Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Ben bundan şunu çıkarırım sen ,çocukların, baban olunca eli cebine gitmiyor mesele kendi tarafından insanlara gidince cepteki akrep bir anda yok oluyor
Ben fazla yorum yapıp bilmediğim bir insanın günahını almak istemiyorum ama hislerim beni pek yanıltmaz

@ Kusura bakma tatlım eşin bence çok kurnaz biri senin zaaflarının farkında ve bunu çok güzel keşfetmiş ve de fırsata çevirmiş
Yazdıklarından bende bıraktığı izlenim aynen bu

Babamla alakası yok babam olmadığı zamanda da dışarı gittiğimizde hesabı ben ödüyordum babamı seviyor onunla bir problemi yok.

Dışarıda gezme eve alınanlar çoğu lüzumsuz geliyor ot gibi yaşayalım istiyor.Ona göre herşey gereksiz.Yıllardır böyle.Çocukluğunda açmı kaldı travmamı yaşadı anlamadım gitti

Babanla bence de alakası olmaması lazım anladığım kadarıyla amcanın parasını da kullanıyorsunuz

Boşadığım çocukların babası zamanında çok çalı dövdü tavşan kalkar mı diye
Yani maaş kartımı ona vermem konusunda
Çalışıp kazanmayı biliyorsam çekip harcamasını da bilirim niye verecekmişim bankamatik kartımı diye bir göründüm sesini kesiverdi
Boşanırken afedersin dağda domuzu eksik bir mal varlığı olduğu halde üzerinde en ufak birşey bırakmayıp sağa sola kaçırmış
Benim avukat çok cevval bir adamdı baştan çekişmeli açtı davayı sonra ben anlaşmalıya çevirttim
O arada sıkıntıdan adam cilt hastalığına sahip oldu maksat malını almak değildi benimkisi birazcık totosunu üç buçuk arttırmaktı
Ben ahiret mahkemesinde bizzat Allah tarafından sorulup alınsın istiyorum haklarımı
Bu tarafta kafa rahat yaşamak istiyorum kendi imkânlarımla

Geçen kendimi düşünerek robot süpürge aldım iyikide almışım.O evdeyken bende işteyken elime bir süpürge alayımda süpüreyim demez .Hanım işten gelsin, yemek hazırlasın önümüze koysun ,bulaşıkları yıkasın, çamaşırları katlasın toplasın, evi süpürsün ister.Bu kadın akşama kadar işte yoruluyor bir işin ucundan tutayım demez.Ayda yılda bir bulaşık makinesini boşaltır oda ben söylersem canı isterse.Söyleye söyleye dilimde tüy bitti bende artık bıktım söylemekten.

Robot süpürge aldım diye dıdısı vıdısı bitmedi.Evde süpürge varmışta boşa masrafmışta ne gerek varmışta birde sonra param yetmiyor benden para istiyorsun beni kazıklıyorsun gibi saçma sapan laflar bile etti. EE sen yapmıyorsun hep benden bekliyorsun ben kendi rahatlığımı düşünmek zorundayım dedim.Sabah kahvaltıda kırıntı dökülmüştü kahvaltıdan sonra robotu çalıştırımısın mutfak temizlense iyi olur dedim rica ettim.Gene söyleniyor saçmalıyor sanki dünyanın en zor şeyini istemişim gibi bir haller.Altı üstü bir tuşa basacaksın parmağının ucuyla bile bassan çalışır dedim.Gerikafalı bir insanla mücadele ediyorum.Çok yorucu valla.Çoğu zaman onu muhalefetini dinleyip kafamı şişireceğime kendim halledeyim diyorum.

Olsun.Hiçbir şey için geç değil
Madem gelişme var diyorsun
Bundan sonra parça parça daha fazla sorumluluk ver
Yavaş yavaş sende elini çek
Onu birşeylere mecbur bırak bence

En basitinden alışveriş
Ver eline listeyi gönder
Cebine harçlığını koyacak değilsin ya
Alsın gelsin

Ben artık gerek kendi yaşadığım kötü tecrübeler gerekse etrafımda görüp duyduklarım sebebiyle olsun maalesef kolay kolay insanlara güvenemiyorum
Bende senin gibiyim.
Hamd olsun kendim çok kötü tecrübeler yaşamadım
Ama çevremde gördüklerim onların yaşadıkları bana hep ders oldu

Altın alıyoruz .Babam kendi veriyor istersen sende kalsın diyorum ben ne yapacağım bu saatten sonra diyor .Babam eşimin tam tersi çok verici ve merhametlidir
Benden sana nacizane tavsiye babacığının parasıyla ne alıyorsan al sakın eşinin istifadesine sunma

Sözüm herkes için geçerli değil ama çoğunluk için maalesef öyle
Bulmuşlar gül gibi hanımları becerikli ,edepli işinde gücünde ve de sorumluluk sahibi evire çevire maddi manevi ömürlerini törpülüyorlar pis nankörler Allah versin bunların cezasını

Amiiiiiin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…