Nice güzel sağlıklı yıllarınız olsunBu sabah ilk defa uyanıp tekrar yattım uyumadım ama yatakta uzandım saat sekizde kalktım artık eşimle ikimize kahve yapmadan canım birkaç gündür pişi istiyordu hamuru tuttum dinlenmeye bıraktım kahvelerimizi içtik sonra çayı demledim eşim kahvaltı masasını hazırladı döke saça nasıl kızıyorum anlatamam artık birşey demiyorum çünkü kendime zararı oluyor bildiğiniz beceriksiz Allahım diyorum ben bu beceriksizin nesini beğenmişim gerçekten aşkın gözü körmüş benim de kör tarafıma geldi sana yardım edeyim diyor yok elleme ben yaparım diyorum sen odaya git tv seyret diyorum neyse pişileri pişirdik oturduk biraz fazla kaçırdım ama canım çok istiyordu. Çamaşırları topladım kuruyanları katladım kurumayanları petege serdim mutfak topladım. Birazdan pazara gideriz Doğalgaz 2585 tl Su 1780 tl geldi elektriki bekliyoruz oda ne gelicekse artık çok tutuyor faturalar cep telefonları internet valla bu ay coştular. Ben tasarrufu nerden nasıl yapayım. Akşama eşimle dışarıda yicez evlilik yıldönümümüz kendi başımı yaktığım yılın dönümüzü kutlucaz. Neyse kızlar buraya da yazmasam içimde kalıyor kızlarıma söyleyemiyorum babalarına bileniyorlar sizlerin kafasını şişiyorum buradan. Harcaması bol bir gün bizi bekliyor pazardan sonra markete gidicez.
Canım biraz inatçı bence o zorluyor seni. Boğa burcu inadımı diyeceğim. Ama oğlun da boğa burcu gayet uysalmış.Ben kimselere anlatamıyorum bi annem anlıyor o da surekli gördüğü için
Cok zor bir çocuk cok yıprandım artık
Yapmadıgın zaman ortalık yerde sakinkeşmiyor o dagıttıkca cığlık attıkca benim anksiyete tavan yapıyor
Sosyal hizm. Arayın gelip alsınlar cidden bakamıyorum ben dedim gecen.
Okadar kötüydüm
Dısarı çıksak kaos evde dursa kaos
Bak daha az önce sizinle kahvaltı yapıcam dedi oturdu babası zorladı az bişe yedi
Eşim telefoncaya çıktı arkasına bi posta ağladı
Bana sucuk kızart dedi tmm dedim kızarttım hayır çiğ yicem diye yattı yere
Tavayı kafasına geciresim geliyor okadar geriliyorum artık
Ya Ben cocuk insanı değilim annelik vasfım yok ya da bnm cocugum cocuk degil bilmiyorum
Ya o market fişi inceleme bende de var. Eskiden öyle değildim. Ama şimdi öyle fiyatlar değişiyorki, orada çalışanlar da yetişemiyor.çok defa yanlış fiyatla gittim markete düzelttirdim.Babym bende öyleyim marketten gelince hemen fişi kontrol ediyorum hata varmı diye ücretli olunca böyle oluyor diyorum kendime. Gelen belli ayın başını getirdiğimizde mutlu oluyorum, ne güzel kardeşinin harcamaları Allah daha çok versin mutlaka çok çalışıyorlardır, Rabbim bizlere de versin hep böyle dua ediyorum. Tamam ihtiyaç sahibi değilim diyorum ama şöyle rahat bir para harcamam olmuyor hep bir hesap kitap yaparken buluyorum kendimi neyse çok yazdım benim de hassas konum.
Lellim zor çocuk Alya yazdıklarından anlıyorum benim küçük kızımda aynı böyleydi, Hatta ben yaşadığım yerdeki umumi tuvaletleri kızımın sayesinde öğrendim evden çıkarken tuvalete götürürdüm yok derdi asla bir damla bile yapmazdı dışarı çıkalım çişim geldi cümlesini duymak bana cinnet sebebiydi tanımadığım insanlara esnafa tuvalet sorardım oda yanımda iki bacağını bir araya getirir çok geldi derdi sadece bu değil tabi ama beni ençok bu zorlardı sonra inan beni çok zorlamadı uysal bir çocuk da olmadı ama okul öncesi ona çok iyi geldi tuvalet olayını rayına oturtmuştuk sofraya bizimle oturmaya başlamıştı ama sen yazdıkça ben de o yıllara gidiyorum. Az kaldı inan bana Lellim çünkü evde herkes onun ağzına bakıyor tek küçük o az daha sabır canım. Yine de fazla sabırlısın.
Su faturası 1 aylıkmı canım ya çok fazla gelmiş.Bu sabah ilk defa uyanıp tekrar yattım uyumadım ama yatakta uzandım saat sekizde kalktım artık eşimle ikimize kahve yapmadan canım birkaç gündür pişi istiyordu hamuru tuttum dinlenmeye bıraktım kahvelerimizi içtik sonra çayı demledim eşim kahvaltı masasını hazırladı döke saça nasıl kızıyorum anlatamam artık birşey demiyorum çünkü kendime zararı oluyor bildiğiniz beceriksiz Allahım diyorum ben bu beceriksizin nesini beğenmişim gerçekten aşkın gözü körmüş benim de kör tarafıma geldi sana yardım edeyim diyor yok elleme ben yaparım diyorum sen odaya git tv seyret diyorum neyse pişileri pişirdik oturduk biraz fazla kaçırdım ama canım çok istiyordu. Çamaşırları topladım kuruyanları katladım kurumayanları petege serdim mutfak topladım. Birazdan pazara gideriz Doğalgaz 2585 tl Su 1780 tl geldi elektriki bekliyoruz oda ne gelicekse artık çok tutuyor faturalar cep telefonları internet valla bu ay coştular. Ben tasarrufu nerden nasıl yapayım. Akşama eşimle dışarıda yicez evlilik yıldönümümüz kendi başımı yaktığım yılın dönümüzü kutlucaz. Neyse kızlar buraya da yazmasam içimde kalıyor kızlarıma söyleyemiyorum babalarına bileniyorlar sizlerin kafasını şişiyorum buradan. Harcaması bol bir gün bizi bekliyor pazardan sonra markete gidicez.
Bir süre boyalarını kaldırsan, istediğinde de neden kaldırdığını söylesen nasıl olur etki edermi. ?Cocuundan dert yanan anneyken az öncede beyaz pelus halı, koltuk ve salonun halıyı komple keceli boya yapmış.
Odadan baslamış boyaya boyaya gezmiş
(evi supuruyordum)
Defalarca masada ya da sehpada yapacaksın diye uyarmamışım gibi
İnadına yapıyor kasti yapıyor artık
Canımı yakmak için yapıyor
Herseye aklı eriyor anlamamsı mümkün değil
Kim beddua ettiyse helallik alıcam artık bulup
Cidden hocaya falan mı götürsem napsam
Kırmızı bi boncuk mu nazarlık mı ne varmış ablam dedi ondan al tak
Boncuk kuyusuna düşse buna fayda etmez dedim
Mesela kabızlıgı falanda hep inadından
Bilerek tutuyor
Yapmak istediğinde yapıyor kakasından korkuyor falan hepsi hikaye
Dikkat mi cekmeye calısıyor anlayamıyorum
O ördeği geçen benim koci diyordu alsana diyeİyi haftasonları bacımlar
Evden cıkmadık bugun
Hic cıkasım yok kar yok ama sogugu fena -2 gördüm hep
Temu kargomuz geldi
Alya bayagı oyalandı onlarla barbi akseuarları falan almıstım
Tavuklu pilav yaptık aksm icin
Su kar oyuncagı ördekler var ya onla pilava sekil verdik
Kocam yine ultra mantıklı alısverisler yapmıssınız dedi
Zaten regli bekliyorm heryerim sis
Yedikce yiyorum yedikce yiyorum
Pazartesi ins atcam kendimi sokaga
Şimdiden güle güle kullanın canımSelamm kızlarss
Alışveriş yaptık 3bincik
Bi 3binde kasaba baydık
Ramazanı 10lasa bize kafii
Zaten ikimiziz hiç hazırlık falan yapmadım zaten buzlukda yer yok
Oğlan olsa yine bişiler yapardımda gerek yok
Haftasonları gelirim diyo oglan ozamana yaparım
Eşimde dişinden pek et falan yiyemiyor
Kuş kadar günlük yaparım yemekleri artık
Listeme bu ay bi es vermem lazım yoksa eksileri görcez
Alacak listem bu ay nadas
Hiç hesapta yokken bi de masa aldık
Bizim salon minnak ama masasızda zor oluyodu
Eşim alalım dedi darlıcak mı odayı görcez carş. Gelecek
İftar sahur orda yapmak istiyor kahvaltıları vs
Ne cıkaraa bahtımıza artık
Böyle böyle paralar gidiyor a dostlar
Oglum ikizlerCanım biraz inatçı bence o zorluyor seni. Boğa burcu inadımı diyeceğim. Ama oğlun da boğa burcu gayet uysalmış.
Bir de her istediği her saniye yapılıyorsa o da yaptırana kadar her yolu denemesine sebep oluyor olabilir
Allah sabır versin ne diyeyim.
Ben Elanın zor bir çocukluğunu yaşayan bir anne değilim. Elbet ağladığı dönemler oldu ama asla ağladığı şeyi yapmadım. Ve neden yapmadığımı da anlattım. Ağlarsa asla yapmayacğımı belirttim.
Böyle yaşadığım için bir fikir de veremiyorum sana. Ama en azından ağladığjnda yapmayın. Ve anlatın. Ne diyeyim canım.
Allah yardımcın olsun, umarım biran önce düzene girer.seni bayağı yoruyor
İzin mi?Bir süre boyalarını kaldırsan, istediğinde de neden kaldırdığını söylesen nasıl olur etki edermi. ?
Boya koltuk ve halı çizme boyama işi zorlayıcı ya işin zor canım.
Ama ben bir kaç şeye takılmıyorum.
Mesela oturma odasındaki masada oyun hamuru oynuyo, kinetik kum oynuyor. Sonra kendi masasının üzerinde sulu boya yapıyor. Pastel boya yaparken masası da boyanıyor.
Banyoda lavabonun yanında dolabın üzeinde oyuncakları ile su ile oynuyor onlara izin veriyorum. Su akarsa bez veriyorum suyu aldırması için.
Bugün komşum, sulu boya yasak bizim evde. Oyun hamuru slime asla izin vermiyorum. Sen de eşyalarını yenilesen kızarsın yaptıklarına dedi..
Benim slime a izin verdiğim yer sadece mutfak masası.üzerinde örtü ile..
Eşyalarımı da sonra yenilerim ne yapayım.
Evimin görüntüsü asla çocuğumdan önemli değil.
Ben de komşuma dedim. İzin vermiyorsun sonra da bugün sabahtan akşama kadar tablet izledi diyorsun dedim.
Yani ne diyeyim herkesin fikri aynı olmak zorunda değil.
Bana arkadaslar okbli sin sen diyorBir süre boyalarını kaldırsan, istediğinde de neden kaldırdığını söylesen nasıl olur etki edermi. ?
Boya koltuk ve halı çizme boyama işi zorlayıcı ya işin zor canım.
Ama ben bir kaç şeye takılmıyorum.
Mesela oturma odasındaki masada oyun hamuru oynuyo, kinetik kum oynuyor. Sonra kendi masasının üzerinde sulu boya yapıyor. Pastel boya yaparken masası da boyanıyor.
Banyoda lavabonun yanında dolabın üzeinde oyuncakları ile su ile oynuyor onlara izin veriyorum. Su akarsa bez veriyorum suyu aldırması için.
Bugün komşum, sulu boya yasak bizim evde. Oyun hamuru slime asla izin vermiyorum. Sen de eşyalarını yenilesen kızarsın yaptıklarına dedi..
Benim slime a izin verdiğim yer sadece mutfak masası.üzerinde örtü ile..
Eşyalarımı da sonra yenilerim ne yapayım.
Evimin görüntüsü asla çocuğumdan önemli değil.
Ben de komşuma dedim. İzin vermiyorsun sonra da bugün sabahtan akşama kadar tablet izledi diyorsun dedim.
Yani ne diyeyim herkesin fikri aynı olmak zorunda değil.
Bizim de dün banyoda oynamıştı.Bir girdim ayağım ıslandı. Paspas da ıslanmış. Su dökülmüş üzerine bezi bırakmış çıkmışİzin mi?
Kız izin isteyen kim oynamadıgı yer kalmadıki evde
Hepsindende var evde her yerdede oynuyo
Sen masaya oturt arkama döndüğüm an slime hamur koltukda halıda
Babası minik damgalar almıştı damgalamdığı bi alnım kaldı.
Dolaplar yerler halılar
Sen camı sil hemen peşinden parmakları camda aynada
Gecen pudra sekerini olduğu gibi halıya boca etti gözüme baka baka
Yıldım ben artık ikna olmuyor
Büyünce uslanır büyüyünce uslanır diyorlar nekadar daha büyücek diyorum evlenme yaşından falan bahsediyorlar galiba büyüme anlayışları muhtemel o yaşlar
Kapaklı kalem acacagı var mesela bunun haznesi var dimi hayır o haznesini acıp yapıyor koltuga açıyor
Bnm evin toplu durma süresi maks 10dk falan
Yastık konusunda ben de öyleyim ya, hayatta değiştirmeden duramam. Hijyen konusuBana arkadaslar okbli sin sen diyor
Herseeye takılmak yoruyor bizi
Ben günde 2-3 yastık kılıfı degistirdiğimi biliyorum
Yastıklarla oynuyor ayaklarıyla basıyor yerlerde sürüklüyor nasıl degistirmicem?
Yüzümü degdiremem ben orda
Ben de bazı seyleri yasaklıuorum önünü alamam yoksa
Yuvarlak masanın sandalyeleri beyaz ona cıkması yasak valla
Yemek yedigimiz barın sandalyelerini ikea aldık siyah güya icinden gecti
Far dökmüs siliyorum ama aralara girmis fırcalıcam havalar düzelsin
Salona oyuncak getirmesi yasak
Getiriyor yine ama en azından yıgmıyor
Bizi yoran kendi takıntılarımız biraz ama ona d engel olamıyoruz.
teşekkür ederim Babym.Nice saglıklı seneleriniz olsun abla
teşekkür ederim Dimplem.Nice güzel sağlıklı yıllarınız olsun
Güzel günlerde kullanın Lellim.Selamm kızlarss
Alışveriş yaptık 3bincik
Bi 3binde kasaba baydık
Ramazanı 10lasa bize kafii
Zaten ikimiziz hiç hazırlık falan yapmadım zaten buzlukda yer yok
Oğlan olsa yine bişiler yapardımda gerek yok
Haftasonları gelirim diyo oglan ozamana yaparım
Eşimde dişinden pek et falan yiyemiyor
Kuş kadar günlük yaparım yemekleri artık
Listeme bu ay bi es vermem lazım yoksa eksileri görcez
Alacak listem bu ay nadas
Hiç hesapta yokken bi de masa aldık
Bizim salon minnak ama masasızda zor oluyodu
Eşim alalım dedi darlıcak mı odayı görcez carş. Gelecek
İftar sahur orda yapmak istiyor kahvaltıları vs
Ne cıkaraa bahtımıza artık
Böyle böyle paralar gidiyor a dostlar
Teşekkür ederim Yedirenkim.Su faturaları bizim burada malesef doğalgaz ile yarışıyor İzmir de su çok pahalı.Su faturası 1 aylıkmı canım ya çok fazla gelmiş.
Bizim ısınma en son 780 civarı geldi ama onun harici aidat ve ortak alan ısınma ve elektrik parası var.
Aidat 4000 e yakın oldu.
Ne yapayım olumlu yanlarını düşünüyorum
Bu arada evlilik yıldönümünüz kutlu olsun.
Bundan sonra güzelmi güzel yıllarınız olsun.
Evlilik zor iş gerçekten.
Böyle günler de işte tatlı tarafları. Öyle bak gününün tadını çıkart.
Senenin başlangıcında çok güzel birikim yapmışsınız bereketli olsun Lellim.Uykuu firar
Aksam tonla iş yaptım gecte uyudum ama benim stres direk uykumu etkiliyor onu anladım.
Aksam oglanın odaya girişirim perdesi nevresimi baza altı falan hepsi elden gececek.
Her yer yine doldu elemem lazım
Bu arada gelen hep mutfak esyası getirdi evime ilk defa gelen insanlarda değiller
Cam kase, fincan takımı, borcam sığmıyor ki
Kaldırcam onlarıda depoyada üst katta kullanılır artık
1 fincan tkm hatta anneme vermiştim
Cok fazla oldu dedim kim kullancak
Ben 2li alıyorum artık hep 6lı geldi
Mayısa kadar borc falan kalmasın kartda dedim eşime
Mayısta ben yazlık alışveriş yapcam
Ben bu sene epey altın almış oldum 3 bileklik 3 bilezik aldım zincir alıcam
2 bilezik daha alıp 2025 birikim sezonunu kaparım ben
Eşimde yine 3gr aldı
Sey konusuyoruz sabah kahvaltıda eşim seneye emekli Rabbim nasip ederse
8 sene sonrada bes den emekli onuda alınca daha çalışma diyorum
Yeter ya ne bilim yine bu iş devam ederse bırakmaz gibi ama bukadar yogun calışmaz galiba
Adam daha nekadar calışsın oglanda işe baslamış olur kendini kurtarmış olur
Bakalım nasibimizde ne var saglık olsunda tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?