Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Aralıkta 735 ,40 tl doğalgaz gelmiş merkezi sistem.1479 tl de aidat gelmiş ikisi bir geliyor.Elektrik ne kadar geldi bilmiyorum. .

Bizler mutfağının arka odası kiler olan evlerde büyüdük,
hatta Rahmetli Anneannem ve Babaannemlerden gördüğüm bu şekilde idi.
Ki onlar dünya savaş, kıtlık görmüş insanlardı.
Stoklama yapmaya karşı olanlara hatırlatırım o günleri, insanlar nasıl edip günlük yiyecek bulamaz iken bile kıyıda köşede
mutlaka neyi ayırabiliyorsa ayırıyormuş.

Saklanabilecek tüm yiyecek, temizlik malzemesi ve hatta kumaş, iç giyim, havlu vb.
uygun bulduğum ve sonraki yıllarda kullanılabileceğini öngördüğüm her şeyden alırım.
Abartmadan tabii :)

Sevgili Varyemez Varyemez ile aynı fikirdeyim Canım sempatik_kiz sempatik_kiz , kuzuların için altın birikimi daha ekonomik,
fakat Eşin Bes konusunda ısrarlı ise birlikte en uygun olanı bulacağınızdan eminim. :nazar:
Bende pandemiden sonra başladı evlerden dışarı çıkamıyorduk ya almışken toplu alayım sürekli markete gitmek zorunda kalmayayım diye.Üstüne ekonomik kriz ,fiyatların uçuşa geçmesi.Bugün ne alırsan kar gözüyle bakıyorum.Almaya alınacak nasıl olsa.Evde sürekli kullanılan bozulmayacak ürünleri almak kenara koymak mantıklı geliyor .

Aidatlar ne kadar yüksek😳
Bizim sitenin aiidatları biraz yüksek.Bu zamlanmamış hali.İki buçuk sene oluyor oturalı.İlk geldiğimizde 500 t civarıydı sonra 750 oldu sonra asgari ücrete iki defa zam geldi bizim aidatlarada iki kere yüzde elli zam geldi.1500 tl oldu.Sonra yönetim değişti. Aidatın büyük bir kısmını görevlilerin maaşı ve elektrik masrafları oluşturuyordu.Görevli sayısını azaltmaya gittiler birazda elektrik konusunda tasarrufa gittiler.Bu sene zam yapmadılar .Eski yönetim olsa çok daha fazlasını öderdik.Kiralar uçmadan önce kira parasına denk geliyordu

Herkese Merhaba kızlar
Sabah kızı göz muayenesine götürdüm
Çok şükür temiz çıktı
Üstümden bir yük kalktı sanki.

Kız için BES yaptırmıştık doğduğunda. İleride üniversite parasını çıkarsın diyorduk.
Aylık 1500 TL ödeniyordu.Bir baktım çok az birikmiş.
Böyle giderse bırak okul parasını yol parasını bile çıkarmaz.
Onu 3000e çıkardım az önce. Bir kaç ödensin sonra dahada artıracağım
Kredi kartının bir iki taksitini ödeyelim.
Sonra ayrıca her ay karttanda bir çeyrek almaya karar verdim

Bes icin dogru fonlari seçmek çok önemli

Oglumunki yüzde 50 altın yüzde 50 hisse

Geçen sene bazanın altı hep tuvalet kağıdı doluydu.Sonradan fiyatlar bi arttı .Kağıt ambalaj türevleri özellikle .İyiki almışım.3 çeşitte 6-7 kiloluk toz çamaşır deterjanı almıştım epey gider.İki sene önce siyahlar için aldığım perwoller hala bitmedi son iki tane kaldı.5 kiloluk sıvı sabunlar yeni bitti.Banyo sabunları ,el sabunları,mutfak temizleyicileri yağçöz vb var iyiki almışım.
Markete inince gördüğüm rakamlara inanamıyorum.Şimdiki çamaşır deterjanı fiyatı aldığım zamanki rakamın kaç katı olmuş 😮
Biz aynıyız desene seninle
Bizdede durum seninle aynı

Hala 2 yıl önce aldığım deterjanları vs kullanıyoruz
Hala 56 TLye aldığım fairy bulaşık makinesi tabletlerini ve 12 TLye aldığım sıvı çamaşır deterjanlarını kullanıyorum.
2 yıl daha kullanırım heralde🙈

Tuvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete, çamaşır ve bulaşık makinesi deterjanları, sabun, çamaşır suyu, diğer temizleyiciler, şampuanlar, kremler, ayçiçek yağı, zeytinyağı, salça, bunlar gibi bir sürü bozulmayacak ihtiyaç bizi yaklaşık 1.5 - 2 sene götürür.
Yalnızca kuru baklagilleri kışı çıkartacak kadar alırım. Çünkü çok nemli bir bölgedeyim çabuk bozuluyor.
A’dan Z’ye her şeyi konserve yaparız annemle
Yine derin dondurucumuz full doludur.
Pazara yada markete gitmesem yada evden çıkmasam aylarca kendimi ikamet ettirebilirim.
Bu sayedede güzel birikimler hedefliyorum özellikle bu yıl bakalım🤲
Bes icin dogru fonlari seçmek çok önemli

Oglumunki yüzde 50 altın yüzde 50 hisse

Kendiminki ilk yıllar bilmedigim için düşük kaldı sonra daha güzel yönettim

Toplam 19 bin odemisim
Anlık 115.600 olmuş
Bizim fonların yarısı altında sanırım kalan yarısını bilmiyorum
Açıkçası hepsini altına çevirmeyi planlıyorum
Çünkü diğer fonları hiç bilmiyorum ve takipte etmiyorum.
Yatırım tavsiyesi yasak malum.
Ama Benim için önerilerin varsa can kulağıyla dinlerim seni.

Biz aynıyız desene seninle
Bizdede durum seninle aynı

Hala 2 yıl önce aldığım deterjanları vs kullanıyoruz
Hala 56 TLye aldığım fairy bulaşık makinesi tabletlerini ve 12 TLye aldığım sıvı çamaşır deterjanlarını kullanıyorum.
2 yıl daha kullanırım heralde🙈

Tuvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete, çamaşır ve bulaşık makinesi deterjanları, sabun, çamaşır suyu, diğer temizleyiciler, şampuanlar, kremler, ayçiçek yağı, zeytinyağı, salça, bunlar gibi bir sürü bozulmayacak ihtiyaç bizi yaklaşık 1.5 - 2 sene götürür.
Yalnızca kuru baklagilleri kışı çıkartacak kadar alırım. Çünkü çok nemli bir bölgedeyim çabuk bozuluyor.
A’dan Z’ye her şeyi konserve yaparız annemle
Yine derin dondurucumuz full doludur.
Pazara yada markete gitmesem yada evden çıkmasam aylarca kendimi ikamet ettirebilirim.
Bu sayedede güzel birikimler hedefliyorum özellikle bu yıl bakalım🤲
Adeta kendimi gördüm karşımda 😊😉

Ben fiziki altın harici bir yatırım aracını uygun bulmuyorum aslında.
Bende senin gibi Sadece fiziki yatırım yapıyorum

Ana eşim BES konusunda çok ısrarcı.
Hepsi bir şekilde bir bahaneyle harcanır
Ama o harcanmaz
Üniversite masrafları için mutlaka elimizde para olmalı diyor
Elinden gelse hamileyken başlatacaktı BES’i

BES’i sanki bir fatura gibi görüyor. Birikimi onun dışında ekstra yapıyoruz
Altin fonu üzeri BES ler yok mu? Sanki kk da okumusdum gecmisde

2024 herkese sağlık mutluluk başarı azim çalışma gücü ,güzel birikimler savaşsız yarınlar getirsin...

Değerli öğretmenime grubumuzun sahibesine slm vermek ve tüm güzelliklerin kendisiyle evlatlariyla olmasını dilediğimi yazmak için girdim...

Yazın gerçekten çok zor bir durumdayken grubu keşfettim ve üye oldum.

Fırsat buldukça yazarım ama birikimim olmadığı içinde susanlardanim.
Bu yıl bir hedefim var 🤭😍💐💐💐yapabilirsem bir 40 binntllik kk borcumu nisana dek bitirmek ve yıla vurunca bir yılda 12 gram altın elde edebilmek. Bu Nisan ayına kadar ancak 0.3 gibi çeyrek gramlar alırım borcum bitince 1.5 gram alarak hedef 12 yi tamamlarım.

40 bin lik borcun içeriği ise şöyle 9800 kasko

8350 özel sağlık sigortam
14500 robot supurge (artık bende aldım)
Gerisi çocuğa indirimle kuponla üst baş mont kışlık vs tabi aylık 4-5 bin de kredi karti sabit yeme.icme.restoran bütçem var onlar zaruri giderlerim diye 40 a eklemedim.

Benim.kiraci çıktı zar zor eve de geçmedim yeniden kirayada veremedim bu yüzden yaza kadar TL de veya dolar Euro birşeyler de de taşınma parası da ayarlamanız lazım bakalım. Ama bu sefer gerçekten altın i altın olarak kendime takmak için istiyorum:) bakalım olabilecek mi... Önce sağlık ..

Herkese iyi seneler

X