Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

bereketli olsun

Amin, tesekkurler

Mutfak butceniz ne kadar sizlerin? Ordan arttira biliyormusunuz?
Benim duruma göre değişiyor şöyle ki
Yaz tatillerinde, sömestr tatilinde ,oğlanların burada olduğu zamanlar, yazın kışlık hazırlıkları için harcamalarımın yoğun olduğu zamanlarda mutfak için aylık harcama giderim 7600 tl yi geçti
Ama genel anlamda ortalama olarak aylık mutfağa 2500 tl 3000 tl arası yeterli oluyor benim için. Çoğunlukla tek yaşıyorum çocuklar olmuyor biri yatılı lisede diğeri üniversitede farklı şehirlerdeler.
Annem de yalnız yaşıyor o da yemeğe çağırır beni uygun olduğum zaman ona gidiyorum onda yemek yiyiyorum
Kendim yemek hazırladığımda ne kadar az yapmaya kalksam da yapılan yemek 2 gün yeniyor
Evde yemek hazırlamak düşük maliyetli oluyor
Mutfak işlerine ilgiliyim bu bir avantaj bence birikim yapabilmek adına

Son düzenleme:
Hayırlı sabahlar kızlar
Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum

Dün akşam elimdeki nakit parayla annem için stok alışverişi yaptım.
1 yıl yetecek kadar çamaşır deterjanı aldım.
Geçenlerdede yine 1 yıla yetecek kadar tuvalet kağıdı ve kağıt havlu almıştım
Parayı sıfırladım ama en azından annem 1 yıl bu tarz eksikleri düşünmez
Kafası rahat olur kadının.

Gece gaza geldim
Cilt bakım malzemeleri indirdimdeydi sıfırdan onları yeniledim 880 TL tuttu

Bugün yine çocuk ve kendim için biraz eksik alacağım. Yaklaşık 1500 civarında da o tutar

Eşimden 500 TL nakit aldım
O da direk sıfırlanan zulaya gider

Biz cok nadir disarida yeriz. Oda oglanin kebab sevdasi yuzunden tek yedigimiz sey
Senin butce iyiymis,tek olunca.

Sabah erkenden mutfak alisverisine ciktim.
66 euro etti.

Daha sonra tekrar cikacagim. Kediye kum,mama ve cocuklarin odasina soyle camasiri sepeti almak icin. Kirlileri hep yerde oluyor. Hic olmazsa bunun icine atip,haftada bir kendilerinin simdiden ogreteyim makinaya atip yikatmayi

Benim en büyük harcama kalemim dışarda
yemek sanırım…
Eşim başta olmak üzere, ailece, dışarda yeme olayı seviliyor bizde…
Belirli mekanlarımız var ( yemek ve mekan konusunda çok seçiciyiz bi de, bilmediğimiz eti, kuru yolum olmayan tavuğu, denizde büyümeyen balığı yemeyiz vs vs. )

Bir iki ev daha alırdık, makul seviyede tutabilseydik
Ama hiç pişman değilim, üniversitesi yıllarındayken de böyleydim, bir arkadaş bulsam yemek, gezmek hiç affetmezdim…
Üç günlük dünya, bir taraftan güzel günler için birikim yaparken, bir taraftan da harcamasını bilmeliyiz… özellikle bir çok şeyden fedakarlık yapıp çalışıyorsak…

Şu an bir kahvaltı mekanındayız mesela, yazlığa geçerken kahvaltıyı açık havada yapalım diye…

Merhaba bu arada… :)

Merhaba canım aldıkların bereketli olsun

Ne güzel anneciğinin de ihtiyaçlarını gidermişsin ne mutlu sana ,Allah annene sağlıklı uzun ömürler versin

Aldıkların bereketli olsun
Eskiden çocuklar küçük ve de normal bir aile hayatı yaşıyorken arada hafta içi çoğunlukla hafta sonu çocuklarla birlikte alışveriş yeme içme vs gibi etkinlikleri sık sık yapardık
Zamanla çocuklar büyüdü yatılı okullara gittiler kendi alışverişlerini kendileri yapar hale geldiler
Evlilikte sorunlar büyüdü ve beklenen sona geldik ,boşandık
Şimdi yalnız yaşıyorum ve yalnızlığıma uygun bir şekilde hayatımı düzenliyorum
Okuldaki arkadaşlarla toplu bir etkinlik olursa içine dahil oluyorum onun dışında evli olan arkadaşlarla kafama göre gelip gitmem diyalog kurmam herkesin özel alanına saygı duyar ve sınırlarımı bilirim haddi aşmam
Oğlanlar gelirlerse onlarla birlikte dışarı çıkarız
Şimdilik nasipse ilerisi için daha birikim yapma modundayım
Bir takım isteklerim hayallerim var yurt dışı turlara katılmak gibi ,şehir kenarından toprak almak gibi bakalım artık Allah kerim hayırlısı olsun
Önce sağlık huzur herşey nasipte varsa olur

Merhaba canım, iyi eğlenceler...

Senin yatırım tarzına bayılıyorum
Ben elimdeki bir miktar birikimle hala ne yatırım yapacağıma karar veremedim…

Yurtdışı denince dönüp dolaşıp umrede karar kılıyorum ben, şu ara plan yapamıyorum, annem rahatsız biraz… onunla daha çok vakit geçirmeye çalışıyorum, iş dışında…

Umarım en kısa zamanda hayırlısıyla kavuşursun hayallerine…

Amin ,Allah razı olsun canım
Allah teyzeye acil şifalar ve de hayırlı huzurlu uzun ömürler versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…