• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ve geleceği olan ailenin yanında dadılığa devam etmek veya mesleki kariyer... Kafam çok karışık.

Ben olsam kalırdım burada.
Net bir şekilde konuşun ama.buyuk cocuk Liseye başladığı an ben de iş hayatima başlamak istiyorum vb. Net bir şekilde anlaşın bu konuda.
Şu an kesin tamam diyorlar ama geçen sene de tamam diyorlardı :) Ama staj bu sene çıkan bir şey bakalım

Maas çok iyiymis, kalıp yüksek lisansını tamamla, iibf mezunu olarak staj bana biraz bos iş geliyor. Kiz liseye başlayınca direkt işe başlarsın
Sıradan bir iibf mezunu değilim ki, bir de adam uluslararası lojistik ve denizcilik eşi de uluslararası gözetim yapıyor teknik yani biraz. Orda öğrenielecek bir iş.

6200 çok iyiymiş . sana güvendikleri , seni sevmişler , çocuklarının hatırı için veriyorlar bu parayı . Bence yüksek lisansını yap , stajını tamamla . Yerin de rahat . Hem özelde o maaşı ilk yıllarda bulman biraz zor olur şu devirde . Ev kurman gerekir . Bir sürü sorumluluk ve değişiklik yani .
Tabi hem artı ev masrafı hem bu maaş zor başka yerde çocukları da seviyorum ama bazen kendimi anne gibi hissediyorum :) İzin verip vermeme sorumluluğu dahi bende olunca yoruyor biraz.

Aile iyi ise bence sirket git gel evde de bu işe devam et. 6200 dediğin yaklaşık 10000 gibi bisey farkında ise. İki sene sonra 26 olacaksın. Arkanda güclü bi aile varken iş alanında da kolay ilerlesin. Öteki türlü sıfırdan baslarsın ki iki senede bu noktaya yine gelemezsin.
Aileye söyle ortada buluşun.
Zaten cocuklar da ömür boyu abla istemez emin ol bu iş bşr yerde nasılsa bitecek
İi niyetli olmasalar staj demezlerdi
Zaten benim en çok istediğim şey bu. İş hayatına güçlü bir noktadan başlamak. Umarım olur. Tanıdık lazım bu devirde.

Şuan düzeniniz iyiymiş.. Maaşınız ve çalışma şartlarınız da iyi durumda görünüyor.. Yüksek lisansınızı bitirene kadar bekleyin bakalım ne olur?? Daha sonrasında da tekrar konuşun bence.. Onların şirketi sizin için daha iyi olacağını söylediğiniz için diyorum bunu.

Ama yüksek lisans bittikten sonra artık ne derlerse desin durmayın bence.. 10 binde maaş verseler o akadar okuyup yüksek lisansı çocuk bakmak için yapmadınız sonuçta..
Yüksek lisansımın bitmesine 1 sene var onlar 2 sene istiyor.

Sıradan bir iibf mezunu değilim ki, bir de adam uluslararası lojistik ve denizcilik eşi de uluslararası gözetim yapıyor teknik yani biraz. Orda öğrenielecek bir iş.
Ben de sıradan bir iibf mezunu değilim gayet teknik bir işteyim, gelen hicbir stajyere düzgün iş öğretildiği görmedim

Yüksek lisansımın bitmesine 1 sene var onlar 2 sene istiyor.
Şimdiden konuşun bence yüksek lisans bitince artık işe başlamak istediğinizi belirtin.. Belki sıcak bakarlar.. Ama ısrarcı olurlarsa bir sene size kayıp gibi mi gelir bunu düşünün?? Onların size sağlayacağı şartlardan daha iyi şartlarda işe başlayabilir misiniz mesela?? Cevap evetse ayrılın ama diğer türlü bir sene daha beklemek mantıklı gibi..

Ne zaman kadar dadılık yapacaksınız? Kaybettiğiniz her yıl aleyhinize işliyor. Sizin dönem arkadaşlarınız deneyim kazanırken, siz yerinizde sayıyorsunuz hatta geriye gidiyorsunuz.

Tamam şuan kazandığınız para, olası bulacağınız işten daha iyi ama 10 sene sonra ne olacak? Hadi çocuklar büyüdü diyip size güle güle derlerse, ama siz böyle dememiştiniz demekten başka bir şey yapabilecek misiniz? Bence aileye söyleyin, ben iş görüşmelerine gideceğim, dadılık yapmak için o okulu bitirmedim diyin.

şimdi sizi anlıyorum okudum ettim dadılık mı yapıyorum diyorsunuz

o sektör biraz değişik bir alan mesela o saydıklarınız artı evdeki yardımcı ablanın işini yapıyorum kimse bana maaş vermiyor

şaka bir yana eğer günlük hayatınızı kısıtlamıyorsa sorun değil

bir tanıdık gündüz iş yerinde çalışıp haftada 3-4 gece de çocuklar ile ilgileniyordu, aslında maaşı kadar da o gecelerden kazanıyordu

ama çıkıp gezemiyorum dedi çocukların annesi o saat aralığında kat be kat kazanıyor dedi ve bıraktı

anne baba evde olmazsa tamam da bu akşam anne baba eve geldi diyelim, siz o zaman ne yapıyorsunuz

yani aile yemeği saatinde siz neredesiniz

ya da işte ders saati hadi odaya mı deniliyor

ortamı bilemediğim için soruyorum yanlış anlamayın

örneğin pandemi bitti tiyatrolar açıldı biz seninle tiyatroya gitmek istesek gidilebiliyor mu

yani önceden tarih vs vermek gerekiyor mu yarın akşam çıkabilir miyim falan gibi bir ortam var mı yoksa sadece o izin denilen zamanda mı

bir de izinlisin ama gece orada kalıyorsun o izin gerçekten izin gibi oluyor mu yoksa zaten buradasın hadi film izleyelim dese çocuk olmaz demek zor olur gibi

bu soruları aslında tam cevap verin diye değil de kafanızda somutlayın diye sordum

24 yaşındaki bir genç kadının yapabileceklerinden ne kadar mahrumsunuz bunu anlamaya çalışıyorum zira evet maaş güzel vs de 7/24 ev içi yaşam da kolay değil
Aslında olay tamamen benim elimde yani bir günün dersini iptal edebilirim erteleyebilirim o gün kitap özeti yapmayabilirim vs. çok aşırıya kaçmadıkça bir şey demezler. Zaten pek evde olmuyorlar. Bir nevi evin öz ablası gibiyim ama sorumluluğum daha fazla. Bir yere gidip gitmeme izinlerini dahi annelerini bilgilendiriyorum ama ben veriyorum. Biraz anne gibi hissetmeye başladım. Okulları dersleri öğretmenleri hepsi bende. Çok seviyorum çok eğlenceli akıllı zeki çocuklar ama 40'larımda hissediyorum işte bazen kendimi. Sinemaya izin günümde gidebilirim. Evde olursam izin günüm dahi olsa tabi çocuklar geliyor yanıma. O yüzden sabah çıkıp akşam gelmeye çalışıyorum benimde kafa dinlemeye ihtiyacım oluyor :) Normal dönemde ben okuluma onlarda kendi okullarına gidiyordu dönünce beraberdik yada bazen ben alıyordum dondurma yemeye gidiyorduk falan yani böyle bir düzen. Herşeyin programı var ama saatlerini değiştirebiliirim uzatıp kısaltabilirim aşırıya kaçadan.

Ben de sıradan bir iibf mezunu değilim gayet teknik bir işteyim, gelen hicbir stajyere düzgün iş öğretildiği görmedim
Dadılığa devam et lanet olsun marjinal faydalara da para politikasına da merkezine bankasına adam smith'e mi diyorsunuz :) Amacım sadece cv'mde staj yaptığımda görünsün sırf dadı kalmayayım :)

2 sene daha kalın bence daha yaşınız genç yl biter ayrılırsınız en kötü. İstediğiniz kadar teknik donanıma sahip olun ayrıca şu anki şartlarda asgari ücretin bi tık üstünü alırsınız en fazla.

Sizlik bi durum değil tabi ama iki tane ergenlik döneminde çocukla ilgilenmesi için 20 yaşındaki bi kıza sorumluluk veren aileninde aklına şaşayım. Korkunç bi durum.

Merhaba arkadaşlar, çok uzun zamandır aklımı kurcalayan bir konu var fikirlerinizi bekliyorum. Her şeyi çok net yazacağım ki gelen yorumlar işime yarasın. Ben 24 yaşındayım ve 4 senedir bir ailenin yanında dadılık yapıyorum. Aslında oyun ablası ve derslere yardımcı gibi başladım ama yaptığım dadılık. Aynı zamanda iyi bir okuldan iktisat mezunuyum. Bu aile zaten beni fakültenin mezunlar birliğinden buldu. Bizim üye olduğumuz guruplarda eski mezunların şirketlerinin yada yönetici oldukları yerlerin ilanları yayınlarlar. Bende böyle başladım bu işe. Hem anne hem baba benimle aynı fakülteden mezun, her ikisinin de ayrı ayrı özel işleri var, yurtdışı yurtiçi çok sık seyahat ediyorlar. Yoğunlar yani. Bende 20 yaşında üniversite 2'idim burada başladığımda KYK' da kalıyordum. Bana tek kişilik oda verdiler evde, ayrıca ev işlerine bakan bir abla çalışıyor yani ev işleri ile de alakam yok mesela çocukların yatağını toplamak, masalarını hazırlamak falan benim görevim değil tabi boş olursam yardımcı oluyorum ama benim insiyatifim sonuçta.
12 yaş kız, 10 yaş erkek çocuk var. İşte bildiğiniz dadılık yapıyorum; çocuklarla beraber yemek yiyorum, ders çalıştırıyorum, sohbet ediyorum, dışarıya çıkartıyorum, ingilizce pratik yapıyoruz, nerde olduklarını takip ediyorum, gitar çalıyoruz, kitap okuyup özet anlatıyoruz falan böyle şeyler. Eğlenceli bile hatta aslında.
İlk başladığımda bir önceki dönem döner parası hesaplarken cebim acayip para gördü. Öğrenci için inanılmaz bir para. Çocuklarla da anlaştım sevdiler beni öyle geldi geçti mezun oldum. Aslında mezun olduğumda da kendi yanlarında şirkette bir işe alacaklardı hiç ses çıkmadı bende söyledim en azından 1 sene daha geçsin çocuklar seni seviyor biraz daha büyüsünler dediler tamam dedim. Diğer sene oldu 1 sene daha dediler yine tamam dedim yüksek lisansa başladım hatta.
Şimdi bu sene de büyük liseye başlayana kadar ayrılma diyorlar. 2 sene var. Staj gibi şirkete gidip gelebilirsin de dediler. Ben bu arada sırf meraktan yüksek lisansım devam ederken 6-7 işe başvurdum 2 yerden çağırdılar görüşmeye 1'ine hiç gitmedim diğeri haftaya. Demek ki bir şekilde iş bulabilirim ama onların şirketleri de iyi hem yakından tanıyorum sonuçta. Birde şuan ben 6.200 alıyorum; 1.5 gün izin artı hiç ev masrafım yok. Seneyi beklesem bundan yüksek verirler şirkette diye tahmin ediyorum hem haftanın 1-2 günü gidip gelebileceğim bu sene şirkete. Bilmiyorum sizce ne yapmalıyım? Yine bekle küçükte liseye başlasın derler mi? Ama öyle olsa staj gibi gel git demezler? Bu arada staj sadece benim istediğim için iş öğrenmek adına. Yoksa bana iş yaptırmak derdinde değiller.
Bu pandemide hiç yerini bozma ne olursa olsun yeni mezunsun dışarıda bu şartları bulamazsın maaşının asla bu rakam olacağını düşünmüyorum artı ev giderleri vs olacak ülke hali belli değil ben olsam beklerdim

Konu bana mı feyk geldi??

Yeni üye, acaip bir konu. Çoooook donanımlı bir aile, 20lik bir çocuğa dadılık için 6000TL çıkarıp veriyor. O paraya kuzenim Ankarada bilindik bir şirkette mühendis olarak işe başladı, gerisini siz düşünün. Ben açıkçası inanadırıcı bulmadım Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Konu bana mı feyk geldi??

Yeni üye, acaip bir konu. Çoooook donanımlı bir aile, 20lik bir çocuğa dadılık için 6000TL çıkarıp veriyor. O paraya kuzenim Ankarada bilindik bir şirkette mühendis olarak işe başladı, gerisini siz düşünün. Ben açıkçası inanadırıcı bulmadım Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.
Sizce böyle bir konuda nasıl bir feyk olabilir. Ailelerin çocukları önemli değer veriyorlar. Ücret takıntısı yapmazlar. Onlar akademik başarıyı önemsiyordu. Normal bir bakıcı dahi kaça çalışıyor haberiniz var mı? Tüm sorumluluk bende. Burda maaşımı yüksek bulanlar lütfen sıradan standart bakıcı ücretlerine bir baksın.

Back