Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sana da afiyet olsun canımAfiyet olsun :)
Taze fasulye pişirdim, şimdi söndürdüm
Eşim ailesinin yanına gitti yapılacak işleri varmış, ne zaman gelir, aç mı gelir bilemem
Öğlen kuruköfte yoğurdum, bize yetecek kadar kızarttım, kalan duruyor,
Akşama ya da yarına yapabilirim
Ben de 70 tl harcadim bu hafta 20 tl si annem içindi, yani 50tl ile haftayı kapatmış sayılırım. 30tl lik ıvır zıvır ihtiyaç alırım yarın lavabo fırçası, poşet vs.
.
Bu hafta harcamalı olur
Pek meyve kalmadı şuan
Kahve bitti sayılır,
Kahvaltılık alırım
Çok mantıklıAnnemin komşusu pirinç pilavını çay bardağı ile yaptığını söylemişti, 1 tabak oluyor ikimize yetiyor eşimle yarına kalmıyor demişti
Ben yemeğin dökülmesine ekmeğin çöpe atılmasına çok üzülürüm Allah'ın nimetlerine karşı böyle bir saygısızlığa hakkım yok der oturur ağlarım o nedenle çok dikkat etmeye çalışıyorumYemek yendikçe yapılıyor, yenmezse kalıyor, dökülüyor, yiyen olacak ben de yapacağım
Ben genelde iki gün yetecek şekilde yaparim bilerek.Hem ikinci gün bana kalıyor hem daha ekonomikYemek listesi yapıyorum günlük yemek yapmaya çalışıyorum ama bazen gene de yemek artıyor ve bir menü 2 gün yeniyor
Geçen kuru fasulyeyi sadece 1 sb ölçüyle yapmıştım gene de 2 günde bitti.
Ben de 1 çay bardağı ölçüsüyle mi yapsam ki
Ben genelde iki gün yetecek şekilde yaparim bilerek.Hem ikinci gün bana kalıyor hem daha ekonomik
Kesinlikle öyle.Evde başkaları da varsa neyazikki israf oluyor bende de..Bu ara ona taktım,yani birikime karar vereli,yiyecek israfı yapmamays gayret ediyorum, cidden bereketi götürüyorBen yemeğin dökülmesine ekmeğin çöpe atılmasına çok üzülürüm Allah'ın nimetlerine karşı böyle bir saygısızlığa hakkım yok der oturur ağlarım o nedenle çok dikkat etmeye çalışıyorum
Evin durumuna göre yemek yaparım ya yenmeli ya da vaktiyle konu komşuya ,anneme verilmeli
Ama evin bereketi nimete gösterilen özenle birlikte artıyor buna çok inanıyorum
Ben diğer evdeyken aynı anda 3 değişik peynir sofraya konuyorduKesinlikle öyle.Evde başkaları da varsa neyazikki israf oluyor bende de..Bu ara ona taktım,yani birikime karar vereli,yiyecek israfı yapmamays gayret ediyorum, cidden bereketi götürüyor
Ben de az az alırım peynirleri,herkesin tabağına da hepsinden ikişer dilim koyarım.Cesit çok miktar az ise bozulmadan tuketiliyorBen diğer evdeyken aynı anda 3 değişik peynir sofraya konuyordu
Çocukların babaları aşırı derecede nefsi gelişik biriydi
O çöpe atılan peynirler ,zeytinler, çerezler neler neler
Sürekli almaca biri bitmeden diğerini açmaca
Laf dinlemez sanki inadına inadına yapar
Ben de çeşitli alırım ama yiyeceğin takibini yaparım
Kaşar varsa beyaz peyniri açmam ya da küçük boy alırım
Evde şu an koyun peyniri beyaz peynir üçgen peynir ve kaşar peyniri var ama hepsinin kullanımını takip ederim israf edilmeyecek şekilde
Evimi ayırdım evimin bereketi geri geldi
Aynen öyle canımBen de az az alırım peynirleri,herkesin tabağına da hepsinden ikişer dilim koyarım.Cesit çok miktar az ise bozulmadan tuketiliyor
Kolay gelsin canımÇamaşır toplayayım, eşim aradı gelmek üzeredir,
Sorar ona göre ek yaparım Yemeğin yanına
Sanırım tekrar çamaşır yıkanır
Ne güzel maşallah.Cok sukur bizde de israf yoktur. Israf, kesinlikle evin bereketini kaciriyor. Sirali sekili alir, sirali sekili pisiririz veya sofraya koyariz.
Esim de ben de bu konuda cok dikkat ederiz...
Bu isler tek tarafli olmuyor...