Tekrar merhaba, uzun zamandır
Varyemez ablayı takip ediyorum, hepinizi tanıyor gibiyim. Kendimi tanıtıp borçlarıma geçeyim: 5 sene önce kısa süren kötü evliliğini bitirmiş bir öğretmenim. Sorumsuz, cimri, iddia bağımlısı olduğunu evlendikten sonra fark ettiğim ve psikopat davranışlar sergileyen, öfke kontrolü problemi olan bir erkek kişisini kısa sürede boşadım ve yeniden doğmuş gibi oldum. Şimdi erkek kedi bile beslemiyorum :)
Borçlarıma gelirsek, yıllardır kredi ödemeye alışkınım, savruk bir tipim malesef, tatile gitmek için, istediklerimi alabilmek için ertelemeyip kredi çekmekten çekinmeyen ve borçtan korkmayan.. lakin artık bu durumdan sıkıldım. Maaşımı tam olarak elime alsam yani sıfırdan başlasam her şey harika olur. Bunun için kapatmam gereken 3 kredim, 2 kredi kartım ve eksi hesabım var. Kredilerin hepsi 3 ila 8 ay arasında bitiyor. Toplama bakacak olursak 150 bin lira civar ediyor hepsi. Kenarda ise 2 çeyrek, 2 gram, 2 yarım, 1 tam altınım ve 100 dolar ile 100 eurom var. Çalıştığım yerde kira ödüyorum ancak memlekette ailemin de desteğiyle aldığım bir evim ve arabam var. Şimdi bu borçları erken kapatmak için şeytan diyor ki altın maltın ne varsa sat. Ama tabi ki hepsi kapanmıyor. Bu durumda bir rahatlama gelebilir ve kenarda hiçbir şeyim kalmaz endişesini yaşıyorum. Harcama alışkanlıklarımı sizleri okuya okuya değiştirdim artık ancak biraz geç kaldım.
Erkekler değişmez, düzeltilemez ve bunun için uğraşmaya gerek yoktur benim fikrim. Lakin herkesin bir kusuru vardır elbet diyerek görmezden gelinebilecek şeyler ve asla affedilmeyecek şeyler olarak ikiye ayırabiliriz. Benimkinin elle tutulacak yanı yoktu mesela ve psikolojik ve ekonomik şiddet fiziksel şiddeti de doğurmak üzereydi, yol yakınken döndüm. Kimse değişmez kırk yaşından sonra diyerek tek celsede boşadım. Eğer bunu yapamıyorsak kendimizi üzmeye, beklentiye girmeye gerek yok. Bunu kabul ederek kendimize bağımsız bir paralel evren yaratmayı öneririm. Yani asgari düzeyde ortaklık kurarak bildiğimizi okuyarak, her an her şeyi yapabileceğini kabullenerek...Bu arada kendisinden ne gelirse maddi manevi kardır diyorum.
Şimdilik bu kadarcık söyleyeceklerim :) herkese iyi geceler dilerim.