• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi ve geleceği olan ailenin yanında dadılığa devam etmek veya mesleki kariyer... Kafam çok karışık.

Altı yıllık öğretmenim 6200 alamıyorum. Söyleyeceklerim bu kadar. 🤑
Bir yerde yatılı kalabilir misiniz? Benim özel okulda çalışan öğretmen arkadaşım var öğrencisi gece 9'da arayınca bizimde hayatımız var bu ne saygısızlık diye söylenip efendim ecemsucuğum diye telefonu açan, çocuklar çalışırken kameradan izleyeceksiniz denince elin p...'ni mi izleyeceğiz diyen biri. 7/24 çocukların her sorunuyla ilgilenmeyi kabul ediyorsanız ingilizce biliyor ve eğitimliyseniz bu tarz aileler bu kadar ücret veriyor. Bana özel değil.

Arkadaşlar maaşımı yüksek bulanlar lütfen yatılı her hangi bir işin ücretlerini öğrensin. Dadılık dahi değil, her hangi bir iş yatılı olursa ne kadarmış öğrensinler lütfen üstelik benim üstümde 2 çocuk sorumluluğu var. Lütfen aldığım parayı sadece fikir olsun öneriler daha doğru gelsin yazdım bu sektörlerde ücretleri bilmiyorsanız yazmayın.

İyi kazanıyorsunuz ama mesleğinizde köreleceksiniz. Yaşıtlarınız birkaç yıllık tecrübeliyken sizin tecrübenizin olmaması işverenler tarafından hoş karşılanmıyor genelde. Dedikleri gibi işiniz garantiyse siz bilirsiniz, o aldığınız parayı çoğu kişi almıyor sonuTe
Teşekkür ederim ama aslında iyi kazanmıyorum insanlar bu işlerin piyasasını bilmiyor sanırım. Yatılı kalınan her işin geliri yüksektir. Özellikte eğitim-çocuk. Arkadaşlar beni sıradan bakıcı sanmış (bakıcı ücretlerinden dahi haberleri yok bence) ingilizce pratikleri ve çalıştırdığım, soru çözdüğüm dersleri özel ders ücretinden hesaplasam gelirim x4 olur en az :)

Bebek bakıcıları 1000 dolar alıyor

İki çocuk var zaten

Maaş çok ya da az diyemeyiz ama “ne yapıyorsun da bu parayı veriyorlar” denilecek ortam değil

Zira hem güvenilir hem iyi örnek abla var ayrıca 4 yıl sonra bu ücret

Bir de arkadaşlar neden 20li yaş demişler de hani burada “ergen çocuğum ders çalışmıyor” deyince üniversiteli abla abi bul deniyor ya işte konu sahibi o abla

Ben 40 yaşındayım anne rolü bende, evde bir de 40 yaşında dadı istemem, çocuk da istemez ona daha yakın olan, okul hayatı devam eden sosyal medyadan popüler konulardan daha iyi anlayanlar ile iletişimi daha iyi olur

Altı yıllık öğretmenim 6200 alamıyorum. Söyleyeceklerim bu kadar. 🤑
hiçbir hayatı, özgürlüğü yok ama. kendine ait bir evi bile yok kalmak anlamında. hani normal işten çıkıp evime gideyim dinleneyim diyemiyor. ya da bugün izin günüm bütün gün evimde film izleyip yatıcam diyemiyor. çocuklar yanına geliyor çünkü, yanından kovamayacağına göre sabahtan akşama kadar dışarıda olmaya çalışıyor izin gününde. yani şu an sadece maddi anlamda bayağı iyi bir durumda.

Bebek bakıcıları 1000 dolar alıyor

İki çocuk var zaten

Maaş çok ya da az diyemeyiz ama “ne yapıyorsun da bu parayı veriyorlar” denilecek ortam değil

Zira hem güvenilir hem iyi örnek abla var ayrıca 4 yıl sonra bu ücret

Bir de arkadaşlar neden 20li yaş demişler de hani burada “ergen çocuğum ders çalışmıyor” deyince üniversiteli abla abi bul deniyor ya işte konu sahibi o abla

Ben 40 yaşındayım anne rolü bende, evde bir de 40 yaşında dadı istemem, çocuk da istemez ona daha yakın olan, okul hayatı devam eden sosyal medyadan popüler konulardan daha iyi anlayanlar ile iletişimi daha iyi olur
Bence arkadaşların bu sektörden haberleri yok ama en kırıcı olanı haberleri olmamasına rağmen fikirleri olması. Kırıldım biraz. Ben yaptığım ingilizce pratiklerini, çözdüğüm soruları, verdiğim dersleri özel ders ücretinden hesaplasam ücretim en az x4 olur :) Hem ben yozgat bozok iktisat mezunu değilim artık insanlarımız iktisat deyince hemen hafife almaya çalışıyor ama şirketlerin, finans firmalarının, uluslararası danışmanlık veya denetim firmalarının hepsinde koca koca görevlerde iktisatçılar var. İlk 4 okuldan birinden mezunum. İktisat eğitimi matematiksel ve analitiktir genelde halkımız bilmez. Ortalamam 3.21. Profesyonel düzeyde ingilizce biliyorum yazılım dilleri biliyorum beni çok hafife almışlar birisi öğretmen aşağı görmüş falan :) Tamam hadi üst olmayalım da aşağı da olmayalım artık :) Amaçları başarılı disiplinli ders çalışmayı ve çalıştırmayı bilen ama eğlendiren bir ablaları olsun. Buradan söylüyorum eğitiminiz iyi ingilizceniz süper iletişiminiz kuvvetli ve yatılı kalabilirseniz bu tarz bir iş bulabilirsiniz. Kimsenin gözü kalmasın :)

hiçbir hayatı, özgürlüğü yok ama. kendine ait bir evi bile yok kalmak anlamında. hani normal işten çıkıp evime gideyim dinleneyim diyemiyor. ya da bugün izin günüm bütün gün evimde film izleyip yatıcam diyemiyor. çocuklar yanına geliyor çünkü, yanından kovamayacağına göre sabahtan akşama kadar dışarıda olmaya çalışıyor izin gününde. yani şu an sadece maddi anlamda bayağı iyi bir durumda.
Evet gerçekten öyle burada insanlara çok şaşırdım ben. Yatılı işlerin hepsinin geliri yüksektir. Demek bu sektörleri bilmiyor arkadaşlar.

Eğer gercekten kendi sirketlerinde iş vereceklerse, birakmayin.
Ama iş vermezlerse en fazla 8 sene sonra sizin o aileyle isiniz bitmis olacak ve 8 sene sonra kendi yasinizida hesaplarsaniz, alaninda neredeyse hic iş tecrubesi olmayan 34 yasinda bir insan olarak iş bulabilecek misiniz?

Teşekkür ederim ama aslında iyi kazanmıyorum insanlar bu işlerin piyasasını bilmiyor sanırım. Yatılı kalınan her işin geliri yüksektir. Özellikte eğitim-çocuk. Arkadaşlar beni sıradan bakıcı sanmış (bakıcı ücretlerinden dahi haberleri yok bence) ingilizce pratikleri ve çalıştırdığım, soru çözdüğüm dersleri özel ders ücretinden hesaplasam gelirim x4 olur en az :)
Piyasayı bilmiyorum ama dediğiniz gibi oldukça özveri isteyen, biraz sosyal yaşantıdan uzaklaşmanıza sebep olan bir iş. Götürüleri de var o yüzden zaten az maaşa da katlanılmazdı. Kira, fatura masrafları olmadığı için gözümüze yüksek geliyor :) Hazır esktra masraflarınız yokken yatırım yapın paranızı iyi değerlendirin derim ben :)

Bir yerde yatılı kalabilir misiniz? Benim özel okulda çalışan öğretmen arkadaşım var öğrencisi gece 9'da arayınca bizimde hayatımız var bu ne saygısızlık diye söylenip efendim ecemsucuğum diye telefonu açan, çocuklar çalışırken kameradan izleyeceksiniz denince elin p...'ni mi izleyeceğiz diyen biri. 7/24 çocukların her sorunuyla ilgilenmeyi kabul ediyorsanız ingilizce biliyor ve eğitimliyseniz bu tarz aileler bu kadar ücret veriyor. Bana özel değil.
Ben konuyu uzun uzadıya değerlendirmedim sadece kendi maaşımla karşılaştırdım. Diğer değerlendirmeleri ya da önerileri üyeler vermiş çok da güzel öneriler vardı içlerinde beğendiğim. Onun dışında ben kendim için düşünecek olursam tabiki yapabileceğim bir iş değil. Ciddi sorumluluk ve özveri istiyor. Bu yaptığınızın karşılığını alıyorsunuz zaten. ( biz öğretmenler de daha fazlasını hakettiğimiz halde alamıyoruz) Uzun soluklu yapılacak bir iş değil kesinlikle. Genç yaşınızda kendinizin olmayan çocuklara yıllarca bakıcılık yaparak en verimli zamanlarınızda körelmemelisiniz. Bir süre daha idare edebilirsiniz yüksek lisans bitene kadar vs. Bu arada size de cevap vermiş olayım W Wurstria

Konu bana mı feyk geldi??

Yeni üye, acaip bir konu. Çoooook donanımlı bir aile, 20lik bir çocuğa dadılık için 6000TL çıkarıp veriyor. O paraya kuzenim Ankarada bilindik bir şirkette mühendis olarak işe başladı, gerisini siz düşünün. Ben açıkçası inanadırıcı bulmadım @Mune
Banada pek inandırıcı gelmedi

Ha ayrıca siz beni neden öğretmenden aşağı gördünüz onu da anlamadım... Okulda her dersi ben çalıştırıyorum evde :)
Siz kendinizi dört yıl okumuş KPSS sınavı ve mülakatlardan geçmiş haftada en az altı farklı sınıfa giren yüzlerce öğrenciyle mücadele eden öğretmenlerle eşit mi görüyorsunuz? Kimse kimseden üstün ya da aşağı değildir ama öğretmen ve yatılı bakıcının kulvarları çok farklı. Tekrar söylüyorum ben ilk yorumumda sadece maaş karşılaştırması yaptım ve maddi şartlarınızın iyi olduğunu söylemeye çalıştım

Siz kendinizi dört yıl okumuş KPSS sınavı ve mülakatlardan geçmiş haftada en az altı farklı sınıfa giren yüzlerce öğrenciyle mücadele eden öğretmenlerle eşit mi görüyorsunuz? Kimse kimseden üstün ya da aşağı değildir ama öğretmen ve yatılı bakıcının kulvarları çok farklı. Tekrar söylüyorum ben ilk yorumumda sadece maaş karşılaştırması yaptım ve maddi şartlarınızın iyi olduğunu söylemeye çalıştım
Yahu siz yazdıklarımı okuyor musunuz? Siz 4 yıl okudunuz ben 5 yıl okudum hazırlıkla. ÖSYS'de sıralamanız kaçtı? Beni hala sıradan bakıcı sanıyorsunuz ne demek öğretmenle eşit mi görüyorsunuz? Hangi üniversite mezunusunuz mesela? TOEFL puanınız kaç? Kimse kimseden üstün değil derken öğretmenle eşit mi görüyorsunuz ne demek? Buradakilerde beni normal bakıcı sanıyor sanırım. Ben KPSS ye girmeyi düşünmedim dahi. Benim fakültemden mezun banka genel müdürleri var yahu... Ben 6 yıllık öğretmenim 6.200 alamıyorum yazmışsınız ilk bu apaçık aşağıda görme; ben BİLE alamıyorum anlamı var. Bence kendinizi geliştirin İsterim ki sizde çok alın öğretmenleri severim ama yanlış konuşuyorsunuz.

Niye okuduğunuza bağlı.
Eğer elim ekmek tutsun, bir birikimim olsun diye okuduysaniz bu iş de gelir kapısı. Sonuçta herkes mezun olduğu işi yapmiyor, okuduğun bölüm senin kişiliğin değil, 17 yaşında girdiğin sınavdan sonra yerleştiğin yer. O yüzden kasmaya gerek yok:)) çalış, daha rahatını ve iyi paşa verenini bulmak zor zaten...
Ama eğer, iktisati gerceken ekonomi ile ilgilendiğiniz için yazdiysaniz , küçükken kendinizi topuklu ayakkabılarla plazada yürürken hayal ediyorsanız, bir arkadaşıniz iş kurma hayalini paylaşınca hemen kafanızdan kar marjı hesapları dolaşıyorsa ve körelmekten korkuyorsanız kesinlikle o konfor girdabi sizi icine daha fazla çekmeden kıyıya yüzmeye çalışın

Yahu çıldıracam biri demiş ki siz kendinizi 4 yıl okumuş biriyle şit mi görüyorunuz biride kalkmış beğenmiş. Ben havaya anlatıyorum.....

Back