- 21 Ağustos 2015
- 31.658
- 95.912
- 598
- 37
Benim kızım da çok inatçı ,krizleri çok oluyordu hala da oluyor arada,6 yaştan bildiriyorumCanım bana T Tutunamayanlar777 arkadaşımızın önerdiği "Denemediğim yol kalmadı" isimli bir kitap vardı. Ben 3 yaşındayken okumuştum. faydasını gördüm. Okumak istersen tavsiye ederim
Bende bebekliğinde aklı ermeye başlayınca aşıyı anlatmıştım. Çok azcık acıyor iğne batıyor gibi. aşı anında dikkatini başka şeye topladım. Ağlamayınca hemşire oldukça şaşırmıştıBenim kızım da çok inatçı ,krizleri çok oluyordu hala da oluyor arada,6 yaştan bildiriyorumO kitap ,oyuncu ebeveynlik ve damsız disiplin kitapları benim işime yaramıştı. Krizleri oyuna çeviriyoruz.
Mesela geçen gün kızımdan influrenza için sürüntü testi alacaklardı ve hastanede benim kıza parmak ucuyla dokunsalar ortalığı yıkıyor, bizim için hastanede her işlem olay. Ben de sürüntü testini duyunca başladım hayır olamaz ya kızıma a niye kolay test yapıyorsunuz, ondan kan alın zor test yapın diye konuşmaya. Benden kan alındı geçen gün bana zor test yapıldı ,ona da yapın diye böyle protesto eder gibi başladım konuşmaya. O kıkır kıkır gülüyor, ben böyle kan testi yapın zor olsun diyorum hemşire hayır sadece size zor test o torpilli ona kolay test falan dedi. O arada aldılar gitti sürüntüyü. Bunun gibi devamlı oyuna çevirmek işe yarıyor evet zor ama krizi yaşayıp gerilmekten daha kolay oluyor. Özellikle böyle kendimizi güçsüz gösterince kıkır kıkır gülüyorlar.
Dramsız disiplin kitabın adı,yanlış yazmışım.Benim kızım da çok inatçı ,krizleri çok oluyordu hala da oluyor arada,6 yaştan bildiriyorumO kitap ,oyuncu ebeveynlik ve damsız disiplin kitapları benim işime yaramıştı. Krizleri oyuna çeviriyoruz.
Mesela geçen gün kızımdan influrenza için sürüntü testi alacaklardı ve hastanede benim kıza parmak ucuyla dokunsalar ortalığı yıkıyor, bizim için hastanede her işlem olay. Ben de sürüntü testini duyunca başladım hayır olamaz ya kızıma a niye kolay test yapıyorsunuz, ondan kan alın zor test yapın diye konuşmaya. Benden kan alındı geçen gün bana zor test yapıldı ,ona da yapın diye böyle protesto eder gibi başladım konuşmaya. O kıkır kıkır gülüyor, ben böyle kan testi yapın zor olsun diyorum hemşire hayır sadece size zor test o torpilli ona kolay test falan dedi. O arada aldılar gitti sürüntüyü. Bunun gibi devamlı oyuna çevirmek işe yarıyor evet zor ama krizi yaşayıp gerilmekten daha kolay oluyor. Özellikle böyle kendimizi güçsüz gösterince kıkır kıkır gülüyorlar.
Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun nice yıllaraBu sabah ilk defa uyanıp tekrar yattım uyumadım ama yatakta uzandım saat sekizde kalktım artık eşimle ikimize kahve yapmadan canım birkaç gündür pişi istiyordu hamuru tuttum dinlenmeye bıraktım kahvelerimizi içtik sonra çayı demledim eşim kahvaltı masasını hazırladı döke saça nasıl kızıyorum anlatamam artık birşey demiyorum çünkü kendime zararı oluyor bildiğiniz beceriksiz Allahım diyorum ben bu beceriksizin nesini beğenmişim gerçekten aşkın gözü körmüş benim de kör tarafıma geldi sana yardım edeyim diyor yok elleme ben yaparım diyorum sen odaya git tv seyret diyorum neyse pişileri pişirdik oturduk biraz fazla kaçırdım ama canım çok istiyordu. Çamaşırları topladım kuruyanları katladım kurumayanları petege serdim mutfak topladım. Birazdan pazara gideriz Doğalgaz 2585 tl Su 1780 tl geldi elektriki bekliyoruz oda ne gelicekse artık çok tutuyor faturalar cep telefonları internet valla bu ay coştular. Ben tasarrufu nerden nasıl yapayım. Akşama eşimle dışarıda yicez evlilik yıldönümümüz kendi başımı yaktığım yılın dönümüzü kutlucaz. Neyse kızlar buraya da yazmasam içimde kalıyor kızlarıma söyleyemiyorum babalarına bileniyorlar sizlerin kafasını şişiyorum buradan. Harcaması bol bir gün bizi bekliyor pazardan sonra markete gidicez.
Kız alırlar mı bizi eve acep devrilcek enayi bulsam öyle arkamdan konussun bak sıkıntı yok ama hayır demesin hep ben gidim o gelmesim varsa konum atBenim arkadas gibi alcan cocugu aksma kadar fellik fellik kapı kapı gezcen fmfdmdfm
Bence tek cozumu o
kıza hak verdimdd
Arada büyür iste
HayırFalci misiniz?
Bizimki de aynıHadi ödev yapalım demeden ödeve oturacağı günleri ben ne zaman görürüm acaba
Geçen hafta sonu tam uykuya geçeceğiz. Kalan ödevini almış yapmaya başlamıştı.
Şevkini kırnamak için 1 sayfayı yapmasına izin verdimtam uyku saati ödev sevdası da ne bileyim
Annene geçmiş olsun canım
Güle güle kullan canımSelaaammm
Eşimle yine bozugum bir geliyaaa bir gidiyaaa bende
Anlatmıcam artık yine maalesi anladınız beni
Ama naptım kartımı actırdım asın bayrakları
10binin ekmegine kan dogradım
Mesajlar üst üste gitmiştir akıllanmıyor yiğidimm
Yoruldum alışveriş yaparken parmaklarım agrıdı dicem aksama
Es verdim gece devam edicem kaldıgım yerden
Kafam okadar dağınık ki sabah sıra aldım sıram gelmeden nakit işlemi olmayan varsa alim dedi hoop uctum kıimliğimi cıkardım eee ne ee dedim sizin değil sanırım kimlik dedi (15 yasından güccükde değilsindir dedi demek)
Alyanın kimliğini alıp cıkmışım kafam öyle gidik
Dedim evim yakın sırama kadar gidim gelim
Ve sıra gelmeden kımliği aldım geldim
Hallettim
Sonra arkadasıma kahveye gittim ben kahve dedim o kahvaltı hazırlamış
Giderkende mesrubat kahve kek falan aldım
Yedik içtik dertleştik
Masa gelmiş kurulcaktı annemi aradım masayı kurdurdum
Halam yarın gidecek daha dogrusu kuzenimle eşi gelip alacaklar o da kahvaltıya gelirim dedi
Ev son 2 haftadır hiç boş kalmadı uzunca bir süre insan görmek istemiyorum
Hemen evi süpürdüm, yemek yaptım, evi sildim
Toz aldım
Eksiklerim vardı markete cıktım
Dus aldım
Daha börek yapcam banyo silincek
Cok güzel ciciler aldım kıyafet diil ama olsundu
1.600tl saat aldım kendime hiç yokmuşcasına
Gold catal bıcak seti aldım
Adnan Ziyagil ‘e altın varaklı sofralar kurucim ramazanda asdfghhjjjjkk
Ben kendi kendime hediye aldım bacımBizimki de aynı
Uyku saatini uzatmak için
Güle güle kullan bacımsu aldıkllsrınıSelaaammm
Eşimle yine bozugum bir geliyaaa bir gidiyaaa bende
Anlatmıcam artık yine maalesi anladınız beni
Ama naptım kartımı actırdım asın bayrakları
10binin ekmegine kan dogradım
Mesajlar üst üste gitmiştir akıllanmıyor yiğidimm
Yoruldum alışveriş yaparken parmaklarım agrıdı dicem aksama
Es verdim gece devam edicem kaldıgım yerden
Kafam okadar dağınık ki sabah sıra aldım sıram gelmeden nakit işlemi olmayan varsa alim dedi hoop uctum kıimliğimi cıkardım eee ne ee dedim sizin değil sanırım kimlik dedi (15 yasından güccükde değilsindir dedi demek)
Alyanın kimliğini alıp cıkmışım kafam öyle gidik
Dedim evim yakın sırama kadar gidim gelim
Ve sıra gelmeden kımliği aldım geldim
Hallettim
Sonra arkadasıma kahveye gittim ben kahve dedim o kahvaltı hazırlamış
Giderkende mesrubat kahve kek falan aldım
Yedik içtik dertleştik
Masa gelmiş kurulcaktı annemi aradım masayı kurdurdum
Halam yarın gidecek daha dogrusu kuzenimle eşi gelip alacaklar o da kahvaltıya gelirim dedi
Ev son 2 haftadır hiç boş kalmadı uzunca bir süre insan görmek istemiyorum
Hemen evi süpürdüm, yemek yaptım, evi sildim
Toz aldım
Eksiklerim vardı markete cıktım
Dus aldım
Daha börek yapcam banyo silincek
Cok güzel ciciler aldım kıyafet diil ama olsundu
1.600tl saat aldım kendime hiç yokmuşcasına
Gold catal bıcak seti aldım
Adnan Ziyagil ‘e altın varaklı sofralar kurucim ramazanda asdfghhjjjjkk
Kullanalım bacımBen kendi kendime hediye aldım bacım
Güle güle kullanalım
Güle güle kullan bacımGüle güle kullan canım
Eşimde bana doğum günü hediyesi aldıvurdeyince öldürür ziraa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?