Merhaba arkadaşlar, çok uzun zamandır aklımı kurcalayan bir konu var fikirlerinizi bekliyorum. Her şeyi çok net yazacağım ki gelen yorumlar işime yarasın. Ben 24 yaşındayım ve 4 senedir bir ailenin yanında dadılık yapıyorum. Aslında oyun ablası ve derslere yardımcı gibi başladım ama yaptığım dadılık. Aynı zamanda iyi bir okuldan iktisat mezunuyum. Bu aile zaten beni fakültenin mezunlar birliğinden buldu. Bizim üye olduğumuz guruplarda eski mezunların şirketlerinin yada yönetici oldukları yerlerin ilanları yayınlarlar. Bende böyle başladım bu işe. Hem anne hem baba benimle aynı fakülteden mezun, her ikisinin de ayrı ayrı özel işleri var, yurtdışı yurtiçi çok sık seyahat ediyorlar. Yoğunlar yani. Bende 20 yaşında üniversite 2'idim burada başladığımda KYK' da kalıyordum. Bana tek kişilik oda verdiler evde, ayrıca ev işlerine bakan bir abla çalışıyor yani ev işleri ile de alakam yok mesela çocukların yatağını toplamak, masalarını hazırlamak falan benim görevim değil tabi boş olursam yardımcı oluyorum ama benim insiyatifim sonuçta.
12 yaş kız, 10 yaş erkek çocuk var. İşte bildiğiniz dadılık yapıyorum; çocuklarla beraber yemek yiyorum, ders çalıştırıyorum, sohbet ediyorum, dışarıya çıkartıyorum, ingilizce pratik yapıyoruz, nerde olduklarını takip ediyorum, gitar çalıyoruz, kitap okuyup özet anlatıyoruz falan böyle şeyler. Eğlenceli bile hatta aslında.
İlk başladığımda bir önceki dönem döner parası hesaplarken cebim acayip para gördü. Öğrenci için inanılmaz bir para. Çocuklarla da anlaştım sevdiler beni öyle geldi geçti mezun oldum. Aslında mezun olduğumda da kendi yanlarında şirkette bir işe alacaklardı hiç ses çıkmadı bende söyledim en azından 1 sene daha geçsin çocuklar seni seviyor biraz daha büyüsünler dediler tamam dedim. Diğer sene oldu 1 sene daha dediler yine tamam dedim yüksek lisansa başladım hatta.
Şimdi bu sene de büyük liseye başlayana kadar ayrılma diyorlar. 2 sene var. Staj gibi şirkete gidip gelebilirsin de dediler. Ben bu arada sırf meraktan yüksek lisansım devam ederken 6-7 işe başvurdum 2 yerden çağırdılar görüşmeye 1'ine hiç gitmedim diğeri haftaya. Demek ki bir şekilde iş bulabilirim ama onların şirketleri de iyi hem yakından tanıyorum sonuçta. Birde şuan ben 6.200 alıyorum; 1.5 gün izin artı hiç ev masrafım yok. Seneyi beklesem bundan yüksek verirler şirkette diye tahmin ediyorum hem haftanın 1-2 günü gidip gelebileceğim bu sene şirkete. Bilmiyorum sizce ne yapmalıyım? Yine bekle küçükte liseye başlasın derler mi? Ama öyle olsa staj gibi gel git demezler? Bu arada staj sadece benim istediğim için iş öğrenmek adına. Yoksa bana iş yaptırmak derdinde değiller.