- 28 Aralık 2023
- 5.321
- 15.497
5900 yatacakmış benimki de 6500 hesaplamıştımMüdür bey maaş farkının 6800 küsur tl olduğunu söyledi.Allah bereket versin.
Amin , bereketli olsun canım5900 yatacakmış benimki de 6500 hesaplamıştım
Neyse artık
Rabbim olana bereket versin
Asıl harcama sizde1500 e yakın aidat .700 elektrik, 1000 lira civarı doğalgaz geliyor genelde. suyu hatırlamıyorum
maşallah maşallahDün gece eşimden 2500 TL daha alıp kenara attım
Aynen .benimki para harcamayı sevmiyor canını al parasını almaAsıl harcama sizde
Ne güzel olurdune güzel paylaşımlar yapmışsınız,
Varyemez hayal ettim seni bir an,
eline kağıdı defteri alıp bütçeleme yaptığınıpenceremden için
Yanlış anlama cnm amaAynen .benimki para harcamayı sevmiyor canını al parasını alma
Dün avmye beraber gittik kasanın başında o var.Ben ödeyim demedi.Ben kartımı uzattım ödedim öylede rahat.Hiç bir kerede ben ödeyim demiyor nasılsa sende para var diyor.
Halbuki geçen ay söyledim borçlarım çoğaldı yetişemiyorum yılbaşından sonra sen market faturalar vb öde evin geçimi sende olsun bende borçlarımı sıfırlayım ondan sonrada komple benim maaşla altın alalım birikim yapalım dedim.Tamam dedi.Sonra bir kulağından girdi bir kulağından çıktı.Geçen pazar parasını ondan istedim az birşeyde bende vardı.Sanki eli titriyor gibi para vermek istemiyor.Az birşey verdi.Sadece kıvırcık vb yeşillikler 100 tl tutuyor bir kilo balık alsan 100 tl gitti 200 tl daha ortada sebze yok meyve yok bu para yetmez dedim biraz daha aldım.
Bazen beni sinirlendiriyor.Ben evime aileme harcıyorum kimseye dışarıya boşa para harcamıyorum.Hiç bir zaman kendimi düşünmemişimdir ailemde ailem.Ama o küçük hesaplar yapıyor canımı sıkıyor.
Tatile giderken tatilin ödemesini ben yapardım o benzin parasını öderdi sadece.Geçen yaz kızdım olmaz artık bu ne böyle dedim.Tatili ona ödettirdim
Kredi kartı borçları.Mutfak masrafları ,ev aletleri .ilaçlar vs.Yapı kredi 44000 .içerisinde elektronik aletler var robot süpürge almıştım meselaBu borçlar ne borcu ?
Kafama takılan o öğretmen nasıl sadece emekli maaşına kaldı .Evlendikten sonra alınan herşey yarı yarıya. En azından evden hakkını alması gerekmezmiydi.Kadının ayrı bir hesabı yatırımı olması lazım ama ben saklayamıyorum .Bir iki kere söylemeyeyim dedim ikincii gün söylüyorum.Belkide ondan böyle rahat sen benden fazla alıyorsun sen öde hesabı yapıyor benimde ağrıma gidiyorSeneler önce trt 'de bir emekli öğretmen hanım anlatıyordu
Kocası ile hayatta maddi açıdan hiç ayrı gayrısı olmamış
Aslında normal olan da o bence de
Ama yıllar geçmiş adam bunu aldatmış boşanmışlar herşey adamın üzerine yapılmış zamanında
Ve diyordu 33 seneden sonra kaldım bir emekli maaşıyla
O öğretmen hanımın hikayesi beni çok etkilemişti
Belki de bu hikayeyi 25 sene önce izlemiştim
Hanımlara şunu tavsiye ediyordu mutlaka kendinize ait paranız olsun
Canım benim bahsettiğim bu tarihten çok önceki bir mevzuKafama takılan o öğretmen nasıl sadece emekli maaşına kaldı .Evlendikten sonra alınan herşey yarı yarıya. En azından evden hakkını alması gerekmezmiydi.Kadının ayrı bir hesabı yatırımı olması lazım ama ben saklayamıyorum .Bir iki kere söylemeyeyim dedim ikincii gün söylüyorum.Belkide ondan böyle rahat sen benden fazla alıyorsun sen öde hesabı yapıyor benimde ağrıma gidiyor
Kesinlikle katılıyorumYanlış anlama cnm ama
Erkeği başta nasıl alıştırırsan öyle gider derler ya sizinki biraz o misal olmuş gibi hissediyorum anlattıklarından
Sen nasıl olsa çalışıyorum kendi işimi kendim hallederim demişsin
Üstüne birde evi sırtlanmışsın
onunda bu çok işine gelmiş
Oda Bu sayede senin sorumluluğundanda evin sorumluluğunda kurtulmuş
Yıkılacak yer arıyormuşta bulmuş gibi duruyor
Eskiler boşuna dememişler erkeğin iki kalemi varsa birini kıracaksın diye
Böyle evliliğide eşide herkes ister
Ben senin yerinde olsam
Ona daha fazla sorumluluk yüklerim
Herşeyi yapabiliyor olman herşeyi yapman gerektiği anlamına gelmiyor
Mecbur bıraktı desem.Almıyor gerekli görmüyor.Ya parasını kendin vereceksin ya da mahrum kalacaksın .O yüzden mahrum kalmamak için kendim harcamayı tercih ettim.Yanlış anlama cnm ama
Erkeği başta nasıl alıştırırsan öyle gider derler ya sizinki biraz o misal olmuş gibi hissediyorum anlattıklarından
Sen nasıl olsa çalışıyorum kendi işimi kendim hallederim demişsin
Üstüne birde evi sırtlanmışsın
onunda bu çok işine gelmiş
Oda Bu sayede senin sorumluluğundanda evin sorumluluğunda kurtulmuş
Yıkılacak yer arıyormuşta bulmuş gibi duruyor
Eskiler boşuna dememişler erkeğin iki kalemi varsa birini kıracaksın diye
Böyle evliliğide eşide herkes ister
Ben senin yerinde olsam
Ona daha fazla sorumluluk yüklerim
Herşeyi yapabiliyor olman herşeyi yapman gerektiği anlamına gelmiyor