• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kucuk ev..

Gümüşlüğü ne yapacaksın biliyormusun,2. El eşya alımı yapan bir yere satacaksın ,aldığın parayıda oğlunun yatağı için filan harcayacaksın,içindeki luzümsüz dediğin tabak çanakta kullanamak amaçlı bir şekilde değerlenecek ,yerin yoksa o da aileden anneye ablaya konu komşuya verilecek,eşyaların hayatımızı kısıtlama hakkı yok ,nefes almaya yer ayırın lütfen ,hepsi dünya malı sonuçta ,mutluluğunuzdan önemli değil,

Bu yorumunu eşime,kv me özellikle okicam,evlenirken su olmazsa olmaz ,aaa bunsuz gelinmi olur diye diye bu hale geldim,aslında dinlemicem hakikaten kimseyi,eşya eşya Offfff, ya ınan yazlık kışlık koyacak yer yok ,gardrop sürgülü dört kapılı ,içi zaten anca giysileri alıyor,dolabin üstü hurclarla dolu,madem alıyorsun bi sor bari sevgili esim!!yatagimiz bazali olsaydı yine bayag alırdı içi ivirzivir.

bence gereksiz herşeyden kurtulun.. aman millet ne der şu olmazsa demeyin.. insanın ruhu ferahlar az eşya olunca.. temizlikle kendinizi paralamamış olursunuz hem..

misafirler değil ayrı odalarda canım artık oturacak nereyi bulurlarsa bi zahmet oraya..

eviniz küçük madem bir de küçük çocuğunuz varken hurra diye gelenler de en son sizi ayıplayabilirler bence..

oğlunuza oda yapın.. yatağı oyuncakları bir arada kendine ait bir dünyası oluşsun.. misafir geldiğinde çocuğun yatağına doluşmasınlar bana göre hoş değil..onun özeli orası.. çocuk da bunu bilmeli..

bence odasını görünceki mutlu halini bir görseniz herşey teferruat gelecektir..

bence gereksiz herşeyden kurtulun.. aman millet ne der şu olmazsa demeyin.. insanın ruhu ferahlar az eşya olunca.. temizlikle kendinizi paralamamış olursunuz hem..

misafirler değil ayrı odalarda canım artık oturacak nereyi bulurlarsa bi zahmet oraya..

eviniz küçük madem bir de küçük çocuğunuz varken hurra diye gelenler de en son sizi ayıplayabilirler bence..

oğlunuza oda yapın.. yatağı oyuncakları bir arada kendine ait bir dünyası oluşsun.. misafir geldiğinde çocuğun yatağına doluşmasınlar bana göre hoş değil..onun özeli orası.. çocuk da bunu bilmeli..

Ah gülümseme yokmu,onun için zaten herseyw

Ah gülümseme yokmu,onun için zaten hersey

Bu yorumunu eşime,kv me özellikle okicam,evlenirken su olmazsa olmaz ,aaa bunsuz gelinmi olur diye diye bu hale geldim,aslında dinlemicem hakikaten kimseyi,eşya eşya Offfff, ya ınan yazlık kışlık koyacak yer yok ,gardrop sürgülü dört kapılı ,içi zaten anca giysileri alıyor,dolabin üstü hurclarla dolu,madem alıyorsun bi sor bari sevgili esim!!yatagimiz bazali olsaydı yine bayag alırdı içi ivirzivir.

okut valla ,bana daral geldi o hantal kahverengi mobilyalardan ,hepsini çıkardım elden,ne gümüşlük ne konsol ne masa sandalye kaldı evimde ,2 takım koltuğum var 2 odada o kadar ,dolap adına bişey bırakmadım kimini kv ye kimini anneme verdim.şimdi evim öylesine ferah ki içim açılıyor valla.sende dinleme kimseyi ,vedalaş fazla eşya ile ,gereksiz ,evin zaten küçük bide lüzumsuz şeylerle işgal etme .

Misafir odası/oturma odası diye iki oturma alanı yaratmak saçma küçük evlerde. Sonuçta misafir gelse gelse ne kadar gelir evinize. Önceliğiniz kendi yaşam alanlarınız olmalı, siz yaşadığınıza göre sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde düzenlenmeli ev. En çok vakit geçirdiğiniz en sevdiğiniz odayı oturma odası yapın siz. Diğer odada çocuk odası olsun. Sığdırabiliyorsanız çocuk yatağının karşısına bir tane koltuk atıverirsiniz, kalabalık misafir geldiğinde yine gençler vs. orada vakit geçirebilir.

Bir de cidden gereksiz eşyaları atın/satın gitsin. Küçük evlerde yaşamak çok daha zevklidir aslında ama eşyaların fonksiyonel olması şartıyla.

gerçekten öyle canım ya,evlenirken aaa bu da lazım şuda lazım diye aldırıyorlar insana,çoğu da yer kaplamaktan başka hiçbirşeye yaramıyor,hergün evi nasıl daha kullanışlı hale getiririm hesabı yapıyorum.dediğin gibi benim yatağım da bazalı değil ve hep keşke bazalı alsaydım diyorum ama hepsi tecrübe gerektiriyor işte.bende ne yaptım biliyormusun,yatak odamda balkonum var,panjurla kapattırdım,oraya tavana kadar kocaman dolap yaptırdım,içine yatak,kullanmadığım kıyafet ıvır zıvır koyuyorum,ama tabii bunlarda maliyet ama evde uzun bir süre daha yaşayacaksanız balkona bu dediğimi yapabilirsiniz:34:

Son düzenleme:
Çok saol yorumun için,dedgin yatağı arastiricam.

öyle valla borç tasit bitmiyor borç yiğidin kamçısı diye kim demiş bilmiyom ama sırtımız nasır bağladı olsun canımız saolsun benim kızımda 1.5 yaşında bi park yatakla bi şifonyer aldım bide sepet makinede yıkanan halı aldım hepsi 400 tuttu odasının bende ilerde bi yatak bide dolap eklemeyi düşünüyorum spotcular falan var nerde yaşıyosun bilmiyorum ama ikeada düşeş ürünler oluyo oraya bakabilirsin yada bi tanıdık mobilya ustası varsa ona bile yaptırabilirsin ablam 3 çocukla .2+1 evde yaşıyo o öyle şeyler yapıyoki evi çok küçük ama birde yatılı misafiri ağırlıyo :)

Bu tarz evlerde 1 oda yatak odası 1 oda çocuk odası 1 odayada köşe koltuk konur(yataklı) bukadar ya misafirin gelirsede tek odada otursunlar niye kadın erkek ayrı oturcaklar evinize gelenler kırk kat yabancımı haremlik selamlık oturtcaksınız az eşya çok huzur

Benim evimde 1+1 2 tane odam var kücücük.Evleneli 2 senw olmasına ragmen değiştirdim eşyamı.Bi üçlü 2 tekli aldım twmide astırdım.Oğluşum doğduktan sonra 1 2 seneye çıkarım anca büyük eve ama genede çok eşya ile asla doldurmam evimi :) sana sıkıntı geleni at.Tekli koltugunu at gitsin biride gelse sandalye felan idare edilir ki keze haftanın 5 6 günü misafir gelmiyordur herhalde.BiZ ev döşerken bile zaten misafire göre döşicez nerdeyse

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Önemli olan çocuğunuz onun gelişimi rahatı
Kesinlikle öncelik çocuk odası olmalı en azından misafir oturma odasından daha yararlı olacaktır

Net bir cevap verecegim size cocugnuza ayri bir oda yapmaniz gerekiyirsa mutlaka yapin misafiri hic dusunmeyin.anlattiklariniz bana okadar tanidik geldi ki cunku ayni sorunu bende yasadim cok kafa yordum aylarca dusundum cok kararsiz kaldim hatta burada konu actim.benim de evim oldukca kucuk kizimin odasi,minik bir oturma odasi minik bir salon ve minik yatak odam..misafir gelince nerde oturur nerde yatar diye cok dusundum ama en sonun da oda yaptim oturma odasina ve inanin hicte pisman olmadim cunku ilk basta oglum cok mutlu oldu odasini cok sahiplendi ayrica gelen misafir olunca ayri oturmak gerekiyorsa erkekler salonda biz mutfak yada cocuklardan birinin odasinda sonucta bikac saat ve hergun degil ya misafir hafta da-ayda yilda 1-2 misafire gore plan yapmayin derim...inanin pisman olmayacaksiniz hic kafa yorduguniza degmeyecek tecrubeyle sabit...

öyle valla borç tasit bitmiyor borç yiğidin kamçısı diye kim demiş bilmiyom ama sırtımız nasır bağladı olsun canımız saolsun benim kızımda 1.5 yaşında bi park yatakla bi şifonyer aldım bide sepet makinede yıkanan halı aldım hepsi 400 tuttu odasının bende ilerde bi yatak bide dolap eklemeyi düşünüyorum spotcular falan var nerde yaşıyosun bilmiyorum ama ikeada düşeş ürünler oluyo oraya bakabilirsin yada bi tanıdık mobilya ustası varsa ona bile yaptırabilirsin ablam 3 çocukla .2+1 evde yaşıyo o öyle şeyler yapıyoki evi çok küçük ama birde yatılı misafiri ağırlıyo :)

Ablandan ipucu almak isterdim valla,neguzel bravo..

Bu tarz evlerde 1 oda yatak odası 1 oda çocuk odası 1 odayada köşe koltuk konur(yataklı) bukadar ya misafirin gelirsede tek odada otursunlar niye kadın erkek ayrı oturcaklar evinize gelenler kırk kat yabancımı haremlik selamlık oturtcaksınız az eşya çok huzur

Işte evlenirken bana da sorsalardi ben ya iki cekyat yada köşe istiyordum ama malesef..

Net bir cevap verecegim size cocugnuza ayri bir oda yapmaniz gerekiyirsa mutlaka yapin misafiri hic dusunmeyin.anlattiklariniz bana okadar tanidik geldi ki cunku ayni sorunu bende yasadim cok kafa yordum aylarca dusundum cok kararsiz kaldim hatta burada konu actim.benim de evim oldukca kucuk kizimin odasi,minik bir oturma odasi minik bir salon ve minik yatak odam..misafir gelince nerde oturur nerde yatar diye cok dusundum ama en sonun da oda yaptim oturma odasina ve inanin hicte pisman olmadim cunku ilk basta oglum cok mutlu oldu odasini cok sahiplendi ayrica gelen misafir olunca ayri oturmak gerekiyorsa erkekler salonda biz mutfak yada cocuklardan birinin odasinda sonucta bikac saat ve hergun degil ya misafir hafta da-ayda yilda 1-2 misafire gore plan yapmayin derim...inanin pisman olmayacaksiniz hic kafa yorduguniza degmeyecek tecrubeyle sabit...

Ay yaşanmış bir mevzu,bunu da okicam eşime,başkaları için yaşamak istemiyorum artık eşya benim karismasinlar artık yahu evimin dosenmesine ..

gümüşlüğü ne yapacaksın biliyormusun,2. El eşya alımı yapan bir yere satacaksın ,aldığın parayıda oğlunun yatağı için filan harcayacaksın,içindeki luzümsüz dediğin tabak çanakta kullanamak amaçlı bir şekilde değerlenecek ,yerin yoksa o da aileden anneye ablaya konu komşuya verilecek,eşyaların hayatımızı kısıtlama hakkı yok ,nefes almaya yer ayırın lütfen ,hepsi dünya malı sonuçta ,mutluluğunuzdan önemli değil,

süpersiniz.nerdeyse eşyalar bize değil biz eşyalara hizmet eder olduk.evlenirken bilmeden o kadar fonksiyonsuz eşyalar almışım ki şimdi hepsi gözüme batıyor bu yüzden de büyük ev arıyorum bulamıyorum çok pahalı!

Back