Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Öğlen markete gittim
Aylık alışveriş yapıyorum ben
Sadece süt ve yumurtayı ay içinde alıyorum bittikçe
Bu ay 3700tl tuttu büyükbaşin kartıyla gidiyorum markete bende
Harika evin erkeği ise geçimini temin etmek zorundalar, kadının her yaptığı onlara sadece ikramıdır
Ben de kendi kıyafetlerimi kendim alırdım ama evin harcamalarını ona ödetirdim niyetinin bir sebepten çok da iyi.olmadığını hissettim ve de ev ile ilgili harcamalara karışmadım, çocukların masraflarına da

Ama çocuklar büyüyünce evde bir takım yenilikleri kendim yapmıştım
Evin bütün perdelerini yenilemiştim, koltuk takımı, yolluklar,odanın birine duvardan duvara gardrop ,merdiven aralığına kiler dolap vs 2009 da yaklaşık 10000 tl harcadım

Bu eve gelirken hepsini bıraktım geldim Allah bildiği gibi yapsın

Boşanırken de hakim sordu mal ,takı, eşya, nafaka tazminat istiyor musun diye
Hayır dedim adam şaştı
Sadece küçük oğlanın velayetini aldım onun için nafaka isteyip istemediğimi sordu hayır dedim

Biliyorum ki vereceği 3 kuruşa mahkum etmeye kalkar çocuğun bütün masraflarını bana yıkardı
Hiçbirşey istemeyip şimdi oğlanların bütün masraflarını ona karşılaşılatıyorum üstelik ben muhatap olmuyorum
Oğlanlar kendileri gördürüyorlar ihtiyaçlarını
Oğlanların kucağına attım onu
Oğlanlar hakkindan geliyorlar

iki erkek kardeşim var birisi yurtdışında birisi burada

kardeşim çocuğu dershaneye yazdırmak için borç istemiş daha doğrusu ablamda para varmıdır diye babama sormuş oda onlarda yok borçları çok ama bende altın var veririm demiş .9 tane cumhuriyet altını vardı elinde .kardeşime üc tane Cumhuriyet vermiş.Benim üç çocuğum var üçünüzede üçer altın vereceğim diyor

En azından babanın sana verdiğini evet eşinin kullanımına müsade etme
Babandan hatıra kalsın
sabah aklıma ne geldi biliyormusun evlendiğimizde babam iki tane üçlü burma takmıştı bir tane amcam bir tanede bbabamın işyerindeki arakadaşları birazda eşiminkiler.Bir sene olmadan o bileziklerin hepsi satıldı gitti.Oda babası rahatsızdı o ile git gel memlekete git gel vs derken yeni evliydik elimizde para yoktu sattı .o zaman hiç sorun etmemiştim sağlıkla alakalı birşey ameliyat sonrası babası vefat etmişti birde yerine nasılsa koyulur diyordum ama babamdan bir tanesi hatıra kalsa iyi olurmuş keskede izin vermeseymişim çok safmışım o zamanlar

sabah aklıma ne geldi biliyormusun evlendiğimizde babam iki tane üçlü burma takmıştı bir tane amcam bir tanede bbabamın işyerindeki arakadaşları birazda eşiminkiler.Bir sene olmadan o bileziklerin hepsi satıldı gitti.Oda babası rahatsızdı o ile git gel memlekete git gel vs derken yeni evliydik elimizde para yoktu sattı .o zaman hiç sorun etmemiştim sağlıkla alakalı birşey ameliyat sonrası babası vefat etmişti birde yerine nasılsa koyulur diyordum ama babamdan bir tanesi hatıra kalsa iyi olurmuş keskede izin vermeseymişim çok safmışım o zamanlar
Kaç yaşındasın?

Harika evin erkeği ise geçimini temin etmek zorundalar, kadının her yaptığı onlara sadece ikramıdır
Ben de kendi kıyafetlerimi kendim alırdım ama evin harcamalarını ona ödetirdim niyetinin bir sebepten çok da iyi.olmadığını hissettim ve de ev ile ilgili harcamalara karışmadım, çocukların masraflarına da

Evin bütün perdelerini yenilemiştim, koltuk takımı, yolluklar,odanın birine duvardan duvara gardrop ,merdiven aralığına kiler dolap vs 2009 da yaklaşık 10000 tl harcadım

Hayır dedim adam şaştı
Sadece küçük oğlanın velayetini aldım onun için nafaka isteyip istemediğimi sordu hayır dedim

Biliyorum ki vereceği 3 kuruşa mahkum etmeye kalkar çocuğun bütün masraflarını bana yıkardı
Hiçbirşey istemeyip şimdi oğlanların bütün masraflarını ona karşılaşılatıyorum üstelik ben muhatap olmuyorum
Allah mükafatını ahirette versin ablacim şey duydum
Bazi seyleri Bu dünyada çekiyormuşuz ki ahirette cekmeyelim

Altın alıyoruz .Babam kendi veriyor istersen sende kalsın diyorum ben ne yapacağım bu saatten sonra diyor .Babam eşimin tam tersi çok verici ve merhametlidir

Benden sana nacizane tavsiye babacığının parasıyla ne alıyorsan al sakın eşinin istifadesine sunma

Bende ozrenginin dediğine katılıyorum altın alıyorsan bile o altının sizin için olduğunun bilinmesine gerek yok
Babanın parasıyla alıyorsun ve bu altınlar babana ait
Bu kadar basit ve net
Asla onun insiyatifinde olmamalı onun söz hakkı bile olmamalı

Hayır dedim adam şaştı

MaşAllah senin oğlanlar bu kadar çok bilinçli
Tavırları net ve keskin bu benim hoşuma gidiyor
Ama bilmiyorum
Ben senin yerinde olsam nafaka isterdim sanırım
Boşanan arkadaşlarıma da söylüyorum
Nafaka alın mutlaka diye
Vermezdi diyorlar
Bırakın vermesin diyorum
En azından nafaka borcu birikir
İleride adamın üstüne bir mal varlığı olursa çat diye el koyarsın çocuğun adına

Bende ozrenginin dediğine katılıyorum altın alıyorsan bile o altının sizin için olduğunun bilinmesine gerek yok
Babanın parasıyla alıyorsun ve bu altınlar babana ait
Bu kadar basit ve net
Asla onun insiyatifinde olmamalı onun söz hakkı bile olmamalı

MaşAllah senin oğlanlar bu kadar çok bilinçli
Tavırları net ve keskin bu benim hoşuma gidiyor
Ama bilmiyorum
Ben senin yerinde olsam nafaka isterdim sanırım
Boşanan arkadaşlarıma da söylüyorum
Nafaka alın mutlaka diye
Vermezdi diyorlar
Bırakın vermesin diyorum
En azından nafaka borcu birikir
İleride adamın üstüne bir mal varlığı olursa çat diye el koyarsın çocuğun adına
Canım benim nafaka konusunda benim iyiliğimi düşünerek yazdığını biliyorum. 🤗😘
Ben gerçekten dünya mahkemesinde ödeşmek istemedim ,ben ahirette almak istiyorum sonsuzlukta 😊

Akşam hazırlığımı da bitirdim

Tavuk ızgara
Ispanaklı kaşarlı makarna
Coleslow salata
Çilek kompostosu
Cheesecake

Eklentiler

• 20240118_174638.jpg
    20240118_174638.jpg
    139,8 KB · Görüntüleme: 34
Bizler saftirik değildik sadece çok iyi niyetli ,geçinmeye gönlü olan eş ,aile kavramlarını özümsemiş ve ona göre karşımızdakine art niyetsiz yaklaşmış insanlardık
Bizlere yamuk yapanlar utansınlar utanabiliyorlarsa
Onların yaptıklarını bizler onlara yapsak acaba ne yaparlardı
Evlendiğim ay benden para istedi bir iş yapıyorlardı ortak bir arkadaşı ile
Benim bildiğim ortak ile gireni çıkanı hesap edersin ona göre ticaretinizi yaparsınız
Neyse içimden bunu denemek geçti yok dedim
Anammm sen misin yok diyen herif gitti yatak odasına düğün altınlarını paralarını önüne koydu başladı söylenmeye
Bu benim şu benim kız tarafının takısı mı olurmuş vs vs
Şaştım kaldım
Dayılarımın yengelerimin halalarımın ablamın akrabalarımın tanıdıklarımın taktıkları bilezikler altınlar vs hiç oldu düşün

Ben de madem öyle hepsini bundan böyle sen öde dedim
Sonra da daha para yönünden onunla muhatap olmadım
Esaslı bir şekilde uyanmama kazancıma sahip çıkmama neden olan olay o oldu

X