Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Merhaba hanımlar
Gece ne güzel sohbet etmişsiniz öyle

Bende kadının gizli bir birikimi olması gerektiğine inananlardanım.
Bir avukatın bir sözü vardı. Çok hoşuma gider
“Bu zamana kadar girdiğim bütün davalar birbirine güvenen insanlar arasındaydı.” Diye…

Boşuna demiyorlar her kadının bir kıyısı vardır. Kıyısı bitince köşesi devreye girer diye

Asıl harcama sizde
Aynen .benimki para harcamayı sevmiyor canını al parasını alma

Dün avmye beraber gittik kasanın başında o var.Ben ödeyim demedi.Ben kartımı uzattım ödedim öylede rahat.Hiç bir kerede ben ödeyim demiyor nasılsa sende para var diyor.

Halbuki geçen ay söyledim borçlarım çoğaldı yetişemiyorum yılbaşından sonra sen market faturalar vb öde evin geçimi sende olsun bende borçlarımı sıfırlayım ondan sonrada komple benim maaşla altın alalım birikim yapalım dedim.Tamam dedi.Sonra bir kulağından girdi bir kulağından çıktı.Geçen pazar parasını ondan istedim az birşeyde bende vardı.Sanki eli titriyor gibi para vermek istemiyor.Az birşey verdi.Sadece kıvırcık vb yeşillikler 100 tl tutuyor bir kilo balık alsan 100 tl gitti 200 tl daha ortada sebze yok meyve yok bu para yetmez dedim biraz daha aldım.

Bazen beni sinirlendiriyor.Ben evime aileme harcıyorum kimseye dışarıya boşa para harcamıyorum.Hiç bir zaman kendimi düşünmemişimdir ailemde ailem.Ama o küçük hesaplar yapıyor canımı sıkıyor.

Tatile giderken tatilin ödemesini ben yapardım o benzin parasını öderdi sadece.Geçen yaz kızdım olmaz artık bu ne böyle dedim.Tatili ona ödettirdim

Emekli olunca ilk defa para istedim çift maaşlı ve fazla harcaması yok mık mık sürekli .Söyleye söyleye aldım onda bile pintilik ediyor az olanı bana veriyor çok olanı kendinde tutuyor.Şimdi mesela emekli maaşıyla beraber maaşı 30000 civarı olacak.Kira problemi olmayan bir aileye yeter .Herşeyi o ödese bendekide birikime kalsa fenamı olurdu.10.000 bana verecek 20.000 ona kalacak.Harcadığı ne kadar diye hesaplamak lazım.Benmi yanlış düşünüyorum hatalıysam hatalısın deyin lütfen

Yanlış anlama cnm ama
Erkeği başta nasıl alıştırırsan öyle gider derler ya sizinki biraz o misal olmuş gibi hissediyorum anlattıklarından

Sen nasıl olsa çalışıyorum kendi işimi kendim hallederim demişsin
Üstüne birde evi sırtlanmışsın
onunda bu çok işine gelmiş

Oda Bu sayede senin sorumluluğundanda evin sorumluluğunda kurtulmuş
Yıkılacak yer arıyormuşta bulmuş gibi duruyor

Eskiler boşuna dememişler erkeğin iki kalemi varsa birini kıracaksın diye
Böyle evliliğide eşide herkes ister

Ben senin yerinde olsam
Ona daha fazla sorumluluk yüklerim
Herşeyi yapabiliyor olman herşeyi yapman gerektiği anlamına gelmiyor

Kafama takılan o öğretmen nasıl sadece emekli maaşına kaldı .Evlendikten sonra alınan herşey yarı yarıya. En azından evden hakkını alması gerekmezmiydi.Kadının ayrı bir hesabı yatırımı olması lazım ama ben saklayamıyorum .Bir iki kere söylemeyeyim dedim ikincii gün söylüyorum.Belkide ondan böyle rahat sen benden fazla alıyorsun sen öde hesabı yapıyor benimde ağrıma gidiyor

Canım benim bahsettiğim bu tarihten çok önceki bir mevzu
01.01.2002 den öncesi için geçerli değil maalesef bu kanun

Eklentiler

• 20240118_155056.jpg
    113,1 KB · Görüntüleme: 25
Kesinlikle katılıyorum

Mecbur bıraktı desem.Almıyor gerekli görmüyor.Ya parasını kendin vereceksin ya da mahrum kalacaksın .O yüzden mahrum kalmamak için kendim harcamayı tercih ettim.

Örneğin dışarıya kahvaltıya gidelim şuraya gidelim dedim çoluk çocuk gidelim gözümüz gölümüz açılsın babam bir temiz hava alsın diye.Gidiyoruz sonunda hesabı ben ödüyorum.O ödemiyor elini cebine atmıyor.Kadın olarak ben söylemek zorundamıyım mesela hayır ama o yapmayınca ne yapacaksın.Evde dört duvarın ortasında oturup onumu bekleyeceksin ona kalsa sıkıntı yok.Evde dursa daha iyi .Para harcanmamış olacak ne gerek var

Evlendiğimizin başında markete yollardım bildiği üç dört sebze onları alıp gelirdi başka yok mecbur eksiği ben alıyordum.Böyle böyle devam etti onunda işine geldi .Yalan yok geçen yiğeni misafirliğe gelmişti listeye ne yazdıysam almıştı az biraz gelişme var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…