• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra evlilik

Bazı yorumları hayretler içinde okudum.
Bebeklerin, çocukların ve ergenlerin, yetişkinler gibi insan statüsüne eriştiği bir toplum ne zaman oluruz acaba, dedim içimden.

Öncelikle bu konuda kilit bir şey var ki, o da konu sahibinin fiziken kabullendiği annelik rolünü duygusal olarak kabullenemeyişi. Bunun farklı sebepleri olabilir; zaten çocuk doğurmaya kaygılı bir biçimde girişmiş, çocuğu ilişkisi içinde sorun kaynağı olarak kodlamış, yahut zor bir çocukluk geçirdiği için bunu şuan çocuğuna yansıtıyor olabilir. Hepsi çok normal ve insani. Ama bu köken nedenleri göremeden sorunun kaynağını çocuk gibi görmek bir yanılgıdır.

Konu sahibi, belki vicdanından ya da sorumluluk duygusundan ötürü çocuğunun fiziksel ihtiyaçları hususunda hassasken, duygusal ihtiyaçları noktasında bir boşluk var bu tabloda. Bu iki taraflı bir durum: hem kendini çocuğa bırakamama, hem de kendisi ondan ayrı birey olamama.
Çok zor ve acil çözüm bulunası bir durum yani.

Ama çözüm ASLA uyku eğitimi, çocuğa yerini ve haddini bildirmek gibi ilkel ve insanlık dışı terbiye yöntemleri değil. Şu lanet olası uyku eğitimini kim destekliyorsa onlara da zorlandığı bir konuda günlerce ağlatılarak muamele edilmesini diliyorum.
Çocuklar bizim malımız değil, sirkte bir hayvanı eğitir gibi, bir bebeğe öğrenilmiş çaresizlik yaşatmak şeklindeki bir eğitimi (!) kınıyorum.

Peki nedir çözüm?
Anne ve baba bu konuda sorunların kökenine inmeli.
Burda sayfalarca sonuç üzerine oyalanılmış, minik bir çocuğun yaşadığı ortamdan emdiği ve öğrendiği şeyler üzerinden çocuk yargılanmış. Yahu bu çocuk bunları uzaydan getirmedi.

Sonuç olarak çocuğu tartışmayı bi kenara bırakalım.
Bizim hangi yanımızın yansıması bunlar kısmına bir odaklanalım. Elbette çevresel faktörlerinde etkisi var, kreş vs. gibi. Ama ilk aile içindeki handikaplar tespit edilmeli.

Benim burdan gözlemim, ki elbette yalnızca gözlem, birebirde tanımıyorum, konu sahibinin kaygılı bir yapısı olduğu. Bu kaygıyı çocuk sünger gibi çeker. Ve duygularını bastıran biri olduğu. Bunu da şuradan anlıyorum, eşine karşı bir savunma güdüsü var. Ama adam bariz bencil, yalnız konu sahibi bunu konduramıyor eşine. Mevcut sorununuz sadece çocukla oyun oynamakla çözülmez. Oyun dışında sorumluluk alma konusunda yetersiz bir eş. Çocuk olmadan önce ye iç uzan film seyret, onda her koca uyumludur. Asıl eş olmak böyle zamanlarda anlaşılır. Adam ayrı yatmayı konfor hâline getirmiş. Kadın nezaketinden bunu belki sorgulamıyor bile, ve stresi olduğu gibi çocuğa yansıyor. Sonra da benim çocuk sorunlu mu?
Hayır, eşiniz yetişkin olamamış, sizi hayat mücadelenizde yeterince desteklemiyor, ve sizin stresiniz çocuğa yansıyor. Bir neden bu.

Diğeri ise yetişkin olarak çocuklu yaşama zihnen hazırlanmamış gördüm sizi. Belki de öncesinde fazlasıyla spontandınız ve bundan dolayı her bebeğin ihtiyaç duyduğu günlük rutinler mevzuunda zorlandınız. İşte tam bu noktada, çözüm uyku eğitiminden ziyade bir aile rutini oluşturabilmek. Çocuk da zamanla bu sisteme uyum sağlar. Ama sorumlulukların, sınırların ve ihtiyaçların netleşmediği, çocukla kaliteli zamanla bireysel zamanın iç içe girdiği bir atmosfer, yalnızca çocuğa değil size de eziyet.

Son ve en önemli madde: çocuğunuzdan razı olun. Bu da onu kabul etmekten geçer. Kabul ettiniz diye sizi gütsün demiyorum. Ama onu ilk olarak bir sorumluluk yükleyici olarak görmek yerine bir insan olduğunu, yalnızca ebatının küçük olduğunu hatırlayın. Edilgen, sizin tarafınızdan yönlendirilecek birinden ziyade, eşlik ettiğiniz, saygı duyduğunuz biri olarak görün. Siz saygı duydukça o da sizin sınırlarınıza saygı duymayı öğrenecek. Mutlaka olacak bu, içinizi ferah tutun...

Umarım ilk fırsatta bunları eşinizle konuşup çözüm yoluna girersiniz. Bunlar çözüldüğü halde çocuğuz hala problematikse beni bulun. Buralardayım.
S Spizella

Merhaba, zaman ayırıp yazdığınız için her birinize teşekkür ederim. Tek tek alıntı yapamadım ama hepsini okudum.

Konuyu açarken çok bunalmış vaziyetteydim. Üstüne kızım hasta oldu 3 gündür onun derdindeyiz.
Ayda bir hasta oluyor, geniz eti büyümesi varmış gece tıkanıp tıkanıp uyanmaları bundanmış. Doktor 7-8 yaşına kadar çekersiniz dedi. Şu an takip edilecek daha çok büyürse ameliyat olacakmış.

Sizin yazdıklarınızı dikkatle okudum. Çocuk sahibi olmaya çok zor ama kendi isteğimle karar verdim. İlk gençlik yıllarımda ve evlendiğimde çocuk yapmayı hiç düşünmüyordum. Sonra bir hayat şekillendirme, bir insan yetiştirme fikri cazip geldi. Annemin ölümünden sonra bu his tetiklendi.

Sanırım eşimle sorunumuz tüm bu olanlardan önce zaten çok yorgun oluşumuz. Yani eşimin çocukluktan benim üniversite yıllarından beri yaşadığımız sürekli hayat mücadelesinin bizi getirdiği nokta.. çocuğumuzun da biraz fazla talepkar olması bana tam rahat edecekken rahatım kaçtı hissi yaratıyor :/

Bizi şahsen tanımadığınız için bazı çıkarımlarınız tam doğru değil. Bencil yapıda olan ben, empati kuran ve verici olan kişi aslında o bizim ilişkimizde.
Odak noktamızı çocuğumuz yaptığımız için birbirimizi görmez olduk galiba. Bakıyorum bana nasıl davranıyorsa o tüm sözel ve fiziksel hareketleri kızıma gösteriyor.
Biz nasıl anlatayım size illaki otururken uyurken falan bir yerlerimiz temas halinde olmasa rahat edemeyen insanlardık. Bi yerde kalacaksak tek kişilik yatağa ikimiz yatardık ayrı kalamıyoruz diye :)
birbirimizden sıkıldık mı bilmiyorum. Ben de bu konuda çabalamadığımı fark ettim

Bu arada böyle çocuğumu da bayağı gömmeme rağmen aslında uyumlu ve beraber vakit geçirmesi eğlenceli bi çocuk. Söz dinler dışarıda falan. Geçen çocuk mağazasında durmayan çocuğuna benimkini örnek gösteren bi anne vardı. :D dedim dışı seni içi beni :D
Şu tuvalet eğitimi olayını bitireyim de, sonra odasını ayırma olayına geçeyim. Gerçi eşim de çok horluyor ya yatağa geri gelse bi dert gelmese bir dert mi yoksa :)

Herkese selamlar
Ben 9.5 yıllık evliyim. Eşimle toplamda 15 senedir falan beraberiz. Evliliğimizin 7. Yılında bir kızımız oldu ve şu an 2.5 yaşında.
İkimiz de çalışıyoruz. Her şey iyi hoş gibi görünüyor da çocuktan sonra eşimle olan hayatımız bitti gibi hissediyorum.

Sorunum şunlar:

1 yaşına kadar kendi odasında kendi yatağında uyuyan kızım 1.5 senedir bizim odamızda yatağımızda yatmaya başladı. En son babasını da yataktan attı 6 aydır ben kızımla uyuyorum, eşim de kızımın odasında.
Bence bizim ilişkimize en büyük darbeyi bu vurdu.

Çocuğum haftada 3 gün kreşe gidiyor. Kreşe gittiği günler akşam 22 de uyuyor ben onu uyuturken uyuyakalıyorum
Kreşe gitmediği günler akşam 19 -20 gibi uyuyor. Biz de çıt çıkarmadan zaten çocuk bütün gün canımı çıkarmış olduğu için koltukta sessizce oturuyoruz. Sonra kocam 21.30 gibi ben çok yoruldum diyerek uyumaya gidiyor.

Pandemi kısıtlamaları sebepli ailecek beraber hiçbir şey yapamıyoruz. Üçümüz aynı anda sokağa da çıkamıyoruz.

Kızım babasıyla yanyana oturmamıza bile tahammül edemiyor. O benim annem sen git baba ya da tam tersi sen git anne ben babacığımı seviyorum diye bizim fiziksel temasımızı anında kesiyor :)

Yemeğe hep beraber oturuyoruz ama asla beraber bitiremiyoruz çünkü iştahsız kızım illa bir olay çıkarıyor. Yemeği dökmek, ağlamak, üstünü ıslatmak vs. birimizi esir alıyor.

Ayrıca kendisi uyumuyor ise uyanık kaldığı her dakika oyun oynuyor. Ya benimle ya babasıyla ya da ilimizle. Kitap okuma, dans etme, çizgi film izleme, oyuncak oynama, bebek konuşturma, spor yapma aklınıza ne gelirse hepsini illaki ya benimle ya babsıyla yapacak. Oyuna dahil olmasak bile illa onu izleyeceğiz ve tepki vereceğiz. Sürekli anne baba bana bakın, şaşırın, alkışlayın, sen şimdi gül gibi bize rol de vererek kendi yaptığı her şeyde bizden full katılım bekliyor. Bilmiyorum bunların hepsi mi böyle bize mi böylesi denk geldi :)

Eşimle en son ne zaman çocuk dışında bişey konuşabildik bilmiyorum. Kızımın doğumundan önceki ilişkimiz saatlerce sohbet edebilen, bayağı uyumlu bir çift ilişkisi iken şimdi birbirimizl ilgilenecek mecalimiz yok.

Ben 2 yaşa kadar düzelir diyordum işler daha da zorlaştı sanki.
Gece hiç uyanmıyorsa 2 defa uyanıyor. Ben uykusuzluktan zaten tükendim.
Eşim de sen artık yüzüme bile bakmıyorsun doğru düzgün diyor. Valla ben istesem de bakamıyordum ki artık onu isteyecek halim de kalmadı sanki.

Kısacası bizim işler düzelir mi? İnsanların çocuğu hayatlarını bizimki gibi değiştiriyorsa ikinciye üçüncüye nasıl cesaret ediyorlar?
kreşte çok uyutuyorlar galiba kızınızı bakın sizinleyken 19-20 kreşten gelince 22 de uyyo çocuk çocukları uyutarak vakit geçiriyorlar

Herkese selamlar
Ben 9.5 yıllık evliyim. Eşimle toplamda 15 senedir falan beraberiz. Evliliğimizin 7. Yılında bir kızımız oldu ve şu an 2.5 yaşında.
İkimiz de çalışıyoruz. Her şey iyi hoş gibi görünüyor da çocuktan sonra eşimle olan hayatımız bitti gibi hissediyorum.

Sorunum şunlar:

1 yaşına kadar kendi odasında kendi yatağında uyuyan kızım 1.5 senedir bizim odamızda yatağımızda yatmaya başladı. En son babasını da yataktan attı 6 aydır ben kızımla uyuyorum, eşim de kızımın odasında.

Çocuğum haftada 3 gün kreşe gidiyor. Kreşe gittiği günler akşam 22 de uyuyor ben onu uyuturken uyuyakalıyorum
Kreşe gitmediği günler akşam 19 -20 gibi uyuyor. Biz de çıt çıkarmadan zaten çocuk bütün gün canımı çıkarmış olduğu için koltukta sessizce oturuyoruz. Sonra kocam 21.30 gibi ben çok yoruldum diyerek uyumaya gidiyor.

Pandemi kısıtlamaları sebepli ailecek beraber hiçbir şey yapamıyoruz. Üçümüz aynı anda sokağa da çıkamıyoruz.

Kızım babasıyla yanyana oturmamıza bile tahammül edemiyor. O benim annem sen git baba ya da tam tersi sen git anne ben babacığımı seviyorum diye bizim fiziksel temasımızı anında kesiyor :)

Yemeğe hep beraber oturuyoruz ama asla beraber bitiremiyoruz çünkü iştahsız kızım illa bir olay çıkarıyor. Yemeği dökmek, ağlamak, üstünü ıslatmak vs. birimizi esir alıyor.

Ayrıca kendisi uyumuyor ise uyanık kaldığı her dakika oyun oynuyor. Ya benimle ya babasıyla ya da ilimizle. Kitap okuma, dans etme, çizgi film izleme, oyuncak oynama, bebek konuşturma, spor yapma aklınıza ne gelirse hepsini illaki ya benimle ya babsıyla yapacak. Oyuna dahil olmasak bile illa onu izleyeceğiz ve tepki vereceğiz. Sürekli anne baba bana bakın, şaşırın, alkışlayın, sen şimdi gül gibi bize rol de vererek kendi yaptığı her şeyde bizden full katılım bekliyor. Bilmiyorum bunların hepsi mi böyle bize mi böylesi denk geldi :)

Eşimle en son ne zaman çocuk dışında bişey konuşabildik bilmiyorum. Kızımın doğumundan önceki ilişkimiz saatlerce sohbet edebilen, bayağı uyumlu bir çift ilişkisi iken şimdi birbirimizl ilgilenecek mecalimiz yok.

Eşim de sen artık yüzüme bile bakmıyorsun doğru düzgün diyor. Valla ben istesem de bakamıyordum ki artık onu isteyecek halim de kalmadı sanki.

Kısacası bizim işler düzelir mi? İnsanların çocuğu hayatlarını bizimki gibi değiştiriyorsa ikinciye üçüncüye nasıl cesaret ediyorlar?
aynı ben canım benimde 2.5 yaşını geçen oğlum var bizde aynıyız yaşımda 38 sabah 5 te işe gidiyor akşam 18 de geliyor şuan sahurda kahvaltı yapmanın tadını çıkarıyoruz inan .40 olmadan yaşımız geçmeden 2.yi yapalım istiyoruz 2 senede toplasan 5 10 kez c.hayat kalmadı cnm tek değilmişim bende bizimki ilgisiz fln diyordum

Yeni evliyim cocugum yok allah nasip ederse insallah düsünüyoruz ama düzen cok önemli nasil alistirirsaniz öyle gider ..

kardeşim Allah size yardım etsin... çocuğunuzun sizi parçalamasına izin vermişsiniz !!! çocuğunuza biraz bencil davranması için müsaade etmişsiniz... paylaşım ve birliktelik ifadelerinizde hiç duymadım... hep tekil ilgilenmişsiniz... çocuğunuz bunu fark etmiş ve sizi kendi kafasında ayırmış "ikiside benim ama ben istediğim zaman" ve nokta, virgüle kadar kullanmış... diyememişsiniz Anne-Baba birdir, anne babadan-baba anneden ayrılamaz !!! çocuğunuza bunu hissettirememişsiniz.. bu çocuk ilerde her şeyi bireysel sahiplendiğinden kıskançlıkları başlayacak ki varmış, belki daha da artacak, etrafındakilerle hiçbir şey paylaşamayacak, sahiplenme ve benlik duygusu, her şeyin kendisine ait olduğu fikrine kapılacak ve tüm aile için çekilmez bir hayat olacak...
burada ilk önce çocuk için pedagogla görüşmenizde fayda var... ve bence ilk yapılacak şey çocuğun odasını ayırıp eşini yanına alman lazım... aranıza iyice soğukluk girerse adam başkasının yatak odasında yatmasın diye !!! bu erkekleri boş bıraktın mı kendine hemen yatacak bir yatak buluyor dikkat etmelisin... sonra adam beni aldattı Allah belasını versin dememek için adama sahip çık. sadece bi_fikir

kardeşim Allah size yardım etsin... çocuğunuzun sizi parçalamasına izin vermişsiniz !!! çocuğunuza biraz bencil davranması için müsaade etmişsiniz... paylaşım ve birliktelik ifadelerinizde hiç duymadım... hep tekil ilgilenmişsiniz... çocuğunuz bunu fark etmiş ve sizi kendi kafasında ayırmış "ikiside benim ama ben istediğim zaman" ve nokta, virgüle kadar kullanmış... diyememişsiniz Anne-Baba birdir, anne babadan-baba anneden ayrılamaz !!! çocuğunuza bunu hissettirememişsiniz.. bu çocuk ilerde her şeyi bireysel sahiplendiğinden kıskançlıkları başlayacak ki varmış, belki daha da artacak, etrafındakilerle hiçbir şey paylaşamayacak, sahiplenme ve benlik duygusu, her şeyin kendisine ait olduğu fikrine kapılacak ve tüm aile için çekilmez bir hayat olacak...
burada ilk önce çocuk için pedagogla görüşmenizde fayda var... ve bence ilk yapılacak şey çocuğun odasını ayırıp eşini yanına alman lazım... aranıza iyice soğukluk girerse adam başkasının yatak odasında yatmasın diye !!! bu erkekleri boş bıraktın mı kendine hemen yatacak bir yatak buluyor dikkat etmelisin... sonra adam beni aldattı Allah belasını versin dememek için adama sahip çık. sadece bi_fikir

Ben böyle düşünmüyorum bu konuda
Bişey yaptım ya da yapmadım diye aldatacak kadar karaktersiz ise hemen şu an gidebilir. Aman beni aldatmasın diye diken üstünde olacağım bir ilişkiyi zaten sürdüremem

Arkadaşlar güncelleme yapmaya geldim :)
Bazılarınız eşimin iş paylaşımı yapmadığını düşünmüş haliyle. Bizde evde işler şöyle yürüyor. Genelde yemekleri eşim yapıyor. Ben çamaşırları ve ev süpürmeyi. Bulaşık işini beraber yapıyoruz genelde. Bu aralar ben evden çalıştığım için bana yük daha fazla oldu. Evde olduğu günler ise çocukla %70 o ilgileniyor ben de ancak ev işi yapabiliyorum. Çocukla ilgilendiği günler o pert oluyor.

Kızımla konuştum ve kendisinin de isteği ile 1 hafta kendi odasında yatırdık ama ışık açık kalsın, kapı açık kalsın diyor onları yapıyoruz. Sabaha kadar 5 defa uyanıyor. Her defasında gidip tekrar uyutuyorum. Sabahları uyandığında "ben gece uyandım ama anne yok, anne dedim ağladım yalnız kaldım korktum" diyor.
Sorunu korkması olarak düşünüyorum ama neyden korktuğunu anlayamadık. Sürekli bırakma beni annecim diyor. Güvenli bağlanma demeyin çünkü bir yere giderken gayet normal şekilde ayrılıyor yani hafif kaygılanarak ama hemen adapte olarak. Olması gerektiği gibi. Bu beni bırakma olayı gece uykusuna geçişte oluyor.

Galiba karanlık korkusu var. Akşam olduğu gibi ışıklar yansın istiyor odası hafif loş ise bile giremiyor anne karanlık diyor.
(Bu işi hiç anlamadım korkunun öğrenilen bir şey olduğunu düşünüyordum ve evde karanlıktan korkan biri yok)

Uyuyana kadar yanında kalıyorum elini tutturuyor ama gece 5 defa uyanınca ben tükendim. Git gel yapmaktan sabaha kadar 3 saat anca uyuyorum.

Odasında beraber yatarsak yine sorunsuz yatıyor ama geceleri tek kalmak gibi bir sorunu var.

kreşte çok uyutuyorlar galiba kızınızı bakın sizinleyken 19-20 kreşten gelince 22 de uyyo çocuk çocukları uyutarak vakit geçiriyorlar
Aynen öyle kreş çok yalan söylüyor. Mesela başlayalı 8 ay olmadı 3 kere öğretmeni değişmiş. Tuvalet eğitimi hallettik çocuk kazasız devam ediyor ama gündüz orada bez bağlamışlar. Gelince poposunu kızarık gördüm (beze bağlı tahriş var egzaması olduğundan bez değince oluyor biliyorum) bugün çişini nereye yaptın dedim beze dedi kim bağladı dedim bi kadın var temizlik işlerine bakan onun adını söyledi.
Bazen eşim almaya gittiğinde (saat 5) uykudan uyanmış gibi getiriyorlarmış. Çocuk da söylüyor zaten uyudum diye.
Kreşini değiştireceğiz de haziran sonu gelsin diye bekliyorum şu pandemi ortamında gidip yeni kreş arayışı ve alıştırma süreci yaşamamız imkansız

Arkadaşlar güncelleme yapmaya geldim :)
Bazılarınız eşimin iş paylaşımı yapmadığını düşünmüş haliyle. Bizde evde işler şöyle yürüyor. Genelde yemekleri eşim yapıyor. Ben çamaşırları ve ev süpürmeyi. Bulaşık işini beraber yapıyoruz genelde. Bu aralar ben evden çalıştığım için bana yük daha fazla oldu. Evde olduğu günler ise çocukla %70 o ilgileniyor ben de ancak ev işi yapabiliyorum. Çocukla ilgilendiği günler o pert oluyor.

Kızımla konuştum ve kendisinin de isteği ile 1 hafta kendi odasında yatırdık ama ışık açık kalsın, kapı açık kalsın diyor onları yapıyoruz. Sabaha kadar 5 defa uyanıyor. Her defasında gidip tekrar uyutuyorum. Sabahları uyandığında "ben gece uyandım ama anne yok, anne dedim ağladım yalnız kaldım korktum" diyor.
Sorunu korkması olarak düşünüyorum ama neyden korktuğunu anlayamadık. Sürekli bırakma beni annecim diyor. Güvenli bağlanma demeyin çünkü bir yere giderken gayet normal şekilde ayrılıyor yani hafif kaygılanarak ama hemen adapte olarak. Olması gerektiği gibi. Bu beni bırakma olayı gece uykusuna geçişte oluyor.

Galiba karanlık korkusu var. Akşam olduğu gibi ışıklar yansın istiyor odası hafif loş ise bile giremiyor anne karanlık diyor.
(Bu işi hiç anlamadım korkunun öğrenilen bir şey olduğunu düşünüyordum ve evde karanlıktan korkan biri yok)

Uyuyana kadar yanında kalıyorum elini tutturuyor ama gece 5 defa uyanınca ben tükendim. Git gel yapmaktan sabaha kadar 3 saat anca uyuyorum.

Odasında beraber yatarsak yine sorunsuz yatıyor ama geceleri tek kalmak gibi bir sorunu var.
Canim oncelikle merhaba
Benimde 4.5 yasnda kizim var inan cok yiprandim daha 2 3 aydir deliksiz uyuyor diyebilirim ki pekte deliksiz sayilmaz da hadi eskisine gore cok cok iyi geliyor genede .

Bi donem etraftan vs duyduklarindan midir nedir korku olayina girecek oldu bak biz evdeyiz korkacak hicbrsey yok her gece baban kapimjzi kilitliyor diye soyledim surekli ve gayt rahat bir sekilde soyledim bunu .
Hicbir zaman yatagimiza alistirmadim ki alistiranlarin sonra ayiramadgni duyuyordm etraftan yakin bir arkadasmn 6 yasinda kizi hala annr ve baba ile yatiyordu hamileyken asla yapmayacagm bunu demistim icimden. Ama tabiki kizimdan boyle talepler geldi olmaz burasi anne baba yatagi senin yatagin burasi annelerle babalar birlilte uyur diye anlattim . Yanj kisadan diyecegim o oyle istiyor diye herseyi yapmayin lutfen bu sizden goturuyor evet bir evlat yetisturiyoruz yeterince zor mesakkatli ama insan kendine de bir alan olusturmali ... en azndan gece kendi yatagnda konforlu yatabilmeli esi ile ozel alanj olabilmeli ...

Ben ilk 2 yil cok daha zorlanmistim sonrasi kademeli olarak daha rahat olmaya basladi . En azndan esimle basbasa birer kahve icip rahat bir sohbet edecek vaktimiz olmaya basladi . Cok cok afedersiniz insan gbi rahatva wc dus olaylarini halletmeye basladgmda bjle insan oldgmu hissetmistjm cnku surekli dusta bile hemen cikmaliyim dusuncesi beynimdeydi hic unutmam bir gece kayinvaldemde bizde oldgu bi aksam rahatca dus alaym diye cocgu esimle annesyle birakip grdim ve durduramamislardi. Ciktim cabucak kapiya yapismis kizim agliyor vs o an okdr kotu hissetmistjmki ... neyse ki gecti birseyler gecip duzelirken baska skntilar cikiyor tabi orasi ayri annelik gercekten bambaska bir sorumlulkmus ...

Cok uzattim ama cogu benzer seyler yasadik, yasiyoruz . Ama cocuk anne babayi cok suistimale yatkin oluyor ben bazen birseye olmaz dedmde babam yapar o zaman kiyamaz bana diyor . Okdr iyi biliyorki kimden ne usteyecegini ama hayir demeyi bilin lutfen cok fazla almis sizin bidik ipleri eline ... bu kadar her dedgi olmamali ileride daha cok zorlanir smdi daha kolay alisir kolayliklar diliyorum hayatinzda

Ben böyle düşünmüyorum bu konuda
Bişey yaptım ya da yapmadım diye aldatacak kadar karaktersiz ise hemen şu an gidebilir. Aman beni aldatmasın diye diken üstünde olacağım bir ilişkiyi zaten sürdüremem
bizim yorumlarımız hep tek taraflı oluyor farkındamısınız? biz bize söylenen kadarıyla bir yorum yapıyorsunuz? ilk başta ki eşinin tasfiriyle sonraki tasfir biraz farklı... vereceğim örnek yanlış anlaşılmasın, amacım benzetmek değil.. hayvan bile belirli bir süre ilgilenilmezse aç bırakılırsa, istenmediğini düşünür ve o yeri terk eder... yaratılışında bir defa çıkarcılık var... çiçeğe bile belirli aralıklarla su vermezseniz solar gider... sen şimdi çiçeğe zaten solacak ilgilenmeme gerek yok mu dersin, yoksa o çiçek yaşasın, gözlerimi içimi şenlendirsin diye mi yaklaşırsın... kadın olarak soruyorum, aynı ortamda bir yemekte mesela seni umursamayan yokmuşsun gibi davranan kocana eve gidince teşekkür mü edersin...

o nedenle bilmediğimiz şeyler olabilir... bizim ifadelerimiz duyduklarımız veya okuduklarımızla sınırlı... neticede buradan hep hemcinslerimizi dinliyoruz... neden bide sorunu kocandan dinlemeliyiz diyen çıkmıyor bunuda ayrıca merak ediyorum... yahu bu erkeklerin hepsimi aynı... aynıysa bizde bi problem var !!! kimimiz anasına babasına böyle bir evlat doğurduğu için gece gündüz dua ediyor... kimimiz her gece küfrediyor !!! neticede onları doğuran ve büyütende bir kadın... ben bu paradokstan çıkamıyorum...

Çocuk 2 yaşından sonra daha zor oluyor.İki kız annesi olarak yazıyorum.2 ve 3 yaş en inat en çileden çıkarma yaşları.Ne günler yaşadık anlatsam inanamazsın.Ama uyku konusunda şunu anlamakta zorlanıyorum.1 yaşına kadar en ihtiyaç duyduğu zamanda odamızdan ayırmış olmanız olmamış Güvenli bağlanma gerçekleşmediği için sizi kaybetme kaygısı ile odanıza gelmiş.
Çözüm olarak odanıza bir park yatak alıp yanınıza koyun.Hiç değilse aynı odada yatarsiniz.Eşinizde yanınızda yatar
Benim büyük kızım 3.5 yaşında.Doğdugundan beri yanımızda yatıyor.Ama park yatağında.Şimdi küçük bebeğim var 4 aylık.Oda yatağın diğer yanında. Dördümüz aynı odada ama ayrı yatakta yatıyoruz.
Hiç ayrı yatmadik.
İkinci bebek doğunca bana dediler ki ayır odadan.Birbirlerini uyandirirlar dediler Ama ayırmadim.Aliştilar birbirlerine.Hiç sorun yaşamadım şükür.ilk zamanlar zor oldu sadece ama ısrarla aynı odada yattık hepimiz.Şuan çok rahatız.
herkes odadaki yerini biliyor.
Ne zamanki büyür kendi odasında uyumak ister o zaman kendi odasına geçebilirler.En ufak çabam olmadı.Hatta eşimde bende ayrı yatmasina kiyamadik.Eskiden insanlar hep bir arada büyümüş:) bende öyle.
Bence denemeye değer.Park yatak fikrini mutlaka düşünün.En büyük boyunu kullanıyoruz biz.
Bu olayı duzeltirseniz sorunlarınız kısmen çözülür

4 yasinda isler düzelecek demeye geldim. Inanilmaz bir iliskim vardi esimle (9 sene sonra cocuk yaptik). Ikiz cocuklarim hasatimizi cikardi. 😂 Simdi 4 oldular eski günlerimize yeni yeni döndük 🤭 sabredin.

bizim yorumlarımız hep tek taraflı oluyor farkındamısınız? biz bize söylenen kadarıyla bir yorum yapıyorsunuz? ilk başta ki eşinin tasfiriyle sonraki tasfir biraz farklı... vereceğim örnek yanlış anlaşılmasın, amacım benzetmek değil.. hayvan bile belirli bir süre ilgilenilmezse aç bırakılırsa, istenmediğini düşünür ve o yeri terk eder... yaratılışında bir defa çıkarcılık var... çiçeğe bile belirli aralıklarla su vermezseniz solar gider... sen şimdi çiçeğe zaten solacak ilgilenmeme gerek yok mu dersin, yoksa o çiçek yaşasın, gözlerimi içimi şenlendirsin diye mi yaklaşırsın... kadın olarak soruyorum, aynı ortamda bir yemekte mesela seni umursamayan yokmuşsun gibi davranan kocana eve gidince teşekkür mü edersin...

o nedenle bilmediğimiz şeyler olabilir... bizim ifadelerimiz duyduklarımız veya okuduklarımızla sınırlı... neticede buradan hep hemcinslerimizi dinliyoruz... neden bide sorunu kocandan dinlemeliyiz diyen çıkmıyor bunuda ayrıca merak ediyorum... yahu bu erkeklerin hepsimi aynı... aynıysa bizde bi problem var !!! kimimiz anasına babasına böyle bir evlat doğurduğu için gece gündüz dua ediyor... kimimiz her gece küfrediyor !!! neticede onları doğuran ve büyütende bir kadın... ben bu paradokstan çıkamıyorum...
dediğinizi ben gayet iyi anlıyorum tabiki iki taraf da birbirine ilgi sevgi anlayış göstermeli. Ben çok aşık olarak evlendim ama evliliği sürdüren şeyin artık aşktan çok daha farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Bir kere vefa diye bir şey var.1-2 sene birbirimizle eskisi kadar ilgilenmeye fırsat bulamıyorsak bunun sonucu aldatma mı olmalı? Yıllardır birbirimiz için yaptıklarımız silinip gidecek mi?
Hem aldatmayı düşünecek kadar çok boş zamanı varsa o da ev işiyle çocukla ilgilensin. Bana saygısı yoksa da kendine hiç mi yok? Hayatımızın zor aşamalarında beraber kalıp bir şekilde idare edemeyeceksek ne diye evliyiz?

Kocam sürekli telefonla ilgilendiğimi düşünüyor,ben de onun satrançla ilgilendiğini düşünüyorum. O eskisi gibi onunla ilgilenmediğimi düşünüyor ben de aynen. Şu kısıtlamalar bitse de çıkıp bi tatil falan yapsak bunaldık evde tek etkinliğin çocuk oyunu olmasından

Canim oncelikle merhaba
Benimde 4.5 yasnda kizim var inan cok yiprandim daha 2 3 aydir deliksiz uyuyor diyebilirim ki pekte deliksiz sayilmaz da hadi eskisine gore cok cok iyi geliyor genede .

Bi donem etraftan vs duyduklarindan midir nedir korku olayina girecek oldu bak biz evdeyiz korkacak hicbrsey yok her gece baban kapimjzi kilitliyor diye soyledim surekli ve gayt rahat bir sekilde soyledim bunu .
Hicbir zaman yatagimiza alistirmadim ki alistiranlarin sonra ayiramadgni duyuyordm etraftan yakin bir arkadasmn 6 yasinda kizi hala annr ve baba ile yatiyordu hamileyken asla yapmayacagm bunu demistim icimden. Ama tabiki kizimdan boyle talepler geldi olmaz burasi anne baba yatagi senin yatagin burasi annelerle babalar birlilte uyur diye anlattim . Yanj kisadan diyecegim o oyle istiyor diye herseyi yapmayin lutfen bu sizden goturuyor evet bir evlat yetisturiyoruz yeterince zor mesakkatli ama insan kendine de bir alan olusturmali ... en azndan gece kendi yatagnda konforlu yatabilmeli esi ile ozel alanj olabilmeli ...

Ben ilk 2 yil cok daha zorlanmistim sonrasi kademeli olarak daha rahat olmaya basladi . En azndan esimle basbasa birer kahve icip rahat bir sohbet edecek vaktimiz olmaya basladi . Cok cok afedersiniz insan gbi rahatva wc dus olaylarini halletmeye basladgmda bjle insan oldgmu hissetmistjm cnku surekli dusta bile hemen cikmaliyim dusuncesi beynimdeydi hic unutmam bir gece kayinvaldemde bizde oldgu bi aksam rahatca dus alaym diye cocgu esimle annesyle birakip grdim ve durduramamislardi. Ciktim cabucak kapiya yapismis kizim agliyor vs o an okdr kotu hissetmistjmki ... neyse ki gecti birseyler gecip duzelirken baska skntilar cikiyor tabi orasi ayri annelik gercekten bambaska bir sorumlulkmus ...

Cok uzattim ama cogu benzer seyler yasadik, yasiyoruz . Ama cocuk anne babayi cok suistimale yatkin oluyor ben bazen birseye olmaz dedmde babam yapar o zaman kiyamaz bana diyor . Okdr iyi biliyorki kimden ne usteyecegini ama hayir demeyi bilin lutfen cok fazla almis sizin bidik ipleri eline ... bu kadar her dedgi olmamali ileride daha cok zorlanir smdi daha kolay alisir kolayliklar diliyorum hayatinzda
Benzer şeyler yaşamışız gerçekten... Umarım sizin için daha da iyi olur. Evet ben daha az taviz veriyorum ama babasını çok kullanıyor lütfen babacım diye başlayınca ve çok ağladığında babası hayır dediği şeye evet diyor. Sonra da önünü alamıyoruz tutarsız ebeveyn davranışı...
Bugüm konuştum kendisiyle. Ama dayanamıyorum diyor sonra eziyet çekiyoruz dedim tamam dedi ama bu defa da annen izin vermiyor demezse iyi.. iyi polis kötü polis....

Çocuk 2 yaşından sonra daha zor oluyor.İki kız annesi olarak yazıyorum.2 ve 3 yaş en inat en çileden çıkarma yaşları.Ne günler yaşadık anlatsam inanamazsın.Ama uyku konusunda şunu anlamakta zorlanıyorum.1 yaşına kadar en ihtiyaç duyduğu zamanda odamızdan ayırmış olmanız olmamış Güvenli bağlanma gerçekleşmediği için sizi kaybetme kaygısı ile odanıza gelmiş.
Çözüm olarak odanıza bir park yatak alıp yanınıza koyun.Hiç değilse aynı odada yatarsiniz.Eşinizde yanınızda yatar
Benim büyük kızım 3.5 yaşında.Doğdugundan beri yanımızda yatıyor.Ama park yatağında.Şimdi küçük bebeğim var 4 aylık.Oda yatağın diğer yanında. Dördümüz aynı odada ama ayrı yatakta yatıyoruz.
Hiç ayrı yatmadik.
İkinci bebek doğunca bana dediler ki ayır odadan.Birbirlerini uyandirirlar dediler Ama ayırmadim.Aliştilar birbirlerine.Hiç sorun yaşamadım şükür.ilk zamanlar zor oldu sadece ama ısrarla aynı odada yattık hepimiz.Şuan çok rahatız.
herkes odadaki yerini biliyor.
Ne zamanki büyür kendi odasında uyumak ister o zaman kendi odasına geçebilirler.En ufak çabam olmadı.Hatta eşimde bende ayrı yatmasina kiyamadik.Eskiden insanlar hep bir arada büyümüş:) bende öyle.
Bence denemeye değer.Park yatak fikrini mutlaka düşünün.En büyük boyunu kullanıyoruz biz.
Bu olayı duzeltirseniz sorunlarınız kısmen çözülür
İlk 6 ay benimle aynı odada beşikte yattı. 6. Ay yan odaya geçirdim. Sıkıntı da yaşamadık. Kreşe başlayıp işe döndüğümde 14 aylıktı. O zaman biraz ayrılık kaygısı oldu sanırım. Tam da diş dönemiydi gece 6-7 defa git gel yapmak zor gelince eşimin isteğiyle yanımıza aldık. Önce bi iki saat geliyodu sonra yerleşti.
Ben dediğinizi denedim odamızda yatak var. Ama ondan inip benim yatağa geldi. (Beşik ve park yatağa asla girmez kendisi 8 aylıktan beri kimse yatıramadı, kreşte de yere konan kampetlerde yatıyormuş)
Geniz etinin ve alerjik rinitinin de gece tıkanarak uyanmasına neden olması yüzünden deliksiz bir uyku diye bir şey yok malesef. Kendi odasında yatağında ilk uykuya geçişte sorun yaşamıyoruz aslında. Ama ilk uyandığı andan itibaren (aşağı yukarı 2 saatte bir) sabaha kadar gidip tekrar tekrar uyutmam gerekiyor. Takatim kalmıyor bazen yanında yerde falan uyuyakalıyorum.

Ay onu çözsem eşimi de yataktan atasım var feci horluyor :) kızım gece uykusunda konuşuyor, eşim horluyor ben nerelere kaçayım :)

Herkese selamlar

Sorunum şunlar:

Kızım 14 aylık ama sanki ben yazdım bu yazıyı. Allahım ömür versin hepsine ama biz de bittik. 14 aydır eşimle yıllardır tartışmadığımız kadar tartıştık. Gözlerimizin altında torbalar oluştu. Bedenen, ruhen yaşlandık. 2 yaşı bekliyorum ama sizin yazdıklarınızdan sonra 2 yaş da çözüm değilmiş anladım. Her gün Bn de soruyorum 2.3. Çocuğu yapanlar nasıl dayanıyor.

Bugün ikimiz de izinliydik çocuğumuzu kreşe bıraktık evde eski zamanlardaki gibi bir gün geçirdik her şey gayet iyiydi. Yarın da aynısını yapacağız ama vicdan yaptık biraz, çocuğunu kreşe atıp evde keyif yapan ebeveyn olduk diye

Kızım 14 aylık ama sanki ben yazdım bu yazıyı. Allahım ömür versin hepsine ama biz de bittik. 14 aydır eşimle yıllardır tartışmadığımız kadar tartıştık. Gözlerimizin altında torbalar oluştu. Bedenen, ruhen yaşlandık. 2 yaşı bekliyorum ama sizin yazdıklarınızdan sonra 2 yaş da çözüm değilmiş anladım. Her gün Bn de soruyorum 2.3. Çocuğu yapanlar nasıl dayanıyor.

Tivoli seni biliyorum, bebek sizi de sarsmış. Umarım düzelir umutsuzluğa kapılma. Biz hiç tartışmıyoruz :) halimiz olmuyor :D

Back