Küçük Düşün Büyük Olsun!

Akşam güzel geçti götürdüğü yer de nezih bir yerdi beğendim deyince yine gelelim dedi. Sabah erken kalktım dün pazara gitmiştik çok soğuktu fiyatlar da iyice üşüttü Elma portakal limon ıspanak karnıbahar brokoli marul yeşillik salatalık aldık sonra marketten eksiklerimizi aldık ödedik bayağı. Eve gelince eşimle hesap yaptık kredi kartlarını da topladık her ay bir önceki aydan hep daha fazlası çıkıyor bu artışlar böyle devam ederse birikim inşallah yapabiliriz. Dün aldıklarımızın karnıbahar ve brokoliyi balkona koydum diğerlerini buzdolabına yerleştirdim. Sabah ilk önce brokoliyi temizledim sonra karnıbaharı ayıkladım dondurucuya hazırladım üç paket çıktı süt aldık kahvaltı yaptık. Sebze çorbası pişirdim kemik sulu, Brokoliler haşlandı, güllaçıda süt ile buluşturdum. Bir kabta yogurt mayaladım iki kavanoz da içmek için süt ayırdım. Ispanakları doğradım yarısını dondurucuya koyucam hepsi fazla geliyor.Akşam için balık-patates kızartıcam salata ve brokoli tatlı da var ama fena yoruldum mutfakta az önce komşum büyük bir kase sütlaç getirdi eşimle bitirdik iyi geldi birazdan bir kahve yaparım yorgunluğum için kafi. Eşimde ütüleri yaptı mutfak topladım beyazları ayırdım yarın büyük temizlik var.

İyi geceler
Öglen anneme cöktük kızla
Koci 12 de kalktı dus aldı
Baktım gelesi yok alyaya dedim yürü kızım
Milletin keyfini bekleyemicem
Babamın cocıklara sözü vardı heykelde cok eski bi atomcu var ona götürcem sizi dedi
Oraya götürdüler bizi koci yatsın evde
Yemek yedik
Eve bıraktı kardesimler
Baktık hala uyuyo 17.30 saat
Acıktım dedi onu bile söylememis ıyumus paso
Lahmacun söylesenize bana d dedi
Söyledik geldi
Kız baktm kızardı yüzü
Ates 37.2 falan
Heh gittniz cocıklardan kaptı bisey bak diyo
He dedim 1 saatte hemn ates yaptı
usutmustır dedim
Yani kar falan oynadı kac gündür hemen niye cocuklardan kapıyo yani
uykuya gectik bakalım
Takip edrrim gece

Yoo hala topluyorum
O dagıtıyor ben topluyorum ama toplu kalma süresi 10ar dk
Öyle öyle büyücek insallah

Yoo hala topluyorum
O dagıtıyor ben topluyorum ama toplu kalma süresi 10ar dk
Öyle öyle büyücek insallah
Krese versen bence degisir biraz. Evde tek cocuk, cani sıkıldıkca size sariyor.
Krese gidince hergün cocuklarla oynayip enercisini atar ve kresde mecbur kurallara uymayi ögreniyor. Sende biraz nefes almis olursun, öglen eve geldigindede daha sabirli olursun.

Geçmiş olsun canım, bizde de aynı yorum vardı ya ikimizin kocalar dünyaya yorum yapmayamı gelmişler
Elanın da sabahtan bu yana burun çekmesi var. Dün komşunun oğluyla kar topu oynamaya çıkarttılar ya kesin ondan geçti, ne zaman onunla görüşse hasta oluyor dedi.
Heeh dedim 24 saat olmadan hastalık kapmak da ne. Yorum yapacak yer arıyorsun dedim.

İyi geceler kızlar,
Bugün sabahtan kalkar kalkmaz banyoya soktum Elayı.Banyo işi aradan çıksın dedim.
Sonra kahvaltı hazırladım.
Kahvaltı yaptık.
Az oturup çay yudumlayayım dedim. İki satır da size yazıyordum.
Koci başımda dikk dikkk
Hava ver kıza, meyve suyu yapacağım şu nerde bu nerde.
Neyse dedim rahatça oturmak yok.geçtim mutfağa toplamsya başladım.
Otur diyor. Artık kalktım dedim.
Ortalığı topladım.
Erişte kestim azcık kalan hamurla.
Sonra o mutfak dolaplarının yaylı menteşelerini değiştiriyordu ben de giriştim. Bir kaç dolap sildim.toz aldım. Yerleri süpürüp sildim. Lavabo alt dolabını temizledim.Elanın oturduğu sandalye lekelenmişti onu sildim.Yazarken yoruldum ya. Hiç iş anlatmayı sevmiyorum Ela çiçekleri suladı.
Sonra miktodalga fırını kullanmıyorum. Onu kaldırdık. Yerine kahve köşesi malzemelerimi koyduk ailecek :) Dolap boşaldı iyi oldu. Oraya da sıkış tepiş koyduklarımı yerleştirdim.iyi oldu yer açıldı.
Sonra koci birazuyudu.
Biz de odada puzzle yaptık. Resimli bilmece kartları ile oyun oynadık, uno oynadık, tombala oynadık.
Ela da kaç defa dedi. anne çok mutlu oldum uzun zamandır bu kadar çok zaman geçirip birlikte oyun oynamamıştık.
Ahhh dedim keşke işlerim olmasa da daha çok vakit geçirebilsek.
Son zamanlarda bana, anne sen çok iş takıntılısın diyordu. İyi geldi ben de mutlu oldum vakit ayırınca.
Yarın okula götürmeyeceğim.
Gitse daha çok hasta olup gelir.
O da pek gitmek istemedi zaten. Biz tatil modundan çıkamadık iyi gidiyordu ya.

Günaydın
Güne aglayarak basladım sinirden
Kalktık giyindik cıktık zaten zor kalktı karnım agrıyor diye aglamaya basladı yolda geri döndük
Biliyorum cidden agrısa duramaz suan
Koltuk tepelerinde geziyor
Bana cok acil olmadıkca bisey sorma
Babanı ara sor dedim
Gercekten sinirimden catluyorum suan
Bide niye sinirleniyosun gitmesin bırak diyo
5 gündür üstümde cocuk ya bi Allahın kulu demiyor biz tutalım azcık
Bide bana akıl veriyor bırak girmesin
Bana akıl verme sende kalmıyor dedim
Abi ben zaten ufak caplı depresyondayım Calısamıyorum diye
Bunalmıs evden cocuktan baska hayatum kalmamıs
Bide bana akıl veriyor!
Ben tehlike sınırına girmedikce bakmıyorum bugun gel bak dedim
Yumurtalı ekmek istedi sucuklarını yedi bıraktı,aldom kaldırdım acıkırsa öglene kadar beklicek .

Tmm ben artık götürmüyorum gittiğim yere otur bak sen dedim
Hasta olur diye evden cıkmayacaksa cocuk otursun baksın
Zaten gelenler gelmis

Bizim sıkıntımız var tedavi surecindeyiz kabızlığı var doktorla ilerliyorum
O da bu sene uygun görmedi seneye anaokulu için aşmaya calışıyoruz
Yoksa özelede verirdim ama herşey sıkıntılı ilerliyor bizde malesef

Beybiiii beybimm nolcak halimiz bacım

Selam
Corapsız geze geze muhtemel üşüttü çiş çiş günde milyon defa wc
Dün dedim esime götürmeyelim umimilere sokamıcam zaten belli üşütmüş yok kar oynicaz kızımla
Çiş yaptı evden cıktık arabaya bindik daha çişim geldi dedi işe kızım dedim altına
Biliyorum basıma gelecegi eşimin yüzünden
Neyse opete soktuk sonra oglanın odada yaptı falan dönüşte uyududa rahat ettik vallahi yoldan zevk aldım müZik dinledim kaossuz geldim 1 saat 1 saattir
Halam aradı biz sakaryadayken o gelmiş
Bu sabah kahvaltıyı bende yaptık

Dün aksam oglanın odayı komple banyoya döktüm
Paspası perdeleri nevresim battaniye
Bazayı cektim supur sil
Camını sildim mislendi
Mutfagında camini sildim
Pilav yaptım et pişiyo sote yapcam
Kız beyaz çorba dedi yayla corbası yaptım
Sabah kahvaltıyada 1 tepsi börek yaptım
Sabah eşimde yer kahvaltıda yarısı bitti zaten
Evi süpürüp silcem bi
Komsumda kahvaltıya cagırdı
Dedim nereye lelli nereye yetişsin
Un helvası yapıcam yine halamda burda yenir
Oruclanmadan bi de mutfak dolaplarını dökeydim eyiydi

Güzel bir hafta olsun hepimize canlar. Pazartesi perilerim geldi yine Allahım inanın yeni gelin heyecanı gibi heyecan basıyor her pazartesi evden hepsi gidince başlıyorum ya temizliğe nasıl ama su bile içmiyorum arada ovayım temizleyeyim diye neyse çok şükür bu hafta da bitti. Bir makina da çamaşır yıkadım astım. Bu gün için sebze çorbası ve ıspanak kavurdum salata ve brokoli yogurt tatlı olarak da güllaç var. Su arıtıcısının filtresini değiştirdik etraf biraz su oldu usta sildi felan ama olmadı onlar gidince tekrar sildim temizledim. 300 tl değiştirdi eşim filtreleri almıştı bize 1000 tl mal oldu. Harcamasız gün yok bize bu ara.

Selam kızlar
Bugün program biraz şaştı

Öğlen görüşmem vardı ama haber vermeden tatile gitmiş
Öyle olunca çarşambaya aldım
Birde yazmış Londrayım unutmuşum

Evi süpür topla
Çamaşır katla
Ütüleri ayır
Yoğurt mayaladım
Lahana sardım
Soslu makarna yaptım
Dün kadayıf yapmıştım onu da çayın yanına verdik mi, tamamdır
Sabah -14 dereceydi
Şimdi -6 gece yine buz
Allahım şu soğuklar bir bitse

Oğlan ödeve oturmuş

Annem hastaymış akşam bir uğrayalım dedim
Yarın programım çok yoğun
Saat 13:00 de görüşmem var
15:00 de masaja gideceğim
Peşine çocuk okuldan alırım
Sabah erken yemek ve ütü işini yapmam lazım
Çarşamba öğlen görüşmem var
Perşembe görüşmem var
Cuma boştayım
Ramazanda çok fazla almak istemiyorum
Doluyum demeyi düşünüyorum
Gerçi şuan marta randevu verdim
Yormak istemiyorum kendimi

Falci misiniz?

İyi geceler canımlar,
Yarın mesaim başlayacak.
Bugün bir uyandık Elayla saat 11:30
O da ilaç içmişti ben de içmiştim iyi uyumuşuz.Alerji ilaçları uyku yapıyor.
Bu Gece de zor daldı uykuya. Kitap okuyordu. "Mustafa Kemal ve Kitap" isimli kitabı okurken. bir satır okuyor 5 satır konuşuyor tabiki merak ettiği şeyleri sormakta haklı ama çok geç olmuştu sabah erken kalkacak. Yarın konuşalım dedim.Uykuya dalana kadar konuştu.Yarın akşam Atatürk ile ilgili sunum için albüm hazırlayacağız o ara sorularını cevaplarım.
Bugün sabah yoğurmak istediği hamuru nihayet yoğurdu. Sonra biraz o açtı biraz ben.o kesme işini yaptı ben de pişirdim. Kahvaltıda yedik.babasına da ayırdı :)
Sonra çamaşır attım. Çamaşır katladım.süpürge yaptım.
Onun odasına giriştik. Odasının şeklini değiştirmek istiyordu. Komple temizlik yaptım odaya.o da yardım etti
Sonra ben devam ederken o ödevlere başladı. Okulda yapılanları yaptı. Biraz resim yaptı.Biraz mutfakta ben iş yaparken o oyun oynadı.
Koci yemek yemem pişiden yerim peynir zeytin yeter dedi. Ben de zaten kahvaltıyı saat 2 de yaptım.akşama yemek yemem dedim.Yemedim de. Sabah duruma göre bakacağım. Okula götürme olmasa sabah yemem de. Tek korkum tansiyonum düşmesi. Arabayla hiç güvenli değil.
Kilo veremiyorum artık daha da zorlaştı kilo vermem. Biraz menopozada giriyor gibiyim.daha zor kilo vermek.
Ramazanda 1 öğün diyeti yapacağım.yapabilirsem
Elaya hızlıca mantı pişirdim. Karışık meyve sıyu yaptım. Yoğurtla yedi.
Babası geldikten sonra da ödevlere giriştik.
Sonra biraz dinlenme.uyku saati geldi.
Yarın okula gidecek, tatil modu güzeldi ya.

Hadi ödev yapalım demeden ödeve oturacağı günleri ben ne zaman görürüm acaba
Geçen hafta sonu tam uykuya geçeceğiz. Kalan ödevini almış yapmaya başlamıştı.
Şevkini kırnamak için 1 sayfayı yapmasına izin verdim tam uyku saati ödev sevdası da ne bileyim
Annene geçmiş olsun canım

Yolculukta uyuması harika birşey.
Bizim de öyle yolculuk başlıyor uykuya dalıyor misss.
Mutfak dolaplarını komple benim de temizleyesim var da, geçen gün iki parçasını temizleyebildim. Bu hafta yapabilirmiyim bilemiyorum.
Yarın okula bırakır gelirim. Ev topla rutin işleri yap yemek yap biraz. Sonra git al gel. Etkinlik ödevi var onu yaparız. Sonra yemeğe ek yaparım. Ödev yaparız. Hooop gün bitti.
Çarşamba bakarım.
Perşsmbe ingilizce kursu var. Cuma resim kursu telafi dersi. Bir de jimnastik istiyor. Haftada iki günmüş. nasıl yeteyim.
O jimnastik dersindeyken ben mecbur bekleyeceğim.zor yani.
Neyse bakalım yapıcam inşallah. Hergün dolabın 1 gözünü yapsam 20 tane gözü var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…