Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Malesef canım 😔bir de küçük benimki,21 aylik,dışarı çıkınca herkes maskeli gezer diye tanıyor hayatı 😏kendi de kabullenmiş olacak ki maskesini hiç ellemiyor dışarıda 🙄
merhaba, benim kizimda 24 aylik. Gecen yüzüne maske takip kapiyi acmaya calisiyordu. Cok üzüldüm baktikca. Keske böyle seyleri yasamasalar 😔

Annemi 3 gündür görmüyorum .sıcaktan gündüzleri hiçbir yere çıkasım gelmiyor. Sürekli telefonda konuşuyoruz.

Markete gitmiş istediğim birşey olup olmadığını soruyor bana alıvermek için.
İhtiyacım yok dediysem de illa alacak o zaman kendisine aldığı patlıcanlardan bana 1 ya da 2 tane fazladan almasının yeterli olacağını söyledim.😀
Kabak fasulye patlıcan kiraz bu hafta eşten dosttan gelmiş oldu
Evde pazardan aldıklarım da hemen hemen duruyor bakalım Salı olsun hayrolsun
Ben hu hafta sanırım pazara çıkmayacağım

Çıksam da kış için vişne ,kayısı ve bezelye
Haftalık ihtiyaç için de domates patates alabilirim

Annemi 3 gündür görmüyorum .sıcaktan gündüzleri hiçbir yere çıkasım gelmiyor. Sürekli telefonda konuşuyoruz.

Markete gitmiş istediğim birşey olup olmadığını soruyor bana alıvermek için.
İhtiyacım yok dediysem de illa alacak o zaman kendisine aldığı patlıcanlardan bana 1 ya da 2 tane fazladan almasının yeterli olacağını söyledim.😀
Kabak fasulye patlıcan kiraz bu hafta eşten dosttan gelmiş oldu
Evde pazardan aldıklarım da hemen hemen duruyor bakalım Salı olsun hayrolsun
Ben hu hafta sanırım pazara çıkmayacağım

Çıksam da kış için vişne ,kayısı ve bezelye
Haftalık ihtiyaç için de domates patates alabilirim
Afiyet olsun,kış için ne hazırlıklar yapıyorsun kizalr herkese soruyorum fikii olsun hepimize

Benimkiler su şekilde,
konserve melemen
Konserve domates
Köz biber patlıcan
Yeşil fasulye az yaparım pek yemeyiz çünkü
Marmelat reçel bı iki çeşit
Kuru biber patlıcan salça annemden gelir

Afiyet olsun,kış için ne hazırlıklar yapıyorsun kizalr herkese soruyorum fikii olsun hepimize

Benimkiler su şekilde,
konserve melemen
Konserve domates
Köz biber patlıcan

Kışlık hazırlık olarak derindondurucuya koyduklarım

Dolmalık biber
Bamya
Bezelye
Yeşil fasulye
Domates ( bütün olarak koyuyorum)
Yeşil Biber (doğrayıp koyuyorum)

Kırmızı biber (közleyip temizleyip koyuyorum)
Erik ,vişne ,çilek ,kayısı (komposto yapmak için)

Reçel senelerdir yapmıyordum yenmediği için ama bu sene ufak oğlan sevdi o nedenle 1 kavanoz çilek reçeli yaptım çeşit olsun diye
Dondurucuya koyduğum vişne kayısı ve çilekten kışın nasip olurda reçel yapmayı düşünüyorum

20200705_125254.jpg

Benimkiler su şekilde,
konserve melemen
Konserve domates
Köz biber patlıcan
Kışlık için
konserve domates,
Domates biber kavurur menemenlik ayırırım,
Domates sos çorbalar için,
Bamya buzluğa,
Taze fasulye,
Bezelye,
Közlenmiş kapya biber,
Karnıyarıklık patlıcan kızartırım buzluğa,
Son baharda biber turşusu, karışık lahana turşu.
Biber salçası,
Ekim kasım gibi yeşil ve siyah zeytin alır kendimiz kurarız.
Dolmalık kuru patlıcan, kabak, biber onları hazır alırım.
Reçel bazen güzel oluyor bazen bozuluyor bir türlü tam başarılı olamadım.

28 haziran bizim evlilik yildönümümüzdu.13.yilimiza girdik
Esime dedim bana gidip cicek,parfum alma lutfen.ne aliyim dedi,sen en iyisi bana parasini ver dedim.
Aldim 100 tlyi:rapci:çeyrek parasina kattım:KK71:
Nice yillariniz olsun. Saglik ve huzurla...🥰
Kizlar erkeklerin duygularini koreltmeyin yahu, cicek guzeldir, duygulari canli tutar...Esim 61 yasinda ve sadece ozel gunlerde degil, aklina estikce cicek getirir. Bir kere bile kac lira bu, gerek yok dememisimdir...Bu kadar materyalist bakmayin, ileride almayinca da gucunuze gider...😍

merhaba, benim kizimda 24 aylik. Gecen yüzüne maske takip kapiyi acmaya calisiyordu. Cok üzüldüm baktikca. Keske böyle seyleri yasamasalar 😔
Evet üzücü gerçekten, Allah bir an önce insanlığı kurtarsın böyle virüslerden temiz bir dünya kalsin çocuklarımıza 🤲😔

Kışlık için
konserve domates,
Domates biber kavurur menemenlik ayırırım,
Domates sos çorbalar için,
Bamya buzluğa,
Taze fasulye,
Bezelye,
Közlenmiş kapya biber,
Karnıyarıklık patlıcan kızartırım buzluğa,
Son baharda biber turşusu, karışık lahana turşu.
Biber salçası,
Ekim kasım gibi yeşil ve siyah zeytin alır kendimiz kurarız.
Dolmalık kuru patlıcan, kabak, biber onları hazır alırım.
Reçel bazen güzel oluyor bazen bozuluyor bir türlü tam başarılı olamadım.
Karnıyarık ve musakkalik patlıcanı ben de kızartıp buzluğa koyuyordum çok pratik rahat oluyordu pişirmesi,hele ki ansızın misafir gelecek olsa ama sebzeyi kızartıp buzluğa koyup sonra kullanmak kanserojenmis yapmadım bir daha ama doğru mu acaba bilemiyorum hiç 😔

Karnıyarık ve musakkalik patlıcanı ben de kızartıp buzluğa koyuyordum çok pratik rahat oluyordu pişirmesi,hele ki ansızın misafir gelecek olsa ama sebzeyi kızartıp buzluğa koyup sonra kullanmak kanserojenmis yapmadım bir daha ama doğru mu acaba bilemiyorum hiç 😔
Öyle diyorlar bilmiyorum da bir yıl yapmadım kışın çok pahalı ya patlıcan aldım yaptım hiç tadı lezzeti yoktu. Zararı var yok ben aldırmadan yapıyorum.

2 yil oncesine kadar kis hazirliklarim:

Yemeklik ve kahvaltilik salca.
Domates sosu
Dogranmis domates konservesi
Melemenlik
Envai cesit marmelat ve receller
Tarhana
Tursu cesitleri
Seker fasulye, barbunya, gelin ayse fasulyesi, araka, bamya, karniyariklik ve musakkalik patlican, yesil biber dondurucuya

Simdilik aklima gelenler bunlar.

Annem yanima gelmemisken ona ve kizima da yapardim. Uc haneye olurdu. Yegenlerime de geldiklerinde koyardim, gidince gotururdum vs.

Iki senedir de sadece klasik tursu, dondurucuya bir kac cesit sebze attim ve recel, marmelat yaptim. Sagligi vakti olan yapsin. Kisin cok iyi oluyor, ele geliyor... 😍

Migros sanal markette ozellikle camasir deterjanlarinda guzel indirimler var kizlar...🙃
Tabi ki Varyemez Varyemez 'in ilcesinde normal fiyati oyledir, hatta altinda bile olabilir. 😁
Biz de boyle indirim var deyip kendimizi avuturuz...🙈

Ben de bugünlerde kisliklarimi ne zaman hazirlasam diye düşünüyordum.Memlete gideceğim kısmetse bu ay sonu.Gitmeden önce vişne, çilek, kayısi reçeli yaparım birer büyük kavanoz.Agustos sonu dönünce de inşallah ;
Menemen, türlü ,taze fasulye konserveleri yapacağım.Domates sosu konservesi sizden duydum onu da deneyeyim 🙂 turşu filan da yaparız
Dondurucuya da biseyler atarız tabi ..annem memlekette kutu fasulyr taze fasulye bezelye yapıyor kara lahana haşlayıp satma yapıp koyuyor..
Ha bir de sigara böreği stoğu yaparım

Nice yillariniz olsun. Saglik ve huzurla...🥰
Kizlar erkeklerin duygularini koreltmeyin yahu, cicek guzeldir, duygulari canli tutar...Esim 61 yasinda ve sadece ozel gunlerde degil, aklina estikce cicek getirir. Bir kere bile kac lira bu, gerek yok dememisimdir...Bu kadar materyalist bakmayin, ileride almayinca da gucunuze gider...😍
Teşekkür ederim
Aslında haklısınız
Sonra çicek bekleyince sen istemiyordun der
Yapmam bidaha öyle:olamaz:

X