Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Amin, tesekkurler

Mutfak butceniz ne kadar sizlerin? Ordan arttira biliyormusunuz?
Bereketli olsun.Bizim mutfak masrafı değişiyor .Şimdiye kadar hiç toplama yapmadım ama en az 5000 gidiyordur.Misafir geldiğinde ya da özel günler olduğunda bu rakam daha fazla artıyor.Misafir geldiği zaman bir günde 1500-2000 TL harcıyorum.Aklımda kalan tavuk vs almıştım bir günde 800 tl vermiştim ondan birkaç gün sonra cumartesi günü misafir gelmişti onada mutfak masrafı 1300 tl harcamıştım.

Bizim evde beyaz peynir kaşar zeytin yumurta yani kahvaltılığa para çok gider.Bir kilo peynir bir koli yumurta bir hafta dayanmaz
Yumurtanın kolisi 100 tl ydi peynirler 200 300 den başlıyor

Meyve keza her hafta bol alırız.O yüzden en büyük masrafımız mutfak

Kız için her ay 1 gram altın ya da 1 çeyrek altın alsan onun yerine nasıl olur acaba ?

Dün bugün market yok maaş alana kadar markete ne kadar az gidersem o kadar kar.Kiracı 4500 TL yollamıştı üstüne biraz daha katıp oğlana yolladım.Aslında asgari ücret alıyor ama hala göndermeye devam ediyorum.Bir yandan da ona sorsammı diye düşünüyorum onun yerine her ay 5000 Tl lik altın alsam diye.

Amin, cümlemizinki
Çoğu insanın tercih ettiği bir şey değil.
Fakat ben seviyorum stoklu gitmeyi.
Böyle daha çok birikim yapabiliyorum ben
Aynen bende stoklu alırım.Özellikle kurubakliyatlar bulgur vb,tuvalet kağıdı, çamaşır deterjanı,bulaşık deterjanı ve tableti,buzdolabı poşeti,fırın kağıdı,sıvıyağ ,zeytinyağı,salça,tereyağı,tavuk,kıyma vb.

Hem istediğim an elimde ürün bulunmuş olur hem daha uyguna alınmış olur.Dondurucum dolu olur. Yazdan kışlıklar konservelikler hazırlanmaya başlanır sonbaharda kurubakliyatlar stoklanır .Kışın rahat ediyorum.Buda bir çeşit birikim.

Son düzenleme:
Kız için her ay 1 gram altın ya da 1 çeyrek altın alsan onun yerine nasıl olur acaba ?
Ben fiziki altın harici bir yatırım aracını uygun bulmuyorum aslında.
Bende senin gibi Sadece fiziki yatırım yapıyorum

Ana eşim BES konusunda çok ısrarcı.
Hepsi bir şekilde bir bahaneyle harcanır
Ama o harcanmaz
Üniversite masrafları için mutlaka elimizde para olmalı diyor
Elinden gelse hamileyken başlatacaktı BES’i

BES’i sanki bir fatura gibi görüyor. Birikimi onun dışında ekstra yapıyoruz

Cocuklar icin birikim bende istiyorum. Her 3 ayda bir cocuk parasi geliyor. Eksikleri ordan harcaniyor. Onu kenara atmaya baslasamda iyi olur
İmkanın varsa
Kenara atsan o para hiç yokmuş gibi davransan. Çok güzel olur
Bende öyle
Stok demek ben demek derim hep

İmkanın varsa
Kenara atsan o para hiç yokmuş gibi davransan. Çok güzel olur

Bende öyle
Stok demek ben demek derim hep
Stoklu gitmek candır yahu
Ülkemizdeki enflasyon canavarıyla kendi çapımızda mücadele etmeye çalışmanın bir yoludur ,fiyatların ikide bir değiştiği ortamda bugün alınan kardır
Bir de ev tam takır kuru bakır olmayınca, elini attığın elinin altında olunca benim için hem kolaylık hem de moral oluyor

Geçen sene bazanın altı hep tuvalet kağıdı doluydu.Sonradan fiyatlar bi arttı .Kağıt ambalaj türevleri özellikle .İyiki almışım.3 çeşitte 6-7 kiloluk toz çamaşır deterjanı almıştım epey gider.İki sene önce siyahlar için aldığım perwoller hala bitmedi son iki tane kaldı.5 kiloluk sıvı sabunlar yeni bitti.Banyo sabunları ,el sabunları,mutfak temizleyicileri yağçöz vb var iyiki almışım.
Markete inince gördüğüm rakamlara inanamıyorum.Şimdiki çamaşır deterjanı fiyatı aldığım zamanki rakamın kaç katı olmuş

Harika

Tam stokçuyum öbür türlü rahat edemiyorum.Geçen sıvıyağımız bitmiş mesela sadece zeytinyağı kalmış ..Geçen seneden 3 tane 5 litrelik zeytinyağı var. Bizimkiler zeytinyağı sevmiyor sıvıyağcı .Yağ bitti deyince eşim üç tane aldı geldi.Oda benden göre göre çoklu almaya alıştı

Şaka değil Photoshop değil bizzat bizim evin faturası (fatura tutarına dikkat) 2024e giriyoruz derken meğer 2024 bize girmiş gülsek mi ağlasak mı :)

Eklentiler

• E08FB5EA-1A94-477A-B1C9-CA4DD6B32A41.jpeg
    161,2 KB · Görüntüleme: 73
Bizler mutfağının arka odası kiler olan evlerde büyüdük,
hatta Rahmetli Anneannem ve Babaannemlerden gördüğüm bu şekilde idi.
Ki onlar dünya savaş, kıtlık görmüş insanlardı.
Stoklama yapmaya karşı olanlara hatırlatırım o günleri, insanlar nasıl edip günlük yiyecek bulamaz iken bile kıyıda köşede
mutlaka neyi ayırabiliyorsa ayırıyormuş.

Saklanabilecek tüm yiyecek, temizlik malzemesi ve hatta kumaş, iç giyim, havlu vb.
uygun bulduğum ve sonraki yıllarda kullanılabileceğini öngördüğüm her şeyden alırım.
Abartmadan tabii :)

Sevgili Varyemez ile aynı fikirdeyim Canım sempatik_kiz , kuzuların için altın birikimi daha ekonomik,
fakat Eşin Bes konusunda ısrarlı ise birlikte en uygun olanı bulacağınızdan eminim.

Şaka değil Photoshop değil bizzat bizim evin faturası (fatura tutarına dikkat) 2024e giriyoruz derken meğer 2024 bize girmiş gülsek mi ağlasak mı :)
gözlerime inanamadım 2124 tl miev değil dükkan işletiliyor sanki bu nasıl fatura .iyi bir zam yemişsiniz.Size böyle geldiyse bize kimbilir kaç gelmiştir.Korktum valla.Bizim evde herşey elektrikli ocaklar dahil .Yandım ki ne yandım.Ev aidatı gibi faturalar bizi bekliyor demekki

Canım doğalgaz faturası bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…