kapının çerçevesi vs sigmazki ,çok dar ince ..

Maalesef tulle olmaz o. Sonuçta sizin bir cinsel yasaminiz var. Çocuk bu ne zaman uyancagi bellimi. Yatak odaniz büyükse sürgülü kapıyla halledebilirsin. Coj cok cok ince kasalilari var sorun olmaz. Yada misafirlerine kiyicaksin yapcak bisey yok...

Çocuk odası yapmayı planladığınız odada neden uyuyamıyor?

Çok doğru söyledin,gelen de ona göre gelsin bence ,misafir için oğlumu kısıtlamak istemem ,ışte sorunum bu,fikir edinmek istiyorum sizler olsanız ne yapardınız?
Birde misafir odası dedgimde de ,koltuklar var bir tanede gümüşlük,masa vs yok,o gumuslugu ne yapsam acaba,o.odasına sığmaz :-(içinde de malum sacma gereksiz takım var,mutfakta küçük raflara da sığmaz,kutulara koysam kaldirsam inan kutuyu koyacak yer bile yok ,tıkabasa yaşıyoruz.

Misafirde bulduğu yerde oturur sırf misafir gelecek diye çocuğun ne suçu var ..benim ayrı bir misafir odası altında bir odam yok bir salonum var köşe takımı o da o kadarda büyük değil on kişide gelse sandalyeler filan bir şekilde sığıyor herkes. Öyle kadın erkek de ayırmamış olursunuz..

Ben olsam biri yatak odam, biri cocugumun odasi olacak sekilde yaparim. Salon oturma odasi misafir odasi ne olarak adlandiriyorsaniz da hepsi bir arada olacak sekilde ayarlardim digerini de..

benim evimde 2+1 ve küçük.çocuğum yok ama alt komşumuzun 2 çocuğu var,onlar benim oturma odası yaptığım odayı çocuk odası yapmışlar,misafir odasıda normal günlük oturmak için oda.aslında hem misafir odası hem oturma odası olması gereksiz ama bizlerde adet olmuş bir kere.gelen misafirleriniz odaya sığmazsa sandalye koyarsınız ona otururlar yada balkona falan.zaten senede kaç kere misafir odasına sığmayacak kadar misafir gelirki evinize.kırk yılda bir kalabalık misafir gelecek diye çocuğunuzu odasız bırakmayın,hem sizinde cinsel yaşamınız var.oturma odasını boşaltın çocuk odası yapın bence,benim çocuğum olsa öyle yapmayı planlıyorum.

Son düzenleme:

Doğru söylüyorsun,eşimin dediği mantıklı..
Peki azonce yorumda yazmistim,gumuslugu ne yapmalıyım sence?

Anlayamadim:-(koltukdami?koltuğu açacak yer yok ,açılmadan da dar olur donerken düşer.
Oraya hem yatak hem de kanepe olacak şekilde bir şey alsanız normalde çocuğunuz kullansa, misafir gelince yatağı toplasanız?

Gümüşlüğü ne yapacaksın biliyormusun,2. El eşya alımı yapan bir yere satacaksın ,aldığın parayıda oğlunun yatağı için filan harcayacaksın,içindeki luzümsüz dediğin tabak çanakta kullanamak amaçlı bir şekilde değerlenecek ,yerin yoksa o da aileden anneye ablaya konu komşuya verilecek,eşyaların hayatımızı kısıtlama hakkı yok ,nefes almaya yer ayırın lütfen ,hepsi dünya malı sonuçta ,mutluluğunuzdan önemli değil,

hiç daralma sıkılma iyiki evin küçük kutu gibi eşinin dedği mantıklı at eskiyenlerini misafir için odamı kaldı arkadaşım bi güzel oturma salonu yap kadın ayrı erkek ayrı yerdemi oturur gelen hep bi yerde otursun sizden çocuğunuzdan daha değerli kimse yok bence çocuk odası olarak planladığın yer dar uzun şekilsizse şöyle yap bi yatak koy dolabıda yatağının üst kısmına monte ettir iyice nette bi araştır normalde katlandığında koltuk olup açtığında yatak olan çocuk odaları vs var üst kısmındada dolabı dar odalar vs için fikirler olarak nete gir bence bi bak

Halimize çok şükür asla isyan değil düşüncelerim,beterin beteri var ama çok zormus yinede küçük evde oturmak, onuncu yilimiz da kendi evimize çıkalım diyorduk kaldı dört sene,daha yeni yeni toparlaniyoruz,bir borç bitmeden diğeri başlıyor,ben güya çok masraf yapmim diyordum ama yine taksitler bizi bekliyor .

Doğru söylüyorsun,eşimin dediği mantıklı..
Peki azonce yorumda yazmistim,gumuslugu ne yapmalıyım sence?

ben sanırım konuyu tam anlayamadım,sizin şimdi 1 misafir 1 oturma odası bir de yatak odanız var değilmi?yatak odası sabit,sizin gümüşlüğünüz misafir odasında değilmi?yine yerinde kalacak,yani tüm oturacağınız koltuklar,masa,gümüşlük tek odada misafir odasında olacak,oturma odasını komple boşaltıp sadece çocuk odası yapacaksınız.eğer gümüşlüğünüz misafir odasına sığmıyorsa ve ona yer arıyorsanız o zaman gümüşlüğe el sallayıp vedalaşacaksınız,küçük evlerde kullanmayacağımız şeylere yer ayırma lüksümüz yok çünkü.

Çok saol yorumun için,dedgin yatağı arastiricam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…