Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Maşallah ... bereketli olsun.boyle şeyleri okudukça gaza geliyorum.ne olur hergun yazın. Bende iş güç git gel çocuk okula yollamaca acaip zorluyor.okula gitmek istemiyor ilk gece ağladı bugün kol saatini takmamis pazartesi öğretmenleri kesinlikle takilmayacak demiş 3.sinif eline tlfn vermiyoruz ama.saatide yasaklaninca bilemedik zaten yılın ilk ayında Eylül bitene dek takardik bakalım Allah büyük.
Okullar başlayınca benim ev daha curcuna oluyor daha hiç birşey yapamaz oluyorum kendim icin ama bir o kadarda daha çok yoruluyorum
Allah razı olsun canım
Allah hepimize bol bereketli kış hazırlığı nasip etsin 🤗😘

Bugün okula gittim, geldim

Hemen evdeki nohutlu bulgur pilavının yanına kıymalı türlü yaptım (kabak ,patates, patlıcan kızartarak hazırladım)
Kavun ,soğan, turşu ile yedik yemeğimizi iyi oldu benim için de erkenden yiyince

Okuldan gelirken marketten süt, yumurta ,sirke, maren suyu aldım 142 tl

Dün 400 tl lik benzin aldım

Okula çay parası 100 tl verdim

Ev aidatı 200 tl vermiştim

Cuma günü hem maaş günü hem de altın günü için 5 gr almam lazım

Perşembe günü piyasaya bakıp bankadan para çekip de altını alıp vermeyi de düşünebilirim çünkü cuma günü okulda nöbetçiyim uğraşmak istemiyorum.

Merhaba hanımlar mutlu huzurlu pazarlar

Kahvaltımı yaptım
Yaklaşık 2 kilo kırmızı biber közledim derin donrucuya koymak için

Dün , resmini eklediğim lutenitsaları (Balkan sosu )yaptım

Yarın nasipse okulumuz başlıyor çok şükür

Oğlanlar bugün babalarına takılacaklar akşam yemeğinde 🤣🤣

Ben de kafama göre takılırım

Muhtemelen kaşarlı sucuklu tost ve kavun yerim😊
ellerine saglık abla közlenmiş biberi koyarken püf noktası varmı yoksa dırekt közleyıp koyuyormuyuz hani yag surme vs gıbı
ben gecmıs yıllarda patlıcan közleyıp koydum ama sonradan dondurucudan cıkardık acıydı hep dökmek zorunda kaldım patlıcan mı acıydı ben mi hata yaptım anlayamadım bi olmayan patlıcandı yıne denemek ıstıyorum buzluk urunleri aşırı kurtarıcı yeni dondurucu aldım bugunde doldurmam şart:KK48: Allah saglıkla ve sevdıklerimizle yemeği nasip etsin cümlemize

ellerine saglık abla közlenmiş biberi koyarken püf noktası varmı yoksa dırekt közleyıp koyuyormuyuz hani yag surme vs gıbı
ben gecmıs yıllarda patlıcan közleyıp koydum ama sonradan dondurucudan cıkardık acıydı hep dökmek zorunda kaldım patlıcan mı acıydı ben mi hata yaptım anlayamadım bi olmayan patlıcandı yıne denemek ıstıyorum buzluk urunleri aşırı kurtarıcı yeni dondurucu aldım bugunde doldurmam şart:KK48: Allah saglıkla ve sevdıklerimizle yemeği nasip etsin cümlemize
Öncelikle yeni dondurucun hayırlı olsun canım

Ben biberi de patlıcanı da soyarken suya tutuyorum
Patlıcanın o sıra acısı da gidiyor zannımca

Herkese iyi geceler. Allah önce esegimizi kaybettirdi, sonra da buldurup sevindirdi. 😄
Kızımın evine başka bir ustayla kaçak tespit eden cihaz getirttik ve baktirdik. Ne su, ne de kalorifer tesisatında sorun yokmuş. Banyo giderinde bir sorun varmış. Onun da yerini mantık yürüterek nokta atışı buldular. Yer seramiginden bir tanesi kırıldı. Toplamda 1500 TL gitti. Üstelik her iki tesisat grubu da eski komşumuzun dediği gibi yenilenmis. Bütün evi kaldırıp koparacak olan usta tasını taragini toplayıp, morarmis bir sekilde gitti.

Herkes bir tuhaf olmuş. Kazansinlar da nasıl olursa olsun. 😖

Herkese iyi geceler. Allah önce esegimizi kaybettirdi, sonra da buldurup sevindirdi. 😄
Kızımın evine başka bir ustayla kaçak tespit eden cihaz getirttik ve baktirdik. Ne su, ne de kalorifer tesisatında sorun yokmuş. Banyo giderinde bir sorun varmış. Onun da yerini mantık yürüterek nokta atışı buldular. Yer seramiginden bir tanesi kırıldı. Toplamda 1500 TL gitti. Üstelik her iki tesisat grubu da eski komşumuzun dediği gibi yenilenmis. Bütün evi kaldırıp koparacak olan usta tasını taragini toplayıp, morarmis bir sekilde gitti.

Herkes bir tuhaf olmuş. Kazansinlar da nasıl olursa olsun. 😖
Abla sizin adınıza sevindim.
Allah iyilerle karşılaştırsın bazen insafsız bir usta kişinin anlamadığı bir iş nasılsa diye sanırım mevzuyu abartıyor da abartıyorlar sırf daha fazla para koparmak için

Merhaba hanımlar okullar açıldı hayat ev ile okul arasında çok şükür devam ediyor

Bugün pazara gittim

Levrek ,turşuluk sivri acı biber, kırmızı köz biber, soğan, patates, şeftali, fasulye, jalepone acı biber, domates ,salatalık, salçalık domates aldım 417 tl ödedim
Somun ekmeği aldım 30 tl verdim
Marketten biber salçası, kola, krem temizlik deterjanı aldım 72.60 tl ödedim

Dün büyük oğlan bana olan borcunu 5 gr altın olarak ödedi

Onun için verdiğim okul parasının yarısını bu yıl itiraz ettim babası ödedi hepsini
Nasılsa boşanırken 5 kuruş talep etmedim ve de zaten çocukların maddi ihtiyaçlarını karşıladığını iddia ediyordu bari yalancı çıkmasın dedim 🤭🤭🤣🤣

Nasipse büyük oğlana aylık 3500 tl harçlık vereceğimi söyledim, aramızda kalsın dedim 🤭😁

Bu arada eğitim öğretim tazminatları hesaplara yatırılmış ,Allah bereket versin

Önümüzdeki günlerde nasipse piyasanın durumuna göre hareket etmek istiyorum takipteyim 😊

Merhaba hanımlar okullar açıldı hayat ev ile okul arasında çok şükür devam ediyor

Bugün pazara gittim

Levrek ,turşuluk sivri acı biber, kırmızı köz biber, soğan, patates, şeftali, fasulye, jalepone acı biber, domates ,salatalık, salçalık domates aldım 417 tl ödedim
Somun ekmeği aldım 30 tl verdim
Marketten biber salçası, kola, krem temizlik deterjanı aldım 72.60 tl ödedim

Dün büyük oğlan bana olan borcunu 5 gr altın olarak ödedi

Onun için verdiğim okul parasının yarısını bu yıl itiraz ettim babası ödedi hepsini
Nasılsa boşanırken 5 kuruş talep etmedim ve de zaten çocukların maddi ihtiyaçlarını karşıladığını iddia ediyordu bari yalancı çıkmasın dedim 🤭🤭🤣🤣

Nasipse büyük oğlana aylık 3500 tl harçlık vereceğimi söyledim, aramızda kalsın dedim 🤭😁

Bu arada eğitim öğretim tazminatları hesaplara yatırılmış ,Allah bereket versin

Önümüzdeki günlerde nasipse piyasanın durumuna göre hareket etmek istiyorum takipteyim 😊
Allah bereket versin

Merhaba hanımlar mutlu huzurlu güzel bir hafta sonu olması dileğiyle...😊

Günleri geçtim haftalar sanki 1 gün gibi geçiyor

Benim bir adağım vardı , dün kasapla konuştum hayvana 5200 tl dedi nasipse haftaya kesilir okulda verilen öğlen yemeğinin yanında öğrencilere ve öğretmen arkadaşlara verilir geçen sene de başka bir adağım için öyle yapmıştım ,memnun kalmıştım.

Dün anneme bahsedince durumu kasaptan parça et almaktan daha hesaplı olduğunu söyledim koyacak yerim olsa bir tane de kendimiz için kestirirdim dedim o da sanırım o an birlikte bir hayvanı ortaklaşa kestirmeyi aklından geçirmiş, olabilir dedim
O şekilde olacak olursa sene içinde bir ya da iki sefer ortaklaşa kasaba hayvan kestirip paylaşsak iyi olur dedim
Bakalım şimdilik derin dondurucu ve buzlukta yer hiç yer yok olmuş olsa gerçekten iyi fikir

Dün küçük oğlan 3 hafta sonunda eve geldi

Evi özlemiş yemeklerimi özlemiş 😊

Elimden geldiğince sevdiği menüleri çıkarmaya çalışıyorum

Dün menümde

Tavuk
Havuçlu kabak mücver
Patates kızartması
Yoğurt
Kola vardı

Bugün

Mercimek çorbası
Kuzu kuşbaşı
Pirinç pilavı
Barbunya pilaki
Yoğurt ya da cacık
Erik kompostosu

Sabah erkenden kalktım kahvaltımı yaptım
Oğlanın çamaşırlarının başına geçtim
Bir taraftan kompostoyu yaptım akşama kadar soğusun diye

Şimdi oğlan telefon açtı kahvaltıya gelecek durmak yok çalışmaya devam 😁

Merhaba hanımlar hayırlı huzurlu akşamlar

Akşam yemeğinden yarım saat önce hemen markete gittim geldim

A 101 de indirimler var haberiniz olsun
2.5 kg baldo pirinç , 5 kilo şeker, maden suyu, süt, normal yoğurt, süzme yoğurt, kendime beslenme kabı , üzüm sirkesi aldım 406 tl tuttu.

Merhaba hanımlar mutlu huzurlu pazarlar 😍

Sabah erken uyansam da erken kalkmadım
Bugün küçük oğlan yolcu koştura koştura yemek hazırlıyorum.

Bugünkü menüm

Mercimek çorbası
Kıymalı türlü (patlıcan kabak patatesli)
Biber dolması
Barbunya pilaki
Erik kompostosu
Süzme yoğurt
Kakaolu puding

Oğlanı yolcu edince nasipse anneme giderim belki canım isterse markete giderim stoğa atılacak uygun birşeyler varsa bakmak için
Acı biber turşusu kurmam lazım ama onu bu akşam mı yoksa yarın öğleden sonra evs gelince mı kurarım karar veremedim 😊

Keşke yesek yesek kilo almasak öyle olmuş olsa evde ve okulda yemek için kek poğaça vs yapardım ama yapmıyorum 😁😁😁

Merhaba hanımlar hepimizi için güzel bir hafta olması dileğiyle

Okula gittim geldim
Çarşıdaki işlerimi hallettim
Adak hayvanımın vekaletini ve parasını verdim
Ev için de kıyma, sucuk ,kelle ,beyin aldım 950 tl tuttu .
Küçük oğlana borcum olan altından tanesini daha aldım 11250 tl
Kalan borç 2 adet cumhuriyet altını 😊

X